Αποτελεσματικό όπλο........

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αποτελεσματικό όπλο........

Δημοσίευση από panosgreece »

Το χιούμορ είναι το καλύτερο φάρμακο κατά των πικρών που ο Σατανάς προσπαθεί να ενσταλάξει στην ψυχή μας. Είναι πολύ αποτελεσματικό όπλο κατά του Σατανά, ο οποίος είναι θανάσιμα σοβαρός και ενοχλείται από το χιούμορ, όπως οι κομπλεξικοί άνθρωποι. Όταν μας πολεμά με φόβους, για να μας πτοήσει, ας του πούμε ότι θεωρούμε τον εαυτό μας ένα μικρό "τίποτα", ότι δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, ότι το πρόβλημά μας δεν είναι σπουδαίο, ότι αυτά που μας απασχολούν ή εμποδίζουν είναι ασήμαντα σε σύγκριση με τη μοναδική πραγματικότητα, που είναι ο Θεός.

Μ’ αυτό το πνεύμα, ας του δείξουμε τι μπορεί να κάνει ένας πιστός του Χριστού.

Εικόνα
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Αποτελεσματικό όπλο........

Δημοσίευση από angieholi »

panosgreece έγραψε:Είναι πολύ αποτελεσματικό όπλο κατά του Σατανά,
Πάνο.... συγγνωμη για την ερώτηση που θα σου κάνω.... αλλά αυτό το πνευματικό μήνυμα το έχεις αντιγράψει από κάπου; :?

Προσωπικά, με τα λίγα που ξέρω, μου φαίνεται περίεργο το χιούμορ να είναι όπλο εναντίον του πονηρού.... Συνήθως διαβάζουμε για την προσευχή, την προσευχή με το κομποσχοίνι, την ταπείνωση και διάφορες άλλες αρετές...

Το χιούμορ κατά την προσωπική μου άποψη και μονο, δεν νομίζω ότι αποτελεί κάποια αρετή.... και οι αρετές είναι αυτές που μας βοηθάνε στον αόρατο πόλεμο...

Εκτός βέβαια, αν το νόημα του μηνύματος είναι διαφορετικό και εξαρχής το έχω παραξηγήσει και παρερμηνεύσει..... Οπότε και πάλι, συγγνώμη που "μίλησα"...
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΜ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕς .......

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΟΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑς ΠΑΙΣΙΟς [ ΝΕΟς ΜΟΝΑΧΟς ] ΕΧΤΙΖΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΤΟΜΙΟΥ ΤΟ ΕΧΤΙΖΕ ΜΕ ΟΛΕς ΤΙς ΕΝΟΙΕς

2 ΕΡΓΑΤΕς ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΟΓΟΦΕΡΝΟΥΝ .....ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΓΡΙΕΨΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ..........

Ο ΓΕΡΟΝΤΑς ΤΟΤΕ ΑΡΠΑΨΕ ΕΝΑ ΚΑΔΡΟΝΙ 3 ΦΟΡΕς ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥς 2 ΝΑ ΤΟΥς ΔΕΙΡΕΙ

ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΛΙΟ [ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ]

ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ ΕΚΕΙ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑς ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ..........ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑς ΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΧΙ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙς ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙς ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙς ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΟΝΗΡΟς ΦΕΥΓΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑς

ΕΠΙΣΗς ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙς ΧΙΟΥΜΟΡ ..............ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΧΙΟΥΜΟΡ

ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ [ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ]

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΡΑΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ..............
:wink:

Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Exει δίκιο ο panosgreece, εχω διαβάσει ο πατέρας Παϊσιος σύνηθιζε τα λέει ανέκδοτα και να κάνει αστεία στους προσκυνητές για να σπάει τον πάγο :105
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

panosgreece έγραψε:ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ..........ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑς ΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΧΙ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙς ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙς ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙς ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΟΝΗΡΟς ΦΕΥΓΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑς
ΕΠΙΣΗς ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙς ΧΙΟΥΜΟΡ ..............ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΧΙΟΥΜΟΡ
Πάνο καλά κάνεις και τα βάζεις σε μία τάξη.
Άλλο Aposal, άλλο vasilisalt.
Δεν κάνουμε και όλοι υγιές χιούμορ εδώ μέσα....

Πέρα από το καλαμπούρι, η παραπάνω παρατήρηση του Πάνου είναι πολύ σημαντική.
Άλλο η ενοχλητική πλάκα και άλλο το ευγενές χιούμορ.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εύγε Παναγιώτη!
Η Αγγελική πού να καταλάβει από χιούμορ...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

aposal έγραψε:Εύγε Παναγιώτη!
Η Αγγελική πού να καταλάβει από χιούμορ...
xaxaxaxaxaxaxa Έλα ντε!!!!! :mrgreen:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τουλάχιστον καταλαβαίνει το χιούμορ μου (πάντα) και δεν με παρεξηγεί.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Είχα απλώς την εντύπωση ότι το χιούμορ θεωρείται χάρισμα και όχι αρετή.

Εξάλλου όταν διαβάζουμε για Αγίους και τις αρετές τους συνήθως αναφέρονται : η σιωπή, η εγκρατεία, η αγνεία, η σωφροσύνη, η ακτημοσύνη, η αγρυπνία, η νηστεία, η πραότητα , η απλότητα, η ταπεινοφροσύνη, η διακρίση και άλλες.

Δεν νομίζω ότι έχουμε διαβάσει ποτέ ότι ο ταδε Άγιος είχε την αρετή του χιούμορ. Να πούμε ότι είχε χάρισμα, ναι! Όπως λέμε ότι είχε το χάρισμα του λόγου, το χάρισμα της ιάσεως, το χάρισμα να βγάζει δαιμόνια και πάει λέγοντας.

Το χάρισμα είναι κάτι που μας δίνεται από το Θεό, η αρετή είναι κάτι που αποκτάμε με κόπο και πρέπει να είναι από και προς το Θεό.

Παράδειγμα: κάποιος νηστεύει και είναι εγκρατής στο φαγητό, πάρα πολύ.
Η νηστεία και η εγκράτεια θέλουν κόπο (δεν είναι πάντα εύκολο για κάποιον να στερηθεί), αν μάλιστα συνοδεύονται και από την αγάπη στο Θεό (διότι θέλουμε να τηρήσουμε την εντολή του Θεού, διότι το είπε ο Θεός και εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτά που λέει ο Θεός) τότε ναι, αποκτάμε την αρετή της νηστείας.
Αν όμως νηστεύουμε διότι θέλουμε να κάνουμε δίαιτα και η νηστεία και η εγκράτεια παραμένει μόνο εκεί και δεν υπάρχει πουθενά ο Θεός, τότε απλώς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι εγκρατής. Δεν θεωρείται ότι έχει την αρετή.
(παράδειγμα όχι δικό μου, αλλά του π. Μυτιλιναίου... τώρα σε ποια ομιλία είναι από τις 1900 :shock: ειλικρινά δεν θυμάμαι!!! :? )

Τώρα θα πει ο Αποστόλης και ο Βασίλης.... Αμάν ρε Αγγελική μας έπρηξες!!!! :43 :45 Το ίδιο πράγμα λέμε, άσε μας πια!!!!!! :102

Ε! Ναι ρε παιδιά δίκιο έχετε :26 , αλλά πως θα κάνουμε συζήτηση :5 , μόνο copy-paste θα είμαστε;;;;;; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”