Ερώτηση για τον θάνατο άβαπτιστων παιδιών

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

panagiafiladelfeias
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiafiladelfeias »

Ο Θεός είναι αγάπη
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Η συντομη απαντηση ειναι δεν ξερουμε ακριβως τι γινεται, υπαρχουν οραματα, διαφορων Γεροντων που λενε το ενα η το αλλο Αγιογραφικα χωρια που μπορουν να παρατεθουν ομως σιγουρα δεν γνωριζουμε.

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν υπαρχει τριτη κατασταση ημι-Παραδεισος πχ εξαλλου δεν υπαρχει πουθενα στην Γραφη κατι που να λεει η να υποννοει κατι τετοιο, ουτε στυλ Σίσυφου ταλαιπωρια οπως αναφερθηκε παραπανω, λετε ο Κυριος να αδικησει κανενα? ευκαιρια κοιτα να βρει να σωσει τον καθε ενα μας.
Αυτο με κανει να πιστευω οτι ολα τα βρεφη που πεθαινουν πανε στον Παραδεισο ειτε ειναι βαπτισμενα ειτε οχι.

Εαν πεθανουν απο φυσικα αιτια αβαπτιστα η απο εκτρωση (ουαί στον γονεα) τοτε ο Κυριος ειδε ότι είναι καλο και τα πηρε ετσι και με το σκεπτικο του
Πεντε στρουθία για 2 ασσάρια και οι τριχες της κεφαλης μας ειναι αριθμημενες αφου λοιπον διαφερουμε πολυ απο τα στρουθία και τιποτα δεν γινεται εαν δεν εχει δοθει εξουσια απο επανω, εχοντας υποψη οτι ο Κυριος παντας ανθρωπους θελει σωθηναι, και ειναι οικτηρμων και ελεημων, μακροθυμος και πολυελεος και με το αδιαμφισβητητο γεγονος ότι το βρεφος δεν ειχε καμια αναμειξη ουτε ευθυνη στο γεγονος, τοτε ο πελατης μου εεεεεε συγγνωμη, το βρεφος θα παει στον Παραδεισο… :D :D :D :D :D :D :D
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»

(σελ. 123-124)
-Γέροντα, ο Θεός οικονομάει να βλέπουν στον ύπνο τους οι άνθρωποι κεκοιμημένους συγγενείς τους και να συνομιλούν μαζί τους, για να βοηθηθούν στην πίστη και την μετάνοια;
-Ναι, δεν σας έχω πει κι εγώ ένα περιστατικό; Ένας μοναχός στον Άγιον Όρος ήταν από ένα χωριό που βρισκόταν στο βουλγαρικό έδαφος και υπήρχαν εκεί πολλοί αβάπτιστοι. Μου είπε λοιπόν, ότι όταν ήταν λαϊκός και ακόμη αβάπτιστος, είδε στον ύπνο του το ανηψάκι του, που είχε πεθάνει πριν από λίγο καιρό να είναι έξω από ένα πολύ όμορφο περιβόλι και να κλαίει. Μέσα στο περιβόλι ήταν πολλά παιδάκια που έπαιζαν χαρούμενα. «Γιατί δεν πας κι εσύ μέσα;» το ρώτησε. «Πώς να πάω μέσα; Εγώ είμαι αβάπτιστο», απάντησε εκείνο. Μετά από αυτό πήγε αμέσως και βαπτίστηκε ο ίδιος και ύστερα διηγήθηκε στον παπά το όνειρο που είδε. Έτσι, οικονόμησε ο Θεός για να καταλάβουν και οι άλλοι τι αξία έχει το βάπτισμα. Έπειτα άρχισαν να βαπτίζουν τα παιδιά τους σ’ εκείνο το χωριό.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
savvasgr
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από savvasgr »

panos0 έγραψε:Η συντομη απαντηση ειναι δεν ξερουμε ακριβως τι γινεται, υπαρχουν οραματα, διαφορων Γεροντων που λενε το ενα η το αλλο Αγιογραφικα χωρια που μπορουν να παρατεθουν ομως σιγουρα δεν γνωριζουμε.

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν υπαρχει τριτη κατασταση ημι-Παραδεισος πχ εξαλλου δεν υπαρχει πουθενα στην Γραφη κατι που να λεει η να υποννοει κατι τετοιο, ουτε στυλ Σίσυφου ταλαιπωρια οπως αναφερθηκε παραπανω, λετε ο Κυριος να αδικησει κανενα? ευκαιρια κοιτα να βρει να σωσει τον καθε ενα μας.
Αυτο με κανει να πιστευω οτι ολα τα βρεφη που πεθαινουν πανε στον Παραδεισο ειτε ειναι βαπτισμενα ειτε οχι.

Εαν πεθανουν απο φυσικα αιτια αβαπτιστα η απο εκτρωση (ουαί στον γονεα) τοτε ο Κυριος ειδε ότι είναι καλο και τα πηρε ετσι και με το σκεπτικο του
Πεντε στρουθία για 2 ασσάρια και οι τριχες της κεφαλης μας ειναι αριθμημενες αφου λοιπον διαφερουμε πολυ απο τα στρουθία και τιποτα δεν γινεται εαν δεν εχει δοθει εξουσια απο επανω, εχοντας υποψη οτι ο Κυριος παντας ανθρωπους θελει σωθηναι, και ειναι οικτηρμων και ελεημων, μακροθυμος και πολυελεος και με το αδιαμφισβητητο γεγονος ότι το βρεφος δεν ειχε καμια αναμειξη ουτε ευθυνη στο γεγονος, τοτε ο πελατης μου εεεεεε συγγνωμη, το βρεφος θα παει στον Παραδεισο… :D :D :D :D :D :D :D

Ειχα ερωτήσει ενα κληρικό στο κατά πόσο θα υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ του "χειρότερου" σωζόμενου που θα βρίσκεται στο Παράδεισο (θα υπάρξει "ιεραρχία" τοσο στον Παράδεισο οσο και στην Κόλαση) και τού "καλύτερου" απολεσθέντα(?) στην Κόλαση. Η απάντηση που πήρα ειναι οτι θα υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο.

Τα αγέννητα/αβάπτιστα παιδιά που εχουν πεθάνει αφού δεν εχουν γνωρίσει την αμαρτία, με την ανθρώπινη λογική δεν θα πάνε στην Κόλαση, οπότε θα σωθούν, χωρίς να γνωρίζομε με σιγουριά - πιστεύομε ομως στην Πολυευσπαχνία του Κυρίου μας και αυτο μάς αρκεί.

Δεν εχω διαβάσει/ακουσει πουθενά ομως αν μπορεί να βελτιωθεί η πνευματική κατάστασης αυτων των παιδιών απο τους εν ζωη χριστιανούς με οποιοδήποτε τρόπο.

Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Να συμπληρωσω οτι κατα την γνωμη μου Καθολικες γελοιοτητες Limbus Infantum :D ειναι απαραδεκτες.

Εαν καποιος διαβασει την Π. Διαθηκη θα δει πολλα για τον Κυριο, για τον Σταυρο, για τα 30 αργυρια, κτλπ εαν δεν υπηρχε η Κ.Διαθηκη θα ειχε μια εικονα απο αυτα που εγιναν? με τιποτα! το ιδιο πιστευω οτι γινεται και με αυτην την ιστορια.
savvasgr
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από savvasgr »

Τώρα βρήκα τι είναι Limbus Infantum και συμφωνώ μαζί σου.
Καποιοι δεν εχουν μέσα τους Πνεύμα αλλα οινόπνευμα οπως ειχε πει ο μακαριστός Γ.Παίσιος, αν θυμάμαι καλά.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: ο Θεός σαν παντογνώστης

Δημοσίευση από pAntonios »

savvasgr έγραψε: Πάτερ Αντώνιε Ευλογείτε,

Μπορεί ο χριστιανικός βίος των γονέων η ενός εξ'αυτών να βελτιώσει την μεταθανάτειο κατάσταση του αγέννητου/αβάπτιστου παιδιού τους αφού τα νήπια αυτά δεν δύναται να μνημονευθούν?

Αν οι γονιοί είχαν πρόθεση να δόσουν ενα συγκεκριμένο όνομα Αγίου/Αγίας στο αγέννητο/αβάπτιστο παιδί τους, μπορεί κανείς να κάνει παράκληση στον συγκεκριμένο Αγιο/Αγία?

Υπάρχει οποιαδήποτε ειδική προσευχή για αυτά τα παιδιά?

Ευχαριστώ.
Ακόμη και για τις περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, όπως η συγκεκριμένη... ας κάνουμε εμείς εκείνο που θεωρούμε σωστότερο και να είμαστε βέβαιοι πως ο καλός Θεός θα αποκαταστήσει και εμάς αλλά θα βοηθήσει και το άτυχο το αγέννητο παιδί να έχει μια θέση στον ήλιο. Διότι κανείς δεν είπε ότι θα πάει στην Κόλαση, απλώς ότι μπορεί να στερηθεί και του φωτός!
Κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος με πίστη έχει μεγάλη αξία και δύναμη, χάρη στην παντοδυναμία και την παναγαθότητα του Θεού μας. Μπορεί να ανατρέψει ακόμη και όλα τα καθιερωμένα!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Άβαταρ μέλους
nigdilis
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από nigdilis »

Τι γίνετε με τα μωρά που πριν γεννηθούν πεθαίνουν στην κοιλιά της μάνας τους ; και ομως αυτά γεννιουνται .
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο λογισμός μου λέει ότι ο δίκαιος Θεός τα κάνει αγγέλους στον Ουρανό.
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αβάπτιστα παιδιά

Δημοσίευση από grigoria-ka »

γεια σας παιδια!θελω να σας πω κατι που εχει συμβει σε μια κοπελα,ηταν εγκυος κ τα μωρακια ηταν δυδιμα,το ενα μολις που προλαβε να ζησει μια ωρα,πεθανε,δεν προλαβαν να κανουν αεροβαπτισμα.το αλλο πεθανε την αλλη μερα,αλλα σε εκεινο προλαβαν κ καναν αεροβαπτησμα.που θα παει η καθε ψυχουλα?τι θεση εχουν τα αβαπτηστα?
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”