Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Δημοσίευση από petrosathonas »

Αυτό το μοναστηράκι Βασίλη είναι από τα πιο αγαπημένα μου.
Όσες φορές πήγα όμως δεν είμασταν πάνω από 5 όλοι κι όλοι.
Βέβαια έχει αρκετά δωμάτια. Δηλαδή έχει δυνατότητες φιλοξενίας για 20 άτομα. Θα είναι όμως κι άλλοι προσκυνητές. Μακάρι να μας δεχθούν. Μπορούμε να πάμε και στην Ιβήρων από το παραλιακό μονοπάτι και να γυρίσουμε αυθημερόν.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Ή μπορούμε να πάμε με ταξί από Καρυές στην Ιβήρων να προσκυνήσουμε και να πάμε μετά στη Σταυρονικήτα από το μονοπάτι.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Είχα μια επικοινωνία με το Νίκο (agiooros) χθες.
Με προέτρεψε να ζητήσω τη βοήθεια κάποιου μοναχού - μέλους του forum, για φιλοξενία στην Καρακάλλου.
Εάν η μονή μας δεχτεί (4η μέρα του προσκυνήματος), τότε μπορούμε να πετύχουμε όλα όσα εξ'αρχής επιδιώκουμε (πρώτα ο Θεός).
Ως εξής:
Το πρωί της 19ης Μαΐου όλοι (άλλοι από Κουτλουμούσι και άλλοι από Σεράι), συναντιόμαστε στις Καρυές, ανανεώνουμε τα διαμονητήριά μας και παίρνουμε ταξί για Καρακάλλου.
Σταθμεύουμε στην Ιβήρων (κατά τη διάρκεια της διαδρομής), για να προσκυνήσουμε την Πορταΐτισσα.
Οσοι θέλουν (μεταξύ αυτών και εγώ), κατεβαίνουμε από το θαυμάσιο μονοπάτι στην Ιβήρων και επιβιβαζόμαστε στα ταξί, με τα οποία θα κατέβουν, όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν. Κατεβαίνοντας, περνάμε και από την Παναγούδα.
Εάν συμφωνήσουμε να κατέβουμε όλοι μας με τα πόδια, τότε κανονίζουμε από το πρωί, να έρθουν τα μεταφορικά μέσα, να μας πάρουν από την Ιβήρων.
Αφού προσκυνήσουμε, ανεβαίνουμε με τα ταξί προς Καρακάλλου.
Μια πρόταση που σας κάνω, είναι να πάμε με τα οχήματα, όχι στην Καρακάλλου, αλλά στην Φιλοθέου.
Να κατέβουμε, να επισκεφθούμε την Μονή, να προσκυνήσουμε την Παναγία τη Γλυκοφιλούσα και μετά να περπατήσουμε την ελάχιστη απόσταση μεταξύ Φιλοθέου και Καρακάλλου (20 λεπτά θαυμάσιο κατηφορικό καλντερίμι μέσα σε πανέμορφο δάσος καστανιάς).

Με αυτό τον τρόπο, θα πάμε και στις τρεις μονές (Ιβήρων, Φιλοθέου, Καρακάλλου), θα πάμε και στην Παναγούδα, θα προσκυνήσουμε τις θαυματουργές εικόνες της Πορταΐτισσας και της Γλυκοφιλούσας, αλλά θα περπατήσουμε και δύο πανέμορφες, αλλά και ξεκούραστες κατηφορικές διαδρομές.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

panagiotisspy έγραψε:...........αλλά θα περπατήσουμε και δύο πανέμορφες, αλλά και ξεκούραστες κατηφορικές διαδρομές.
Ρώτησαν μια καμήλα. Τι σου αρέσει περισσότερο, η ανηφόρα ή η κατηφόρα;
Και αυτή απάντησε:
Ευθείες δεν υπάρχουνε;;;;;;;;;;;;;;;

Αυτά για να σκάσουμε ένα μικρό χαμογελάκι.

Υπέροχα μου μοιάζουν τα λόγια του Παναγιώτη. Δεν θέλω όμως να τα πιστέψω γιατί αν δεν μας δεχθεί η Καρακάλλου θα στεναχωρηθώ άδικα. Οπότε ας περιμένουμε
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αδελφοί ευλογημένοι, και προθυμοτατοι, συγχαρητήρια για τον κόπο και τον ζήλο σας.

Αλλά, να σας πω τον λογισμό μου, δεν γίνεται πιο 'ελαφρύ' το πρόγραμμα, έστω και με λιγότερες επισκέψεις η μετακινήσεις;

Γιατί με αυτόν τον ρυθμό, δεν βλεπω προσκυνηματικη εκδρομή, αλλά σκηνές καταδιώξεως από ασπρόμαυρη γαλλική αστυνομική ταινία του '60, ξέρετε αυτές με τα citroen-βατράχους που πηγαίνανε και με τρεις ρόδες.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

dionysisgr έγραψε:Αδελφοί ευλογημένοι, και προθυμοτατοι, συγχαρητήρια για τον κόπο και τον ζήλο σας.

Αλλά, να σας πω τον λογισμό μου, δεν γίνεται πιο 'ελαφρύ' το πρόγραμμα, έστω και με λιγότερες επισκέψεις η μετακινήσεις;

Γιατί με αυτόν τον ρυθμό, δεν βλεπω προσκυνηματικη εκδρομή, αλλά σκηνές καταδιώξεως από ασπρόμαυρη γαλλική αστυνομική ταινία του '60, ξέρετε αυτές με τα citroen-βατράχους που πηγαίνανε και με τρεις ρόδες.

Ναι πράγματι, αυτή η συγκεκριμένη μέρα ( η 4η), φέρνει λίγο σε Λουΐ Ντε Φινές!

Οι υπόλοιπες όμως είναι ήπιες και χαλαρές, αγαπητέ αδελφέ Διονύση!

Ασε που και η 4η τελικά, μπορεί να μην ισχύσει κατά τέτοιο τρόπο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

μηπως εινε πιο ξεκουραστο την τεταρτη μερα
να παμε για αναβαση στον ΑΘΩ ?
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ξαναβάζω τον ως τώρα προγραμματισμό:

1η ημέρα: Δοχειαρίου ή Κωνσταμονίτου
2η ημέρα: Διονυσίου (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Δευτέρα 17/05/2010)
3η ημέρα: Σκήτη Αγίου Ανδρέου ή Κουτλουμουσίου (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Τρίτη 18/05/2010)

4η ημέρα: Ιβήρων (Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό). Κατόπιν αυτού Ισως Καρακάλλου ή αλλού.
5η ημέρα: Μεγίστης Λαύρας (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Πέμπτη 20/05/2010)
6η ημέρα: Βατοπαιδίου (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Παρασκευή 21/05/2010)

7η ημέρα: Χιλιανδαρίου ή Κωνσταμονίτου ή 2η μέρα στο Βατοπαίδι
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

panagiotisspy έγραψε:Ξαναβάζω τον ως τώρα προγραμματισμό:
1η ημέρα: Δοχειαρίου ή Κωνσταμονίτου
2η ημέρα: Διονυσίου (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Δευτέρα 17/05/2010)
3η ημέρα: Σκήτη Αγίου Ανδρέου ή Κουτλουμουσίου (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Τρίτη 18/05/2010)

4η ημέρα: Ιβήρων (Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό). Κατόπιν αυτού Ισως Καρακάλλου ή αλλού.
5η ημέρα: Μεγίστης Λαύρας (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Πέμπτη 20/05/2010)
6η ημέρα: Βατοπαιδίου (εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του forum για Παρασκευή 21/05/2010)

7η ημέρα: Χιλιανδαρίου ή Κωνσταμονίτου ή 2η μέρα στο Βατοπαίδι
Λέω τώρα,
μήπως πρεπει να γίνει μια προσπάθεια για 2ημερη παραμονή στη Μεγίστης Λαύρας;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Dimitris39 έγραψε:μηπως εινε πιο ξεκουραστο την τεταρτη μερα
να παμε για αναβαση στον ΑΘΩ ?
+1
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”