Τέχνες αυτοάμυνας

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τέχνες αυτοάμυνας

Δημοσίευση από Andreasmas »

aposal έγραψε:Παρατηρώ ότι μετά την τελευταία τοποθέτησή μου οι αδελφοί που έιχαν διαφορετική άποψη (πχ ο Ανδρέας, ή η ψυχούλα) παραιτήθηκαν από την αντιπαράθεση. Επειδή έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν για απολυταρχικές θέσεις, όπου οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί, διώκεται, πρέπει να τονίσω πως οι θέσεις μου δεν είναι απαραίτητα σωστές, ούτες εκφράζουν το φόρουμ ή κάποιον άλλον πέραν του αμαρτωλού εαυτού μου (και μόνον). Το ότι έχω κάνει 6200 δημοσιεύσεις επίσης δεν σημαίνει τίποτε το διαφορετικό από το ότι είμαι ιδιαίτερα φλύαρος.
Παναγιώτη τα ολυμπιακά μετάλια που πήραμε στο tae kwon do (το 2000, 2004 και 2008) σημαίνουν ότι οι Ολυμπιονίκες μας είναι εγωιστές, ή ότι δεν έχουν πίστη στο Θεό;
Παρ' ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την πνευματική τους κατάσταση, πιστεύω πως σίγουρα αυτή δεν αποδεικνύεται από την ενασχόλησή τους με το άθλημα.
Θεωρώ όμως ότι ο πρωταθλητισμός, σε οποιοδήποτε άθλημα (από τένις και άρση βαρών μέχρι σκάκι και ποδόσφαιρο) χρειάζεται πολλή προσοχή γιατί μπορεί να αυξήσει τον εγωισμό μας.
Ο αθλητισμός όμως, που σκοπό έχει να μας κάνει να νιώθουμε σωματικη ευεξία, δεν τον θεωρώ ως κάτι κακό, εφόσον είμαστε κοντά στον πνευματικό μας.
Το BODY BUILDING εμπεριέχει επίσης τον κίνδυνο της υπερβολικής σημασίας στην εμφάνισή μας (όπως άλλωστε και τα botox, ή οι πλαστικές εγχειρήσεις που κατά κόρον γίνονται στις ημέρες μας), αλλά νομίζω πως δεν μπορούμε να καταδικάσουμε όποιον ασχολείται με το άθλημα αυτό.
Ο εγωισμός πάντως υπάρχει και σε όσους ΔΕΝ γυμνάζονται.
Aπόστολε ,μόλις τώρα είδα τη δημοσίευσή σου.
Προφανώς δεν αναφέρεσαι σ`εμένα.
Διάβασα ό,τι λες και δε διαφωνώ κάπου,τουλάχιστον επί του παρόντος.
Στο Άγιο Όρος...όμως... :angry5

Όσο για τον απάρατο εγωισμό ,πράγματι, παντού κρυφά τρυπώνει και λαθραία κατοικεί.Άντε μετά να τον ξαποστείλεις.Πολύ δύσκολο.

Είναι αστείο αλλά θα το πω.
Πριν από 40 και βάλε χρόνια ,τότε που καμάρωνα και φρόντιζα να επιδεικνύω στις παραλίες και όχι μόνο τα καλογυμνασμένα και βαρέως τύπου μερίδια του σώματός μου(σαν τους Μεγαρίτες δηλ.) ,τότε που καμάρωνα σα γύφτικο σκεπάρνι για τα αθλητικά κατορθώματά μου και που φόβιζα τους άλλους ,ε τότε ,ήμουν αυτός που κατά βάθος φοβόμουν και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου.
Σωστά λοιπόν με ψυχολόγησε η ψυχούλα :8

Στη συνάντηση του Μαΐου,μη περιμένει βεβαίως να με αναγνωρίσεις μ`αυτά τα χαρακτηριστικά.Πρόσεξε!

Αγαπώ τον αθλητισμό και την καλή μουσική.Ο νέος που ασχολείται μ`αυτά δύσκολα αυτοκαταστρέφεται ,είτε στα ναρκωτικά είτε σε παραθρησκείες είτε...
Μένει μόνο να προσέχει ... :105
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Andreasmas έγραψε:
aposal έγραψε:Παρατηρώ ότι μετά την τελευταία τοποθέτησή μου οι αδελφοί που έιχαν διαφορετική άποψη (πχ ο Ανδρέας, ή η ψυχούλα) παραιτήθηκαν από την αντιπαράθεση. Επειδή έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν για απολυταρχικές θέσεις, όπου οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί, διώκεται, πρέπει να τονίσω πως οι θέσεις μου δεν είναι απαραίτητα σωστές, ούτες εκφράζουν το φόρουμ ή κάποιον άλλον πέραν του αμαρτωλού εαυτού μου (και μόνον). Το ότι έχω κάνει 6200 δημοσιεύσεις επίσης δεν σημαίνει τίποτε το διαφορετικό από το ότι είμαι ιδιαίτερα φλύαρος.
Παναγιώτη τα ολυμπιακά μετάλια που πήραμε στο tae kwon do (το 2000, 2004 και 2008) σημαίνουν ότι οι Ολυμπιονίκες μας είναι εγωιστές, ή ότι δεν έχουν πίστη στο Θεό;
Παρ' ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την πνευματική τους κατάσταση, πιστεύω πως σίγουρα αυτή δεν αποδεικνύεται από την ενασχόλησή τους με το άθλημα.
Θεωρώ όμως ότι ο πρωταθλητισμός, σε οποιοδήποτε άθλημα (από τένις και άρση βαρών μέχρι σκάκι και ποδόσφαιρο) χρειάζεται πολλή προσοχή γιατί μπορεί να αυξήσει τον εγωισμό μας.
Ο αθλητισμός όμως, που σκοπό έχει να μας κάνει να νιώθουμε σωματικη ευεξία, δεν τον θεωρώ ως κάτι κακό, εφόσον είμαστε κοντά στον πνευματικό μας.
Το BODY BUILDING εμπεριέχει επίσης τον κίνδυνο της υπερβολικής σημασίας στην εμφάνισή μας (όπως άλλωστε και τα botox, ή οι πλαστικές εγχειρήσεις που κατά κόρον γίνονται στις ημέρες μας), αλλά νομίζω πως δεν μπορούμε να καταδικάσουμε όποιον ασχολείται με το άθλημα αυτό.
Ο εγωισμός πάντως υπάρχει και σε όσους ΔΕΝ γυμνάζονται.
Aπόστολε ,μόλις τώρα είδα τη δημοσίευσή σου.
Διάβασα ό,τι λες και δε διαφωνώ κάπου,τουλάχιστον επί του παρόντος.
Στο Άγιο Όρος...όμως... :angry5

Όσο για τον απάρατο εγωισμό ,πράγματι, παντού κρυφά τρυπώνει και λαθραία κατοικεί.Άντε μετά να τον ξαποστείλεις.Πολύ δύσκολο.

Είναι αστείο αλλά θα το πω.
Πριν από 40 και βάλε χρόνια ,τότε που καμάρωνα και φρόντιζα να επιδεικνύω στις παραλίες και όχι μόνο τα καλογυμνασμένα και βαρέως τύπου μερίδια του σώματός μου(σαν τους Μεγαρίτες δηλ.) ,τότε που καμάρωνα σα γύφτικο σκεπάρνι για τα αθλητικά κατορθώματά μου και που φόβιζα τους άλλους ,ε τότε ,ήμουν αυτός που κατά βάθος φοβόμουν και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου.
Σωστά λοιπόν με ψυχολόγησε η ψυχούλα :8

Στη συνάντηση του Μαΐου,μη περιμένει βεβαίως να με αναγνωρίσεις μ`αυτά τα χαρακτηριστικά.Πρόσεξε!

Αγαπώ τον αθλητισμό και την καλή μουσική.Ο νέος που ασχολείται μ`αυτά δύσκολα αυτοκαταστρέφεται ,είτε στα ναρκωτικά είτε σε παραθρησκείες είτε...
Μένει μόνο να προσέχει ... :105
:105
Μαζι σου Ανδρεα
θα τον κανουμε μπλε :smile:
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
heart
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από heart »

oloi me ton apostolo ta exete.sevasmo sta xronia toy....
krima einai,kikloforan kai emfragmata :mrgreen: :mrgreen:
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ένας ένας , με τη σειρά της ηλικίας . :twisted:
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

pan έγραψε:Αποστολε σε προηγουμενα ποστ εξεφρασες την αδιναμια σου στο ποδοσφαιρο. πηγενης στο γειπεδο;
το να βαραει ο ενας τον αλλον για να παρι καποια διακριση, ενα μεταλειο, αποδεικνειη τον εγωισμο του και μαλιστα ενας δικο μας ειχε σπασι το ποδι του, το βλεπης χριστιανικο εσυ;
Η ζωή μας είναι γεμάτη πάθη. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος από εμάς απαθής. Επομένως κάπου έχουμε (ΟΛΟΙ ΜΑΣ) μια ή περισσότερες αδυναμίες. Άλλος στα αυτοκίνητα, άλλος στον κινηματόγραφο, άλλος στο Internet, άλλος στο ποδόσφαιρο, άλλος στα πολιτικά, άλλος στις γυναίκες/άνδρες, άλλος στα αθλήματα, άλλος στην δουλειά (workoholic), άλλος στην καλλιτεχνία κλπ.
Με οτιδήποτε και αν ασχοληθούμε μπορούμε εύκολα να εκτραπούμε. Γι' αυτό, χρειάζεται να έχουμε από κοντά τον πνευματικό μας. Συμβουλευόμενοι (και υπακούοντας) εκείνον, δεν πρόκειται να κινδυνέψουμε.
Παναγιώτη, ναι, το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα 3.456 πάθη μου. Προσπαθώ να το τιθασσεύσω, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα και αυτοί οι αγώνες είναι που με κρατούν πνευματικά ζωντανό.
Andreasmas έγραψε:Aπόστολε ,μόλις τώρα είδα τη δημοσίευσή σου.
Σ΄εσένα αναφερόμουν, που συμφώνησες με την ψυχούλα. Φοβήθηκα μήπως η δική μου αντίθετη άποψη σας έκανε να σιωπήσετε.
Andreasmas έγραψε:Στη συνάντηση του Μαΐου,μη περιμένει βεβαίως να με αναγνωρίσεις μ`αυτά τα χαρακτηριστικά.Πρόσεξε!
Και γιατί να περιμένουμε μέχρι τον Μάη; Δεν γίνεται να έρθεις στις 27 του Φλεβάρη; Για κανονίστε κάτι με τον Βασίλη τον engineer από τo - παρ' ολίγον - M.I.T.!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

heart έγραψε:oloi me ton apostolo ta exete.sevasmo sta xronia toy....
krima einai,kikloforan kai emfragmata :mrgreen: :mrgreen:
Λέγε ότι θες, λέγε!
Εγώ σας περιμένω στη ανωτέρω συνάντηση, μαζί με τους υπολοίπους Ευβοιώτες!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

εγραψα ενα κατεβατο και χαθηκε.
τελος παντων
ακριβως αυτο ηθελα να πω. οτι ειναι παθη και οχι θεαρεστες ενασχολησεις. δεν ειπα οτι ειναι δαιμονες και αηδιες. αλλα αν εχουμε ενα παθος καλο ειναι να λεμε οτι εχουμε παθος, ειτε ειναι εγωκεντρισμος, ειτε φιλαρεσκεια, ειτε ελλειψη πιστης και οχι να λεμε δεν πειραζει δεν παμε για καλογεροι ή για άγιοι.οταν εχουμε πολυ δυσκολους στοχους φτανουμε αν οχι το στοχο πολυ ομως ψηλα. αν κατεβαζουμε τον πηχυ παμε ακομα χαμηλοτερα.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:
pan έγραψε:
Andreasmas έγραψε:
Και γιατί να περιμένουμε μέχρι τον Μάη; Δεν γίνεται να έρθεις στις 27 του Φλεβάρη; Για κανονίστε κάτι με τον Βασίλη τον engineer από τo - παρ' ολίγον - M.I.T.!
:!: :arrow: :?:
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

ψυχουλα έγραψε:εγραψα ενα κατεβατο και χαθηκε.
τελος παντων
ακριβως αυτο ηθελα να πω. οτι ειναι παθη και οχι θεαρεστες ενασχολησεις. δεν ειπα οτι ειναι δαιμονες και αηδιες. αλλα αν εχουμε ενα παθος καλο ειναι να λεμε οτι εχουμε παθος, ειτε ειναι εγωκεντρισμος, ειτε φιλαρεσκεια, ειτε ελλειψη πιστης και οχι να λεμε δεν πειραζει δεν παμε για καλογεροι ή για άγιοι.οταν εχουμε πολυ δυσκολους στοχους φτανουμε αν οχι το στοχο πολυ ομως ψηλα. αν κατεβαζουμε τον πηχυ παμε ακομα χαμηλοτερα.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”