lovethink έγραψε:Δεν σημαίνει ότι είναι κακοπροαίρετος κάποιος που "σκανδαλίζεται" από τέτοια πράγματα ,ή ότι θέλεις να σκανδαλιστείς,είναι λογικό και ανθρώπινο .Απλά παίζει ρόλο πως τα ξεχωρίζεις στο μυαλό σου
Εγώ αν με ενοχλήσουν κάποια πράγματα,απλά δεν τα αφήνω να με επιρρεάσουν γιατί πάντα στο μυαλό μου έχω πως πάνω από όλους είναι ο Θεός ,ο Χριστός ,είναι αυτός Του οποίου ανήκει και η Εκκλησία και τα πάντα αόρατα και ορατά .Οπότε δεν με απασχολούν αυτά.Είτε πάρω αντίδωρο από χέρι ρακέντυτου ιερέα είτε από χέρι ιερέα με χρυσά άμφια δεν έχει καμμία διαφορά και δεν μπορεί σε τίποτα να επιρρεάσει την δική μου εξέλιξη και πορεία
Το θέμα είναι τι απαντάς σε κάποιον που ρωτάει κακοπροαίρετα ή τι απαντάς σε κάποιον που θέλει να πλησιάσει την Εκκλησία αλλά αυτές οι σκέψεις τον απομακρύνουν ή του βάζουν εμπόδια στο δρόμο του
Δεν ήξερα ότι κοστίζουν τόσο ακριβά τα άμφια να πω την αλήθεια
Αλλά δεν γνωρίζω αν αυτά τα άμφια μένουν στην Εκκλησία για τον επόμενο ιερέα , δεν γνωρίζω αν όλα αυτά που "λάμπουν" είναι όντως πολύτιμες πέτρες ή απλά διακοσμητικά
Πάντως μετά την θεία λειτουργία φοράνε ένα μαύρο ράσο μόνο ,οπότε το ένδυμα της θείας λειτουργίας υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχει
Ωραίος ο Μάνος!!!
Έτσι είναι.
Λάθος σωστό, καλό θα ήταν να μην επηρεάζει την πίστη μας!
Παντως προσωπικά οτιδήποτε μη ταπεινό δεν είναι και το καλύτερό μου!
Για της μήτρες ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ πως υπήρξαν αμέσως μετά την άλωση όταν ο Πατριάρχης πήρε από τους Τούρκους
το ρόλο του εκπροσώπου του βυζαντινού έθνους!
Για τα άμφια δεν το γνωρίζω.
Πάντως στη Βυζαντινή αυτοκρατορία είναι γνωστό πως είχε απ όλα ο μπαξές.
Φάρους της ορθοδοξίας λιτούς, ταπεινούς και φωτισμένους αλλά και πολλούς άλλους...