Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Δημοσίευση από Andreasmas »

vasilisalt έγραψε:
Andreasmas έγραψε:Ακόμα κι αυτοί που έχουν μεγάλα ονόματα;
Και αυτοί να διαβαστούν;
Νομίζω πως το σωστό είναι να διαβαστούν όσων τα ονόματα έχουν μέχρι 7 γράμματα ή 3 συλλαβές.
Τα μεγαλύτερα να περικοπούν ή να διαβαστούν με τα ψευδώνυμα του φόρουμ.
Ανδρέα νομίζω πως έκανες χιούμορ και το συνεχίζω.
Αν εννοούσες κάτι διαφορετικό πέστο μου να ξεκινήσω τις διαδικασίες συγχώρεσης...
Βασίλη μου ,μπορώ να μη συμφωνήσω μαζί σου;
Βασίλης ,ή Ανδρέας=7 γράμματα και 3 συλλαβές!
Α α α α α α λ λ λ λ οι οι οι οι οι οι οι οι οι έχουν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ :angel8 :angel8 :angel8 :angel8 :angel8 :angel13 :angel13 :angel13 :angel13
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

petrosathonas έγραψε:.................
..................
Σκέφτομαι πως θα πρέπει να προσκυνήσουμε την Παναγία την Παραμυθία (Βατοπεδίου), την Πορταϊτισσα (Ιβήρων), Την Γοργουπήκοο (Δοχειαρίου) και την Παναγία του Ακαθίστου (Διονυσίου).
....................
Πάει το Βατοπέδι, κατοχυρώθηκε.
Άντε παιδιά και σε λίγο να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Πορταϊτισσα, την Γοργουπήκοο και την Παναγία του Ακαθίστου. ΠΙστεύω ότι θα δεχτούν το φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

petrosathonas έγραψε:
petrosathonas έγραψε:.................
..................
Σκέφτομαι πως θα πρέπει να προσκυνήσουμε την Παναγία την Παραμυθία (Βατοπεδίου), την Πορταϊτισσα (Ιβήρων), Την Γοργουπήκοο (Δοχειαρίου) και την Παναγία του Ακαθίστου (Διονυσίου).
....................
Πάει το Βατοπέδι, κατοχυρώθηκε.
Άντε παιδιά και σε λίγο να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Πορταϊτισσα, την Γοργουπήκοο και την Παναγία του Ακαθίστου. ΠΙστεύω ότι θα δεχτούν το φόρουμ.
Καλημέρα! :smile:

Πέτρο, για την Πορταΐτισσα και την Παναγία του Ακαθίστου είμαι κι'εγώ πολύ αισιόδοξος. Για την Γοργοϋπήκοο, λόγω του ότι η Δοχειαρίου είναι μικρό μοναστήρι, αλλά και γενικά είναι λιγάκι "δύσκολη" σε θέματα φιλοξενίας, κρατώ μια μικρή επιφύλαξη.
Γενικώς πάντως να ξέρετε αδελφοί, ότι δεν ανακοινώνω κάτι επί του θέματος των κρατήσεων στις μονές, παρά μόνο όταν υπάρχει 100% εξασφάλιση της φιλοξενίας.

Θα δούμε.
Ο,τι και αν γίνει ας είναι ευλογημένο.

Μακάρι να αξιωθούμε να μας δεχτούν όλοι κατά πρώτον.
Στη συνέχεια μακάρι τελικά να καταφέρουμε όλοι μας να πάμε, γιατί ποτέ δεν μπορεί κάποιος νάναι σίγουρος για το τι θα γίνει μετά από 6 μήνες.
Μετά μακάρι να ταιριάξουμε σαν αδέλφια, να έχουμε ως παρέα υπομονή και κατανόηση ο ένας στον άλλον. Και αυτό το λέω, γιατί 20 άτομα ή και παραπάνω, πολλές φορές δυσκολεύονται να συνεννοηθούν στην πράξη.
Και τελικά μακάρι να ωφεληθούμε όλοι μας από αυτό το προσκύνημα και να αποτελέσει απαρχή για μια ευρύτερη μεταξύ μας σύνδεση με αλληλοσεβασμό και αδελφικότητα.

Και μια και αναφέρθηκε ο Πέτρος στις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, που θα προσκυνήσουμε (πρώτα ο Θεός) τον Μάϊο.
Σκέφτομαι καμμιά φορά όταν τις προσκυνώ, τις τεράστιες ουρές που είχαν σχηματιστεί στην Αθήνα, όταν είχαν έρθει για προσκύνημα από το Αγιον Ορος, η εικόνα του Αξιον Εστίν, ή η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κλπ.
Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί, άνδρες και γυναίκες περίμεναν μέσα στο κρύο ή στον ήλιο, ατέλειωτες ώρες (ίσως και μιά ολόκληρη ημέρα), για έναν στιγμιαίο ασπασμό, για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στους θησαυρούς αυτούς της πίστεώς μας, ελάχιστος ο χρόνος για τον καθέναν, διότι η ουρά δικαίως δεν θα μπορούσε να περιμένει.

Και πηγαίνω εγώ στο Ορος, προσκυνώ τις θαυματουργές εικόνες και μετά κάθομαι στο απέναντι στασίδι και είμαι δίπλα τους, για όση ώρα θέλω. Και αισθάνομαι πόσοι άλλοι άνθρωποι, που εγώ μπροστά τους δεν είμαι τίποτα, δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα ποτέ τους.
Ας δοξάζουμε τον Θεό που έχουμε αυτό το προνόμιο και ας μας αξιώσει να ευοδωθούν οι προσδοκίες μας για ένα επιτυχές προσκύνημα και μια ευλογημένη ανθρώπινη και αδελφική γνωριμία όλων μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Παναγιώτη είχα γράψει κάποτε στο φόρουμ, ότι το Άγιο Όρος το έχει πάντα μέσα στην καρδιά του όποιος πηγαίνει έστω και μία φορά εκεί και τώρα εσύ το αποδεικνύεις.
magdalini
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από magdalini »

ΒΑΛΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΘΝΕΩΝΤΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ [ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,ΘΕΩΔΩΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΙΕΡΕΩΝ] ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :8 :8 :8
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφοί καλημέρα σας!

Σας παραθέτω επί λέξει, το φαξ που έλαβα από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου

Αγαπητοί αδελφοί,
κατόπιν της προσφάτου τηλετυπίας υμών περί προσκυνήματος και φιλοξενίας εν Κουτλουμουσίω, παρά το ότι η επισκεψιμότης της Μονής είναι μεγάλη κατά μήνα Μάϊον, όμως ενδέχεται να υπάρχη δυνατότης να φιλοξενήσωμεν ομάδα της υμετέρας κοινότητος, όχι μεγαλυτέραν των δέκα (10) ατόμων, αρκεί να γνωστοποιήσετε ημίν συγκεκριμένην ημερομηνίαν, προκειμένου όπως αποκριθώμεν υπευθύνως.
Εν αναμονή νεωτέρας πληροφορήσεως εκ μέρους υμών διατελούμεν μετά τιμής και ευχών.
Η Γραμματεία της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας την Κουτλουμουσιανή αδελφότητα!
Κατόπιν αυτών, όπως καταλαβαίνετε αδελφοί, την ημέρα που (πρώτα ο Θεός) θα βρεθούμε στις Καρυές, όσοι από εμάς πλεονάζουν του αριθμού 10, θα φιλοξενηθούν στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέου. Είναι γνωστό ότι η Σκήτη αυτή, δέχεται άνευ προσυνεννόησης όλο τον κόσμο, δεν "διώχνει" ποτέ κανέναν.
Το ποιοί ακριβώς θα πάνε στην Σκήτη και ποιοί στο Κουτλουμούσι, θα το δούμε επί τόπου.
Από την πλευρά μου, δεν με ενοχλεί καθόλου να πάω στο ένα ή στο άλλο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

panagiotisspy έγραψε:Αδελφοί καλημέρα σας!

Σας παραθέτω επί λέξει, το φαξ που έλαβα από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου

Αγαπητοί αδελφοί,
κατόπιν της προσφάτου τηλετυπίας υμών περί προσκυνήματος και φιλοξενίας εν Κουτλουμουσίω, παρά το ότι η επισκεψιμότης της Μονής είναι μεγάλη κατά μήνα Μάϊον, όμως ενδέχεται να υπάρχη δυνατότης να φιλοξενήσωμεν ομάδα της υμετέρας κοινότητος, όχι μεγαλυτέραν των δέκα (10) ατόμων, αρκεί να γνωστοποιήσετε ημίν συγκεκριμένην ημερομηνίαν, προκειμένου όπως αποκριθώμεν υπευθύνως.
Εν αναμονή νεωτέρας πληροφορήσεως εκ μέρους υμών διατελούμεν μετά τιμής και ευχών.
Η Γραμματεία της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας την Κουτλουμουσιανή αδελφότητα!
Κατόπιν αυτών, όπως καταλαβαίνετε αδελφοί, την ημέρα που (πρώτα ο Θεός) θα βρεθούμε στις Καρυές, όσοι από εμάς πλεονάζουν του αριθμού 10, θα φιλοξενηθούν στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέου. Είναι γνωστό ότι η Σκήτη αυτή, δέχεται άνευ προσυνεννόησης όλο τον κόσμο, δεν "διώχνει" ποτέ κανέναν.
Το ποιοί ακριβώς θα πάνε στην Σκήτη και ποιοί στο Κουτλουμούσι, θα το δούμε επί τόπου.
Από την πλευρά μου, δεν με ενοχλεί καθόλου να πάω στο ένα ή στο άλλο.
Καλημέρα σε όλους τους Φίλους.
Αδελφέ Παναγιώτη, είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, η ανταπόκριση στο αίτημά μας, της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου.
Τόσο εγώ όσο κ ο φίλος μου Χρήστος δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση να φιλοξενιθούμε στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέου.
Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου κ καλή επιτυχία για όλους μας!!!!!!!
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Καλημέρα. Παναγιώτη συγχώρεσέ με για την παρέμβαση, αλλά προτείνω να ζητήσουμε και από τη Σκήτη Αγ. Ανδρέα να μας επιτρέψουν τη φιλοξενία. Ας δέχονται οι άνθρωποι, εμείς νομίζω, έχουμε υποχρέωση να το αιτηθούμε ή αν θέλεις να το γνωστοποιήσουμε. Αλλωστε 10 άτομα δεν είναι και λίγα.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilisalt έγραψε:Καλημέρα. Παναγιώτη συγχώρεσέ με για την παρέμβαση, αλλά προτείνω να ζητήσουμε και από τη Σκήτη Αγ. Ανδρέα να μας επιτρέψουν τη φιλοξενία. Ας δέχονται οι άνθρωποι, εμείς νομίζω, έχουμε υποχρέωση να το αιτηθούμε ή αν θέλεις να το γνωστοποιήσουμε. Αλλωστε 10 άτομα δεν είναι και λίγα.
Εννοείται Βασίλη. Θα το αιτηθούμε τηλεφωνικώς.
Απλά όπως πολύ σωστά είπε και ο Νικηφόρος, είναι ιδιαιτέρως σημαντική η αποδοχή του Κουτλουμουσίου, διότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται (σχεδόν) η διαμονή μας στις Καρυές. Και δεν κρύβω ότι είχα μια αγωνία για αυτή την αποδοχή, λόγω του ότι το Κουτλουμούσι δεν είναι μεγάλο, αλλά και πραγματικά έχει τεράστια επισκεψιμότητα λόγω της θέσης του.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν μπορώ να επιλέξω καμία Μονή ή σκήτη για διανυκτέρευση. Ούτε και ο Στέφανος. Απλά όπου θα είμαι εγώ θα είναι κι αυτός.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”