Τάδε έφη η Κα Διαμαντοπουλου.

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Τάδε έφη η Κα Διαμαντοπουλου.

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε:Η ανορθογραφία του Αντώνη, έχω την άποψη ότι είναι συνειδητή και όχι λόγω αμάθειας, ή αγνωσίας.
Σώπα! .. δεν τόχα καταλάβει :lol:

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Σήμερα το απόγευμα στη ΝΕΤ είχε συνέντευξη με την κυρία υπουργό.
Μίλησε για διάφορα θέματα και μεταξύ άλλων τέθηκε και το ερώτημα περί προσευχής.
Και οφείλω να ομολογήσω πως εμένα προσωπικά η κυρία υπουργός με κάλυψε απόλυτα.
Είπε πολύ απλά πως η προσευχή, οι γιορτές και οι άλλες εκδηλώσεις δεν πρόκειται να καταργηθούν επειδή πολύ απλά αποτελούν κομμάτι της κληρονομιάς μας. Και βέβαια διευκρίνησε πως δεν μπορούμε να υποχρεώνουμε κανένα παιδί να συμμετέχει στην προσευχή αν δεν θέλει το ίδιο επειδή ανήκει σε άλλη θρησκεία ή είναι οι γονείς του άθεοι.
Και αυτό πολύ σωστό το βρήκα. Με το ζόρι προσευχή δεν γίνεται.

Μίλησε επίσης για το κατέβασμα των εικόνων και των συμβόλων απ τα σχολεία και αλλού.
Και είπε και πάλι τα ίδια περίπου που είπε και περί προσευχής.
«Δεν θα κατεβάσουμε τις βυζαντινές εικόνες απ τις αίθουσες όπου αυτές υπάρχουν» είπε
Περιέγραψε ως υπερβολές ακόμα και τις συζητήσεις για αυτό το ζήτημα.

Αν και δεν είμαι φιλοκυβερνητικός και ποτέ δεν συμπάθησα την κυρία υπουργό σήμερα μου φάνηκε κάπως διαφορετική. Ευχάριστη, άνετη, ευγενική, θάλεγα ότι έδειχνε έναν ζεστό άνθρωπο. Με το άσπρο πουκαμισάκι της.. σχεδόν την ερωτεύτηκα . Γιατί όχι;
Μου ρίχνει λίγα χρονάκια αλλά εντάξει.. μην είμαι και συντηρητικούρα.

Πάντως σε γενικές γραμμές όλες της οι τοποθετήσεις αν δεν με βρήκαν σύμφωνο
σίγουρα δεν με βρήκαν εντελώς αντίθετο.
Και ως προς το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε με βρήκε - επαναλαμβάνω -
απόλυτα σύμφωνο με την τοποθέτησή της.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Avva ο έρωτας τυφλώνει... :lol:
Ο Φώτιος δεν συμφωνεί σε πολλά...
Δεν μπόρεσα να δω περισσότερο από το σημείο που είπε η Υπουργός "Τα Χριστούγεννα,Πάσχα είναι
έθιμα,είναι πολιτιστική κληρονομιά...",υπενθυμίζοντας πάλι "ανεξιθρησκεία,σεβασμός σε αλλοδόξους κ αθέους"
(λες και στην Ελλάδα υπάρχει καταπίεση...για τραβείξτε κατά Ιράν,Τουρκία,ινδία,Πακιστάν...)
Αυτό είναι οι γιορτές μας κατά την Υπουργό "έθιμα,κουλτούρα,φοκλόρ..." δεν χρειάζεται να εξαλειφθούν
όπου υπάρχουν...ούτε βέβαια να τονώσουμε τις αξίες της Πατρίδας,Εκκλησίας,Οικογένειας....
Οι απόψεις αυτές,η αδιαφορία για την Ορθοδοξία,η ουδέτερη,χλιαρή στάση δείχνει ποιοι είμαστε...ποιοι
ηγέτες μας ταιριάζουν.
Δεν θα πω περισσότερα "ο νοών νοείτω"...
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

:8
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ...((ανεξιθρησκεία,αθεους,αλλοδοξους....οσο η σημερινες συνθηκες το επιτρεπουν))
ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΝΔΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.....
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΝΑ ΛΕΜΕ :8 :8 :8
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΣ ΚΣΕΦΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ
ΑΠΛΟ;;;
ΝΑ ΔΙΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ;;;;
((ΕΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΠΛΟ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ...;;;))
:8
ΝΑ ΑΠΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ...ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ..ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΕΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ...
ΕΓΩ ΘΑΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΦΩΤΙΟ.... :8 :8 :8
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

:oops: ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΕΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
SORRY PANTOS
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αδερφέ μου fotios ξαναεπέστερεψα γιατί αν δεν το έκανα δεν θα ήμουνα δίκαιος απεναντί σου.
Προσοπικ'α δεν έχουμε γνωριστεί...το έλπίζω να γίνει κάποτε σε καμιά συνάντηση....
Σε ξέρω από αυτά που γράφεις...έτσι σε αντιλαμβάνομαι ώπος τον κάθε έναν εδώ μέσα
Πρόσεξε με από μιά κακός διατύπομενη φράση μας φτίαχνουμε μιά είκονα και γνωρίζουμε τον άλλον
αν την δούμε αρνητηκη στο νοημα δεν σημενει πως τον αντιπαθουμε προσοπικα απλα δεν μας αρεσει η εκφραση αυτη και την σχολιαζουμε σαν εκφραση και μονο σαν έκφραση.
ποτε μα ποτε σαν προσοπικότητα......γιατί απλά δεν είναι ο σκοπος μας αυτός...ουτε πρεπεί να το κανουμε έχοντας την χριστιανικη ιδιότητα...

έδωσες ένα μύνημα (αν δεν καταλαβα δεν πειράζει ισως καποιός αλλος καποτε το εχει κανει....)
αρνητικο (οι απόψεις αυτες...@ ..δειχνη ποιοι είμαστε...)
Το αρνητικό του μέρος ειναι (αν δεν κατάλαβα συγνώμην) οτι δείχνη απελπισία και παρέτηση
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΚΕΨΗ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ
αδικούν (έστω και σε πολυ μικρό βαθμό) το λαό μας
γιατί δεν μπορεις να ξερείς εγω η καποιος αλλος.....τι είναι ο καθε ενας και ετυχε να σε διαβασει ένασ ανθροπος που είναι υπερμετρα αισιόδοξος (λογο του οτι ειναι ορθόδοξος)
μπορεί να μην είναι κανών στην ζωή σου αλλά εξερεση....όμως έπρεπε να σου το πω (μην με παρεξηγησης γιατί έχω καλο σκοπό)
από κάθε μυνημα πρέπει πάντα να βγένει ένα άρωμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας...
ο κάθε συνάνθροπώς μας έχει ανάγκη να ακουση τον καλο λογο και θέλει την αγάπη μας....
πιστεύω πως η πιστη στον θεο μας πρεπεί να φανερώνει ακόμα και στο λόγο μας υπερμετρη αισιοδοξία εκει που οι άλλοι δεν την βλεπουν.....
ελπιζω να με καταλαβενεις και να με συνχωρίσεις
εξάλου μπορει να μην κατάλαβα εγώ καλα.....εχείς την αγάπη μου
ο αδερφος σου Αντώνιος από την Αθήνα
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αδερφέ avvas ειληκρινά σου λέω αυτες οι αρετες της είναι ασήμαντες μπροστα στην ευφύα της και το ψηχικο της μαγαλείο....μην παραπληροφορής τον κοσμακι :8 :8 :8
και που να δείς ολες και όλου τις και τους υποληπ-ες,ους....δεν θα έχεις δικαίομα επιλογής..... :8 :8 :8
αχ και να ήξερα προσοπικά ολους και όλες θα ένοιθα υπεροχά να άλαζα καμια κουβέντα ζεστή καπού καπού... και οχι εξερέσεις με όλους...μια ζεστη και φιλικη κουβέντα να μαθενω νεα να ακουώ να ενδιαφέρομε ...τι ωραία...για σκευτήτε την τιμή να συνομιλής με έναν ιδέτρο άνθροπώ του τόπου αυτού που διοίκησε η διοικη την πατρίδα....φίλε μου σε ζηλέύω πραγματικα πρεπεί να συγκηνήθηκες πολυ πολυ βαθυά.
:8 :8 :8
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

plagiaskepsi έγραψε:αδερφέ avvas ειληκρινά σου λέω αυτες οι αρετες της είναι ασήμαντες μπροστα στην ευφύα της και το ψηχικο της μαγαλείο....μην παραπληροφορής τον κοσμακι :8 :8 :8
και που να δείς ολες και όλου τις και τους υποληπ-ες,ους....δεν θα έχεις δικαίομα επιλογής..... :8 :8 :8
αχ και να ήξερα προσοπικά ολους και όλες θα ένοιθα υπεροχά να άλαζα καμια κουβέντα ζεστή καπού καπού... και οχι εξερέσεις με όλους...μια ζεστη και φιλικη κουβέντα να μαθενω νεα να ακουώ να ενδιαφέρομε ...τι ωραία...για σκευτήτε την τιμή να συνομιλής με έναν ιδέτρο άνθροπώ του τόπου αυτού που διοίκησε η διοικη την πατρίδα....φίλε μου σε ζηλέύω πραγματικα πρεπεί να συγκηνήθηκες πολυ πολυ βαθυά.
:8 :8 :8
θα το ήθελα... :8
Dimitris1
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Dimitris1 »

lathras έγραψε:«Να καταγγέλλονται οι καθηγητές που επιβάλλουν συμμετοχή στην προσευχή>>
Οταν θα κτυπήσει η μεγάλη ανάγκη την πόρτα της τότε θα δούμε αν θα προσευχηθεί στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ή θα τρέξει στους αστρολόγους και τις χααρτορίχτρες....

Εδώ το νέο φρούτο!!!!!!!
http://www.apogevmatini.gr/?p=53684

Αλλά,

1) Αρχίσαμε να ενθαρύνουμε τους μαθητές να "καρφώνουν" τους καθηγητές.....ανοιγει ο δρόμος για την μαθητοκρατία στα σχολεία..........κάθε καθηγητής θα τρέμει πλέον τους μαθητές του και με τις ευχές τις κυβέρνησης.

2) Καλώς ή κακώς το προεδρικό διάταγμα 201/98 προβλέπει ότι η πρωινή προσευχή είναι υποχρεωτική και Η συμμετοχή και των μη ορθόδοξων εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη για την επιτήρηση των μαθητών τους.
Και δώρησαι ημίν ο Θεός , γρήγορον νούν, σώφρονα λογισμό, καρδίαν νήφουσαν και Χριστιανά τα τέλη της ζωής μας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”