Τέχνες αυτοάμυνας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Τέχνες αυτοάμυνας
Θυμάμαι, πρέπει να ήμουνα γύρω στα 12 ή 13 όταν είχα μαλώσει με ένα άλλο παιδί και εκείνοες με έδειρε και μάλιστα μπροστά σε πολλούς. Είχα νιώσει τόσο άσχημα και τι να κάνω..?? Μια δυο πήρα σβάρνα όλα τα βιβλιοπωλεία της περιοχής για να βρω που πουλάνε βιβλία με τεχνικές...καράτε
! Ε λοιπόν αφού κατόρθωσα να βρω ένα, άρχισα να το διαβάζω μέρα νύχτα λες και ήταν ευαγγέλιο(άπαγε της βλασφήμιας) και προετοιμαζόμουνα για την ..μεγάλη αναμέτρηση(!) όποτε τον ξαναβρω αυτόν να του ανταπωδώσω. Και τέλικά ξέρετε τι έγινε? Ηρθε αυτός που με χτύπησε, μια μέρα ξαφνικά μπροστά μου και άρχισε να μου ζητάει συγνώμη. Μου είπε ότι ένιωσε πολύ άσχημα που με χτύπησε και οτι δεν ήθελε να ξαναμαλώσουμε και να μην το θυμόμαστε άλλο. Ομολογώ πως αυτό που έκανε με ταπείνωσε πιο πολύ απο το να με είχε χτυπήσει. Αλλά ένιωσα όμως τόσο όμορφα που πήγα μετά σπίτι και το βιβλίο το πέταξα στα σκουπίδια. Ο Θεός μεθ' ημών!
Παίδες,
Μου συνέβει κάποιο γεγονός (με απείλησε κάποιος) και για αυτό αρχίζω να ψάχνομαι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γύρω μας νορμαλ. Μπορεί να πέσεις και σε κάποιον που έχει πρόβλημα.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.
Μίλησα με έναν Αγειορίτη Γέροντα που ξέρω (από του παλιούς!) και δεν ήταν αντίθετος στη χρήση της ράβδου -για προσωπικά θέματα, όχι για ομολογία Πίστεως- εφόσον δεν πίπτει λόγος...
Αυτά έχω να πω.
Υ.Γ.: Επίσης επιμένω στο θέμα της εκπαίδευσης. Το βρίσκω πολύ χρήσιμο, δίκαιο και Χριστιανικό αν εμπλακεί κάποιος σε καυγά να γνωρίζει πως θα αντιδράσει κατάλληλα ώστε οι συνέπειες να είναι αυτές που πρέπει και όχι ανεξέλεγκτες.
Μου συνέβει κάποιο γεγονός (με απείλησε κάποιος) και για αυτό αρχίζω να ψάχνομαι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γύρω μας νορμαλ. Μπορεί να πέσεις και σε κάποιον που έχει πρόβλημα.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.
Μίλησα με έναν Αγειορίτη Γέροντα που ξέρω (από του παλιούς!) και δεν ήταν αντίθετος στη χρήση της ράβδου -για προσωπικά θέματα, όχι για ομολογία Πίστεως- εφόσον δεν πίπτει λόγος...
Αυτά έχω να πω.
Υ.Γ.: Επίσης επιμένω στο θέμα της εκπαίδευσης. Το βρίσκω πολύ χρήσιμο, δίκαιο και Χριστιανικό αν εμπλακεί κάποιος σε καυγά να γνωρίζει πως θα αντιδράσει κατάλληλα ώστε οι συνέπειες να είναι αυτές που πρέπει και όχι ανεξέλεγκτες.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νόμιζα πως ποτέ δεν θα τα έλεγες αυτά Απόστολε.aposal έγραψε:Θυμάμαι, πρέπει να ήμουνα γύρω στα 12 ή 13 όταν είχα μαλώσει με τον vasilisalt και εκείνος με έδειρε και μάλιστα μπροστά σε πολλούς. Είχα νιώσει τόσο άσχημα και τι να κάνω..?? Μια δυο πήρα σβάρνα όλα τα βιβλιοπωλεία της περιοχής για να βρω που πουλάνε βιβλία με τεχνικές...καράτε! Ε λοιπόν αφού κατόρθωσα να βρω ένα, άρχισα να το διαβάζω μέρα νύχτα λες και ήταν ευαγγέλιο(άπαγε της βλασφήμιας) και προετοιμαζόμουνα για την ..μεγάλη αναμέτρηση(!) όποτε τον ξαναβρω αυτόν να του ανταπωδώσω. Και τέλικά ξέρετε τι έγινε? Ηρθε αυτός που με χτύπησε, μια μέρα ξαφνικά μπροστά μου και άρχισε να μου ζητάει συγνώμη. Μου είπε ότι ένιωσε πολύ άσχημα που με χτύπησε και οτι δεν ήθελε να ξαναμαλώσουμε και να μην το θυμόμαστε άλλο. Ομολογώ πως αυτό που έκανε με ταπείνωσε πιο πολύ απο το να με είχε χτυπήσει. Αλλά ένιωσα όμως τόσο όμορφα που πήγα μετά σπίτι και το βιβλίο το πέταξα στα σκουπίδια. Ο Θεός μεθ' ημών!
Για μια ακόμα φορά. Συγνώμη φίλε....
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χα! Χα! Χα! Βασίλη είσαι άπαιχτος!
(βέβαια δεν τολμάς να απαντήσεις στο σχόλιό μου στο Αρχονταρίκι)
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Χα! Χα! Χα! Βασίλη είσαι άπαιχτος!
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Παιδιά,
Δόξα τω Θεώ βρήκα άθλημα σωστό!
Εντόπισα έναν σύλλογο Πυγμαχίας κοντά στο σπίτι μου. Εκεί θα πάω, άθλημα παλιό και αγνό. Με Ελληνικές ρίζες.
Ποπό... και ήμουν έτοιμος για άλλα...
Εκεί βγάζεις και δελτίο αθλητού για να συμμετέχεις σε αγώνες και τέτοια. Κανονικός αθλητισμός και τίποτε περισσότερο.
Αυτά.
Δόξα τω Θεώ βρήκα άθλημα σωστό!
Εντόπισα έναν σύλλογο Πυγμαχίας κοντά στο σπίτι μου. Εκεί θα πάω, άθλημα παλιό και αγνό. Με Ελληνικές ρίζες.
Ποπό... και ήμουν έτοιμος για άλλα...
Εκεί βγάζεις και δελτίο αθλητού για να συμμετέχεις σε αγώνες και τέτοια. Κανονικός αθλητισμός και τίποτε περισσότερο.
Αυτά.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γειά σου βρε melos με έφτιαξες βραδιάτικα!!!
Γράψου και σε ένα σύλλογο σκοποβολής και σε ένα τοξοβολίας και τα κάλυψες όλα τα ενδεχόμενα...
Να είσαι πάντα καλά φίλε.
(Ελπίζω να συγχωρέσεις το χιούμορ μου)
Γράψου και σε ένα σύλλογο σκοποβολής και σε ένα τοξοβολίας και τα κάλυψες όλα τα ενδεχόμενα...
Να είσαι πάντα καλά φίλε.
(Ελπίζω να συγχωρέσεις το χιούμορ μου)
Και σκοποβολή, γιατί όχι;
Και με το διάβολο μάχη δεν δίνουμε, πόλεμο δεν κάνουμε;
Αν είναι να μας αποσπά και από την αμαρτία (σαρκικά, λογισμούς κ.α.)... δεν είναι κακό.
ΟΚ
Καληνύχτα σε όλους.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλή σου νύχτα αδελφέ και ο Θεός μαζί σου! Και μαζί με όλα αυτά αλλά να μην παραλείπεις ποτέ την προσευχή και κυρίως την ευχή! Ισως ο Θεός να δώσει ένα καλύτερο τέλος στην υπόθεση σου ωφέλιμο για όλους! Και όλα αυτά που άρχισες ή θες να αρχίσεις ,ποιος ξέρεις ίσως να σε βοηθίσουν σε άλλο πράγμα. Σε κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσες να σκεφτείς.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο Κύριος λέει: "38 Ηκούσατε ότι ερρέθη, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. 39 εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τώ πονηρώ· αλλ' όστις σε ραπίζει εις την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην· 40 και τώ θέλοντί σοι κριθήναι και τον χιτώνά σου λαβείν, άφες αυτώ και το ιμάτιον· 41 και όστις σε αγγαρεύσει μίλιον έν, ύπαγε μετ' αυτού δύο. 42 τώ αιτούντί σε δίδου, και τον θέλοντα από σού δανείσασθαι μη αποστραφής. 43 Ηκούσατε ότι ερρέθη, Αγαπήσεις τον πλησίον σου και μισήσεις τον εχθρόν σου. 44 εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοίς μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς, 45 όπως γένησθε υιοί τού πατρός υμών τού εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους. 46 εάν γάρ αγαπήσητε τους αγαπώντας υμάς, τίνα μισθόν έχετε; ουχί και οι τελώναι το αυτό ποιούσι; 47 και εάν ασπάσησθε τους φίλους υμών μόνον, τι περισσόν ποιείτε; ουχί και οι τελώναι ούτω ποιούσιν; 48 Έσεσθε ούν υμείς τέλειοι, ως ο πατήρ υμών ο εν τοίς ουρανοίς τέλειός εστιν."(Ματθ. 5, 38-48)
Επιπλέον οι ανατολικές μέθοδοι αυτοάμυνας, αντίθετα με τα παραδοσιακά αθλήματα της πάλης και της πυγμαχίας, δεν είναι απλά μέθοδος εκγύμνασης του σώματος, αλλά και φιλοσοφία και κοσμοθεωρία αντίθετη με τη Χριστιανική πίστη. Επομένως μακριά από καράτε, τάε κβο ντο, κουγκ φου κλπ. Αν θες να γυμναστείς μπορείς να κάνεις πάλη ή πυγμαχία, αλλά μόνο για να γυμναστείς κι όχι για αυτοάμυνα, επειδή η ανταπόδοση της βίας με βία είναι ευθέως αντίθετη με την εντολή της αγάπης.
Επιπλέον οι ανατολικές μέθοδοι αυτοάμυνας, αντίθετα με τα παραδοσιακά αθλήματα της πάλης και της πυγμαχίας, δεν είναι απλά μέθοδος εκγύμνασης του σώματος, αλλά και φιλοσοφία και κοσμοθεωρία αντίθετη με τη Χριστιανική πίστη. Επομένως μακριά από καράτε, τάε κβο ντο, κουγκ φου κλπ. Αν θες να γυμναστείς μπορείς να κάνεις πάλη ή πυγμαχία, αλλά μόνο για να γυμναστείς κι όχι για αυτοάμυνα, επειδή η ανταπόδοση της βίας με βία είναι ευθέως αντίθετη με την εντολή της αγάπης.