Αλληλοσεβασμός

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
vivika
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση από vivika »

andreastsa έγραψε: Vivika το θέμα αναφορικά με τις παραπάνω περιπτώσεις είχε να κάνει με το ότι σου τη λένε, όχι απλά μια παρατήρηση με σεβασμό π.χ.
Αν μου έλεγες ότι τα είχες κάνει αυτά που έγραψα πιο πάνω και ότι σου την 'είπανε', θα σου ξαναέλεγα ότι ο σεβασμός κερδίζεται δεν απαιτείται.
Και να προσθέσω μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις, στις περιπτώσεις που έχεις απαιτήσει το σεβασμό, την επόμενη φορά η αντιμετώπιση απέναντί σου από τον ίδιο άνθρωπο ποιά ήταν;
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση από andreastsa »

vivika έγραψε:
andreastsa έγραψε: Vivika το θέμα αναφορικά με τις παραπάνω περιπτώσεις είχε να κάνει με το ότι σου τη λένε, όχι απλά μια παρατήρηση με σεβασμό π.χ.
Αν μου έλεγες ότι τα είχες κάνει αυτά που έγραψα πιο πάνω και ότι σου την 'είπανε', θα σου ξαναέλεγα ότι ο σεβασμός κερδίζεται δεν απαιτείται.
Και να προσθέσω μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις, στις περιπτώσεις που έχεις απαιτήσει το σεβασμό, την επόμενη φορά η αντιμετώπιση απέναντί σου από τον ίδιο άνθρωπο ποιά ήταν;
Vivika δεν έχω χρόνο να στο αναλύσω καλύτερα, δεν έχω πει απαιτώ σεβασμό αλλά σου λέω είναι καλύτερα να δεξιαλύνουν οι καταστάσεις
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Αλληλοσεβασμός

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Συμφωνώ με την Vivika. Andreastsa διάβασες στο Ευαγγέλιο ποτέ οτί ο Χριστός ύψωσε τον τόνο της φωνής του και απαίτησε σεβασμό από τους Φαρισαίους,τους Γραμματείς,τους αρχιερείς ή τους Ρωμαίους ή όσους τον λοιδωρούσαν και τον έβριζαν και τον πρόσβαλλαν?
"5. μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην."(Κατά Ματθαίον Κεφ.5,5.)
Εδώ ο Χριστός μακαρίζει τους πράους.
Απαιτείς σεβασμό από τους άλλους γιατί νομίζεις οτί είσαι κάποιος και απαιτείς σεβασμό?Και πρόσεξε όμως γιατί τον σεβασμό των άλλων συνέχεια απαιτούν οι υπερήφανοι και εγωιστές και κενόδοξοι άνθρωποι.
Πρόσεξε όμως τώρα σε τι παγίδα πέφτουν,απαιτώντας συνεχώς αυτοί τον σεβασμό από τους άλλους συχνά μπλέκουν σε καβγάδες και φιλονικίες με τους άλλους.
Και κοίτα τώρα τι πετυχαίνουν με αυτό.
Τσακώνονται με όλους τους άλλους και με την εγωιστική αυτή τους συμπεριφορά γίνονται μισητοί στους άλλους,λόγω αυτής της άσχημης συμπεριφοράς τους προς τους άλλους όλοι οι άλλοι τους μισούν και τους αντιπαθούν και τόσο τους δυσαρεστεί η παρουσία και η συμπεριφορά τους που όταν τους βλέπουν νευριάζουν τόσο που απομακρύνονται από κοντά τους όλοι και ούτε θέλουν να τους βλέπουν μπροστά τους.
Έτσι με την συμπεριφορά τους αυτή και κανείς δεν τους σέβεται και όλοι τους αντιπαθούν και τους αποφεύγουν.
Τον σεβασμό τον κερδίζεις όταν σε αγαπάει ο άλλος πραγματικά και σε εκτιμάει επειδή ελεύθερα το θέλει να σε αγαπήσει,κι όχι επειδή του το επιβάλλεις εσύ.
Κανένα σεβασμό δεν κέρδισες,και θα σου πω αλήθεια,αυτές οι υπάλληλοι που τους ύψωσες τη φωνή και απαίτησες σεβασμό αυτές τώρα μπορεί όταν δεν είσαι εσύ μπροστά να σε θυμούνται και να σε σιχτειρίζουν και να σε μισούν εκ βάθους καρδίας για την συμπεριφορά σου.
Λοιπόν είδες τώρα άνθρωπε τι κέρδισες?
Όχι μόνο δεν σε σέβονται αλλά σε μισούν κι όλας,αυτός ήθελες να πετύχεις?Να σε μισούν?
Δηλαδή τελείως τα αντίθετα αποτελέσματα πέτυχες.
Καλύτερα να κάνεις υπομονή και να μην απαντάς για να σε βραβεύσει ο Κύριος με το στεφάνι της υπομονής.
Αυτά για σήμερα.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotis2008 έγραψε:Συμφωνώ με την Vivika. Andreastsa διάβασες στο Ευαγγέλιο ποτέ οτί ο Χριστός ύψωσε τον τόνο της φωνής του και απαίτησε σεβασμό από τους Φαρισαίους,τους Γραμματείς,τους αρχιερείς ή τους Ρωμαίους ή όσους τον λοιδωρούσαν και τον έβριζαν και τον πρόσβαλλαν?
"5. μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην."(Κατά Ματθαίον Κεφ.5,5.)
Εδώ ο Χριστός μακαρίζει τους πράους.
Απαιτείς σεβασμό από τους άλλους γιατί νομίζεις οτί είσαι κάποιος και απαιτείς σεβασμό?Και πρόσεξε όμως γιατί τον σεβασμό των άλλων συνέχεια απαιτούν οι υπερήφανοι και εγωιστές και κενόδοξοι άνθρωποι.
Πρόσεξε όμως τώρα σε τι παγίδα πέφτουν,απαιτώντας συνεχώς αυτοί τον σεβασμό από τους άλλους συχνά μπλέκουν σε καβγάδες και φιλονικίες με τους άλλους.
Και κοίτα τώρα τι πετυχαίνουν με αυτό.
Τσακώνονται με όλους τους άλλους και με την εγωιστική αυτή τους συμπεριφορά γίνονται μισητοί στους άλλους,λόγω αυτής της άσχημης συμπεριφοράς τους προς τους άλλους όλοι οι άλλοι τους μισούν και τους αντιπαθούν και τόσο τους δυσαρεστεί η παρουσία και η συμπεριφορά τους που όταν τους βλέπουν νευριάζουν τόσο που απομακρύνονται από κοντά τους όλοι και ούτε θέλουν να τους βλέπουν μπροστά τους.
Έτσι με την συμπεριφορά τους αυτή και κανείς δεν τους σέβεται και όλοι τους αντιπαθούν και τους αποφεύγουν.
Τον σεβασμό τον κερδίζεις όταν σε αγαπάει ο άλλος πραγματικά και σε εκτιμάει επειδή ελεύθερα το θέλει να σε αγαπήσει,κι όχι επειδή του το επιβάλλεις εσύ.
Κανένα σεβασμό δεν κέρδισες,και θα σου πω αλήθεια,αυτές οι υπάλληλοι που τους ύψωσες τη φωνή και απαίτησες σεβασμό αυτές τώρα μπορεί όταν δεν είσαι εσύ μπροστά να σε θυμούνται και να σε σιχτειρίζουν και να σε μισούν εκ βάθους καρδίας για την συμπεριφορά σου.
Λοιπόν είδες τώρα άνθρωπε τι κέρδισες?
Όχι μόνο δεν σε σέβονται αλλά σε μισούν κι όλας,αυτός ήθελες να πετύχεις?Να σε μισούν?
Δηλαδή τελείως τα αντίθετα αποτελέσματα πέτυχες.
Καλύτερα να κάνεις υπομονή και να μην απαντάς για να σε βραβεύσει ο Κύριος με το στεφάνι της υπομονής.
Αυτά για σήμερα.
Παναγιώτη σε ευχαριστώ για την απάντηση, κάθε περίπτωση όμως είναι διαφορετική και είναι λίγο δύσκολο να αποτυπώσεις αυτό που θες σε γραπτό κείμενο!
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Και όντως είναι κάποια πράγματα που εκ των υστέρων μετανιώνουμε και είναι κρίμα που έγιναν έτσι! Καλή συνέχεια σε όλους!
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Μια φορά που ανέφερα στην εξομολόγηση (για μια παρομοια περίπτωση) τις λέξεις αξιοπρέπεια, τιμή τα άκουσα για τα καλά από τον πνευματικό μου.....

........μου είπε πως αυτές είναι λέξεις άγνωστες για την Ορθοδοξία που αντί για αυτές έχει μόνο την ταπείνωση!!!!!!!!!!!!!!
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lathras έγραψε:Μια φορά που ανέφερα στην εξομολόγηση (για μια παρομοια περίπτωση) τις λέξεις αξιοπρέπεια, τιμή τα άκουσα για τα καλά από τον πνευματικό μου.....

........μου είπε πως αυτές είναι λέξεις άγνωστες για την Ορθοδοξία που αντί για αυτές έχει μόνο την ταπείνωση!!!!!!!!!!!!!!
Ωχ!! :mrgreen:
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παιδιά σήμερα το Σάββατο το πρωί είδα την εκπομπή μες την καλή χαρά, είδα τον Περικλή να λέει κάποια θέματα από έρευνες αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή των ζώων(δεν το παρακολουθούσα γι’αυτό αλλά είχα εξοργιστεί με αυτό που έβλεπα), καθόμουνα και παρακολουθούσα εξοργισμένος όπως είπα την αντίδραση των άλλων 4 παρουσιαστών με ένα στυλάκι να τον περιπαίζουν και να τον περιγελούν με χαχανητά και διάφορες προσβολές είτε με χειρονομίες είτε ότι θέλετε, ο άνθρωπος μιλούσε και αυτοί τον απαξίωναν τελείως στα μάτια των τηλεθεατών, σε μια στιγμή ο Περικλής είπε δεν θέλω να κάνω στον άλλον αυτό που δεν θέλω να μου κάνει, ήταν ο Σάββας της παρέας που του την έμπαινε βάζοντας κάτι από πίσω του και χαχάνιζε, Θέμης Γεωργαντάς με τη <<θετική του ενέργεια>>(τη φράση θετική ενέργεια τη χρησιμοποιούν οι έξω από εδώ και σε κάτι γιόγκες και δεν είναι τυχαίο ότι ήθελαν να την περάσουν στην κοινωνία), η Σίσσυ Χρηστίδου η οποία καθώς μιλούσε ο Περικλής δεν σταματούσε να γελάει και δεν του έδινε σημασία και τον απαξίωνε όπως προείπα και η Ναταλία Γερμανού που έκανε τα ίδια και χειρότερα, το θέμα είναι ότι δύο από αυτούς έχουν και παιδάκια και μάλιστα η Χρηστίδου μωρό μηνών, αυτοί δλδ θα τους άρεσε όταν με το καλό πάνε σχολείο να κοροιδεύουν τα παιδιά τους και να οδηγούνται στην απομόνωση καταστρέφοντας την ψυχολογία τους? Από την άλλη θα τους άρεσε αν τα παιδιά τους ήταν οι θύτες που θα το έπαιζαν μάγκες στιγματίζοντας κάποιο παιδί στο σχολείο? Ξέρετε ότι υπάρχουν και αυτοκτονίες για αυτό το λόγο? Τι αίσχος είναι αυτό? Το Σύνταγμα θεσπίζει την προστασία της προσωπικότητας του ατόμου και την ελεύθερη ανάπτυξή του, ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει? Το ΕΣΡ δεν τα βλέπει? Μιλάμε για ξεφτίλα, όπως επίσης και σε διάφορα ριάλιτι!
Ευτυχώς χθες το βράδυ που ήταν πάλι σε μια εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ήταν μια χαρά τα πράγματα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Όλες αυτές οι εκπομπές στην τηλεόραση έχουν παρόμοια ποιότητα. Προσωπικά δεν αντέχω να τις δω. Προτιμώ τα ντοκιμαντέρ, ή καμιά ταινία, την οποία την βλέπω μεν, αλλά τα μηνύματά της περνάνε πάντοτε από φιλτράρισμα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

andreastsa έγραψε:Θα αναφέρω κάποια περιστατικά:
Είχα πάει στο ΤΕΙ να πάρω 2 βεβαιώσεις από τη γραμματεία που είμαι γραμμένος, λέω στην αρμόδια της γραμματείας θέλω 2 βεβαιώσεις και μου λέει ειρωνικά σιγά μη θες 22, τότε της λέω με αυστηρή φωνή- δεν κατάλαβα, τι νοοτροπία είναι αυτή, μετά κλείστηκε στο γραφείο και μου έφερε τις βεβαιώσεις κάποια άλλη υπάλληλος(με την εν λόγω είχαμε και άλλες φορές τέτοια εξ αιτίας της νοοτροπίας της, δεν γίνεται να μη σε σέβονται και να το αφήνεις έτσι)
Άλλο ένα είχε να κάνει με εργαζόμενη κοπέλα στην βιβλιοθήκη της Κοζάνης, ερχόμενη να μου κάνει παρατήρηση επειδή άλλαξα υπολογιστή επειδή δεν έπιανε το usb εκεί που καθόμουνα με ένα πατροναρικό ύφος και χωρίς ίχνος σεβασμού, ήταν από τις συμπεριφορές που αν το αφήσεις να περάσει θα τα έχεις με τον εαυτό σου γιατί το άφησες έτσι(ήταν πολύ προσβλητική συμπεριφορά), της μίλησα αυστηρά για να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου, πρέπει όπως μιλάς να σου μιλάνε και να υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Το πιο πρόσφατο συνέβη πάλι στον ίδιο χώρο με κάποια άλλη εργαζόμενη, πηγαίνοντας να καθίσω στον h/y επειδή δεν αναγνώριζε το usb είπα σε ένα παληκάρι να αλλάξουμε και μου παραχώρησε τη θέση του μιας και έφευγε, πηγαίνοντας να πάρει την κάρτα του τον περίμενε η υπάλληλος και τον έφερε στην αίθουσα των h/y και του έλεγε με ένα απαράδεκτο ύφος χωρίς σεβασμό στο άτομό του -έχεις πολλή ώρα εδώ και τάχα μου χάλασε κάτι που εγώ δεν είδα κάτι να μη λειτουργεί, το παλικάρι αυτό άκουγε με μεγάλη υπομονή να του μιλάει με προσβλητικό ύφος, τότε εγώ της λέω -καλά πως μιλάτε έτσι ή κάτι τέτοιο, τότε το παιδί αυτό δεν το άφησε να περάσει και απαίτησε να τον σέβεται λέγοντάς της με ένα πολύ αυστηρό ύφος -έτσι να μιλάτε στον αδερφό σας και όχι σε μένα και ζήτησε σεβασμό και καλά έκανε και μάλιστα ήθελα να του κάνω χειρονομία ότι επικροτώ αυτό που έκανε αλλά έβλεπε και η υπάλληλος και ήθελα να κρατήσω τα προσχήματα, φεύγοντας το παιδί μου λέει η υπάλληλος -εσύ δικηγόρος του είσαι? Δεν το περίμενα και της λέω ότι το θέμα τελείωσε και ότι αν μου μιλούσε εμένα έτσι δεν θα το άφηνα να περάσει.
Μια φορά είχα πάει στα ΚΕΠ για επικύρωση και είχα αντίγραφα από 5 σελίδες πτυχίου εγώ είχα 4 γιατί μια σελίδα από τις 5 ήταν λευκή και δεν μου το επικύρωνε για αυτό το λόγο, του το ξαναείπα και δεν το έκανε μιλώντας με έναν τρόπο τι να πω, τελικά δεν μου το επικύρωσε, φεύγοντας του λέω σας ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση, (ξέρετε όταν αποβάλλεται κάποις παίχτης π.χ. και χειροκροτά τον διαιτητή που τον απέβαλε για να καταλάβετε)
Επειδή συγχρωτιζόμαστε συχνά διαφορετικούς ανθρώπους θεωρώ αυτονόητο το να θες να σε σέβονται αν τους σέβεσαι και εσύ ακόμα και αν χρειαστεί να το απαιτείς, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά δεν μπορείς να το αφήνεις να περνάει έτσι, εσείς πως αντιμετωπίσατε τέτοιες συμπεριφορές?

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΕΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΑΤΕΩΣ.....ΛΟΙΠΟΝ ...
ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΤΟΥ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ...
ΟΜΩΣ
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ ΡΟΛΛΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΑΥΤΟΝ.......ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΕΝΑΡΙΟ...

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΙΑΣ ((ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΑΤΥΧΙΑΣ)) ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ...ΠΟΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

ΟΜΩΣ ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΑΣ...ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ....

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΕΙΦΕΡΕΣΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΕΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ....
ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. :8
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”