"Δημήτρια 2009"
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "Δημήτρια 2009"
Μπράβο ρε Τριαντάφυλλο! Σου βγάζω το καπέλο!
Είσαι ενορίτης/ενορίτισσα;
Είσαι ενορίτης/ενορίτισσα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Υπενθυμίζω το σημερινό καθώς και το αυριανό πρόγραμμα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ: Όρθρος - Θεία Λειτουργία.
ΩΡΑ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:Τέλεση του μυστηρίου του ιερού Ευχελαίου.
ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ομιλία με θέμα: " Σημεία πίστεως". Ομιλητής: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών. Η ομιλία θα γίνει εντός του Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ενοριακό Νεανικό Αρχονταρίκι: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συζητά με νέους και νέες για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος. Η συνάντηση θα γίνει στον πρώτο Ιερό Ναό, κάτωθεν του νέου Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 9:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Κατανυκτική ιερά αγρυπνία, την οποία θα τελέσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λεβαδείας.
Εσπερινός - ομιλία με θέμα: " Το μαρτύριο της συνειδήσεως".
Ομιλητής: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος.
Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα ψάλει ο αριστερός χορός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλεξίου Κατσαρού. ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Εσπερινός – Ιερά Παράκλησις της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου.
ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ομιλία με θέμα : "Σβέσον τα πεπυρωμένα βέλη του πονηρού".
Ομιλητής: Ο Οσιολογιώτατος Γέροντας π. Νίκων από τη Νεα Σκήτη του Αγίου Όρους. Η ομιλία θα γίνει εντός του Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ενοριακό Νεανικό Αρχονταρίκι: Ο Οσιολογιώτατος Γεροντας π. Νίκων από τη Νεα Σκήτη του Αγίου Όρους συζητά με νέους και νέες για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος. Η συνάντηση θα γίνει στον πρώτο Ιερό Ναό, κάτωθεν του νέου Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 9:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Κατανυκτική ιερά αγρυπνία, την οποία θα τελέσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων.
Εσπερινός- ομιλία με θέμα:"Πίστη και Θρησκεία".
Ομιλητής: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας, εφημέριος Ιερού Ναού. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου. Όρθρος - Θεία Λειτουργία.
Θα ψάλουν ο Πρωτοψάλτης κ. Συμεών Σβανάς και ο Λαμπαδάριος κ. Γεώργιος Σηφάκης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:Τέλεση του μυστηρίου του ιερού Ευχελαίου.
ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ομιλία με θέμα: " Σημεία πίστεως". Ομιλητής: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών. Η ομιλία θα γίνει εντός του Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ενοριακό Νεανικό Αρχονταρίκι: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συζητά με νέους και νέες για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος. Η συνάντηση θα γίνει στον πρώτο Ιερό Ναό, κάτωθεν του νέου Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 9:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Κατανυκτική ιερά αγρυπνία, την οποία θα τελέσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λεβαδείας.
Εσπερινός - ομιλία με θέμα: " Το μαρτύριο της συνειδήσεως".
Ομιλητής: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος.
Όρθρος - Θεία Λειτουργία. Θα ψάλει ο αριστερός χορός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλεξίου Κατσαρού. ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Εσπερινός – Ιερά Παράκλησις της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου.
ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ομιλία με θέμα : "Σβέσον τα πεπυρωμένα βέλη του πονηρού".
Ομιλητής: Ο Οσιολογιώτατος Γέροντας π. Νίκων από τη Νεα Σκήτη του Αγίου Όρους. Η ομιλία θα γίνει εντός του Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ενοριακό Νεανικό Αρχονταρίκι: Ο Οσιολογιώτατος Γεροντας π. Νίκων από τη Νεα Σκήτη του Αγίου Όρους συζητά με νέους και νέες για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος. Η συνάντηση θα γίνει στον πρώτο Ιερό Ναό, κάτωθεν του νέου Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 9:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ: Κατανυκτική ιερά αγρυπνία, την οποία θα τελέσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων.
Εσπερινός- ομιλία με θέμα:"Πίστη και Θρησκεία".
Ομιλητής: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας, εφημέριος Ιερού Ναού. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου. Όρθρος - Θεία Λειτουργία.
Θα ψάλουν ο Πρωτοψάλτης κ. Συμεών Σβανάς και ο Λαμπαδάριος κ. Γεώργιος Σηφάκης.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Υπενθυμίζω ότι σήμερα το απόγευμα, στις 19:00, στον νέο (επάνω) Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου θα μιλήσει ο Αγορείτης Γέροντας Νίκων, με θέμα : "Σβέσον τα πεπυρωμένα βέλη του πονηρού".
Μία ώρα αργότερα (20:00) στον παλαιό Ναό (κάτω) θα συζητήσει με νέους και νέες.
Στις 21:30 ξεκινάει η κατανυκτική αγρυπνία την οποία θα τελέσει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων. Κατά την αγρυπνία θα υπάρξει ομιλία του πατέρα Χριστόδουλου Μπίθα, εφημέριου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, με θέμα: "Πίστη και Θρησκεία".
Μία ώρα αργότερα (20:00) στον παλαιό Ναό (κάτω) θα συζητήσει με νέους και νέες.
Στις 21:30 ξεκινάει η κατανυκτική αγρυπνία την οποία θα τελέσει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων. Κατά την αγρυπνία θα υπάρξει ομιλία του πατέρα Χριστόδουλου Μπίθα, εφημέριου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, με θέμα: "Πίστη και Θρησκεία".
- calendula
- Έμπειρος Αποστολέας

Εξαιρετικο το προγραμμα και οι προσκεκλημενοι....θα ειμαι Αθηνα εκεινες τις μερες,οποτε θα κανονισω να ερθω...
Συγχαρητηρια στην ενορια σας
Συγχαρητηρια στην ενορια σας
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους ιερείς, με πρώτο τον πρωτοπρεσβύτερο. Όταν κανονιστεί μία συνάντηση στην Αθήνα, που θα περιλάμβάνει και συζήτηση με τον συγκεκριμένο ιερέα, ελπίζω να έλθετε.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όσοι μπορούσατε να έρθετε στον Άγιο Δημήτριο χθες, αλλά δεν ήρθατε, χάσατε! Ο Γέροντας Νίκων ήταν πολύ καλός και όλο το εκκκλησίασμα κρεμόταν από τα χείλη του!
Οι περιγραφές του στον τρόπο που ο διάβολος παρεισφρύει και αναστατώνει την καθημερινή μας ζωή ήταν παραστατικότατες, τα παραδείγματα που μας ανέφερε πολλά, και το τελικό συμπέρασμα ένα: Ο διάβολος δεν έχει ιδιαίτερη δύναμη, γι' αυτό και δεν πρέπει να τον φοβόμαστε, απλά εμείς έχουμε άγνοια, και του δίνουμε το δικαίωμα να μας πειράζει. Ούτε καν έξυπνος δεν είναι! Μόνο πονηρός.
Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει ο γνωστός πρωτοπρεσβύτερος Γ. Μεταλληνός, ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Ορθοδοξία: Η Εκκλησία των Πατέρων".
Το βράδυ, κατά την ιερά αγρυπνία θα αναπτυχθεί το θέμα: "Αγιότητα: Πραγματικότητα ή ουτοπία;" από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Οι περιγραφές του στον τρόπο που ο διάβολος παρεισφρύει και αναστατώνει την καθημερινή μας ζωή ήταν παραστατικότατες, τα παραδείγματα που μας ανέφερε πολλά, και το τελικό συμπέρασμα ένα: Ο διάβολος δεν έχει ιδιαίτερη δύναμη, γι' αυτό και δεν πρέπει να τον φοβόμαστε, απλά εμείς έχουμε άγνοια, και του δίνουμε το δικαίωμα να μας πειράζει. Ούτε καν έξυπνος δεν είναι! Μόνο πονηρός.
Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει ο γνωστός πρωτοπρεσβύτερος Γ. Μεταλληνός, ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Ορθοδοξία: Η Εκκλησία των Πατέρων".
Το βράδυ, κατά την ιερά αγρυπνία θα αναπτυχθεί το θέμα: "Αγιότητα: Πραγματικότητα ή ουτοπία;" από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το ξερουμε οτι χασαμε Αποστολε
αλλα οταν με το καλο παμε στο Αγιον Ορος να παμε να τον επισκεφτουμε στην Νεα Σκητη
αλλα οταν με το καλο παμε στο Αγιον Ορος να παμε να τον επισκεφτουμε στην Νεα Σκητη
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η περιγραφή του για ένα ζευγάρι και τα 4 παιδιά του και το πώς αναστάτωνε τη ζωή τους ο διάβολος ήταν συγκλονιστική! Όχι επειδή μάθαμε άλλη μια ιστορία, αλλά γιατί καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο ο πονηρός σου επιτίθεται και τελικά τον τρόπου με τον οποί μπορείς να τον εκμηδενίσεις.
Να πάμε να τον δούμε, ναι. Αλλά αυτό θα πρέπει να μας το επιτρέψει ο Παναγιώτης.
Να πάμε να τον δούμε, ναι. Αλλά αυτό θα πρέπει να μας το επιτρέψει ο Παναγιώτης.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εχεις Δικιο ναιaposal έγραψε:Η περιγραφή του για ένα ζευγάρι και τα 4 παιδιά του και το πώς αναστάτωνε τη ζωή τους ο διάβολος ήταν συγκλονιστική! Όχι επειδή μάθαμε άλλη μια ιστορία, αλλά γιατί καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο ο πονηρός σου επιτίθεται και τελικά τον τρόπου με τον οποί μπορείς να τον εκμηδενίσεις.
του Παναγιωτη του επιτρεπουμε να ερθει μαζι μας
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπητοί μου αδελφοί, εγώ δεν έχω να επιτρέψω ή να μην επιτρέψω κάτι.
Αν βοηθηθούμε από την φύση των πραγμάτων και αν τελικά το προσκύνημά μας ακολουθήσει την πορεία που το κατευθύνουμε (λέω εάν διότι δεν ξέρουμε ακόμα ποιές μονές και πότε ακριβώς θα μας δεχθούν), τότε μακάρι να πάμε όπου περισσότερο μπορούμε.
Επί του προκειμένου, αν την 2η μέρα πάμε τελικά Αγίου Παύλου αντί για Διονυσίου, τότε πεταγόμαστε εύκολα στην Νέα Σκήτη (20 λεπτά με τα πόδια). Θα δούμε όμως, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ολα όσα τελικά μπορέσουμε, θα τα μπορέσουμε αδελφοί μου, με τη βοήθεια του Θεού!
Απόστολε στις 25/10 (Κυριακή), θα βρεθώ στην Αθήνα για μία βάπτιση. Αν παραμείνω και την Δευτέρα 26/10, ίσως να έρθω και εγώ στα Δημήτρια!
Αν βοηθηθούμε από την φύση των πραγμάτων και αν τελικά το προσκύνημά μας ακολουθήσει την πορεία που το κατευθύνουμε (λέω εάν διότι δεν ξέρουμε ακόμα ποιές μονές και πότε ακριβώς θα μας δεχθούν), τότε μακάρι να πάμε όπου περισσότερο μπορούμε.
Επί του προκειμένου, αν την 2η μέρα πάμε τελικά Αγίου Παύλου αντί για Διονυσίου, τότε πεταγόμαστε εύκολα στην Νέα Σκήτη (20 λεπτά με τα πόδια). Θα δούμε όμως, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ολα όσα τελικά μπορέσουμε, θα τα μπορέσουμε αδελφοί μου, με τη βοήθεια του Θεού!
Απόστολε στις 25/10 (Κυριακή), θα βρεθώ στην Αθήνα για μία βάπτιση. Αν παραμείνω και την Δευτέρα 26/10, ίσως να έρθω και εγώ στα Δημήτρια!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.