Καλό,κακό, ποιος ξέρει ;
Κάποτε σε ένα χωριό κάπου στην ανατολή ένας χωρικός είχε εφτά άλογα για να κάνει τις δουλειές του.
Μιά μέρα όλα τα άλογα το έσκασαν και πήραν τα βουνά .. χάθηκαν. Έρχονται λοιπόν οι συγχωριανοί του μέσα στην μαύρη θλίψη και άρχισαν να του λένε διάφορα.
- Πώ πώ! τι καταστροφή σε βρήκε! πώς θα ζήσεις τώρα; που θα βρεις λεφτά ν' αγοράσεις άλλα; .. και τα λοιπά
Ο χωρικός ήρεμος και ατάραχος είπε:
Καλό κακό, ποιός ξέρει;
Πέρασαν λίγες μέρες και μιά μέρα εκεί στα καλά καθούμενα να’ σου πίσω τα εφτά άλογα!!! Και όχι μόνα τους! αλλά είχαν φέρει μαζί τους και άλλα εφτά άγρια άλογα και τώρα ο χωρικός είχε δέκα τέσσερα άλογα.
Ξαναμαζεύονται λοιπόν οι συγχωριανοί μεσ' στην τρελλή χαρά και άρχισαν να του λένε πάλι διάφορα.
- Τι τυχερός που είσαι! Τώρα θα βγάζεις πολλά λεφτά... όλα καλά σου πάνε! και τα παρόμοια. Ο χωρικός ήρεμος και ατάραχος είπε:
-Καλό κακό, ποιός ξέρει;
Μετά από λίγες μέρες ο γιός του χωρικού στην προσπάθειά του να τιθασεύσει τα άγρια άλογα έπεσε και έσπασε το πόδι του. Ξαναμαζεύονται λοιπόν οι συγχωριανοί και αρχίζουν πάλι τα δικά τους.
- Συμφορά! κακοτυχία! αυτά τα άγρια άλογα να τα διώξεις! παραλίγο να σου σκοτώσουν το παιδί! και άλλα διάφορα
Ο χωρικός ήρεμος και ατάραχος είπε:
-Καλό κακό, ποιός ξέρει;
Μετά από λίγες μέρες γίνεται πόλεμος στην χώρα και όλα τα παλικάρια του χωριού επιστρατεύτηκαν και πήγαν στην πρώτη γραμμή. Πολλά σκοτώθηκαν στον πόλεμο και δεν ξαναείδαν το χωριό τους. Ο γιός του χωρικού με το σπασμένο πόδι δεν επιστρατεύτηκε. Και έτσι γλύτωσε την ζωή του.
Τελικά για ότι μας συμβαίνει στην ζωή ...
-Καλό κακό, ποιός ξέρει;
http://agiabarbarapatras.blogspot.com/
Καλό,κακό, ποιος ξέρει ;
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλό,κακό, ποιος ξέρει ;
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλό,κακό, ποιος ξέρει ;
ετσι πρεπει να σκεφτομαστε......αλλα.....τι κανουμε?
αν ημασταν στη θεση του ανθρωπου αυτου τι θα καναμε?

Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν έχουμε εμπιστοσύνη στον Κύριό μας, τότε είμαστε σίγουροι πως οτιδήποτε γίνεται είναι για πνευματικό μας όφελος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προς μεγάλη μου ντροπή , εγώ μάλλον έως και σίγουρα θα φερόμουν σαν τους γείτονες.....grigoria-ka έγραψε:ετσι πρεπει να σκεφτομαστε......αλλα.....τι κανουμε?αν ημασταν στη θεση του ανθρωπου αυτου τι θα καναμε?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλύτερα να μην ανέφερες καθόλου το "μάλλον έως και"!smarti έγραψε:Προς μεγάλη μου ντροπή , εγώ μάλλον έως και σίγουρα θα φερόμουν σαν τους γείτονες.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλά Απόστολε το διορθώνω...αλλά να ξέρεις και το εννοώ ειλικρινά...
Προς μεγάλη μου ντροπή , σίγουρα θα φερόμουν σαν τους γείτονες..
Μου άρεσε τόσο πολύ όταν το διάβασα, με έκανε να ντραπώ για τον εαυτό μου και για αυτό σκέφτηκα να σας το αναρτήσω...
Προς μεγάλη μου ντροπή , σίγουρα θα φερόμουν σαν τους γείτονες..
Μου άρεσε τόσο πολύ όταν το διάβασα, με έκανε να ντραπώ για τον εαυτό μου και για αυτό σκέφτηκα να σας το αναρτήσω...