Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Δημοσίευση από aposal »

Μήπως θα μπορούσαμε να διανυκτερεύσουμε κάποιοι και στη Σιμωνόπετρα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

aposal έγραψε:Μήπως θα μπορούσαμε να διανυκτερεύσουμε κάποιοι και στη Σιμωνόπετρα;
Αν εννοείς την 4η μέρα που συζητάμε Απόστολε, θεωρώ πως όχι, διότι είναι κάπως "ανάποδο" σε σχέση με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Επειδή όμως βλέπω ότι θα το ήθελες πάρα πολύ να πας, μπορούμε αν θέλεις να κανονίσουμε την μετάβαση μιας πεντάδας στην Σιμωνόπετρα, την πρώτη μέρα. Δηλαδή μια μικρή "διάσπαση" του γκρουπ, (μόνο για την πρώτη μέρα), σε Δοχειαρίου, Κωνσταμονίτου και Σιμωνόπετρα.

Θα το δούμε.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

Πάντως αν θέλετε την γνώμη μου ...θα είσασταν πιό ευέλικτοι αν σπάζατε την ομάδα σε πεντάδες π.χ. Δύσκολα δέχεται κάποιο μικρό μοναστήρι 20 άτομα. Αν σπάσετε σε 5αδες μπορείτε εύκολα εναλλάξ όλοι να δείτε ανα ένα μοναστήρι κάθε μέρα ή ακόμα και να μείνετε σε κάποια μονή δευτερη μέρα. Αλλο είναι να κρατάς 20 άτομα και άλλο 5...το καταλαβαίνετε.

Συγνώμη.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το ότι θέλω να πάω ισχύει, αλλά είναι καθαρά εγωιστικό, γιατί μ' αρέσει ως Μοναστήρι. Δεν γνωρίζω κανέναν, ώστε να θέλω να να τον ακούσω και να ωφεληθούμε όλοι μας.
Αποσύρω την επιθυμία μου.
Η πραγματική επιθυμία μου είναι να πάμε στον Περιβόλι που η ίδια η Παναγία διάλεξε. Από κει και πέρα, αν έρθουμε σε επικοινωνία με κάποιον σεβάσμιο Γέροντα και ακούσουμε δυο-τρία καλά λόγια και μαλακώσει η πέτρινη ψυχή μας, ακόμη καλύτερα!
Ναι αδελφέ μας Koyk έχεις δίκιο! Απλά προσπαθούμε να πετύχουμε τη χρυσή τομή της ελάχιστης διάσπασης της "ενωμένης" παρέας και της φιλοξενίας από τις Ι. Μονές.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Koyk έγραψε:Πάντως αν θέλετε την γνώμη μου ...θα είσασταν πιό ευέλικτοι αν σπάζατε την ομάδα σε πεντάδες π.χ. Δύσκολα δέχεται κάποιο μικρό μοναστήρι 20 άτομα. Αν σπάσετε σε 5αδες μπορείτε εύκολα εναλλάξ όλοι να δείτε ανα ένα μοναστήρι κάθε μέρα ή ακόμα και να μείνετε σε κάποια μονή δευτερη μέρα. Αλλο είναι να κρατάς 20 άτομα και άλλο 5...το καταλαβαίνετε.

Συγνώμη.
Εγώ θα ξεκινήσω με το συγνώμη, αλλά θα συμφωνήσω με τον Απόστολο πως το ιδανικότερο θα είναι να είμαστε όλοι μαζί ή αν δεν γίνεται να σπάσουμε στις λιγότερες δυνατές ομάδες. Η λογική της ομάδας μου αρέσει πάρα πολύ.
Από εκεί και πέρα, η εκδρομή θα γίνει ακόμα και αν πρέπει να πάμε δύο δύο...
Αρκεί μαζί με εμένα να μην είναι ο Απόστολος.
Ποιος αντέχει το χιούμορ του τόσες ημέρες;;;
Αν μου τύχει και αυτό, τότε θα αυτοτιμωρηθώ σε 7 ημέρες απόλυτης αφωνίας και κουφαμάρας.
Απόστολε συγνώμη για την γκρίνια αλλά δεν νιώθω καλά αν δεν σε τσιγκλήσω λίγο...
Να είσαι πάντα καλά αδερφέ μου...
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Φανταζεσαι να εισε μαζι μου :mrgreen: :35
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Dimitris39 έγραψε:Φανταζεσαι να εισε μαζι μου :mrgreen: :35
Μη σας παρακαλώ μη. Μη μου το κάνετε αυτό.
Παναγιώτη μπορώ να κάνω εγώ την πιθανή κλήρωση;
Έχω δηλώσει πάμπολλες φορές τη σωματική μου διάπλαση, τα κιλά μου κλπ. Σας φαίνομαι ικανός να σκαρφαλώνω στα Καρούλια και στην κορυφή του Αθω; Έλεος....
Εγώ είχα καταλάβει για εκδρομή του φόρουμ. Όχι των λοκατζήδων πυροβολικού Νέας Περάμου...
Είμαι προσκυνητής του γλυκού νερού, ναι το παραδέχομαι, μη βαράτε...
Κάνω προσπάθεια για να αλλάξω... (δίαιτα)
Αλλά όχι και με τον Mitsos39.
Δηλαδή κατ΄ ευθείαν στον μαραθώνιο; Ας ξεκινήσω με την προθέρμανση και βλέπουμε...
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Τι σκέφτηκα τώρα....
Είναι Παρασκευή ίσως, γι'αυτό παλιμπαιδίζω!

Αν με τη βοήθεια του Θεού, πάνε όλα καλά και γίνει η εκδρομή, με όλους εμάς τους 20-23, τότε όταν θα γυρίσουμε, τι θα πρωτοπεριγράψουμε σε όλους που θα ζητούν εντυπώσεις?

Χιλιάδες σελίδες θα γραφτούν με κάθε λογής αναλύσεις!

Εννοείται πως πάντοτε και πάνω απ'όλα, η πνευματική και προσκυνηματική λαχτάρα, είναι που οδηγεί τον καθένα μας, στο Περιβόλι της Παναγίας μας.

Πλην όμως, όλοι μας είμαστε μεγάλοι μεν, αλλά και λιγάκι "παιδιά".

Τα οποία παιδιά θα εκδράμουν, κουβαλώντας πέρα από την ψυχή τους, πέρα από την όποια πίστη τους (λέμε τώρα) και την -όση τους έχει απομείνει- παιδική κι' αδερφική καρδιά τους.

Να μας αξιώσει ο Θεός, να πραγματοποιηθεί και να είναι πνευματικά ωφέλιμο το μαγιάτικο προσκύνημά μας!
Και να έχουμε υπομονή και κατανόηση όλοι μεταξύ μας, γιατί πάντοτε όταν είναι πολλοί μαζεμένοι, όλο και κάποια μικροπροβληματάκια παρουσιάζονται.
Ολα να τα αντιπαρέλθουμε, με αγάπη και αδελφικότητα!
Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

panagiotisspy έγραψε:Πλην όμως, όλοι μας είμαστε μεγάλοι μεν, αλλά και λιγάκι "παιδιά".
Εκτός από την προσφορά μου γιά τις Γυναίκες σε αυτήν την προσκυνηματική εκδρομή δεν έχω κάνει καμία άλλη δημοσίευση σε αυτή την ενότητα., όχι βέβαια ότι την έχετε και ανάγκη. :lol: :lol:

Για το παραπάνω έχω να πω ότι , η μόνη διαφορά μας από τα παιδιά ,( και αυτό ισχύει μόνο γιά τους άνδρες ) είναι η αξία (οικονομική) των δικών μας παιχνιδιών - αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από των παιδιών.

Τώρα όσον αφορά την όλη κίνηση,
θα περιμένω με αγωνία την επιστροφή σας από τον ευλογημένο αυτό τόπο.

Δεν σας κρύβω ότι , ανησυχώ με μία τόσο μεγάλη ομάδα , στον συγκεκριμένο τόπο , για να μην πω ότι χωρίς , κοψίδια τι θα κάνετε?? :20 :20

Και μην ακούσω κανένα να αναφέρει πουρναρόψαρα , γιατί τότε ........... :24 :21 :24

ΙΚ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εύχομαι να απολαύσουμε ΚΑΙ τα κρεατικά μας, ΚΑΙ τις μπύρες μας ΚΑΙ τους φραπέδες μας! Όχι βέβαια με την μορφή του κυριολεκτικού όρου των λέξεων, αλλά με την απόλαυση που θα νιώσουμε (εύχομαι) όταν πατήσουμε το πόδι μας στον ευλογημένο τόπο της Παναγίας! Και για να είμαι σωστός, αν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, η - πνευματική - απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη! Τέτοια, που δεν θα μας λείψει τίποτε!
Εύχομαι ο Θεός να μας αξιώσει όλους να πάμε και να μας βοηθήσει να είμαστε πάντα αγωνιστές!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”