Μια απορία, τι εννοείς ' να βιώσουν το Θεό ή το Χριστό';lathras έγραψε:Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά δεν ήταν αυτό ακριβώς που ρώτησα!!!!!!!
Δεν με ενδιαφέρει πως θα κριθούν στη μετέπειτα ζωή.
Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί :
π.χ ένας Βουδιστής επιμένει να πιστεύει στον Βούδα και να υποστηρίζει τον Βουδισμό αν δεν έχει κάποια απάντηση στις προσευχές και στο δικό του θρησκευτικό τυπικό? Υπάρχει περίπτωση να βιώσει τον Θεό ένας Βουδιστής μοναχός?
ή ακόμα πιο κοντά σε εμάς: π.χ ένας Καθολικός μοναχός που εργάζεται το δικό του τυπικό, τις δικές του προσευχές και μετάνοια και θεία κοινωνία......υπάρχει περίπτυωση να βιώσει τον Χριστό?...και αν βιώσει το Χριστό, τότε γιατί να γίνει Ορθόδοξος και να μην επιμείνει στο δικό του δόγμα?????????
Και μια απόπειρα απάντησης:
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω πως ο Χριστός αποκαλύφθηκε στο Σαούλ ή Σαύλο (τον μετέπειτα απόστολο Παύλο) που ήταν Ιουδαίος και διώκτης του χριστιανισμού...
Όσο για το γιατί ένας Βουδιστής επιμένει να πιστεύει στο Βούδα και να υποστηρίζει το Βουδισμό, ίσως για τον ίδιο λόγο που παρέμεναν παλαιότερα οι δωδεκαθεϊστές στο δωδεκάθεο...
Τέλος έχω ακούσει πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις καθολικών που βαπτίστηκαν ορθόδοξοι ακριβώς επειδή αντιλήφθηκαν τη διαφορά, αλλά δυστυχώς έχω ακούσει και ελαχιστότατους ορθοδόξους που έγιναν καθολικοί!!!