Βασίλη συγνώμη που θα στο πω αλλά ποτέ ο άνθρωπος που έχει πραγματικά ταπείνωση δεν λέει "είμαι ταπεινός ή είμαι ταπεινό άτομο" αντιθέτως αισθάνεται ώς σκουλήκι επί της Γής και λέει εγώ ειμί γή και σποδός, όπως λέει και ο ψαλμωδός ή όπως λέει ο Απόστολος Παύλος ότι ο Χριστός ήρθε στον κόσμο "αμαρτωλούς σώσαι, ών πρώτος είμαι εγώ".vasilis_m21 έγραψε:Κοιταχτε παιδια, εχω δεκαετιες στην εκκλησια, εχω περασει απο πνευματικους και απο μοναστηρια και απο κατηχητικα και αποτι θελετε, αφηνω το οτι εχω διαβασει ο,τι θες απο εκκλησιαστικα βιβλία ή βιβλία της ζωης και του σωτηρα.
Αλλο που δεν το παιζω θεολογος γιατι ειμαι ταπεινο ατομο και δεν θελω να κανω επιδειξη θεολογικων γνωσεων.
Λοιπον δεν εχω να κουβεντιασω τιποτε αλλο, μια αποψη ειπα και στοπ.
Αλάθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνων, παραδόσεων
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Re: Αλαθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνω, παραδόσ
«γεννήματα εχιδνών»; Έλεγε ο Τίμιος Πρόδρομος. είδες ηρεμία ο Πρόδρομος....;vasilis_m21 έγραψε:Καλα Διονυση προσεχε μην οργιζεσαι τοσο, θα παθεις τιποτα! Μετα σου λεει οτι ο χριστιανος ειναι πανω απολα ηρεμος ανθρωπος!
εγω μια χαρα την εχω βρει την ηρεμια μου και δεν εχω αναγκη τις οργισμενες κουβεντες!
σου πα, δεν θελω να πεισω κανεναν, μια αποψη πηγα να εκφρασω και μονο που δεν με εδειρες.
φαντασου να στο λεγα αυτο σε ζωντανη εκτελεση, δεν θα ειχα βγει ζωντανος απτα χερια σου, θα με ειχες εκτελεσει κανονικα!
Δεν ήταν καλός και αυτός αφού οργίζεται και μιλάει έτσι στους ανθρώπους.
Άρα Βασίλη ο καλός Χριστιανός αγανακτεί και μερικές φορές σαν άνθρωπος!
Ενα εχω να πω, αμφισβητησα την καλυμμενη κεφαλη και φτασαμε να μιλαμε για την αξια της βαφτισης!!! απλως για να διατρανωθει η αποψη οτι αν βγαλεις ενα πετραδακι που σου φαινεται μη απαραιτητο μπορει να καταληξεις να γκρεμισεις ολοκληρο το σπιτι!!!
κι ετσι πηρα την απαντηση μου.....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ σοφό αυτό!ψυχουλα έγραψε:Ενα εχω να πω, αμφισβητησα την καλυμμενη κεφαλη και φτασαμε να μιλαμε για την αξια της βαφτισης!!! απλως για να διατρανωθει η αποψη οτι αν βγαλεις ενα πετραδακι που σου φαινεται μη απαραιτητο μπορει να καταληξεις να γκρεμισεις ολοκληρο το σπιτι!!!
Νομίζω έκλεισες ιδανικά το θέμα.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
σοφο δεν ειναι αλλα ταιριαζει και στο διπλα θεμα για τις μεταφρασεις, δε μπαινω ομως μη με παρει κανενα σκαγι αδεσποτο!!!!panagiotisspy έγραψε:Πολύ σοφό αυτό!ψυχουλα έγραψε:Ενα εχω να πω, αμφισβητησα την καλυμμενη κεφαλη και φτασαμε να μιλαμε για την αξια της βαφτισης!!! απλως για να διατρανωθει η αποψη οτι αν βγαλεις ενα πετραδακι που σου φαινεται μη απαραιτητο μπορει να καταληξεις να γκρεμισεις ολοκληρο το σπιτι!!!
Νομίζω έκλεισες ιδανικά το θέμα.....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».