Η πρόκληση από τα χρυσά άμφια.

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η πρόκληση από τα χρυσά άμφια.

Δημοσίευση από aposal »

stathisgrh έγραψε:Να τις το δωσο το δικιο της κυριας Αλιφερη :mrgreen: :mrgreen: .
Κύριε Στάθη σας παρακαλώ πολύ να χρησιμοποιείται τα Χριστιανικά (βαπτιστικά) ονόματα όταν προσφωνείτε τα μέλη μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ο αυστηρός Απόστολος έπιασε και πάλι δουλειά..... :P :P :P
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

aposal έγραψε:
stathisgrh έγραψε:Να τις το δωσο το δικιο της κυριας Αλιφερη :mrgreen: :mrgreen: .
Κύριε Στάθη σας παρακαλώ πολύ να χρησιμοποιείται τα Χριστιανικά (βαπτιστικά) ονόματα όταν προσφωνείτε τα μέλη μας.
Who is this ?
Is this aposal ?
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θα σας διορθώνω όταν πρέπει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

aposal έγραψε:Θα σας διορθώνω όταν πρέπει.
Γι αυτο εισαι εδω για να μας διορθωνεις.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: που θα παει καποια στιγμη θελω να πιστευω οταν φτασω στα χρονια σου θα σ εχω φτασει πνευματικα... :wink: :wink:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Και για να δεις Αποστολε οτι ειμαι απ τα ατομα που οταν με προσεγγισεις με το καλο και μου δωσεις καποιες εξηγησεις για καποια απορια που εχω κατεβαζω το κεφαλι και ζηταω συγγνωμη για την αμαθεια μου,σας παραθετω ενα μηνυμα που μου ηρθε απο ενα μελος μας εδω μεσα που δε συμμετεχει ποτε φανερα απλα μας διαβαζει,φρικαρει ο ανθρωπος βεβαια,αλλα ειναι διπλα σε καποιους και τους βοηθαει να ξεστραβωθουν οπως εμενα για παραδειγμα.

Καλο μεσημερι Ελπιδα μου

Ευχομαι καλα να εισαι

Μην πεφτεις στην παγιδα που ενταχνα εστησε ο πονηρος αναφορικα με τα χρυσα αμφια

Ειναι εντολη του Θεου προς τον Μωυση που την βρισκει κανεις στο Ορος Σινα στην Ι.Μ.Αγιας Αικατερινης,ο ιερας να ενδυεται τα λευκα,τα χρυσα μα και εν μερει με πολυτιμους λιθους(στην μητρα πχ και σε αλλα οπως στο Ιερο Ευαγγελιο) και να χρησιμοποιουνται χρυσα σκευη στην Θεια Λειτουργια ωστε ετσι να αντικατοπριζεται μερος της Βασιλειας των Ουρανων(ειναι μεταφερμενη η εντολη αυτη σε περγαμινη και φυλασεται σε ειδικο χωρο σαν μουσειο.)

Οπότε, οτι πολυτιμο χρησιμοποιειται ,τοσο στην Λειτουργια οσο και να ενδυονται οι ιερεις-αρχιερεις, ειναι επειδη ετσι το ζητησε ο Θεος απο τον προφητη Μωυση να γινεται,βλεπε χρυσο,πολυτιμοι λιθοι αστραφτερα αμφια (τροπος του λεγειν) ωστε ολα αυτα να απεικονιζουν μερος της Ουρανιου Βασιλειας κατα την επιθυμια του ιδιου του Θεου οπως ειναι καταχωρημενο στα αρχεια της Ι.Μ.Αγιας Αικατερινης στο Ορος Σινα

Ευχομαι να βοηθησα λιγακι :)

Καλο υπολοιπο ημερας

Εγω αυτο λοιπον δε το γνωριζα,οπως πιστευω και αρκετοι απο δω μεσα....οποτε να με συγχωρεσετε για την παρεκτροπη.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

eleimon έγραψε:Και για να δεις Αποστολε οτι ειμαι απ τα ατομα που οταν με προσεγγισεις με το καλο και μου δωσεις καποιες εξηγησεις για καποια απορια που εχω κατεβαζω το κεφαλι και ζηταω συγγνωμη για την αμαθεια μου,σας παραθετω ενα μηνυμα που μου ηρθε απο ενα μελος μας εδω μεσα που δε συμμετεχει ποτε φανερα απλα μας διαβαζει,φρικαρει ο ανθρωπος βεβαια,αλλα ειναι διπλα σε καποιους και τους βοηθαει να ξεστραβωθουν οπως εμενα για παραδειγμα.

Καλο μεσημερι Ελπιδα μου

Ευχομαι καλα να εισαι

Μην πεφτεις στην παγιδα που ενταχνα εστησε ο πονηρος αναφορικα με τα χρυσα αμφια

Ειναι εντολη του Θεου προς τον Μωυση που την βρισκει κανεις στο Ορος Σινα στην Ι.Μ.Αγιας Αικατερινης,ο ιερας να ενδυεται τα λευκα,τα χρυσα μα και εν μερει με πολυτιμους λιθους(στην μητρα πχ και σε αλλα οπως στο Ιερο Ευαγγελιο) και να χρησιμοποιουνται χρυσα σκευη στην Θεια Λειτουργια ωστε ετσι να αντικατοπριζεται μερος της Βασιλειας των Ουρανων(ειναι μεταφερμενη η εντολη αυτη σε περγαμινη και φυλασεται σε ειδικο χωρο σαν μουσειο.)

Οπότε, οτι πολυτιμο χρησιμοποιειται ,τοσο στην Λειτουργια οσο και να ενδυονται οι ιερεις-αρχιερεις, ειναι επειδη ετσι το ζητησε ο Θεος απο τον προφητη Μωυση να γινεται,βλεπε χρυσο,πολυτιμοι λιθοι αστραφτερα αμφια (τροπος του λεγειν) ωστε ολα αυτα να απεικονιζουν μερος της Ουρανιου Βασιλειας κατα την επιθυμια του ιδιου του Θεου οπως ειναι καταχωρημενο στα αρχεια της Ι.Μ.Αγιας Αικατερινης στο Ορος Σινα

Ευχομαι να βοηθησα λιγακι :)

Καλο υπολοιπο ημερας

Εγω αυτο λοιπον δε το γνωριζα,οπως πιστευω και αρκετοι απο δω μεσα....οποτε να με συγχωρεσετε για την παρεκτροπη.
Δεν πειραζει ελεημον παιδι μου σημασια εχει οτι μετανοησες :mrgreen: :mrgreen: :8 :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Θα σας πω μια ιστορία, όπως μου την διηγήθηκε η μητέρα μου :

Ο Άγιος Εφραίμ (ο Σύριος) ήταν ασκητής και ζούσε στην έρημο. Άκουγε όμως για το όνομα του Μεγάλου Βασιλείου, για τα έργα του (την Βασιλειάδα κλπ.) και αποφάσισε να πάει στην Καισάρεια για να τον γνωρίσει. Πηγαίνει, μπαίνει λοιπόν στην εκκλησία και στέκεται σε μία γωνίτσα. Όπως ανοιγόκλεινε η πόρτα του ιερού, έβλεπε τον Μέγα Βασίλειο όρθιο, να τον ντύνουν οι ιερείς με τα χρυσά άμφια και σκανδαλίσθηκε. Σκεφτόταν "αυτός είναι ο τρανός και μέγας Βασίλειος που είναι ονομαστός για τα έργα του ;! Τι χρυσά άμφια είναι αυτά ; Τι πολυτέλεια ; "
O Mέγας Βασίλειος βέβαια, επειδή ήταν Άγιος, αμέσως κατάλαβε την σκέψη του και τον σκανδαλισμό του και είπε στον διάκο του να φωνάξει τον ασκητή να μπεί στο ιερό, από το εκκλησίασμα που καθόταν και παρακολουθούσε την λειτουργία.
Ο Εφραίμ μπήκε στο ιερό και ακούει τον Μέγα Βασίλειο να του λέει : "Εφραίμ γιατί σκανδαλίσθηκες ; Αυτή την στιγμή δεν είμαι εγώ. Αυτήν την στιγμή αντιπροσωπεύω τον Χριστό, γι΄αυτό τον λόγο ντύνομαι έτσι !
Ο Εφραίμ έσκυψε το κεφάλι, κατάλαβε την αγιότητα του Μεγάλου Βασιλείου και αποχώρησε μετανιωμένος.
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

eleimon έγραψε:Καλο μεσημερι Ελπιδα μου

Ευχομαι καλα να εισαι

ΩΧ...ΩΧ.....παλι φασαρία δημιούργησα.......προβλέπω επικίμενη αποβολή μου από το site αν συνεχίσω έτσι!!!!!!!!

Αλλά...αλλά....να....βλέπετε.............πως να το πώ................είναι..............και αυτά τα ................ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ!!!!!!!!!!!!που πολύ μου την δίνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

lathras έγραψε:
eleimon έγραψε:Καλο μεσημερι Ελπιδα μου

Ευχομαι καλα να εισαι

ΩΧ...ΩΧ.....παλι φασαρία δημιούργησα.......προβλέπω επικίμενη αποβολή μου από το site αν συνεχίσω έτσι!!!!!!!!

Αλλά...αλλά....να....βλέπετε.............πως να το πώ................είναι..............και αυτά τα ................ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ!!!!!!!!!!!!που πολύ μου την δίνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εσυ μου την εστησες την παγιδα lathra;;;;;;; :24 :24 :24 :24 :24 :24 αααχχχ τι θα σε κανω.... :wink:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”