H φωτογραφία του Ταξιάρχη

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

gpir
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

H φωτογραφία του Ταξιάρχη

Δημοσίευση από gpir »

Πρόσφατα επισκέφθηκα το μοναστήρι του Πανορμίτη στη Σύμη για να προσκυνήσω και προσπάθησα να τραβήξω μία φωτογραφία του.
Θα ήθελα να τη δούν κυρίως έμπειροι φωτογράφοι και να μου πούν τι λάθος έκανα και στη φωτογραφία που τραβήχθηκε δε φαίνεται το πρόσωπο του Ταξιάρχη ενώ φαίνεται άριστα στο λαιμό του ένα κομμάτι που έχει φθαρεί.

Ολόκληρη η φωτογραφία και το 100% crop της

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ορθόδοξες εικόνες - φωτογραφίες

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Γιώργο πράγματι εντυπωσιακή φωτογραφία...μια εξήγηση μπορώ να δώσω αλλα μάλλον ανεπαρκής.

Υποπτέυομαι πως το γεγονος οφείλεται σε αντικατοπτρισμό φωτός. Πιθανόν η πλάγια θέση που τράβηξες τη φωτογραφία να συναντήθηκε με κάποια δέσμη φωτος με αποτέλεσμα να "θολώσει" το πρόσωπο.

δε ξέρω αν αυτό που λέω μπορεί να στέκει . Πάντως είναι εντυπωσιακό εως ανεξήγητο.
ο Χριστός σώζει....
gpir
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από gpir »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Γιώργο πράγματι εντυπωσιακή φωτογραφία...μια εξήγηση μπορώ να δώσω αλλα μάλλον ανεπαρκής.

Υποπτέυομαι πως το γεγονος οφείλεται σε αντικατοπτρισμό φωτός. Πιθανόν η πλάγια θέση που τράβηξες τη φωτογραφία να συναντήθηκε με κάποια δέσμη φωτος με αποτέλεσμα να "θολώσει" το πρόσωπο.

δε ξέρω αν αυτό που λέω μπορεί να στέκει . Πάντως είναι εντυπωσιακό εως ανεξήγητο.
Σαν πρώτη σκέψη και εγώ αυτό είπα αλλά βλέποντας την ξανά και τη λεπτομέρεια που έχει κυρίως στο κομμάτι που φαίνεται χαλασμένο μου κάνει εντύπωση που δε φαίνεται μόνο το πρόσωπο ή έστω ένα μέρος του.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

gpir έγραψε:
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Γιώργο πράγματι εντυπωσιακή φωτογραφία...μια εξήγηση μπορώ να δώσω αλλα μάλλον ανεπαρκής.

Σαν πρώτη σκέψη και εγώ αυτό είπα αλλά βλέποντας την ξανά και τη λεπτομέρεια που έχει κυρίως στο κομμάτι που φαίνεται χαλασμένο μου κάνει εντύπωση που δε φαίνεται μόνο το πρόσωπο ή έστω ένα μέρος του.
έτσι ακριβώς είναι αλλά τι άλλο μπορεί να πεις κανείς... μάλλον ο άγιος δεν ήθελε να βγει φωτογραφία.
ούτως ή αλλως χρειάζεσαι μάλλον μια πολύ πιο έμπειρη άποψη από τη δική μου.
ο Χριστός σώζει....
alexiosgr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από alexiosgr »

gpir έγραψε:Πρόσφατα επισκέφθηκα το μοναστήρι του Πανορμίτη στη Σύμη για να προσκυνήσω και προσπάθησα να τραβήξω μία φωτογραφία του.
Θα ήθελα να τη δούν κυρίως έμπειροι φωτογράφοι και να μου πούν τι λάθος έκανα και στη φωτογραφία που τραβήχθηκε δε φαίνεται το πρόσωπο του Ταξιάρχη ενώ φαίνεται άριστα στο λαιμό του ένα κομμάτι που έχει φθαρεί.
Πιθανόν κάποιο σημάδι του Αρχαγγέλου,μόνο ο ίδιος ξέρεις το γιατί.
Αρχάγγελε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Αυτό που φταίει, κατ'εμέ είναι το φλας. Όσες φορές βγάζω με φλας δεν βγαίνουν καλές. Μάθε καλύτερα να λειτουργείς τη φωτογραφική σου χωρίς το φλας. Αν έχει το χρόνο και την όρεξη (και τις αντίστοιχες δυνατότητες η φωτογραφική).

Ένα επιπλέον, που θα το έχετε παρατηρήσει υποθέτω, είναι πως σε χώρους όπως οι ναοί (λόγο φωτισμού) βγαίνουν χάλια, ή πολύ σκοτεινές.

Τώρα ο φωτισμός σε συγκεκριμένο σημείο είναι ο γωνία από όπου την τραβούσες. Άμα άλλαζες θέση ίσως άλλο σημείο να μην φαινόταν.

Τώρα για το αν ήθελε ή όχι να φανεί το πρόσωπο ο αρχάγγελος, δεν μπορώ να το αρνηθώ διότι δεν γνωρίζω και στο κάτω κάτω ποιός ειμαι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Βλέπω πως στη πρώτη του απάντηση και ο Στέφανος δίνει ανάλογη απάντηση...
gpir
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από gpir »

babisgr έγραψε:Αυτό που φταίει, κατ'εμέ είναι το φλας. Όσες φορές βγάζω με φλας δεν βγαίνουν καλές. Μάθε καλύτερα να λειτουργείς τη φωτογραφική σου χωρίς το φλας. Αν έχει το χρόνο και την όρεξη (και τις αντίστοιχες δυνατότητες η φωτογραφική).

Ένα επιπλέον, που θα το έχετε παρατηρήσει υποθέτω, είναι πως σε χώρους όπως οι ναοί (λόγο φωτισμού) βγαίνουν χάλια, ή πολύ σκοτεινές.

Τώρα ο φωτισμός σε συγκεκριμένο σημείο είναι ο γωνία από όπου την τραβούσες. Άμα άλλαζες θέση ίσως άλλο σημείο να μην φαινόταν.

Τώρα για το αν ήθελε ή όχι να φανεί το πρόσωπο ο αρχάγγελος, δεν μπορώ να το αρνηθώ διότι δεν γνωρίζω και στο κάτω κάτω ποιός ειμαι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο.
Σ'ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου και το χρόνο σου για τη φωτογραφία.
Αλλά είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και έχω κάποια εξοικίωση με τη φωτογραφία.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ φλας και ούτε στη συγκεκριμμένη περίπτωση χρησιμοποίησα.

Συγγνώμη για την παράλειψη αλλα σας παραθέτω τι εξοπλισμό είχα και το exif της φωτογραφίας

Η φωτογραφία τραβήχτηκε με Olympus dlsr E-3 & φακό Olympus Digital Zuiko 14-54

iso 640
f/2.8
14mm
1/20 s ταχύτητα κλείστρου
και με ενεργοποιημένη τη σταθεροποίηση εικόνας στον αισθητήρα.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Μη στεναχωριέσαι, θα μου το ανταποδώσεις. :mrgreen:
είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και έχω κάποια εξοικίωση με τη φωτογραφία.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε με Olympus dslr E-3 & φακό Olympus Digital Zuiko 14-54
Καλά θα κάνεις να εξοικειωθείς περισσότερο αφού πήρες τέτοια φωτογραφία. :smile: Από ότι διάβασα και είδα τώρα λίγο πρέπει να της βγάλεις τα φώτα. Μη πάνε και τσάμπα τα λεφτά δηλαδή.. :smile:
Μήπως να σκεφτόμαστε πιο σοβαρά τη θέληση του Αρχαγγέλου; :shock: :wink:

Δεν έχω (ακόμα) αρκετές γνώσεις πάνω σε μηχανές (λόγω διαβάσματος :angryfire ) αλλά μήπως είναι πολύ το iso; Αλλά και να είναι γιατί χάλασε σε ένα σημείο της φωτο; Θα ρωτήσω κάποιο φίλο που ασχολείται περισσότερο και αν μάθω νέα θα σε ενημερώσω..

ΥΓ: Νομίζω ότι υπάρχει και ανάλογο θέμα με οδηγίες για φωτογραφίες... οπότε συζητάμε σε λάθος μέρος....
gpir
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από gpir »

babisgr έγραψε:
Μη στεναχωριέσαι, θα μου το ανταποδώσεις. :mrgreen:

Χαρά μου αν μπορώ :P
Μήπως να σκεφτόμαστε πιο σοβαρά τη θέληση του Αρχαγγέλου; :shock: :wink:

:7

Δεν έχω (ακόμα) αρκετές γνώσεις πάνω σε μηχανές (λόγω διαβάσματος :angryfire ) αλλά μήπως είναι πολύ το iso; Αλλά και να είναι γιατί χάλασε σε ένα σημείο της φωτο; Θα ρωτήσω κάποιο φίλο που ασχολείται περισσότερο και αν μάθω νέα θα σε ενημερώσω..

οκ θα περιμένω νέα σου

ΥΓ: Νομίζω ότι υπάρχει και ανάλογο θέμα με οδηγίες για φωτογραφίες... οπότε συζητάμε σε λάθος μέρος....
oops παρκαλώ αν έχω ποστάρει σε λάθος ενότητα να μεταφερθεί και συγγνώμη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”