Μεταλάβαμε....έχουμε αναπαυμένη τη συνείδησή μας τώρα?

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μεταλάβαμε....έχουμε αναπαυμένη τη συνείδησή μας τώρα?

Δημοσίευση από eleimon »

aposal έγραψε:Να καλωσορίσω κι εγώ την Ελπίδα μας, που μετά από ένα διάλειμμα μας ξαναβρήκε! Εύχομαι ο Θεός να σου χαρίζει πάντοτε υπονομή, δύναμη, πίστη και ταπείνωση!

Ευχαριστω πολυ Αποστολη μου...χρειαζεται που και που ενα διαλειμματακι...
XRYSA έγραψε:Η eleimon έγραψε
εγω δεν εχω αξιωθει να κοινωνησω κι ουτε ξερω αν θα μπορεσω καποια στιγμη να με αξιωσει ο Θεος....αλλα η απορια παραμενει απορια...

αν περιμένουμε να γίνουμε άξιοι για να κοινωνήσουμε τότε δεν πρόκειται ποτέ να κοινωνήσουμε ή αν νομίζουμε ότι είμαστε άξιοι τότε απατόμαστε ,
κοινωνούμε εις άφεση αμαρτιών και εις ζωήν την αιώνιον
Μαλλον δεν εδωσα καλη διατυπωση Χρυσα μου οταν λεω δεν εχω αξιωθει εννοω οτι δεν εχω εγκριση απ τον πνευματικο μου...εχω πορεια ακομα :cry:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Όλοι κάνουμε λάθη και αμαρτάνουμε συνεχώς και αυτό θα γίνεται μέχρι το τέλος της ζωής μας. Μπορεί εμείς να βλέπουμε την αμαρτία ενός συνανθρώπου μας αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τον αγώνα που κάνει και τι έχει μέσα στην καρδιά του για να τον κρίνουμε. Εμείς ας προσευχόμαστε αν θέλουμε να βοηθήσουμε. Κι εμείς αυτό θα θέλαμε, να μας ελεήσει ο Θεός. :25
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

eleimon έγραψε:.................
Μαλλον δεν εδωσα καλη διατυπωση Χρυσα μου οταν λεω δεν εχω αξιωθει εννοω οτι δεν εχω εγκριση απ τον πνευματικο μου...εχω πορεια ακομα :cry:
Ελπίδα είμαι ο πλέον ανάξιος να μιλήσω για την Θεία Κοινωνία.

Μην στεναχωριέσαι όμως.
Η αποχή από τη Θεία Μετάληψη κατόπιν εντολής του πνευματικού και η επαφή με το Θεό με την προσευχή, θα σου φουντώσουν την επιθυμία να μεταλάβεις και έτσι θα υπερνικήσεις με τη βοήθεια του Θεού τους πειρασμούς και τις δυσκολίες πάσης φύσεως και θα οδηγηθείς στο Άγιο Ποτήριο.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ακομα δεν εχω αξιωθει να κοινωνησω βρε παιδια....τι στο καλο εχω κανει πια??...καθε τρεις κ λιγο στον πνευματικο μου ειμαι....παει να με αγιασει ο ανθρωπος αλλα ανθρακας του βγαινω στο τελος.....το τι κανονες βαζει δε λεγεται...τα κανω η ερημη αλλα κουραζομαι καποια στιγμη δε μπορω ν ακολουθησω κι αντε παλι απ την αρχη....στο τελος θα φυγω εν τοπο χλοερο ακοινωνητη... :roll: :roll: :roll: :roll:

Ενας γνωστος μου ειχε κανει τα χιλια μυρια στα νιατα του τωρα που μεγαλωσε αρκετα γυρισε στην εκκλησια τα 3 τελευταια χρονια,ο πνευματικος του του εβαλε εναν κανονα,δεν τον αφησε να μεταλαβει.Περασε ο καιρος περναει ο ενας χρονος,περναει ο δευτερος ο πνευματικος εκει... κανονα στον κανονα....και μαθαινω προσφατα οτι τελικα πηγε κ κοινωνησε μονος του φετος το βραδυ της Αναστασεως χωρις εγκριση...τωρα???....τι μελλει γεννεσθαι???.....χωρια που μου πε κι εμενα αν δεις κι απο δεις οτι δε σαφηνει πηγαινε μονη σου,διαβασε τη λειτουργια της Θειας Μεταληψης κ τρεχα....

Δε το διακινδυνευω ομως με τιποτα....ας φυγω κι ετσι,αν δε παρω εγκριση απ τον πνευματικο μου δε πλησιαζω στο Αγιο Ποτηριο :oops: :oops:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η πιο σίγουρη μέθοδος σωτηρίας είναι η υπακοή στον πνευματικό. Όσο ακολουθείς τις εντολές του, μην ανησυχείς καθόλου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

aposal έγραψε:Η πιο σίγουρη μέθοδος σωτηρίας είναι η υπακοή στον πνευματικό. Όσο ακολουθείς τις εντολές του, μην ανησυχείς καθόλου.
Εως ποτε??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: κουραστηκα πια.....θα βγει τωρα ο Διονυσης να βαραει απο μια μερια αλλα δε μπορω.....μηπως ναλλαξω πνευματικο?? :7 :7 :7
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ορθότατα πράττεις.
Χωρίς υπομονή και ταπείνωση, δε γίνεται τίποτα.

Οσο περισσότερο αργήσεις να κοινωνήσεις, τόσο περισσότερη χαρά θα λάβεις όταν τα καταφέρεις, πιστεύω.

Εγώ κάθε φορά που κοινωνάω (όχι συχνά), νιώθω σαν να καταχράστηκα σε κάποιο βαθμό, την ευσπλαχνία του Θεού.
Πάντα όλοι μας, όσο καλά και αν τα πηγαίνει ο καθένας, πάντα υπολοιπόμαστε από αυτό που θάπρεπε νάχουμε καταφέρει, για να λάβουμε τέτοια ανεκτίμητη δωρεά εκ του Θεού.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Γιατί να σε βαράει ο Διονύσης;
Επαναλαμβάνω: Όσο ακολουθείς τις συμβουλες του πνευματικού σου ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. Είσαι σε καθεστώς προστασίας. Να ανησυχείς όταν παρεκκλίνεις, οπότε γίνεσαι πιο ευάλωτη!
Η κούραση που αναφέρεις είναι πειρασμική και μπορεί να σε οδηγήσει σε αλλαγή πνευματικού, κάτι για το οποίο, έχω την εντύπωση, θα τρίβει τα χέρια του ο αντίθετος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

aposal έγραψε:Γιατί να σε βαράει ο Διονύσης;
Επαναλαμβάνω: Όσο ακολουθείς τις συμβουλες του πνευματικού σου ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. Είσαι σε καθεστώς προστασίας. Να ανησυχείς όταν παρεκκλίνεις, οπότε γίνεσαι πιο ευάλωτη!
Η κούραση που αναφέρεις είναι πειρασμική και μπορεί να σε οδηγήσει σε αλλαγή πνευματικού, κάτι για το οποίο, έχω την εντύπωση, θα τρίβει τα χέρια του ο αντίθετος!
Για την αλλαγη πνευματικου θα με βαραει....εχεις δικιο βρε Αποστολε,ειναι πειρασμικο..... :( :( :( :(

Τι γινεται ομως οταν καποιος μεταλαμβανει χωρις αδεια??....κι ειναι παρα πολλοι αυτοι δυστηχως... :(
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να μην το κάνει. Εφόσον κάποιος το έχει κάνει να το πει στον πενυματικό. Είναι η σίγουρη οδός και η μόνη αδιέξοδος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”