O αθεϊσμός είναι τα αντίποινά μας

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

O αθεϊσμός είναι τα αντίποινά μας

Δημοσίευση από Domna »

Έχω την εντύπωση ότι σήμερα οι άνθρωποι πιστεύουν στό Θεό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή στην ανθρώπινη ιστορία. Οι άνθρωποι γνωρίζουν το Ευαγγέλιο, τη διδασκαλία της Εκκλησίας και τη δημιουργία του Θεού καλύτερα από κάθε άλλη εποχή. Έχουν βαθιά επίγνωση της Ύπαρξής Του. Ο αθεϊσμός τους δεν είναι πραγματική απιστία. Είναι μάλλον μια αποστροφή πρός κάποιον που γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά τον μισούμε, όπως ακριβώς κάνουν οι δαίμονες.

Μισούμε το Θεό και γι’ αυτό τον αγνοούμε, κάνουμε πώς δεν τον βλέπουμε, υποκρινόμενοι τους αθέους. Στην πραγματικότητα τον θεωρούμε το μεγαλύτερο εχθρό μας. Η άρνηση είναι η εκδίκησή μας, ο αθεϊσμός είναι τα αντίποινά μας.

Γιατί όμως οι άνρθωποι μισούν το Θεό; Τον μισούν όχι μόνο γιατί τα έργα τους είναι σκοτεινά, ενώ ο Θεός είναι φώς, αλλά ακόμα γιατί τον θεωρούν σαν μια απειλή, έναν άμεσο και αιώνιο κίνδυνο, έναν αντίπαλο σε μια δίκη, σε μια νομική υπόθεση, ένα δημόσιο κατήγορο και έναν αιώνιο τύραννο. Γι’ αυτούς ο Θεός δεν είναι πιά ο παντοδύναμος γιατρός που ήρθε γιά να τους σώσει από την αρρώστια και το θάνατο, αλλά μάλλον ένας σκληρός δικαστής και ένας αμείλικτος ανακριτής.

Πηγή : http://anninos3.blogspot.com/2010/01/o.html

Ο διάβολος, βλέπετε, κατώρθωσε να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι ο Θεός δε μας αγαπά πραγματικά, ότι ουσιαστικά αγαπά μόνο τον εαυτό του και ότι μας δέχεται μόνο αν συμπεριφερόμαστε όπως Εκείνος θέλει να συμπεριφερόμαστε. Τους έπεισε ότι ο Θεός μας μισεί αν δε συμπεριφερόμαστε όπως Εκείνος μας πρόσταξε και προσβάλλεται σε τέτοιο σημείο από την ανυπακοή μας, ώστε πρέπει να πληρώσουμε γι’ αυτήν με αιώνια βάσανα, τα οποία Εκείνος δημιούργησε γι’ αυτό το σκοπό.

Ποιος μπορεί ν’ αγαπήσει ένα βασανιστή; Ακόμα και κείνοι που αγωνίζονται σκληρά γιά να σωθούν από την οργή του Θεού δεν μπορούν να τον αγαπήσουν πραγματικά. Αγαπούν μόνο τον εαυτό τους και προσπαθούν να ξεφύγουν από την εκδίκηση του Θεού και ν’ αποκτήσουν την αιώνια μακαριότητα, επιχειρώντας να εξευμενίσουν αυτό το φοβερό και εξαιρετικά επικίνδυνο Δημιουργό.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: O αθεϊσμός είναι τα αντίποινά μας

Δημοσίευση από pr28 »

στα πλαισια του υλιστικού δογματος <τα παντα επιτρέπονται>
η κατα το : «Φάγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκωμεν»
ο ανθρωπος θεωρεί οτι αρκουνε τα πολλα υλικα για να αγνοήσει τα λιγα πνευματικά .
Και ομως δεν ειναι έτσι .
Μια μέρα οσο πολλά υλικά και αν έχεις , μπουχτιζεις αηδιαζεις και γυρευεις τα λιγα πνευματικά ,την απλότητα,την ησυχία ,την ηρεμία, τις καλες σχεσεις με τους συνανθρωπου ς,που αποτελουν εικονα του θεού.Στην επεκταση του, ο δρομος σε οδηγει στο να αποδεχτεις το θεο και την προσδοκια να εισαι μαζί Του και οχι απεναντί Του.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Domna έγραψε:Γιατί όμως οι άνρθωποι μισούν το Θεό; Τον μισούν όχι μόνο γιατί τα έργα τους είναι σκοτεινά, ενώ ο Θεός είναι φώς,
"17 ου γάρ απέστειλεν ο Θεός τον υιόν αυτού εις τον κόσμον ίνα κρίνη τον κόσμον, αλλ' ίνα σωθή ο κόσμος δι' αυτού. 18 ο πιστεύων εις αυτόν ου κρίνεται· ο δε μη πιστεύων ήδη κέκριται, ότι μη πεπίστευκεν εις το όνομα τού μονογενούς υιού τού Θεού. 19 αύτη δε εστιν η κρίσις, ότι το φώς ελήλυθεν εις τον κόσμον και ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το φώς, ήν γάρ πονηρά αυτών τα έργα. 20 πάς γάρ ο φαύλα πράσσων μισεί το φώς και ουκ έρχεται προς το φώς, ίνα μη ελεγχθή τα έργα αυτού· 21 ο δε ποιών την αλήθειαν έρχεται προς το φώς, ίνα φανερωθή αυτού τα έργα, ότι εν Θεώ εστιν ειργασμένα." (Ιωαν. 3, 17-20)

Έτσι ακριβώς είναι. Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν τον αληθινό Θεό ή έχουν τη δυνατότητα να τον γνωρίσουν αν θελήσουν. Όμως πολλές φορές επιλέγουν να μην το κάνουν επειδή:

1. Αδιαφορούν για την ύπαρξη ή μη Θεού επειδή τον έχουν υποκαταστήσει με κάποιο άλλο είδωλο, συνήθως τον εαυτό τους.
2. Δεν ανέχονται την ύπαρξη του Θεού στη ζωή τους, επειδή τους υπενθυμίζει τις πράξεις για τις οποίες ελέγχονται από τη συνείδησή τους. Αυτή είναι η περίπτωση στην οποία αναφέρεται το άρθρο, που παρέθεσε η Δόμνα, και το παραπάνω χωρίο από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

filotas έγραψε:
1. Αδιαφορούν για την ύπαρξη ή μη Θεού επειδή τον έχουν υποκαταστήσει με κάποιο άλλο είδωλο, συνήθως τον εαυτό τους.
2. Δεν ανέχονται την ύπαρξη του Θεού στη ζωή τους, επειδή τους υπενθυμίζει τις πράξεις για τις οποίες ελέγχονται από τη συνείδησή τους.
Συμφωνώ Νίκο , και επιπλέον θ έλεγα ότι το ένα είναι συνεπεία του άλλου ,
καθώς αυτό το βλέπουμε συμβαίνει, αλλά επιπλέον το ομολογούν και απερίφραστα τέτοιου είδους άνθρωποι.

Πάντως , Δόμνα , πιστεύω ότι , σε καμία περίπτωση ο Τριαδικός Θεός δεν κάνει αντίποινα.

Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Τι όμορφο θέμα.
Εξαιρετικές τοποθετήσεις.
Να είστε καλά αδέρφια.
Πάντα τέτοια και καλύτερα.
Το ευχαριστώ είναι λίγο...
irida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από irida »

Θα σας μιλησω προσωπικα. Η καλοστημενη προπαγανδα που βαλει κατα της εκκλησιας ειχε πιασει τοπο για καλα μεσα μου. Η πιστη στον Θεο ηταν κατι αοριστο για μενα. Ο ιερεας οταν εψελνε στην λειτουργεια νομιζα οτι λεει απλως κατι ψαλμωδιες. Ακουγα καποιους ανθρωπους να μιλουν για τους αγους και τα θαυματα που συναεβαιναν στην ζωη τους και τους θεωρουσα γελοιους. Παρολαυτα ο Θεος μου εστελνε σημαδια της υπαρξης του, αλλα εγω χαμπαρι! Ωσρου τελικα μου εκανε αισθητη την παρουσια του στελνοντας μου φωτεινους σηματοδοτες και μου εδωσε πλεον "μασημενη" τροφη, μηπως τυχοον με βγαλει απ την πλανη μου. Κι εγινε! Και αρχισε η αποκαληψη του Θεου και αρχισα να βιωνω την εν Χριστω ζωη! Και ολα πηραν χρωμα και νοημα! Το ξερω οτι ειμαι ακομα στην αρχη, και εχω ακομα να μαθω πολλα και να βιωσω και να γινομαι ολο και καλυτερη χριστιανη! Και γνωριζω τωρα πια οτι οσο θα σκαβω και θα διεισδυω στα αδυτα της εν Χριστω ζωης, θα αισθανομαι ευτυχισμενη, ηρεμη και δυνατοτερη απο ποτε αλλοτε!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

irida έγραψε:Θα σας μιλησω προσωπικα. Η καλοστημενη προπαγανδα που βαλει κατα της εκκλησιας ειχε πιασει τοπο για καλα μεσα μου. Η πιστη στον Θεο ηταν κατι αοριστο για μενα. Ο ιερεας οταν εψελνε στην λειτουργεια νομιζα οτι λεει απλως κατι ψαλμωδιες. Ακουγα καποιους ανθρωπους να μιλουν για τους αγους και τα θαυματα που συναεβαιναν στην ζωη τους και τους θεωρουσα γελοιους. Παρολαυτα ο Θεος μου εστελνε σημαδια της υπαρξης του, αλλα εγω χαμπαρι! Ωσρου τελικα μου εκανε αισθητη την παρουσια του στελνοντας μου φωτεινους σηματοδοτες και μου εδωσε πλεον "μασημενη" τροφη, μηπως τυχοον με βγαλει απ την πλανη μου. Κι εγινε! Και αρχισε η αποκαληψη του Θεου και αρχισα να βιωνω την εν Χριστω ζωη! Και ολα πηραν χρωμα και νοημα! Το ξερω οτι ειμαι ακομα στην αρχη, και εχω ακομα να μαθω πολλα και να βιωσω και να γινομαι ολο και καλυτερη χριστιανη! Και γνωριζω τωρα πια οτι οσο θα σκαβω και θα διεισδυω στα αδυτα της εν Χριστω ζωης, θα αισθανομαι ευτυχισμενη, ηρεμη και δυνατοτερη απο ποτε αλλοτε!
Πολύ με ΄΄ακούμπησες΄΄ Ελευθερία.
Για εμάς λοιπόν (ανθρώπους σαν την Ελευθερία και την ΄΄αφεντιά΄΄ μου) ταπεινά προτείνω να πάμε εμείς στο Χριστό και να μην περιμένουμε να έρθει Αυτός σε εμάς.
Στην ΄΄νέα αρχή΄΄ της εν Χριστώ ζωής μου αποφάσισα να εξομολογηθώ. Η πρώτη μου εξομολόγηση ήταν κατά την τότε κρίση μου, ΄΄κωμωδία΄΄. Μου έγινε ανάκριση. Κανονική ανάκριση, όχι αστεία. Μετά από καιρό βεβαια κατάλαβα ότι ο Θεός είχε επιτρέψει να μου συμβεί αυτή η εμπειρία, για να καταλάβω τι είναι αμαρτία και να σκαλίσω στη μνήμη μου γεγονότα που είχα αδικήσει, που είχα αμαρτήσει. Αν π.χ. αδίκησες παλιά δεν σημαίνει πως δεν αδίκησες.
Με το καιρό και τον προσωπικό μου αγώνα, ο Θεός μου έστειλε έναν υπέροχο πνευματικό. Η δεύτερη λοιπόν εξομολόγησή μου ήταν ένα όνειρο. Ένιωσα να πετάω.
Αν μπορώ λοιπόν να δώσω συμβουλή, προτείνω στους ΄΄νεότερους΄΄ (αν υπάρχει κανένας ΄΄νεότερος΄΄ από εμένα) λίγο ταπείνωση, υπομονή και αγώνα. Κάθε μέρα θα παίρνουμε αύξηση στο μισθό μας... και πολύ σύντομα καλά λεφτά (τι πνευματικότητα θεέ μου!).
Η ευτυχία είναι απόφαση.

Τώρα μόλις συνειδητοποίησα πως είμαι εκτός θέματος.
Πως και αυτό; Δεν το συνηθίζω άλλωστε...
irida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από irida »

Φιλτατε vasilisalt ευχομαι ο Θεος να μας δινει δυναμη και φωτηση να συνεχιζουμε τον δυσκολο αλλα συναμα ωφελιμο για την ψυχη μας αγωνα!
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΙΣΤΟΙ ................

Εικόνα
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”