Προσοχή - επικίνδυνο e-mail

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Προσοχή - επικίνδυνο e-mail

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Για ενημέρωσή σας.

Προειδοποίηση για επικίνδυνο email

1. ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Η Ε.Ε. έβγαλε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει κάποιες φήμες. Στις επόμενες μέρες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που θα σας έρθει με τον τίτλο "PERFORMANCE ART" ή "PERFORMANCE" ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε, φίλος ή όχι. Είναι ένας ιός που ανοίγει ως ολυμπιακή φλόγα και καίει τον σκληρό σας δίσκο. Αυτός ο ιός θα σας έρθει από ένα άτομο από τη λίστα των επαφών σας και γι' αυτό πρέπει να στείλετε αυτό το e-mail σε όσους ξέρετε. Έτσι αν πάρετε τέτοιο μήνυμα, μην το ανοίξετε και σβήστε αμέσως τον υπολογιστή σας. Είναι ο χειρότερος ιός όπως ανακοινώθηκε από το CNN και η MICROSOFT το επιβεβαιώνει ως τον πιο καταστροφικό ιό μέχρι σήμερα.

Ανακαλύφθηκε προχτές το απόγευμα από MCAfee και δεν υπάρχουν ακόμη λύσεις. Καταστρέφει ολοκληρωτικά όλα τα VITAL INFO του HARD DISC! Κάντε COPY και στείλτε το σ' όλους.

2. ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ :

Nα είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ....Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την Norton. Στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν πρόσβαση στο Internet. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «artisbeautiful.pps». Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!! Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθεί στην οθόνη σας
λέγοντας: Itistoolatenow, noarthere, δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, εδώ δεν υπάρχει τέχνη!
Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ' αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στον κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!
Η Microsoft ανέφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι ικανά να τον καταστρέψουν. Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος αυτοαποκαλείται «artowner»..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσοχή - επικίνδυνο e-mail

Δημοσίευση από Teri »

Συνήθως τέτοια μηνύματα θεωρούνται hoax (απάτη) και δεν δίνουμε σημασία ούτε συνεχίζουμε την αλυσίδα! Δείτε τι γράφει η theodora σε παραπλήσιο θέμα.
theodora έγραψε:και συνεχίζω λέγοντας πως μπορεί αυτό το μήνυμα να είναι και Hoax, (γι΄αυτό το λόγο και ποτέ δεν συνεχίζουμε τις αλυσίδες στα Mails, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΠΑΜΕ)

τι χαρακτηρίζει αυτό το μήνυμα σαν hoax:

" Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την Norton "
Κυκλοφόρησε δηλαδή πότε; Από ότι ξέρουμε όλοι η Microsoft δεν έχει εμπλακεί στις εταιρείες παραγωγής anti-virus και δεν κυκλοφορεί virus alerts. Η Norton είναι το επίσημο όνομα ενός προγράμματος antivirus της Symantec Corporation.

" Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε."
Καμιά εταιρεία διανομής antivirus λογισμικού δεν διανέμει πληροφορίες με αυτό τον τρόπο..
" Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «Lifeisbeautiful. Pps .'"
Είναι δυνατό ένα αρχείο του PowerPoint να προσβληθεί από κάποιας μορφής ιό, αλλά αυτή η επικινδυνότητα αντιμετωπίζεται εύκολα από την αναβάθμιση των patches της Microsoft. Και πέρα από αυτό τι θα εμπόδιζε κάποιον κακόβουλο να αλλάξει το όνομα του αρχείου και να σας το στείλει;

" Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!! "
Οι πραγματικές προειδοποιήσεις για ιούς σαν ομιλούν για patches και αναβαθμίσεις ( updates ) που θα σας παράσχουν την απαραίτητη προστασία. Είναι μάλιστα πιθανό να συμπεριλαμβάνουν οδηγίες για να απαλλαγείτε από τον ιό και τα απαραίτητα βήματα για να αναφέρετε τον ιό στις αρχές. Η διαγραφή ενός επισυναπτομένου (attachment) δεν σας προστατεύει από μελλοντικές μολύνσεις ούτε θα απομακρύνει οποιαδήποτε μόλυνση του υπολογιστή σας.

" Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!."
Και να πάλι που δεν μας λέει ακριβώς πότε. Ουσιαστικά κάθε προειδοποίηση ιών hoax είναι για "νέους" ιούς, ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς εμφανίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν πριν πολλά χρόνια.
" Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι ικανά να τον καταστρέψουν."
Για την Microsoft τα είπαμε παραπάνω. Για τις εταιρείες παραγωγής antivirus λογισμικού θα πρέπει να πούμε ότι κινούνται άμεσα για αναβάθμιση του παραγόμενου από αυτές λογισμικού λίγες ώρες αφού ένας νέος ιός κάνει την εμφάνισή του.
Η προειδοποίηση συμπεριλαμβάνει μια ενημέρωση για τον χάκερ ή τα κίνητρά του και την παρουσιάζει για να θεωρήσετε τον εαυτό σας σαν θύμα της διαμάχης μεταξύ των μεγάλων εταιριών και των χάκερ.
Γενικά.
Τέτοια e-mail δεν πρόκειται να προστατεύσουν εσάς ή τους φίλους σας από τους ιούς του διαδικτύου και γιαυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σπάτε τέτοιες αλυσίδες και να μην τις προωθείτε.

ΠΗΓΕΣ: http://www.breakthechain.org/exclusives/lifevirus.html
http://www.symantec.com/security_respon ... 99&tabid=2
http://www.snopes.com/computer/virus/li ... utiful.asp
viewtopic.php?f=2&t=8361&p=101146&hilit

:25
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ευτυχώς που υπάρχει και η Κατερίνα, πραγματικός παντογνώστης θεμάτων πληροφορικής και διαδικτύου!
Ημουν έτοιμος να ξεκινήσω να στέλνω παντού αυτό που έλαβα, για να τους προειδοποιήσω!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Αγαπητέ Παναγιώτη μη μου αποδίδεις ανυπόστατους χαρακτηρισμούς! Άκου παντογνώστης! :oops: :oops: :oops: Από δίπλα πέρασε και δεν ακούμπησε!!!

Όσο για την διασπορά τέτοιων μηνυμάτων -και γενικά την ομαδική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- θα σας πω κάτι που μου είπε καθηγητής πληροφορικής: Τα διάφορα ρομποτάκια του διαδικτύου "ψαρεύουν" ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φορτώνονται οι server και να γίνονται αργοί. Επίσης διάφοροι spamers συλλέγουν τις διευθύνσεις και γεμίζει το γραμματοκιβώτιο μας άσχετα μηνύματα! (και μένει και η απορία "μα πού με βρήκαν;" )
Γι αυτό προτείνεται η μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τη χρήση του BCC = κρυφή κοινοποίηση! Κι αν κάνουμε και τον κόπο στο προωθημένο μήνυμα να σβήσουμε και ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους αποστολείς και παραλήπτες, τόσο το καλύτερο!

(Μου το είπαν και το μοιράζομαι μαζί σας με την ελπίδα να είναι σωστό και να το μετέφερα και σωστά!)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”