Η γνώση,η εξέλιξη του ανθρώπου....
Συντονιστής: Συντονιστές
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η γνώση,η εξέλιξη του ανθρώπου....
ξερετε τι εχω παρατηρισει?
κατα τη γνωμη μου οσο ο ανθρωπος εξελισετε μαθαινει περισσοτερα,αυτο ειναι καλο δε λεω,αλλα........αλλα βλεπω γυρω μου οσο μαθαινουν αφηνουν την πιστη τους πισω,δηλαδη αποκτουν γνωσεις που ερχοντε κ αμφισβητουν τη δημιουργια του κοσμου απο τον Θεο
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: η γνωση,η εξεληξη του ανθρωπου....
Όσο ο άνθρωπος μαθαίνει περισσότερα ,τόσο φουσκώνει και παραφουσκώνει από εγωισμό .Και το αποτέλεσμα γνωστό.Γνωρίζει τα πάντα, στηρίζεται στον εαυτό του ,αυτόν θεοποιεί και πιστεύει και το Θεό ανάγκη πια δεν έχει.grigoria-ka έγραψε:ξερετε τι εχω παρατηρισει?κατα τη γνωμη μου οσο ο ανθρωπος εξελισετε μαθαινει περισσοτερα,αυτο ειναι καλο δε λεω,αλλα........αλλα βλεπω γυρω μου οσο μαθαινουν αφηνουν την πιστη τους πισω,δηλαδη αποκτουν γνωσεις που ερχοντε κ αμφισβητουν τη δημιουργια του κοσμου απο τον Θεο
Είναι αυτό που λέμε :<<Το μυρμήγκι που βγάζει φτερά χάνεται>>
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γιά να δώσω ενα περιεχόμενο στις αναζητήσεις σας...θα πάρω μια ιστορία απο τον Γέροντα Πα'ί'σιο
που μιλάει γιά μελισες και μιυγες....
Οι μελισούλες πανε στα λουλούδια και τα χρώματα.....
Οι μιυγούλες στην βρωμιά..............
Ετσί και στην γνώση ...εξαρτάτε από το τι διαβάζεις και μαθένεις......
Εχει μεγάλη σημασία το βιβλίο.....εχω ξαναπει για την Βιομηχανία σκέψεις που μπορει ανέτα να μπερδέψει να παράγει διαστρεβλόμενες ιδέεες........να τις διαδώσει με διάφορες μεθόδους ((ελεύθερης καθόδηγησης....))
......................................................................
η γνώση είναι σαν το μαχέρι ουδέτερη __εσύ η μια ((ομάδα)) την πλασάρη και την δίνει ((δώρεαν )) στον κόσμο.__ σαν ουδέτερη οπώς το μαχέρι η κόβη το ψωμή η σφάζει τον γειτονα για κλέψιμο και ανομίες....
..............................................
Μπορώ να αναφέρω πολά παραδείγματα απο το τι προβαλώταν τις περασμένες δεκαετίες...υπάρχουν περιοδικά του 49,50.......οπού δεν συζητιότουντασαν καν κάποια θέματα....για σηκοθ΄ήτε απο καναπέδες,,,και ριξτέ καμια ματιά.......((μην ακούω δεν μπορώ και δεν προλαβαίνω....))
ωστίς θέλει.......
που μιλάει γιά μελισες και μιυγες....
Οι μελισούλες πανε στα λουλούδια και τα χρώματα.....
Οι μιυγούλες στην βρωμιά..............
Ετσί και στην γνώση ...εξαρτάτε από το τι διαβάζεις και μαθένεις......
Εχει μεγάλη σημασία το βιβλίο.....εχω ξαναπει για την Βιομηχανία σκέψεις που μπορει ανέτα να μπερδέψει να παράγει διαστρεβλόμενες ιδέεες........να τις διαδώσει με διάφορες μεθόδους ((ελεύθερης καθόδηγησης....))
......................................................................
η γνώση είναι σαν το μαχέρι ουδέτερη __εσύ η μια ((ομάδα)) την πλασάρη και την δίνει ((δώρεαν )) στον κόσμο.__ σαν ουδέτερη οπώς το μαχέρι η κόβη το ψωμή η σφάζει τον γειτονα για κλέψιμο και ανομίες....
..............................................
Μπορώ να αναφέρω πολά παραδείγματα απο το τι προβαλώταν τις περασμένες δεκαετίες...υπάρχουν περιοδικά του 49,50.......οπού δεν συζητιότουντασαν καν κάποια θέματα....για σηκοθ΄ήτε απο καναπέδες,,,και ριξτέ καμια ματιά.......((μην ακούω δεν μπορώ και δεν προλαβαίνω....))
ωστίς θέλει.......
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

τελεικα δεν αξείζει να είμαι και τοοοοοσο αυστηρός μαζύ σας

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παντός προσωπικά οσό πιο πολύ μαθαίνω τοσό πιο πολυ θαυμάζω και ζω τον Θεό.....γιαυτό και διαβάζω υπερβολικά...
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ένας φίλος κάποτες έκαψε τα βιβλία του όλα...δεν ήταν Χριστιάνος
και τον ρώτησα γιατί φίλε μου τα καίς δεν τα λυπάσε;;;
Ηταν άθεος και μού είπαι πως τα εκδικήτε γιατί του κατάστρεψάν την ζωή του.
τον έβλέπα να τα καίη και ένοιώθα μια λύπη για τα βιβλία που έκεγε μπροστά μου....
όμως ήταν ελεύθερος.....δεν αντέδρασα...τα βιβλία του βέβαια ήταν αθεηστικά η τεχνικά....
ζήτησα και διέσωσα 2 3...δεν βαριέσε...
από τότε ένοιωσα πώς και κάθε άθεος είναι αδερφός μας....στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
..........................................................
ακόμα παραμένει άθεος.....ακόμα τον αγάπω γιατί δεν έζησε...περίεργος που είναι ο Χριστιανός;;;;
συνήθος λένε ότι πρέπει σαν Χριστιανός να έιμαι σε έναν μεσαίωνα...
δεν είμαι έτσι...γιατί αγαπώ σέβομαι και ξέρω τι θέλω ...εχώ καθοδήγηση απο πάνω.
και τον ρώτησα γιατί φίλε μου τα καίς δεν τα λυπάσε;;;
Ηταν άθεος και μού είπαι πως τα εκδικήτε γιατί του κατάστρεψάν την ζωή του.
τον έβλέπα να τα καίη και ένοιώθα μια λύπη για τα βιβλία που έκεγε μπροστά μου....
όμως ήταν ελεύθερος.....δεν αντέδρασα...τα βιβλία του βέβαια ήταν αθεηστικά η τεχνικά....
ζήτησα και διέσωσα 2 3...δεν βαριέσε...
από τότε ένοιωσα πώς και κάθε άθεος είναι αδερφός μας....στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
..........................................................
ακόμα παραμένει άθεος.....ακόμα τον αγάπω γιατί δεν έζησε...περίεργος που είναι ο Χριστιανός;;;;
συνήθος λένε ότι πρέπει σαν Χριστιανός να έιμαι σε έναν μεσαίωνα...
δεν είμαι έτσι...γιατί αγαπώ σέβομαι και ξέρω τι θέλω ...εχώ καθοδήγηση απο πάνω.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

και κάτι βασικό δεν τα λέω απλά αυτά τα έχω ζήση
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

για να σας πω κ εγω ενα παραδειγμα κ το οποιο αυτο ηταν το κηνητρο να βαλω αυτο το θεμα,ειχα γνωρισει καποιον που ειναι φιλολογος,κ τωρα δεν πιστευει στο Θεο (κατι που προσπαθουσα να του αλαξω γνωμη,αλλα δε τα καταφερα)
κ πιστευω ετσι θα συνεχειζει αλλα ξερετε τι μου ειχε πει?οσο μαθαινεις τοσο απομακρυνεσαι,(βεβαια δε συμβαινει με ολου οσους μαθαινουν αν γινοταν αυτο θα ειχαμε καταστραφει)κ οι περισσοτεροι φιλολογοι δεν πιστευουν,ετσι μου ειχε πει κ μου εκανε τοσο μεγαλη εντυποση αυτο.θυμαμαι παλαιοτερα ατομα μεγαλυτερης ηλικιας δεν ειχαν γνωσεις,δεν ειχαν χρηματα,(δεν ηταν τοσο προτερεοτητα να βγαλουν περισσοτερα χρηματα,αλλα ξεραν να χαρουν,ξεραν να ζουν με τα λιγα, με ηρεμια,κοιμοντουσαν ησυχοι,εμεις κοιμομαστε κ δεν ειμαστε ησυχοι ουτε τοτε)αλλα το σημαντικοτερο ειχαν το Χριστο
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η γνὠση,η εξἐλιξη του ανθρώπου....
Έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι είναι καλύτερα τα παιδιά σας να είναι φτωχά και μορφωμένα παρά πλούσια και αγράμματα. Συμπλήρωνε όμως ότι η γνώση πρέπει να οδηγεί στο Θεό γιατί αν η γνώση δεν οδηγεί στο Θεό δεν έχει αξία....
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η γνώση,η εξέλιξη του ανθρώπου....
Καλο και αξιο ειναι το να μαθουμε για τον Θεο, αλλα ασυγκριτα καλυτερο και αγιο, το να παθουμε για τον Θεο.
Ερχεται και αυτο εν χρονω, εαν το αξιζουμε..
Ερχεται και αυτο εν χρονω, εαν το αξιζουμε..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."