Πρότυπο Χριστιανών οι Simpsons!

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

19 Οκτωβρίου, 2010 — VatopaidiFriend

Μπορεί ο Homer Simpson να τρελαίνεται για μπύρα και λουκουμάδες και να προκαλεί μπελάδες, ωστόσο, η εφημερίδα του Βατικανού τον αναγορεύει σε… πρότυπο Καθολικού!

Όπως γράφει η «L’ Osservatore Romano», «η δημοφιλής αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons εξερευνάει θέματα όπως η οικογένεια, η εκπαίδευση, η κοινωνία και η θρησκεία, με τέτοιον τρόπο, που είναι σπάνιος για τηλεοπτικά προγράμματα».

Τι κι αν ο Homer συχνά κοιμάται ή ακόμα και… ροχαλίζει κατά την διάρκεια του κηρύγματος στην εκκλησία; Τι κι αν εξευτελίζει συχνά – πυκνά τον πουριτανό γείτονά του, Ned;

Για την εφημερίδα του Βατικανού ο Homer είναι πρότυπο! «Ο Homer και ο γιος του, Bart, είναι γνήσιοι Καθολικοί ενώ η σειρά συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες παιδικές εκπομπές, στις οποίες η χριστιανική πίστη, η θρησκεία και η αναζήτηση του θείου, αποτελούν συχνά θέματα», συνεχίζει το άρθρο

Μάλιστα, η εφημερίδα υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η οικογένεια λέει την προσευχή πριν από τα γεύματα (ασχέτως αν το κάνει με τον δικό της σπαρταριστό τρόπο) και πιστεύει στη ζωή μετά θάνατον.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό επαινεί δημοσίως τους Simpsons: τον Δεκέμβριο του 2009 το κόμικ εκθειάστηκε και πάλι, με αφορμή την 20η επέτειό του!

Το ενδιαφέρον του Βατικανού για τους Simpsons χρονολογείται από το 2005, όταν προβλήθηκε το επεισόδιο «ο Πατήρ, ο Υιός και ο Άγιος Guest Star». Σε αυτό, ο Homer αποφασίζει να γίνει Καθολικός μετά την αποβολή του γιού του από το σχολείο, ενώ θίγονται ζητήματα όπως η ομοφυλοφιλία και οι έρευνες για τα βλαστοκύτταρα.

«Ελάχιστοι άνθρωποι το γνωρίζουν και ο ίδιος κάνει τα πάντα για να το κρύψει, αλλά είναι η αλήθεια: ο Homer Simpson είναι ένας γνήσιος Καθολικός», καταλήγει η εφημερίδα.

http://vatopaidi.wordpress.com/2010/10/ ... -simpsons/

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πρότυπο Χριστιανών οι Simpsons!

Δημοσίευση από ψυχουλα »

αχ Παναγία μου τι αλλο θα ακουσουμε!!! ποσο χαζοχαρουμενοι μπορει να ειναι εκει στο Βατικανο;;;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ψυχουλα έγραψε:αχ Παναγία μου τι αλλο θα ακουσουμε!!! ποσο χαζοχαρουμενοι μπορει να ειναι εκει στο Βατικανο;;;

Ψυχουλα μου πρσυλητισμο κανουν οι ανθρωποι δεν ειναι χαζοι αυτοι, ξερουν τι κανουν.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Ένα γνωστό βιντεάκι με τους simpsons (τους οποίους τους αντιπάθησα από την πρώτη στιγμή 20 χρόνια πριν! Αμ κάτι ήξερα...) που μάλλον είναι άγνωστο στο Βατικανό (ή όχι?). Στο τέλος, (11 δευτ/τα κρατάει) η τελευταία πρόταση λέει "Freemasons rule the world!" Γκουχ, γκουχ...
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Η μόνη αιτία για να ασχοληθεί κανείς είναι η διαπίστωση, του πόσο γελοιοποιεί ο Διάβολος τα τσιράκια του ακόμα και αν κατοικοεδρεύουν εν Βατικανό.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κοροϊδεύεται από αυτόν. Είμαστε εν πτώση... Πολλά χρόνια πριν είχα κάνει μια διαπίστωση που με άφησε με ανοιχτό το στόμα... Ήταν η εποχή που πίστευα 100% στην γνωστή φράση "τα παλιά τα χρόνια τα πράγματα ήταν καλύτερα". (Μην σου πω ότι ακόμα το πιστεύω) Για παράδειγμα, τα παλιά τα χρόνια δεν υπήρχαν π.χ αυτοκίνητα άρα δεν υπήρχε νέφος, άρα τα πράγματα ήταν καλύτερα... Και αυτό το έκανα σε κάθε τι που δεν μου άρεσε. Είτε ψυχολογικό, είτε διανοητικό, είτε μεταξύ σχέσεων της οικογενείας... τα πάντα. Η διαπίστωση που έκανα όμως το άλλαξε αυτό ριζικά. Δυστυχώς το άλλαξε προς το χειρότερο. Διαπίστωσα ότι όπως ένα φρέσκο φρούτο που το βγάζεις από το ψυγείο διατήρει την φρεσκάδα του μόνο στην αρχή αλλά σιγά-σιγά την χάνει και στο τέλος σαπίζει, έτσι και ο άνθρωπος μακρυά από την αγάπη του Θεού σιγά-σιγά σαπίζει επίσης. Και αυτό με απογοήτευσε γιατί μέχρι εκείνη την ημέρα που έκανα αυτήν την διαπίστωση με είχαν μάθει για την τελειότητα του ανθρώπου (ω, άνω+θρώσκω!) και δεν μπορούσα να χωνέψω ότι υπήρχε έστω ένας άνθρωπος που θα είναι κατώτερος των περιστάσεων! Πολλά-πολλά χρόνια αργότερα συνειδητοποιήσα ότι δεν είναι ένας που είναι κατώτερος των περιστάσεων, αλλά μόνο ένας (συγκριτικά) είναι ανώτερος και που δεν έχει πέσει στην παγίδα του "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ". Και αυτός ο "ένας" (είπαμε: συγκριτικά) είναι οι όλων των ειδών άγιοι (μάρτυρες, μοναχοί, κ.τ.λ) της εκκλησίας μας. Και όταν το διαπίστωσα έπεσα από τα σύννεφα. Είχα τόσο πολύ ισχυρή μέσα μου την ιδέα του "άνω θρώσκω" που ακόμα δεν έχει βγει καλά-καλά!! Και τότε δεν ήξερα. Τώρα που ξέρω, πάλι δεν μπορώ να την βγάλω. Γι'αυτό μην λες για γελοιοποίηση γιατί άσε... μας παίζει στα δάχτυλα. Μια προσευχή κάνουμε και απαιτούμε και βραβείο!

Αχ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”