Θα επισκεφθω τη Ρώμη για λίγες ημέρες.
Ξέρει κανένας αν υπάρχει ορθόδοξος ναός στη Ρώμη για να εκκλησιαστούμε;
Θα νιώσω πολύ υποχρεωμένος αν κάποιος αδερφός με πληροφορήσει.
Υπάρχει ορθόδοξος ναός στη Ρώμη;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Υπάρχει ορθόδοξος ναός στη Ρώμη;
Βασίλη υπάρχει ο ναός του Αγίου Θεοδώρου σίγουρα και πιθανόν να υπάρχει και άλλος.
Αλλά την διεύθυνση κλπ, δεν την ξέρω.
Αλλά την διεύθυνση κλπ, δεν την ξέρω.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
nikiforos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπητέ Βασίλη, ο Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου (San Teodoro) βρίσκεται στην Via di San Teodoro 7, δυτικά από το Κολοσιαίο σε απόσταση περίπου ένα Χιλιόμετρο!!!
Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου (San Teodoro) στη Ρώμη

Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου (San Teodoro) στη Ρώμη

Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
Αγαπητέ φίλε Χριστός Ανέστη.
Σχετικά με το ταξίδι σου στη Ρώμη, Τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν τις ενορίες της Ρώμης και σου τις παραθέτω:
Ρώμη - Roma
1. Ί.Ν. Μεγαλομ. Θεοδώρου του Τήρωνος. Chiesa Greco-Ortodossa di San Teodoro in Palatino, Via San Teodoro 7, 00186 Roma. Τηλ. - fax: + 39-06.67.86.624. Άρχιμ. Συμεών Κάτσινας ( + 39-328.14.88.944), Διάκονος Βλαδίμηρος. Ό ναός είναι άρχαιολογικόν μνημείο του 6ου αιώνος.
2. 1. Ν. 'Αποστόλου 'Ανδρέου Πρωτοκλήτου. Chiesa Greco-Ortodossa di SantAndrea Apostolo, Via Sardegna 153, 00187 Roma. Τηλ. - fax: + 39-06.48.18.820. Αι άκολουθίαι τών εορτών τελοΰνται ΰπό τών εν Ρώμη κληρικών.
3. Ί, Ν. Άγ. Πρωτομάρτυρος Στεφάνου (Ρουμανόφωνος ενορία). Chiesa Romena-Ortodossadi Santo Stefano, Viale Giorgio Moranti 78/fabbr. C2/int.l, 00155 Roma. Τηλ. - fax: + 39-06.22.83.052. Άρχιμ. Στέφανος Πόπα, καί οι Πρεσβ. Φλωρεντινός Μιτιτέλου και Λουκιανός Διακόνου, Διάκονος Alin larca. Λειτουργούν α) Σχολεΐον 'Ιταλικής Γλώσσης διά Ρουμάνους μετανάστας, β) Κοινωνική Διακονία διά Ρουμάνους μετανάστας, γ) 'Εκπολιτιστικός Σύλλογος, δ) Κατηχητικόν Σχολεΐον, ε) Ενοριακή Έκδοσις Colonna. 'Υπό Τδρυσιν ένορίαι έν Alatri καί Cori εις Formia καί Lattio.
Καλό ταξίδι και άξιο το προσκύνημά σου στα μνημεία της πίστης μας.
Γαβριήλ
Σχετικά με το ταξίδι σου στη Ρώμη, Τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν τις ενορίες της Ρώμης και σου τις παραθέτω:
Ρώμη - Roma
1. Ί.Ν. Μεγαλομ. Θεοδώρου του Τήρωνος. Chiesa Greco-Ortodossa di San Teodoro in Palatino, Via San Teodoro 7, 00186 Roma. Τηλ. - fax: + 39-06.67.86.624. Άρχιμ. Συμεών Κάτσινας ( + 39-328.14.88.944), Διάκονος Βλαδίμηρος. Ό ναός είναι άρχαιολογικόν μνημείο του 6ου αιώνος.
2. 1. Ν. 'Αποστόλου 'Ανδρέου Πρωτοκλήτου. Chiesa Greco-Ortodossa di SantAndrea Apostolo, Via Sardegna 153, 00187 Roma. Τηλ. - fax: + 39-06.48.18.820. Αι άκολουθίαι τών εορτών τελοΰνται ΰπό τών εν Ρώμη κληρικών.
3. Ί, Ν. Άγ. Πρωτομάρτυρος Στεφάνου (Ρουμανόφωνος ενορία). Chiesa Romena-Ortodossadi Santo Stefano, Viale Giorgio Moranti 78/fabbr. C2/int.l, 00155 Roma. Τηλ. - fax: + 39-06.22.83.052. Άρχιμ. Στέφανος Πόπα, καί οι Πρεσβ. Φλωρεντινός Μιτιτέλου και Λουκιανός Διακόνου, Διάκονος Alin larca. Λειτουργούν α) Σχολεΐον 'Ιταλικής Γλώσσης διά Ρουμάνους μετανάστας, β) Κοινωνική Διακονία διά Ρουμάνους μετανάστας, γ) 'Εκπολιτιστικός Σύλλογος, δ) Κατηχητικόν Σχολεΐον, ε) Ενοριακή Έκδοσις Colonna. 'Υπό Τδρυσιν ένορίαι έν Alatri καί Cori εις Formia καί Lattio.
Καλό ταξίδι και άξιο το προσκύνημά σου στα μνημεία της πίστης μας.
Γαβριήλ
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σας ευχαριστώ πολύ αδέρφια μου.
Η ορθόδοξη αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο.
Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να σας το ανταποδώσω.
Η ορθόδοξη αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο.
Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να σας το ανταποδώσω.