Τέχνες αυτοάμυνας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τέχνες αυτοάμυνας
Η εκγύμναση του σώματος δεν μας προκαλεί κακό, εφόσον φροντίζουμε παράλληλα να γυμνάζουμε και την ψυχή μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εκτός και αν είσαι αστυνομικός φερ' ειπείν Νίκο όπου εκεί θα πρέπει να επιτελέσεις το καθήκον σου. Αν δεις λόγου χάρη μια ανυπεράσπιστη γυναίκα να κινδυνέυει να πέσει θύμα κακοποίησης ή κάποιο φτωχό γεροντάκι να πέφτει θύμα ληστείας για λίγα ευρώ. Καποια απλά παραδείγματα ανέφερα.
Δηλαδή η εκμάθηση του χειρισμού π.χ. αντιαεροπορικού,πρέπει να γίνεται όχι για αυτοάμυνα αλλά για λόγους γυμναστικής, διαφορετικά είσαι παραβάτης της εντολής της αγάπης;filotas έγραψε:Αν θες να γυμναστείς μπορείς να κάνεις πάλη ή πυγμαχία, αλλά μόνο για να γυμναστείς κι όχι για αυτοάμυνα, επειδή η ανταπόδοση της βίας με βία είναι ευθέως αντίθετη με την εντολή της αγάπης.
Μήπως κάνουμε ( προς το παρόν) το Σταυρό μας ελεύθερα, επειδή μερικοί κακοί και χωρίς αγάπη άνθρωποι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα;
Τ΄ ακούς Μακρυγιάννη και άγιε Νέστωρα; Ελάτε σε εμάς να μάθετε τι σημαίνει χριστιανική αγάπη.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν έχεις άδικο αδελφέ, καθόλου.Σπάρτακος έγραψε:Δηλαδή η εκμάθηση του χειρισμού π.χ. αντιαεροπορικού,πρέπει να γίνεται όχι για αυτοάμυνα αλλά για λόγους γυμναστικής, διαφορετικά είσαι παραβάτης της εντολής της αγάπης;filotas έγραψε:Αν θες να γυμναστείς μπορείς να κάνεις πάλη ή πυγμαχία, αλλά μόνο για να γυμναστείς κι όχι για αυτοάμυνα, επειδή η ανταπόδοση της βίας με βία είναι ευθέως αντίθετη με την εντολή της αγάπης.
Μήπως κάνουμε ( προς το παρόν) το Σταυρό μας ελεύθερα, επειδή μερικοί κακοί και χωρίς αγάπη άνθρωποι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα;
Τ΄ ακούς Μακρυγιάννη και άγιε Νέστωρα; Ελάτε σε εμάς να μάθετε τι σημαίνει χριστιανική αγάπη.
Οταν βέβαια κατά τη γνώμη μου, έχουμε πόλεμο, τότε πολεμάμε (πάντα αμυνόμενοι), με τις διαταγές της Πατρίδας και την Ευλογία της Εκκλησίας και αμαρτάνουμε βέβαια, αλλά η αμαρτία μας αυτή, είναι σαφώς ελαφρύτερη από το να αποφύγουμε, τον από μέρους μας ρόλο του υπερασπιστή των αξιών Θρησκείας και Εθνους.
Οσο για το θέμα της αγάπης, ακόμα και τον εχθρό σου που προσπαθείς κατά τη διάρκεια του πολέμου να τον σκοτώσεις, υποτίθεται ότι πρέπει να τον αγαπάς. Ουτοπικό μεν ακούγεται αυτό, αλλά έτσι είναι. Πάντως νομίζω ότι αν πολεμήσει κάποιος, τότε πρέπει να εξομολογηθεί γι' αυτό.
Εύχομαι πάντως για τον εαυτό μου, να μην βρεθώ ποτέ σε αυτή την κατάσταση.
Επί τη ευκαιρία, μιας και ανεφέρθη, ήμουνα και Α/Α πυροβολικό όταν υπηρέτησα (raimedal)
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Raimedal, σαν αντιαεροπορικό κάνει μόνο για φράγμα πυρός, έχει εμβέλεια δραστική γύρω στα 3500 μέτρα ( αντε να φτάσει τα F16, που βάλλουν απο 10000 μέτρα), φοβερό ταχυβόλο για κοντινούς επίγειους στόχους, χαίρεσαι να ρίχνεις...panagiotisspy έγραψε:Επί τη ευκαιρία, μιας και ανεφέρθη, ήμουνα και Α/Α πυροβολικό όταν υπηρέτησα (raimedal)
Παρασύρθηκα......
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ ενημερωμένος βλέπω, μπράβο! Εγώ δεν τα ήξερα αυτά!
Εν τω μεταξύ σιγά την εκπαίδευση που κάναμε, 2-3 φορές ρίξαμε, στην ουσία τίποτα σχεδόν δεν μάθαμε.....
Εν τω μεταξύ σιγά την εκπαίδευση που κάναμε, 2-3 φορές ρίξαμε, στην ουσία τίποτα σχεδόν δεν μάθαμε.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι τέχνες αυτοάμυνας με το οπλικό σύτημα του Ε.Σ.;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Εκ πρώτης όψεως καμία.
Πάντως πολεμικές τέχνες κάνουν και στον Ε.Σ.Είναι και αυτές κατ' αρχάς Ελλήνική εφεύρεση όχι των ανατολιτών και όπως στη συνέχεια τις επεξεργάστηκαν. (και όχι βέβαια με τα κατωτέρω επισυναπτόμενα)
Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, χρειάζεται προσοχή μεγάλη στις διάφορες σχολές πολεμικών τεχνών, να απορρίπτουμε κάθε τι που ξεφεύγει απο την άσκηση του σώματος και την καθαρή τεχνική, ( ότι είναι πέρα απο αυτό είναι το λιγώτερο ύποπτο) Πουλάνε μέχρι αστρικά ταξίδια εκτός σώματος ... και δυνάμεις που αποκτάς ....έξωθεν....Οταν βλέπετε τέτοια δρόμο και μακρυά, το δόκανο έχει ενεργοποιηθεί, αν σας δαγκώσει.....
Πάντως πολεμικές τέχνες κάνουν και στον Ε.Σ.Είναι και αυτές κατ' αρχάς Ελλήνική εφεύρεση όχι των ανατολιτών και όπως στη συνέχεια τις επεξεργάστηκαν. (και όχι βέβαια με τα κατωτέρω επισυναπτόμενα)
Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, χρειάζεται προσοχή μεγάλη στις διάφορες σχολές πολεμικών τεχνών, να απορρίπτουμε κάθε τι που ξεφεύγει απο την άσκηση του σώματος και την καθαρή τεχνική, ( ότι είναι πέρα απο αυτό είναι το λιγώτερο ύποπτο) Πουλάνε μέχρι αστρικά ταξίδια εκτός σώματος ... και δυνάμεις που αποκτάς ....έξωθεν....Οταν βλέπετε τέτοια δρόμο και μακρυά, το δόκανο έχει ενεργοποιηθεί, αν σας δαγκώσει.....
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το θέμα με τον Αγιο Νέστορα νομίζω πως αναλύθηκε στο ομόνυμο ποστ. Οπου εκεί ο αγιος οτι κι αν έκανε το έκανε γιατί υβρίζονταν το Αγιο όνομα του Θεού και γινόταν προσπάθεια να κλονιστούν και να αλλάξουν πίστη, ήδη όλοι όσοι είχαν γίνει χριστιανοί κάνοντας τους να πιστέψουν πως ασπάστηκαν έναν ανίσχυρο Θεό και ουσιαστικά ανύπαρκτο. Δεν το έκανε ουτε για καν για να σώσει την ζωή του αφού αργότερα προσφέρθηκε πρόθυμα να μαρτυρίσει για την Αγία του Χριστού πίστη!
Επίσης όσον αφορά τον πολέμο, ο Θεός δεν ευλογεί τον πόλεμο αλλα το δίκαιο! Οπως ένας πατέρας που ενώ αγαπάει πολύ τα παιδιά του, βλέπει όμως ο ένας να διαπράττει κάποια αδικία σε βάρος του άλλου και εκεί επεμβαίνει και αποδίδει δικαιοσύνη. Οταν καποιος κάθεται στο σπιτάκι του και κοιτάζει τη δουλειά του και την οικογένεια του και δεν πειράζει κανέναν, εσύ δεν έχεις δικαίωμα να πας , να του πάρεις την περιουσία, να κάνεις κακό στην οικογένεια του και να τον υποχρεώσεις να γίνει σκλάβος σου για μια ζωή και να του κάνεις τη ζωή μαρτύριο. Βοηθάει απλά τον αδικημένο, δεν ευλογεί τον πόλεμο και την καταστροφή.
Επίσης όσον αφορά τον πολέμο, ο Θεός δεν ευλογεί τον πόλεμο αλλα το δίκαιο! Οπως ένας πατέρας που ενώ αγαπάει πολύ τα παιδιά του, βλέπει όμως ο ένας να διαπράττει κάποια αδικία σε βάρος του άλλου και εκεί επεμβαίνει και αποδίδει δικαιοσύνη. Οταν καποιος κάθεται στο σπιτάκι του και κοιτάζει τη δουλειά του και την οικογένεια του και δεν πειράζει κανέναν, εσύ δεν έχεις δικαίωμα να πας , να του πάρεις την περιουσία, να κάνεις κακό στην οικογένεια του και να τον υποχρεώσεις να γίνει σκλάβος σου για μια ζωή και να του κάνεις τη ζωή μαρτύριο. Βοηθάει απλά τον αδικημένο, δεν ευλογεί τον πόλεμο και την καταστροφή.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο πόλεμος της ανεξαρτησίας μας το 1821 ευλογήθηκε. Ζητήσαμε τη βοήθεια του Θεού για να πετάξουμε από πάνω μας την σκλαβιά (εθνική, πολιτική, θρησκευτική). Γι αυτό άλλωστε και νικήσαμε, κάτι που ισοδυναμεί με θαύμα. Σ' όλους τους πολέμους η Εκκλησία μας προσεύχεται για τους Έλληνες στρατιώτες και νομίζω πως όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο Θεός μας βοηθεί.