Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010
Εγω εν Χριστω αδελφοι, θα ανεβω πρωτα ο Θεος,
με το δικο μου γαϊδουρακι, με τις ευχες σας βεβαια.
Επειδη του αλλαζω πεταλακια οπου να'ναι, πρεπει να κανει καποιο ταξιδακι, να στρωσει, το κακομοιρο..
Οποτε, εαν θελει καποιος, ας ερθει μαζι μου. Υπαρχει ενα προβλημα με την αδεια μου, αλλα πιστευω να λυθει,
θα ξερω μια εβδομαδα περιπου πριν απο την εκδρομη.
Αυτα προς το παρον.
Επειδη του αλλαζω πεταλακια οπου να'ναι, πρεπει να κανει καποιο ταξιδακι, να στρωσει, το κακομοιρο..
Οποτε, εαν θελει καποιος, ας ερθει μαζι μου. Υπαρχει ενα προβλημα με την αδεια μου, αλλα πιστευω να λυθει,
Αυτα προς το παρον.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
nikiforos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παναγιώτη, εκτιμώ, για να μην πω ότι είμαι σίγουρος, τα ΤΕΜΠΗ θα έχουν ανοίξει όπωσδήποτε μέχρι τις 15 Μαϊου. Ισως αυτό να συμβεί πολύ νωρίτερα για την Πρωτομαγιά.
Αν όμως έστω ότι δεν ανοίξουν μέχρι τότε....... οι εναλλακτικές διαδρομές είναι 2.
1. Έξοδο από την εθνική οδό στον κόμβο της παλιάς Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου κ επιλέγουμε την Διαδρομή προς ΑΓΙΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ (παραθαλάσσια) κ ακολουθούμε τις πινακίδες πάντα προς Θςσσαλονίκη... Η παραλιακή παράκαμψη συναντιέται με την Ε.Ο. στην έξοδο των ΤΕΜΠΩΝ προς την Θεσσαλονίκη στην Γέφυρα του Πηνειού. Μετά από 10 Χιλ. βρισκόμαστε στο σημείο συνάντισης του Πλαταμώνα (Ν. Παντελεήμωνας) Ο χρόνος καθυστέρησης αυτής της διαδρομής είναι περίπου 45'.
2. Η άλλη διαδρομή είναι λίγο πριν τα παλαιά διόδια στην είσοδο της κοιλάδας των ΤΕΜΠΩΝ (σήμερα δεν υπάρχουν), στρίβουμε αριστερά για ΓΟΝΝΟΥΣ-ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ-Π. ΣΚΟΤΙΝΑ-Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ-Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ (σημείο συνάντησης για το γεύμα!!!!!!) Η διαδρομή σε ένα μεγάλο κομμάτι είναι ορεινή, φτάνουμε σε 1000 μέτρα υψόμετρο κ μέσα σε Ελατόδασο. Ο χρόνος καθυστέησης είναι περίπου 25'. ..........
Αν όμως έστω ότι δεν ανοίξουν μέχρι τότε....... οι εναλλακτικές διαδρομές είναι 2.
1. Έξοδο από την εθνική οδό στον κόμβο της παλιάς Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου κ επιλέγουμε την Διαδρομή προς ΑΓΙΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ (παραθαλάσσια) κ ακολουθούμε τις πινακίδες πάντα προς Θςσσαλονίκη... Η παραλιακή παράκαμψη συναντιέται με την Ε.Ο. στην έξοδο των ΤΕΜΠΩΝ προς την Θεσσαλονίκη στην Γέφυρα του Πηνειού. Μετά από 10 Χιλ. βρισκόμαστε στο σημείο συνάντισης του Πλαταμώνα (Ν. Παντελεήμωνας) Ο χρόνος καθυστέρησης αυτής της διαδρομής είναι περίπου 45'.
2. Η άλλη διαδρομή είναι λίγο πριν τα παλαιά διόδια στην είσοδο της κοιλάδας των ΤΕΜΠΩΝ (σήμερα δεν υπάρχουν), στρίβουμε αριστερά για ΓΟΝΝΟΥΣ-ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ-Π. ΣΚΟΤΙΝΑ-Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ-Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ (σημείο συνάντησης για το γεύμα!!!!!!) Η διαδρομή σε ένα μεγάλο κομμάτι είναι ορεινή, φτάνουμε σε 1000 μέτρα υψόμετρο κ μέσα σε Ελατόδασο. Ο χρόνος καθυστέησης είναι περίπου 25'. ..........
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστούμε Νικηφόρε.nikiforos έγραψε:Παναγιώτη, εκτιμώ, για να μην πω ότι είμαι σίγουρος, τα ΤΕΜΠΗ θα έχουν ανοίξει όπωσδήποτε μέχρι τις 15 Μαϊου. Ισως αυτό να συμβεί πολύ νωρίτερα για την Πρωτομαγιά.
Επομένως η 2η διαδρομή συμφέρει κατά πολύ.
Εάν είναι έτσι, τα δεδομένα αλλάζουν, δεν θάταν πρέπον να πάρουμε 5 αυτοκίνητα, ενώ κάλλιστα μπορούμε να πάμε με 4.dionysisgr έγραψε:Εγω εν Χριστω αδελφοι, θα ανεβω πρωτα ο Θεος,
Αυτα προς το παρον.
Ας υπάρξουν οι σχετικές εισηγήσεις αδελφοί. Για παράδειγμα, εγώ ή ο Δημήτρης, ή ο Καπετάνιος ,θα μπορούσαμε να διασκορπιστούμε στα ι.χ. των Οδυσσέα και Διονύση.
Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρόγραμμα προς το παρόν ας διατηρηθεί ως έχει, έως ότου εξασφαλιστεί η άδεια του Διονύση.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τα θαύματα έχουν αρχίσει ήδη απο τώρα!
Ο Δημήτρης εκ Κορινθίας θα είναι ταυτόχρονα σε δύο αυτοκίνητα (στο Νο 1 και Νο 2). Παρατηρήσεις που να βλέπουν κάποιον άνθρωπο την ίδια στιγμή σε δύο διαφορετικά μέρη είναι σπάνιες, πχ έχω διαβάσει κάτι σχετικό για τον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ! Φαντάζομαι και άλλοι άγιοι ότι το κατάφεραν (εφόσον παρίστατο ανάγκη, βεβαίως).
Επίσης θα έχουμε στο ΙΧ μας (Νο 4) την διχασμένη προσωπικότητα του Διονύση, που αναλύεται σε Διονύση και Διονύση!
Όλα καλά λοιπόν!
Να διευκρινίσω ότι το Olympus Plazza βρίσκεται στο 65ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (κατά άλλους Αθηνών - Λαμίας, ή Αθηνών - Λαρίσης), ΜΕΤΑ τη διασταύρωση με Χαλκίδα. Βρίσκεται στον παράδρομο, όπως ο Σείριος και φαίνεται από μακριά λόγω της βενζίνης ΕΚΟ (Η ΕΚΟ φαίνεται ΠΟΛΥ πιο καθαρά απ' ότι το κτίριο του σταθμού και είναι το αναγνωριστικό σημείο στροφής στον παράδρομο, προκειμένου να μην χαθούμε, κάτι που συνέβη με άλλα μέλη στο παρελθόν, που οδηγούσαν μαύρα αυτοκίνητα).
Ο Δημήτρης εκ Κορινθίας θα είναι ταυτόχρονα σε δύο αυτοκίνητα (στο Νο 1 και Νο 2). Παρατηρήσεις που να βλέπουν κάποιον άνθρωπο την ίδια στιγμή σε δύο διαφορετικά μέρη είναι σπάνιες, πχ έχω διαβάσει κάτι σχετικό για τον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ! Φαντάζομαι και άλλοι άγιοι ότι το κατάφεραν (εφόσον παρίστατο ανάγκη, βεβαίως).
Επίσης θα έχουμε στο ΙΧ μας (Νο 4) την διχασμένη προσωπικότητα του Διονύση, που αναλύεται σε Διονύση και Διονύση!
Όλα καλά λοιπόν!
Να διευκρινίσω ότι το Olympus Plazza βρίσκεται στο 65ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (κατά άλλους Αθηνών - Λαμίας, ή Αθηνών - Λαρίσης), ΜΕΤΑ τη διασταύρωση με Χαλκίδα. Βρίσκεται στον παράδρομο, όπως ο Σείριος και φαίνεται από μακριά λόγω της βενζίνης ΕΚΟ (Η ΕΚΟ φαίνεται ΠΟΛΥ πιο καθαρά απ' ότι το κτίριο του σταθμού και είναι το αναγνωριστικό σημείο στροφής στον παράδρομο, προκειμένου να μην χαθούμε, κάτι που συνέβη με άλλα μέλη στο παρελθόν, που οδηγούσαν μαύρα αυτοκίνητα).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν και το χιούμορ του Απόστολου, είναι ευκρινές σε όσους είναι "πονηρεμένοι" και "εκπαιδευμένοι", για όλους τους άλλους να διευκρινίσω, ότι άλλος ο Δημήτρης εκ Κορινθίας (φίλος του Ανδρέα μας) και άλλος ο dimitrisgr, επίσης εκ Κορινθίας.
Ομοίως, άλλος ο φίλος του χιουμορίστα aposal, ο Διονύσης_Κ και άλλος ο dionysisgr!
Ευτυχώς διατελώ, ο μοναδικός Παναγιώτης στους συμμετέχοντες, επομένως δεν θα "διχαστώ" από τον Απόστολο!
Ομοίως, άλλος ο φίλος του χιουμορίστα aposal, ο Διονύσης_Κ και άλλος ο dionysisgr!
Ευτυχώς διατελώ, ο μοναδικός Παναγιώτης στους συμμετέχοντες, επομένως δεν θα "διχαστώ" από τον Απόστολο!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως θάταν φρόνιμο να πάρουμε 5 αυτοκίνητα?
Πολλά έχουν συμβεί σε Αγιορείτικα ταξίδια στο παρελθόν (βλάβες, ατυχίες κλπ).
Ενα υπεράριθμο ι.χ. ίσως λύσει κάποιο "απρόοπτο" πρόβλημα.
Πολλά έχουν συμβεί σε Αγιορείτικα ταξίδια στο παρελθόν (βλάβες, ατυχίες κλπ).
Ενα υπεράριθμο ι.χ. ίσως λύσει κάποιο "απρόοπτο" πρόβλημα.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο διχασμένος Διονύσης ο Έλληνας (Dionysisgr), μας δήλωσε ότι θα έρθει με τον μαύρο Λέοντά του, και τίναξε όλα μας τα σχέδια στον αέρα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να με ακουτε γιατι, χρειαζεται ενα 5ο αυτοκινητο, για να σπρωχνει τον ιαπωνα γεροντα, του Αποστολου στις ανηφορες.. 
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας αφήσουμε προς το παρόν τον "Διονύσειο λέοντα" εκτός του πλαισίου του προγραμματισμού μας, έως ότου εξασφαλιστεί η συμμετοχή του και ας προχωρήσουμε με γνώμονα, την ως τώρα (μετά κόπων και βασάνων) ολοκληρωθείσα σχεδίαση της " Εαρινής εκστρατείας μας"! 
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όσο θα πλησιάζουν οι ημέρες, τόσο θα λαμβάνει σάρκα και οστά το "εγχείρημα". Δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε και για την παραμικρή λεπτομέρεια, αφού τα "χοντρά" τα έχουμε υπολογίσει!