Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Βηθλεεμιτίσσης έρχεται!!!
Συντονιστής: Συντονιστές
-
angieholi
- Συντονιστής

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Βηθλεεμιτίσσης έρχεται!!!
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς θα τεθεί σε προσκύνηση η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Βηθλεεμιτίσσης εκ του Θεοδέγμονος Ιερού Σπηλαίου της Αγίας Πόλεως Βηθλεέμ.
Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 26/11 στις 10:00 το πρωί στον Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στις 5:00 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 10:00 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.
Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και καθημερινά θα τελούνται:
- στις 7:00 το πρωί η Θεία Λειτουργία,
- στις 11:00 το πρωί η Ιερά Παράκληση και
- στις 5:00 το απόγευμα ο εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.
Εκλησιαστικές ανακοινώσεις από την Πειραϊκή Εκκλησία:
http://www.pe912fm.com/3.html
Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 26/11 στις 10:00 το πρωί στον Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στις 5:00 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 10:00 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.
Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και καθημερινά θα τελούνται:
- στις 7:00 το πρωί η Θεία Λειτουργία,
- στις 11:00 το πρωί η Ιερά Παράκληση και
- στις 5:00 το απόγευμα ο εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.
Εκλησιαστικές ανακοινώσεις από την Πειραϊκή Εκκλησία:
http://www.pe912fm.com/3.html
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
-
angieholi
- Συντονιστής

Re: Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Βηθλεεμιτίσσης έρχεται!!!
Παναγία Βηθλεεμίτισσα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Σήμερα και μέχρι τις 2.00 μμ είναι στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος στην Πτολεμαϊδα, πανέμορφη η Παναγια μας με τον Χριστό στην αγκαλία της.
-
angieholi
- Συντονιστής

Η εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας μετά την παραμονή της στην Αθήνα θα "επισκεφτεί" και τις ακόλουθες περιοχές, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
http://jp-newsgate.net/gr/2009/11/28/452/
http://jp-newsgate.net/gr/2009/11/28/452/
Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων, ἀνταποκρινόμενον εἰς σχετικήν παράκλησιν καί συμφώνως πρός ἀπόφασιν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς αὐτοῦ Συνόδου, ἀπέστειλε μετά Συνοδείας Ἁγιοταφίτου τήν ἱεράν εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Βηθελεεμιτίσσης, ἀνηρτημένης δεξιά τῷ κατερχομένῳ εἰς τό Σπήλαιον τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ ἐκ τῆς νοτίου αὐτοῦ πύλης δι’ ἐνίσχυσιν καί οἰκοδομήν τῶν πιστῶν εἰς τάς κάτωθι Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.
1. Εἰς τήν ἱεράν Μητρόπολιν Φλωρίνης ἀπό 17ης ἕως 25ης Νοεμβρίου 2009.
2. Εἰς τήν ἱεράν Μητρόπολιν Πειραιῶς ἀπό 26ης Νοεμβρίου ἕως 7ης Δεκεμβρίου 2009.
3. Εἰς τήν ἱεράν Μητρόπολιν Αἰτωλοακαρνανίας ἀπό 8ης ἕως 14ης Δεκεμβρίου 2009
4. Εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας ἀπό 15ης ἕως 21ης Δεκεμβρίου 2009.
5. Εἰς τήν ἱεράν Μητρόπολιν Βεροίας εἰς προσεχῶς καθορισθησομένην ἡμερομηνίαν.
Ἡ ἱερά εἰκών γίνεται δεκτή εἰς τάς ὡς ἄνω Μητροπόλεις μετ’ ἰδιαιτέρων ἐκδηλώσεων τιμῆς, σεβασμοῦ καί εὐλαβείας πρός τό πρόσωπον τῆς Ὑπεραγίας ἡμῶν Θεοτόκου, κατά τήν διάρκειαν δέ τῆς παραμονῆς αὐτῆς ἐν αὐταῖς λαμβάνουν χώραν ἀκολουθίαι, παρακλήσεις, λειτουργίαι καί ἄλλαι προσευχαί, εἰς τάς ὁποίας συμμετέχουν οἱ πιστοί καί λαμβάνουν τήν πλουσίαν βοήθειαν καί ἐνίσχυσιν τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καί ἀειπαρθένου Μαρίας.
-
paratiritis88
- Συστηματικός Αποστολέας

εκ του Θεοδέγμονος Ιερού Σπηλαίου της Αγίας Πόλεως Βηθλεέμ.
----------------
Μεγάλη η χάρι τής Παναγίας μας καί ευλογημένο τό Πανάγιο όνομά Της !
Αλλά βρέ παιδιά, αυτές οί δαιδαλώδεις,πομπώδεις, καί ακαταλαβίστικες λέξεις πχ. Θεοδέγμονος , τί να σημαίνουν άραγε γιά εμάς τούς αγράμματους ( ή γιά εμένα τον αγράμματο ) πού τήν κοιτάζω, απορώ, καί δεν μπορώ να την εννοήσω;
Γιατί άραγε κάποιοι ( ; ) ( καί δεν τό λέω γι΄ αυτούς πού κάνανε copy-paste τήν λέξη ), δέν μιλάνε στήν γλώσσα τού απλού λαού ωστε κάθε τους έκφραση να αγγίζει καί την καρδιά του;
Υπάρχει κανένας Καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών νά μάς εξηγήσει τουλάχιστον τήν λέξη;
----------------
Μεγάλη η χάρι τής Παναγίας μας καί ευλογημένο τό Πανάγιο όνομά Της !
Αλλά βρέ παιδιά, αυτές οί δαιδαλώδεις,πομπώδεις, καί ακαταλαβίστικες λέξεις πχ. Θεοδέγμονος , τί να σημαίνουν άραγε γιά εμάς τούς αγράμματους ( ή γιά εμένα τον αγράμματο ) πού τήν κοιτάζω, απορώ, καί δεν μπορώ να την εννοήσω;
Γιατί άραγε κάποιοι ( ; ) ( καί δεν τό λέω γι΄ αυτούς πού κάνανε copy-paste τήν λέξη ), δέν μιλάνε στήν γλώσσα τού απλού λαού ωστε κάθε τους έκφραση να αγγίζει καί την καρδιά του;
Υπάρχει κανένας Καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών νά μάς εξηγήσει τουλάχιστον τήν λέξη;
paratiritis88
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι μια υπέροχη λέξη! Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου ότι καταλήξαμε αγράμματοι γιατί φτωχύναμε το λεξιλόγιό μας.....paratiritis88 έγραψε: Αλλά βρέ παιδιά, αυτές οί δαιδαλώδεις,πομπώδεις, καί ακαταλαβίστικες λέξεις πχ. Θεοδέγμονος , τί να σημαίνουν άραγε γιά εμάς τούς αγράμματους ( ή γιά εμένα τον αγράμματο ) πού τήν κοιτάζω, απορώ, καί δεν μπορώ να την εννοήσω;
Τέλος πάντων, χωρίς να είμαι φιλόλογος θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να απαντήσεις στο ερώτημά σου: Το επίθετο θεοδέγμον σε τι αναφέρεται; Στο Σπήλαιο της Γεννήσεως, σωστά.
Προφανώς είναι σύνθετη λέξη με πρώτο συνθετικό το θεο και δεύτερο αυτό το ακαταλαβίστικο δέγμον, το οποίο αναφέρεται στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Δεν περνάει κάτι από το μυαλό μας που να έχει σχέση με το Σπήλαιο και ν' αρχίζει από δε; Δέχομαι ίσως;
Άρα θεοδέγμον είναι το σπήλαιο που δέχθηκε το Θεό, το μέρος που γεννήθηκε ο Θεός κι έγινε άνθρωπος....
Το θεοδέγμον σπήλαιο! Σκέφτεσαι κάποια έκφραση πιο ταιριαστή;
-
angieholi
- Συντονιστής

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου και εγώ, όμως αδυνατούσα να το γράψω τόσο κατανοητά και ωραία!!!!!Teri έγραψε:Δεν περνάει κάτι από το μυαλό μας που να έχει σχέση με το Σπήλαιο και ν' αρχίζει από δε; Δέχομαι ίσως;
Άρα θεοδέγμον είναι το σπήλαιο που δέχθηκε το Θεό, το μέρος που γεννήθηκε ο Θεός κι έγινε άνθρωπος....
Το θεοδέγμον σπήλαιο! Σκέφτεσαι κάποια έκφραση πιο ταιριαστή;![]()
Πάλι μας συντόνησες Teri!!!!!!!
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χωρίς να είμαι βέβαιος, γιατί ούτε κι'εγώ είμαι φιλόλογος.
Μια μορφή του παρακειμένου του ρήματος δέχομαι, είναι δέδεγμαι.
Επομένως εικάζω, ότι η λέξη δέγμον, είναι η μετοχή ουδετέρου προσώπου, του παρακειμένου, του ρήματος δέχομαι.
Μεταφραζόμενη ως δέγμον = αυτό που έχει δεχτεί.
Θεοδέγμον = αυτό που έχει δεχτεί Θεό.
Ολα αυτά με κάποια επιφύλαξη επαναλαμβάνω.
Μια μορφή του παρακειμένου του ρήματος δέχομαι, είναι δέδεγμαι.
Επομένως εικάζω, ότι η λέξη δέγμον, είναι η μετοχή ουδετέρου προσώπου, του παρακειμένου, του ρήματος δέχομαι.
Μεταφραζόμενη ως δέγμον = αυτό που έχει δεχτεί.
Θεοδέγμον = αυτό που έχει δεχτεί Θεό.
Ολα αυτά με κάποια επιφύλαξη επαναλαμβάνω.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
etsi perni tous paxilous misthous apo to siteangieholi έγραψε:Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου και εγώ, όμως αδυνατούσα να το γράψω τόσο κατανοητά και ωραία!!!!!Teri έγραψε:Δεν περνάει κάτι από το μυαλό μας που να έχει σχέση με το Σπήλαιο και ν' αρχίζει από δε; Δέχομαι ίσως;
Το θεοδέγμον σπήλαιο! Σκέφτεσαι κάποια έκφραση πιο ταιριαστή;![]()
Πάλι μας συντόνησες Teri!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Σωστά! Η καλή δουλειά πληρώνεται ακριβά.