Τέχνες αυτοάμυνας

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τέχνες αυτοάμυνας

Δημοσίευση από aposal »

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Εφόσον φροντίζουμε να γυμνάζουμε συγχρόνως και την ψυχή μας, δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Πέραν του πνευματικού περιεχομένου...............................................
φίλε melos....μην νομίζεις ότι οι πολεμικές τέχνες είναι πανάκεια.....................
και 10 νταν να έχεις, άν ο άλλος είναι πιο δυνατός...και πάνω από όλα αποφασισμένος να σε δείρει...θα τις φάς........

είχα ένα φίλο πυγμάχο που έφαγε της χρονιάς του από ένα μαινόμενο ταξιτζή!!!!!!!!!!!!

Καλό είναι να αποφεύγουμε έστω και με κίνδυνο ταπείνωσης μια συμπλοκή...γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει!!!!

Και μια γροθιά, είναι αρκετή για να σκοτώσει κάποιον...φτάνει να είναι η "κακιά στιγμή"!!!!

Εγώ έχω σαν αρχή μου να μην απαντάω ποτέ σε προκλήσεις και προσβολές....

Τώρα...αν κάποιος μου επιτεθεί...με την απλή γυμναστική που κάνω, πιστεύω ότι θα έχω τη δύναμη τουλάχιστον να αμυνθώ.
noulis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από noulis »

Παιδιά μην τα δαιμονοποιούμε όλα. Εγώ προέρχομαι από πολεμικές τέχνες και ούτε τον Βούδα ούτε τον Κούδα αν θες ακολούθησα. Είμαι τρελός fan του mma βλέπε FEDOR EMELIANENKO των πραγματικών πολεμικών τεχνών στιλ αρχαιοελληνικού παγκρατίου και οχι των άχρηστων κακώς ονομαζόμενων π.τ kung fu tae -kvon- do.κλπ. Ο πιό ολοκληρωμένος αθλητής και παγκόσμιας εμβέλειας μαχητής fedor μετά απο κάθε του αγώνα ευχαριστεί τον αληθινο Θεό και μπαίνουν μέσα ορθόδοξοι Ρώσοι μοναχοί για να τον ευλογήσουν (ένας εξ αυτών ειναι και ο πνευματικός του). Ο ίδιος δε είναι το σύμβολο της ταπείνωσης και της πραότητας. Είναι απλά ένα άθλημα...δεν μισώ κανέναν από τους αντιπάλους μου...μού αρέσει να αγωνίζομαι, αυτά είναι τα λόγια του. Γι αυτό φίλε μου αν θες την γνώμη μου ξεκίνα αυτό το υπέροχο άθλημα γιατί στο τέλος όλος ο ανθός της Ελλάδας θα καταντίσει μαλθακός άνευρος και άχρωμος. Για του λόγου τω αληθές σου δίνω ένα link μπορείτε βέβαια όλοι να τα δείτε αυτά στο y tube.
http://www.youtube.com/watch?v=SCZhDGQCGgk
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Και εγώ έχω ασχοληθεί με το kick-boxing.
Δεν το δαιμονοποιώ αλλά ούτε το επικροτώ.
Δίνεις ξύλο και τρως πολύ περισσότερο και μετά αναρωτιέσαι για ποιο λόγο τα έκανε όλα αυτά.
Απλά εγώ σταμάτησα γιατί μια φορά καθώς έπαιζα μπάσκετ ,μέσα στην αδρεναλίνη του αγώνα υπήρξε μια αψιμαχία μου με έναν αντίπαλο και αυτός για να μου επιβληθεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με εμένα και μου έδωσε μια σιγανή κεφαλιά και χωρίς να προλάβω να σκεφτώ του έδωσα μια γερή μπουνιά.
Από μόνο του έφυγε το χέρι μου αντανακλαστικά.Και μετά το σκυλομετάνιωσα και στεναχωρήθηκα για αυτό που έγινε γιατί είδα ότι δεν έλεγχα τον εαυτό μου σε τέτοιες καταστάσεις.
Για την αυτοάμυνα πιστεύω ο καλύτερος τρόπος είναι ο Κύριος μας ο οποίος δεν θα επιτρέψει να βρεθείς σε τέτοια κατάσταση.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

cloaca έγραψε:Και εγώ έχω ασχοληθεί με το kick-boxing.
Δεν το δαιμονοποιώ αλλά ούτε το επικροτώ.
Δίνεις ξύλο και τρως πολύ περισσότερο και μετά αναρωτιέσαι για ποιο λόγο τα έκανε όλα αυτά.
Απλά εγώ σταμάτησα γιατί μια φορά καθώς έπαιζα μπάσκετ ,μέσα στην αδρεναλίνη του αγώνα υπήρξε μια αψιμαχία μου με έναν αντίπαλο και αυτός για να μου επιβληθεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με εμένα και μου έδωσε μια σιγανή κεφαλιά και χωρίς να προλάβω να σκεφτώ του έδωσα μια γερή μπουνιά.
Από μόνο του έφυγε το χέρι μου αντανακλαστικά.Και μετά το σκυλομετάνιωσα και στεναχωρήθηκα για αυτό που έγινε γιατί είδα ότι δεν έλεγχα τον εαυτό μου σε τέτοιες καταστάσεις.
Για την αυτοάμυνα πιστεύω ο καλύτερος τρόπος είναι ο Κύριος μας ο οποίος δεν θα επιτρέψει να βρεθείς σε τέτοια κατάσταση.
Συμφωνώ απόλυτα. Γιατί ν' ασχοληθείς με κάτι που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσεις; Αν θες πραγματικά να γυμναστείς υπάρχουν τόσα άλλα αθλήματα.
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

cloaca έγραψε:.
και χωρίς να προλάβω να σκεφτώ του έδωσα μια γερή μπουνιά.
Από μόνο του έφυγε το χέρι μου αντανακλαστικά.Και μετά το σκυλομετάνιωσα και στεναχωρήθηκα

ένα μεγάλο ψέμα με τις τέχνες αυτοάμυνας είναι ότι θα μάθεις να ελέγχεις τον εαυτό σου σε μια δύσκολη κατάσταση..........

Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνεις να λειτουργείς αντανακλαστικά, με μια ακολοθία κινήσεων (μια τεχνική) η οποία ύστερα από λίγο σου βγαίνει σαν φυσική αντίδραση σε κάθε δράση που δέχεσε.

Άν η τεχνική που έμαθες λέει " πρώτα άμυνα και μετά ακολουθία από 3 γρήγορες μπουνιές και 2 κλοτσιές" αυτό θα κάνει το σώμα σου αντανακλαστικά όταν θα δεχτεις...έστω και δυσανάλογη επίθεση...........
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

noulis έγραψε: Ο ίδιος δε είναι το σύμβολο της ταπείνωσης και της πραότητας. Είναι απλά ένα άθλημα...δεν μισώ κανέναν από τους αντιπάλους μου...μού αρέσει να αγωνίζομαι, αυτά είναι τα λόγια του.
http://www.youtube.com/watch?v=SCZhDGQCGgk
Άν αυτός είναι το σύμβολο της ταπείνωσης και της πραότητας ........καήκαμε :lol: :lol: :lol:

Είδα το video ....εδώ μιλάμε για αποκτήνωση και αποβλάκωση!!!!!!!!!!!!!!!1 :smile:

Δύο άτομα σε ένα κλουβί....χτυπιούνται με μανία ( χωρίς φυσικά ο ένας να αισθάνεται τίποτα για τον άλλο)....απόλυτη αναισθησία......................και τα πλήθη γύρω να παραληρούν...........

Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι άθλημα.............
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

lathras έγραψε:Άν αυτός είναι το σύμβολο της ταπείνωσης και της πραότητας ........καήκαμε :lol: :lol: :lol:

Είδα το video ....εδώ μιλάμε για αποκτήνωση και αποβλάκωση!!!!!!!!!!!!!!!1 :smile:

Δύο άτομα σε ένα κλουβί....χτυπιούνται με μανία ( χωρίς φυσικά ο ένας να αισθάνεται τίποτα για τον άλλο)....απόλυτη αναισθησία......................και τα πλήθη γύρω να παραληρούν...........

Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι άθλημα.............
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.....
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ωραία! Ας ασχοληθεί λοιπόν κάποιος με τον στίβο και ας παίρνει τα αναβολικά με το τσουβάλι μπας και διακριθεί σε κάποιο διεθνές meeting.
Να μην δαιμονοποιούμε τα αθλήματα. Κάθε άθλημα έχει τα συν και τα πλην. Στο χέρι μας είναι να απορρίψουμε τα πλην και να κρατήσουμε τα συν. Γι' αυτό έγραψα πως με ό,τι και να ασχοληθεί κάποιος θα πρέπει να έχει από κντά τον πνευματικό του, γιατί όσο πιο πολύ γυμνάζεται το σώμα τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει η γύμναση της ψυχής του. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι το πλησίασαν αυτό, πολύ, λέγοντες: "νους υγιής, εν σώματι υγιεί". Εμείς αντί για "νου" βάζουμε την ψυχή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μπορεί να είναι ασχετο με το θέμα..αλλά θα το πω :smile: :smile: Πέρσι το καλοκαίρι η κόρη μου πήγε σε μία χριστιανική κατασκήνωση που είναι σε ένα παλιό μοναστήρι...του Αγίου Γεωργίου..ο υπεύθυνος για όλα είναι ο πνευματικός μου εκεί..και σκέφτηκα και εγώ να προσφέρω κάτι και έτσι του λέω..πατέρα να ρθω να κάνω στα παιδάκια αεροβική? Η απάντηση του ήταν ..με τι μουσική γίνεται αυτΟ??? Και του λέω με ξένα :oops: :oops: :oops: Και η απάντηση του ήταν , δεν μπορεί να γίνει..με κάτι ελληνικό δεν θυμάμαι και πως μου είπε τον τραγουδιστή?????.Απλως θυμαμαι οτι ήταν ένας σοβαρός καλλιτέχνης με πολύ αξιόλογη μουσική...πες τε βρε κανεναν μήπως και τον θυμηθώ?? :? :? Τελικά καταλήξαμε στους παραδοσιακούς χορούς..οι οποιοι όμως τελικα δεν έγιναν..Ισως πρωτα ο Θεός φετος το καλοκαίρι... να γινουν..Ασχετο εεεεεεεε?? :? :?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”