Την πρώτη φορά που πήγα (1994) ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ(ούτε για διαμονητήρια )με τη βοήθεια του Θεού όμως πέρασα υπέροχα και ας ήταν για ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ . Από τότε πηγαίνω δύο με τέσσερεις φορές το χρόνο, ενώ είχα και την ευλογία να είμαι στο Άγιο Όρος μιά επόχή για εβδομηνταπέντε (75) ημέρεςjohnge έγραψε:Πάντα ήθελα να παραβρεθώ και εγώ στο Άγιο Όρος. Να προσκυνήσω και να αφουγκραστώ τα του πνευματικού αγώνα. Ξέρω ότι είναι μεγάλη ευλογία. Και εύχομαι να αξιωθώ κι εγώ.
Ποτέ δεν υπήρξε κανείς να με παρακινήσει. Και μόνος μου δεν πήγαινα αφού ούτε ήξερα πως να κινηθώ, ούτε τι ενέργειες θα έπρεπε να κάνω (βλέπε διαμονητάρια κτλ). Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν με θεωρώ και άξιο να πατήσω τα χώματα του Αγίου Όρους. Θα μου πει κανείς και ποιος είναι άξιος. Εγώ την δικιά μου αναξιότητα βλέπω μόνο. Σκέφτομαι το Α.Ο και με πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι (χαράς υποθέτω)και μόνο με την ιδέα ότι θα μπορούσα να βρεθώ εκεί. Είναι ευκαιρία σίγουρα να συμμετέχω κι εγώ σε ένα από τα προσκυνηματικά ταξίδια σας. Αλλά με κρατάει πίσω και το γεγονός ότι δεν σας ξέρω, ενω οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί ξανά μαζί. Ξέρω ότι λέω αερολογίες τώρα, αλλά έτσι νιώθω. Μη μου φωνάξετε. Με πνίγουν κι άλλα πράγματα που σκέφτομαι βέβαια. Ήθελα να το μοιραστώ γιατί αν δεν το έλεγα, θα έμενε θαμμένο κάπου μέσα μου. Ουφ!
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Α.Ο. τον Φεβρουάριο του 2011
Συντονιστής: Συντονιστές
- Loginos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική επίσκεψη στο Α.Ο. τον Φεβρουάριο του 2011
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπητέ johnge, ο Bασίλης όπως και άλλα παιδιά εδώ, έχει ωραίο χιούμορ ! Μην παίρνεις όμως στα σοβαρά τις συμβουλές του ! Τα παιδιά που σου γράφει να προσέχεις είναι απ' τα καλύτερα ! Τους δύο πρώτους τους έχω γνωρίσει και έχω άριστες εντυπώσεις ! Περιμένω κάποτε να γνωρίσω και τους άλλους δύο (ας όψεται η απόσταση !) Μακάρι όταν αποφασίσεις να πας με το καλό στο Α.Ο να τους έχεις συντροφιά !!vasilisalt έγραψε:Στις καταθέσεις ψυχής έχω μια ευαισθησία. Υποκλίνομαι με σώμα και πνεύμα. Καλοδεχούμενος. Αξίζει το κόπο. Τόλμησέ το.johnge έγραψε:Πάντα ήθελα να παραβρεθώ και εγώ στο Άγιο Όρος. Να προσκυνήσω και να αφουγκραστώ τα του πνευματικού αγώνα. Ξέρω ότι είναι μεγάλη ευλογία. Και εύχομαι να αξιωθώ κι εγώ.
Ποτέ δεν υπήρξε κανείς να με παρακινήσει. Και μόνος μου δεν πήγαινα αφού ούτε ήξερα πως να κινηθώ, ούτε τι ενέργειες θα έπρεπε να κάνω (βλέπε διαμονητάρια κτλ). Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν με θεωρώ και άξιο να πατήσω τα χώματα του Αγίου Όρους. Θα μου πει κανείς και ποιος είναι άξιος. Εγώ την δικιά μου αναξιότητα βλέπω μόνο. Σκέφτομαι το Α.Ο και με πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι (χαράς υποθέτω)και μόνο με την ιδέα ότι θα μπορούσα να βρεθώ εκεί. Είναι ευκαιρία σίγουρα να συμμετέχω κι εγώ σε ένα από τα προσκυνηματικά ταξίδια σας. Αλλά με κρατάει πίσω και το γεγονός ότι δεν σας ξέρω, ενω οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί ξανά μαζί. Ξέρω ότι λέω αερολογίες τώρα, αλλά έτσι νιώθω. Μη μου φωνάξετε. Με πνίγουν κι άλλα πράγματα που σκέφτομαι βέβαια. Ήθελα να το μοιραστώ γιατί αν δεν το έλεγα, θα έμενε θαμμένο κάπου μέσα μου. Ουφ!
Γενικώς πάντως σου λέω πως στις παρέες που οργανώνονται είναι όλοι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.
Λίγοι γνωρίζονται από πριν.
Καλώς στον. (Συμβουλή: Μην ανοίγεσε εύκολα. Προσοχή σε Aposal, Panagiotispy, Dimitris39, Stathisgrh. Μακριά και αγαπημένοι με αυτούς. χα χα)
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τολμησε το αδελφε μου και θα αλλαξη ολοκληρη η ζωη σου, φυσικα προς το καλυτερο
εγω αν δεν ειμουνα παντρεμενος εκει θα μοναζα τωρα
τοσο εντυπωσιακα ειναι
εκει μη το σκεφτεσαι καθολου δηλωσε συμμετοχη
Υ.Γ Τουλα θα ειθελα να δειρω και εσενα
εγω αν δεν ειμουνα παντρεμενος εκει θα μοναζα τωρα
τοσο εντυπωσιακα ειναι
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δημήτρη κάθομαι ευχαρίστως να με δείρεις υπό έναν όρο ! Μετά το ξύλο που θα φάω, να έχω χάσει είκοσι κιλά !!!Dimitris39 έγραψε:Τολμησε το αδελφε μου και θα αλλαξη ολοκληρη η ζωη σου, φυσικα προς το καλυτερο
εγω αν δεν ειμουνα παντρεμενος εκει θα μοναζα τωρα![]()
![]()
τοσο εντυπωσιακα ειναι
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μεσα ειμαι να δεις ο Αποστολος ποσα εχασε τελεταιαtkots έγραψε:Δημήτρη κάθομαι ευχαρίστως να με δείρεις υπό έναν όρο ! Μετά το ξύλο που θα φάω, να έχω χάσει είκοσι κιλά !!!Dimitris39 έγραψε:Τολμησε το αδελφε μου και θα αλλαξη ολοκληρη η ζωη σου, φυσικα προς το καλυτερο
εγω αν δεν ειμουνα παντρεμενος εκει θα μοναζα τωρα![]()
![]()
τοσο εντυπωσιακα ειναι
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Με ζήτησε κανείς;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- johnge
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να 'στε καλά όλοι και ευχαριστώ για την υποδοχή. Και σαφώς αναγνωρίζω το χιούμορ του Βασίλη.
Ειλικρινά σας ζηλεύω (πάντα με τη καλή έννοια).
Χρειάζεται πρώτα η ευλογία του γέροντά μου. Του είχα αναφέρει αν κάποια στιγμή βρεθεί η ευκαιρία και ο δρόμος του τον βγάλει προς το Α.Ο να με υπολόγιζε και μένα αν ήταν εφικτό. Μακάρι να είναι ευλογημένο και να έρθω κι εγώ. Θέλει κουβέντα πρώτα όμως νομίζω και μετά. Ίδωμεν! Δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Μακάρι η Παναγιά μας να με δεχτεί και μένα.
Χρειάζεται πρώτα η ευλογία του γέροντά μου. Του είχα αναφέρει αν κάποια στιγμή βρεθεί η ευκαιρία και ο δρόμος του τον βγάλει προς το Α.Ο να με υπολόγιζε και μένα αν ήταν εφικτό. Μακάρι να είναι ευλογημένο και να έρθω κι εγώ. Θέλει κουβέντα πρώτα όμως νομίζω και μετά. Ίδωμεν! Δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Μακάρι η Παναγιά μας να με δεχτεί και μένα.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

johnge έγραψε:Να 'στε καλά όλοι και ευχαριστώ για την υποδοχή. Και σαφώς αναγνωρίζω το χιούμορ του Βασίλη.
Πιστεύω ακράδαντα ότι , Αυτή , μεταξύ καί άλλων βέβαια , είναι η μόνη που σε έχει δεχτεί στα σίγουρα.
Δόξα τω Θεώ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μία από τις ομορφότερες και πιό ταπεινές δηλώσεις ενδεχόμενης συμμετοχής σε ένα από τα επόμενα προσκυνήματα. Καλώς να βρεθούμε αδελφέ Γιάννη (το όνομα το μαντεύω σωστά?).johnge έγραψε:Πάντα ήθελα να παραβρεθώ και εγώ στο Άγιο Όρος. Να προσκυνήσω και να αφουγκραστώ τα του πνευματικού αγώνα. Ξέρω ότι είναι μεγάλη ευλογία. Και εύχομαι να αξιωθώ κι εγώ.
Ολοι άγνωστοι ήμασταν κάποτε, αλλά σιγά-σιγά γνωριστήκαμε.Είναι ευκαιρία σίγουρα να συμμετέχω κι εγώ σε ένα από τα προσκυνηματικά ταξίδια σας. Αλλά με κρατάει πίσω και το γεγονός ότι δεν σας ξέρω, ενω οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί ξανά μαζί.
Αναφέρεις τα "προσκυνηματικά ταξίδια ΣΑΣ". Είναι "μας", αλλά σε αυτό το "μας" συμπεριλαμβάνεσαι κι΄εσύ μέσα, ως μέλος του φόρουμ. Και στο "μας" θα ανήκεις, ακόμα κι' αν δεν έρθεις.
Και γενικά με όλα αυτά που πολύ ωραία ανέφερες, "δεν βλέπω την ώρα" να γίνουμε συμπροσκυνητές.
Νάσαι καλά.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
greekboy1981
- Συστηματικός Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Θα ήθελα κι εγώ να έρθω τον Φεβρουάριο στο Αγιον Ορος ! Με τον Dimitris39 ειμαστε πολύ κοντα , εγω μένω στην Παραδημή Κομοτηνής στο νομό Ροδόπης , κι αυτός σε ενα διπλανό χωριό αλλα δεν έχουμε βρεθεί ποτέ απο κοντα ! Δημήτρη , αν θες να βρεθούμε , μια απο αυτες τις μέρες , στειλε μου προσωπικό μήνυμα να σου δώσω το κινητό μου ωστε να κανονίσουμε να βρεθούμε αν θες στην Παραδημή . Θα σου πώ στο τηλεφωνο που ακριβώς να ερθεις . Μια καλη ιδέα ειναι να σου γνωρίσω τους γονείς μου ωστε να μην ανησυχουν μην εχω μπλεξει πουθενα! Ισως ετσι με αφησουν να ερθω στο Αγιον Ορος το Φλεβαρη!
Φυσικά , απο το φορουμ θα ηθελα να σας γνωρίσω ολους απο κοντα , θα ητνα μεγαλη ευλογία ( ειδικά τις γυναίκες του Φορουμ , που δεν θα μπορουν να ερθουν στο Αγιον Ορος λογω του αβάτου...)
Θελω πολυ να γνωρίσω απο κοντά τον Γερον τα Παρθένιο Αγιοπαυλίτη .. εχω αξιωθει να μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο αλλα η ευλογια θα ειναι μεγαλύτερη αν παω και τον δώ απο κοντα.!! Απο όσα εχετε πει για τον Γεροντα Παρθενιο , νιωθω οτι είναι ενας Αγιος εν Ζωή!!!

Φυσικά , απο το φορουμ θα ηθελα να σας γνωρίσω ολους απο κοντα , θα ητνα μεγαλη ευλογία ( ειδικά τις γυναίκες του Φορουμ , που δεν θα μπορουν να ερθουν στο Αγιον Ορος λογω του αβάτου...)
Θελω πολυ να γνωρίσω απο κοντά τον Γερον τα Παρθένιο Αγιοπαυλίτη .. εχω αξιωθει να μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο αλλα η ευλογια θα ειναι μεγαλύτερη αν παω και τον δώ απο κοντα.!! Απο όσα εχετε πει για τον Γεροντα Παρθενιο , νιωθω οτι είναι ενας Αγιος εν Ζωή!!!