Αν σε 3 μέρες γινόταν η Δευτέρα Παρουσία (Πατηρ Παϊσιος)

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αν σε 3 μέρες γινόταν η Δευτέρα Παρουσία (Πατηρ Παϊσιος)

Δημοσίευση από efthumhs »

panagiotisspy έγραψε:Ευθύμη νομίζω ότι είναι το ίδιο ακριβώς δίλημμα, όπως όλα αυτά τα καθημερινά.

Λέμε για αγάπη, αλλά έχουμε?

Λέμε για ταπείνωση, αλλά έχουμε?

Πίστη έχουμε?

Αν μας πουν "Αλλαξοπίστησε ή πεθαίνεις" τι θα κάνουμε?

Εάν απαντήσουμε το δεύτερο, τότε δεν θα μας νοιάζει τίποτα άλλο.
Και τότε αυτομάτως θα ανήκουμε στην παρακάτω κατηγορία:
Συμφωνώ και επαυξάνω Παναγιώτη. Τελικά πολύ λίγα κάνουμε πραγματικά απ' ότι νομίζουμε πως κάνουμε (όπως λεει και η ψυχούλα). Νομίζω η συνείδηση του καθενός είναι ο πιο καλός (και αυστηρός) κριτης μας (αρκεί η συνείδηση να είναι όσο το δυνατόν καθαρή)
orthodoxos1
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Re: Αν σε 3 μέρες γινόταν η Δευτέρα Παρουσία (Πατηρ Παϊσιος)

Δημοσίευση από orthodoxos1 »

efthumhs έγραψε:Εάν γίνοταν τώρα η Δευτέρα Παρουσία και μας έλεγε ο Θεός, «σε 3 μέρες θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, αλλά ο Παράδεισος πλέον γέμισε και θα πάτε όλοι στην κόλαση»! ξέρετε τι θα κάναμε; Αυτοί που «εργάζονται» τον Θεό με φόβο, θα έλεγαν προς τον Θεό... «Καλά τώρα μας το λές αυτό; Γιατί δεν μα το έλεγες πριν και παιδευόμαστε τόσο καιρό;» ακολούθως θα τρέξουν να κάνουν ότι αμαρτία, δεν έκαναν ...

Αυτοί που «εργάζονται» τον Θεό, με πίστη, δηλαδή αυτοί που συνήθως προσβλέπουν στην ανταπόδοση εκ μέρους του Θεού, και τηρούν τις εντολές Του, χωρίς πολύ θερμότητα, θα πούνε τα ίδια στον Θεό με τους πρώτους και θα τρέξουν κι αυτοί στην αμαρτία. ΄Ότι προλάβουν να κάνουν δηλαδή...

Αυτοί που «εργάζονται» τον Θεό με αγάπη, ξέρετε τι θα κάνουν....;;;

Θα δοξολογήσουν τον Θεό που γέμισε ο Παράδεισος και δεν θα τους νοιάζει που θα πάνε στην κόλαση...΄Όμως μόλις πάνε στην κόλαση θα την κάνουνε παράδεισο...

ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Πηγή: http://apantaortodoxias.blogspot.com/20 ... st_02.html

Υ.Γ: Νομίζω παιδιά με πρώτον εμένα πως τετοιο επίπεδο αγάπης που να δοξολογώ το Θεό που γεμισε ο παράδεισος και εγω μενω εκτός, δεν εχουμε (εκτος καποιων εξαιρεσεων). Αυτη η παραβολή του γεροντα νομιζω πως θα μπορουσε να ειναι καθημερινο κριτηριο της εν Χριστω αγαπης μας προς Θεο και ανθρωπους (για το που δηλαδη εχουμε φτασει ως προς αυτο το ζητημα). Βεβαια η αγαπη ειναι κορωνιδα των αρετων και δεν αποκτιεται απο τη μια μερα στην αλλη, αλλά με προσπαθεια, επιμονή και αγωνα θα βοηθησει ο Θεος να την αποκτησουμε εστω και σε μικροτερο βαθμο και (ισως) σε αυτη τη περιπτωση να μας πληροφορησει εσωτερικά (όπως συνηθιζε να λεει ο γεροντας) για την γνησιοτητα της αγαπης μας. Άλλωστε ο γεροντας ειχε πει κατι ανάλογο, παλι για το ιδιο θεμα, πως αν γινοταν θα εκοβε την καρδια του σε μικρα κομμάτια και θα την εδινε στον κοσμο!

Σπουδαία παραβολή απο τον Γέροντα,σε ευχαριστούμε για την ανάρτηση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”