Ψυχολόγος

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Εγώ σε Ψυχολόγο ?

Ψυχολόγο ? Είναι Αμαρτία να πάω
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ψυχολόγο ? μόνο αν μου το επιτρέψει ο πνευματικός μου
1
6%
Θα πήγαινα γιατί όχι ,δεν έρχετε σε αντίθεση με τη πίστη μου
9
53%
Και βέβαια θα ήθελα να πάω αλλά είναι αμαρτία
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν βλέπω το λόγο αλλά δεν το βλέπω και αμαρτία
7
41%

Σύνολο ψήφων: 17

Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

Misha έγραψε: μιλώ για το άλλο "μυστήριο",αυτό της πνευματικής καθοδηγήσεως που είναι κάτι περισσότερο από εξαγόρευση αμαρτημάτων....
Και πραγματικά εδώ πιστεύω είναι η διαφωνία μας αδελφέ μου...
Αλλά η πνευματική καθοδήγηση από τη στιγμή που υπάρχει πνευματικός είναι φυσικό επόμενο...είναι αποτέλεσμα.
Γιατί αν ο εξομολογούμενος έχει συναίσθηση του μυστηρίου και προσέρχεται σε αυτό με ταπείνωση, τότε ενεργεί η Θεία Χάρης και βοηθάται και ας μην του πει ο πνευματικός την παραμικρή κουβέντα...

Και πάλι βέβαια να τονίσω εδώ ότι πρέπει καθένας να αναπαύεται στον πνευματικό του...ένας αυστηρός πνευματικός για κάποιον, μπορεί να είναι ο ιδανικός για κάποιον άλλο.
Αλλά και από τη στιγμή που παρατηρεί πρόοδο με τον πνευματικό, δεν τον αλλάξει...
Misha έγραψε: το βιβλιο του αγιου Ιγνατιου υπαρχει σε ηλεκτρονικη μορφη,εδώ:

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/46610/20.html
Σ'ευχαριστώ πολύ!
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Aλλο Ψυχολόγος άλλο Ψυχίατρος
Σε Ψυχίατρο θα πας αναγκαστικά αν δεν πας καλά στα μυαλά σου
Αν έχεις εμμονές ότι σε κυνηγάνε πχ ή εμμονές νευρικής ανορεξίας ή χίλια δυό
Η Ψυχιατρική είναι ιατρική
Οσο αφορά τη ψυχολογία όμως είναι ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΟΗΘΗΜΑ για έναν ιερέα όταν κατέχει αυτή την επιστήμη
Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ να συνδυάζει την ΑΓΑΠΗ με την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
(και δεν είπε κανείς πως όλοι οι ψυχολόγοι είναι καλοί στη δουλειά τους )
Οσο για τα 80 ευρώ την επίσκεψη ...... οκ .... και στην εκκλησία πληρώνουμε μέσω των φόρων έτσι δεν είναι ? σε γάμους σε βαφτίσια , τόσα έχουν ειπωθεί
Η Ψυχολογία είναι υπέροχη τέχνη όταν συνδυάζετε με αγάπη για τον άνθρωπο και τη ψυχή του
Και όταν ο Ψυχολόγος είναι Χριστιανός πιστός τότε εκεί είναι το μεγαλείο της ομορφιάς της επιστήμης , ο σεβασμός της ελευθερίας , ο σεβασμός του "όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί"
Παράδειγμα πιστού Ψυχολόγου είναι το παρακάτω
www.psyche.gr
Εχει κάνει τρομερή δουλειά και τρομερές μελέτες πάνω στο τομέα Πίστη και Ψυχολογία
Οποιος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά
Εγώ αυτά τα "όποιος έχει Το Χριστό δεν έχει ανάγκη να μάθει για καμμιά ψυχολογία" τα σέβομαι σκεφτόμενος Αγίους ανθρώπους όπως Πατήρ Πορφύριος , Πατήρ Παϊσιος κτλπ
Διότι η αγάπη Του Θεού και η Χάρης Του Αγίου πνεύματος τους κάνει να κατανοούν τον ανθρώπινο πόνο
Αλλά όχι να νομίζουμε πως την ψυχολογία την κατέχουν οι άθεοι ?
Ναι η θεία Χάρης όλα τα ηρεμεί και τα γιατρεύει και τα παρηγορεί
Αλλά όταν ο άνθρωπος έχει σπουδάσει η διαβάσει και δέκα πράγματα για τη ψυχολογία προσεγγίζει τα προβλήματα και τις ψυχές του κόσμου με πιο προσεκτικό τρόπο και όχι με κυρήγματα μαζικά χωρίς προσοχή στα όσα λέει
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”