Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά το 2010

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Θεία λειτουργία μετά από 557 χρόνια (Αγια Σοφια)

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Παιδιά, τι έχει γίνει με το γνωστό θέμα, της απαγόρευσης τελέσεως Λειτουργίας στην Αγία Σοφία, για λόγους Κανονικούς? (λόγω του ότι έχει γίνει φόνος μέσα στην Εκκλησία).
Εχει αρθεί αυτό? Και αν ναι, με ποιά κριτήρια?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Captain Yiannis έγραψε:Εμπρός λοιπόν ας κανονίσουμε να πάμε εκεί.
Είναι μία ευκαιρία να εγγραφούμε στο Μαρτυρολόγιο της εκκλησίας μας ,
διότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν θα το αφήσουν έτσι. Τι λέτε?????????????? :105
Αν εινε να πεθανω ας αφησω την τελευταια μου πνοη
σε λειτουργεια, στον οικο του θεου .
Καπετανιε ειμε μεσα ενα τριημερο εινε οτι πρεπει :8 :8
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Η πρώτη θεία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά θα είναι γεγονός !

Δημοσίευση από Domna »

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

Ας δώσει η Παναγιά μας να ξαναλειτουργησει
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Λειτουργία στην Αγία Σοφία

Δημοσίευση από dora gian »

Στις 17 Σεπτεμριου εχει προγραματιστει θεια Λειτουργια θπο την αιγιδα του Οικουμενικου Πατριαρχη και το Κινημα INTERNATIONAL GONGREGATION OF AGIA SOFIA ,καλουν οσους πιστευουν οτι η ανεξιθρησκεια αποτελει αναφερετο δικαιωμα του καθενος να παρευρεθει.
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ?????????????????????
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Εχω διαβάσει, ότι Λειτουργία στην Αγία Σοφία, ΔΕΝ επιτρέπεται να τελεστεί για λόγους Κανονικούς (διάπραξη φόνου εντός της). Δεν ξέρω.....

Για το θέμα της ανεξιθρησκείας, είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει, ή να μην πιστεύει. Επίσης δεν το καταλαβαίνω, υπ' αυτή την έννοια.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

EΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΘΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΥΛΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Κ κρις Σπυρου εχει υδρυσει το 1995 την αναγνωρισμενη απο τις Αμερικες αρχες <<παγκοσμιαΕνορια της Αγιας Σοφιας>> που αγωνιζεται για την αποκαταστση του θρυλικου ναου ως ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. Αυτοτο κινημα εχει κανει αιτησεις και στην τουρκικη κυβερνηση και στην ευρωπη ,για τν συγκεκρινενη λειτουργια και απευθυνεται σε ορθοδοξους και μη.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αν και μεχρι στιγμης δεν εχει υπαρξει επισημη απαντηση στο πολθριαστατο αυτο αιτημα καλουν ολους να συμπροσευχηθουν τη συγγεκριμενη ημερομηνια .
ΡΩΤΩ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΤΕ.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ανθρωπινες ματαιοτητες, και τολμω να πω κενοδοξιες, χωρις κανενα πνευματικο νοημα..

Μονο θορυβος να γινεται, και αποπροσανατολισμος.

Ασε που ειναι και αντικανονικο με βαση τους ιερους κανονες της Εκκλησιας,
γιατι ο Ναος εχει βεβηλωθει σε απιστευτο βαθμο με χιλιαδες φονους
και αισχροτητες που δεν τα βαζει ο νους του ανθρωπου και δεν μπορει να τελεστει εκ νεου θεια Λειτουργια.

Εαν γινει φονος η γεννηση μεσα σε ναο, θεια λειτουργια δεν μπορει να ξαναγινει. ο ναος σφραγιζεται. Παυει να ειναι καθαγιασμενος τοπος ικανος για την τελεση της αναιμακτου θυσιας στον Θεο. Εχει χυθει αιμα ανθρωπινο και ο τοπος βεβηλωθηκε.

Αυτο ειναι ξεκαθαρο. Αυτο που δεν γνωριζω με ακριβεια, (αλλα μπορω να το μαθω), ειναι,
εαν υπαρχει ειδικη μνεια η προβλεψη στους κανονες για δυνατοτητα ακολουθιας εκ νεου καθαγιασεως ενος ναου, απο τον τοπικο Επισκοπο, ωστε να παραδοθει για τελεση ιερων ακολουθιων ξανα.

Ομως, εδω περα απο αυτα τα κανονικα ζητηματα, υπαρχουν ακομα πιο επικινδυνα και κεκαλυμμενα ζητηματα οικουμενισμου μεθοδευμενης πανθρησκειας και προαγγελοι νεοταξικων μεθοδων, ισοπεδωσης των παντων στο ονομα της δηθεν ανθρωπινης αξιοπρεπειας και "θρησκευτικων δικαιωματων".

Και εξηγουμαι αναλυτικα:

Προσεξτε τοποθετηση του περιβοητου.. Κρις Σπυρου που ειναι ο ιθυνων νους του "κινηματος" για την επαναλειτουργια της Αγιας Σοφιας ως Ορθοδοξου ναου.

Παραθετω το κειμενο.. (με τονισμενα τα σημεια απο εμενα, οπου πρεπει να προσεξετε, για να δειτε τι προπαγανδα παιζεται)

«Τα μέλη μας δεν είναι μόνο Χριστιανοί», τονίζει ο κ. Κρις Σπύρου και προσθέτει: «Έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους και οπαδοί όλων των θρησκειών, όπως ακόμη και άθεοι, που μόλις ενημερώνονται για την ιστορία της Αγίας Σοφίας και για το πώς τη μεταχειρίζονται οι Τούρκοι, θέλουν να συμπεριληφθούν στα μέλη. Αυτό που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια με την Αγία Σοφία δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και σε κανένα θρησκευτικό σύμβολο άλλης θρησκείας».
Όλα αυτά τα μέλη, μάλιστα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να βρίσκονται τη 17η Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και να παρακολουθήσουν από κοντά τη Θεία Λειτουργία. Το θρησκευτικό αίσθημά τους είναι πολύ αναπτυγμένο και δεν έχει να κάνει με την πίστη τους στον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ, αλλά με τις αρχές που μπορούν να προασπίζονται οι πιστοί ανεξαρτήτως θρησκείας.

Λοιπον,

Αυτος ο κυριος, οντας Ορθοδοξος, και υποτιθεται ενημερωμενος, δεν ξερει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητως απο τους Ιερους Κανονες να συμμετεχουν και να παρακολουθουν ακομα, ανθρωποι, που δεν ειναι καν Χριστιανοι, τις Θειες Λειτουργιες;

Ω! της αγνοιας! Απο που και ως που, αθεοι, μουσουλμανοι, και οτι ναι, στην κυριολεξια, "ανεξαρτητως θρησκειας", εχουν οχι μονο λογο αλλα και συμμετοχη!! στα θεια και ιερα μυστηρια αλλα και την εν γενει ταξη και ζητηματα της Ορθοδοξου Εκκλησιας μας;

Μηπως να αρχισουμε μετα το ακουσμα του εν θεια λειτουργια τελουμενου: "τας θυρας, τας θυρας, εν σοφια προσχωμεν", να αφηνουμε και οποιον να'ναι να μενει στο Ναο, επειδη μας συμπαθει ανεξαρτητως θρησκειας..;

Δηλαδη εχουμε τρελλαθει τελειως, και λεει ο καθενας, οτι του κατεβει;

Και απο που και ως που, η Aληθινη Ορθοδοξη Πιστη στον Τριαδικο μας Θεο,
ταυτιζεται με το κοσμικο διανοητικο, xoϊκο, επιπλαστο και εξωτερικο "θρησκευτικο αισθημα",
που ο καθενας στον ταλαιπωρο αυτον πλανητη, το αντιλαμβανεται διαφορετικα, απο τον βουδιστη μεχρι τον.. κανιβαλο της αφρικης;

Και απο που και ως που στο ονομα ταχα μου μιας ανθρωπινης παν-αγαπης και αλληλοκατανοησης γινομαστε αχταρμας, Ορθοδοξοι και οι λοιποι..

Μηπως παμε στο μελλουμενο: Μια ανθρωποτητα - ενας θεος, που μας ετοιμαζουν;

Mε ωραια ανθρωπιστικα κλισε, και "μεγαλεπηβολες" ιδεες και οραματα, θα μας πλανησουν μια χαρα, και θα λεμε και ζητω και ευχαριστω απο πανω.

Μπορω να επεκταθω πολυ, αλλα για να μην κουραζω αφενος, και αφετερου επειδη πιστευω οτι ειναι πολυ ξεκαθαρα οσο και επικινδυνα τα μυνηματα αυτα, που εκπεμπονται για το μελλον, νομιζω οτι καταλαβατε προς τα που παμε..

Εαν χρειαστει θα επανελθω.

Διοτι,

Ειπε ο Κυριος: Μή δώτε το άγιον τοίς κυσί μηδέ βάλητε τοίς μαργαρίτες υμών έμπροσθεν των χοίρων» (Μάτθ. ζ΄ 6).

Ο εχω νουν, νοειτω. Δεν παμε καλα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”