Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Δημοσίευση από paulina »

aposal έγραψε: Βέβαια το προκλητικό ντύσιμο είναι πάντοτε κατακριτέο, αλλά και εδώ υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά με το αν ένα συγκεκριμένο ντύσιμο είναι προκλητικό, ή όχι.
Συμφωνώ.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

aposal έγραψε:Ισχύει και για τις νυμφευμένες γυναίκες που η όλη συμπεριφορά τους πρέπει να ταιριάζει και με τις επιθυμίες του άνδρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί ο γάμος να κινδυνέψει.
Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες!
Γνωρίζω περίπτωση ζευγαριού που χώρισε γι' αυτό το λόγο. Πίκρα...
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

polina έγραψε:
aposal έγραψε:Ισχύει και για τις νυμφευμένες γυναίκες που η όλη συμπεριφορά τους πρέπει να ταιριάζει και με τις επιθυμίες του άνδρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί ο γάμος να κινδυνέψει.
Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες!
Βεβαίως.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Θα συμφωνήσω με τον Αντρέα σε μια παραπάνω δημοσίευση ότι μια σεμνά ντυμένη γυναίκα προκαλεί μια ανεξήγητη χαρά , αισιοδοξία και ελπίδα! Και αν θέλετε την άποψη μου μια γυναίκα με σεμνό αλλά συνάμα καλαίσθητο ντύσιμο δείχνει πως διαθέτει προσωπικότητα , κύρος και σεβασμό και όλοι την θαυμάζουν. Αντιθέτως με το προκλητικό ντύσιμο χάνει πολλά απο την γυναικεία ομορφιά και γλυκύτητα που την προίκισε Ο Θεός. Και αν για μια γυναίκα ο στόχος της είναι να τραβάει βλέμματα και προσοχές τότε η ίδια καταδικάζει τον εαυτό τους και δείχνει πόσο λίγο τον υπολογίζει. Επίσης θεωρώ πως στους ιερούς χώρους το ντύσιμο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Να μην είναι απλώς μη προκλητικό αλλά να μην μοντερνίζει κιόλας όπως τζην και καμπάνες και να θυμίζει επίσκεψη σε καφετέρια ή σε σπίτι φίλου μας.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αμφίεση: Δεν είναι τόσο απλό όσο το νομίζετε, αλλά τόσο

Δημοσίευση από vasilisalt »

Andreasmas έγραψε:Καλά τα λες βρε Γιάννη μου.
Τι γίνεται πράγματι στα βαφτίσια .Άστα !
Δε χρειάζεται να ρωτήσεις ποια είναι η κουμπάρα .Φαίνεται από μακριά . :lol:
Τέλος πάντων τέρμα τ`αστεία .
Η κατά Χριστό ζωή σημαίνει αυτόματα την απάρνηση του εαυτού μας ,με ό,τι αυτό
συνεπάγεται .
Πάντως μια σεμνά ντυμένη γυναίκα είναι ένα πραγματικό στολίδι μέσα στην έρημο της κοινωνίας.
Αποπνέει μια ελπίδα ,μια χαρά ,μια αισιοδοξία .
Φτάνει πια στον εξευτελισμό της γυναίκας .Παράγινε το κακό .
Παντού κινητά κρεοπωλεία βλέπεις ...
Είμαστε μέσα στον κόσμο ,αλλά δεν μας ενδιαφέρει ο κόσμος.
Ας το καταλάβουμε όλοι μας.
Η σωτηρία είναι μονόδρομος ,άλλη οδός που να οδηγεί στον ουρανό δεν υπάρχει .

Ταπεινά νομίζω πως είναι μονόδρομος και γι αυτή τη ζωή Ανδρέα. Χριστός = ευτυχία =μονόδρομος
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Πωλίνα μου όπως το είπες…. Κάνουν προσπάθειες…. Και εγώ κάνω και πολλές φορές δεν τα καταφέρνω τις περισσότερες και θλίβομαι και πονώ γιατί είμαι πολύ επιρρεπείς στον έξω από δω. Πολλές φορές νιώθω ανάξια ακόμα και να προσευχηθώ γιατί πρέπει να έχω καθαρή καρδιά και καθαρό «στόμα» να πιάσω το όνομα του Μακρόθυμου Θεού στο στόμα μου και να του ζητήσω συχώρεση. Γιατί όταν προσεύχομαι πολλές φορές «λυγίζω» από τις πετυχημένες δυστυχώς για μένα προσπάθειες να του έξω από δω να με κάνει να σκεφτώ άλλα πράγματα εν ώρα της προσευχής μου.

Μα και το ίδιο είναι από την αντίθετη πλευρά (απαντώ σχετικά με την μπούργκα), όσοι ντύνονται προκλητικά δεν σημαίνει ότι επιδιώκουν να προκαλέσουν και να σκανδαλίσουν τον Ιερέα ή το ποίμνιο. Ντύνονται γιατί τους αρέσει. Και νομίζω ότι σκανδαλιζόμαστε ακόμα και με κάποιον που φορά ζιβάγκο. Δεν σκανδαλιζόμαστε μόνο με το ελαχιστότατο ντύσιμο των ανθρώπων.

Λοβεθινκ θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν τον έχω διαβάσει τον Γέροντα αλλά μου φαίνεται σωστό. Έχω την εντύπωση αυτοί που είχαν πολλά αμαρτήματα και μια κοσμική ζωή μη αρμόζουσα προς τα αιτήματα του Θεού που αναφέρουν οι Γραφές και η Εκκλησία όταν συνειδητοποιήσουν με την βοήθεια του Θεού τι εστί Χριστός αγιάζουν. Γιατί πραγματικά πονάνε που τον λύπησαν και νιώθουν ανάξιοι για να σώσει ο Χριστός την ψυχή τους και να τους συγχωρέσει με τόσο ανομήματα που κάνανε. Τα λεγε και ο Γέροντας στην συνέντευξη στο λιμπερο.

Αρκετοί από αυτούς που είναι καλοντυμένοι, σεμνά όμορφα κλασσάτα ρούχα είναι αυτοί (περισσότεροι εκ των αυτών) που ότι κάνουν το κάνουν για το θεαθήναι, να δείξουν ότι είναι καλύτεροι χριστιανοί από τους άλλους τους ρακένδυτους και τους απλούς ανθρώπους. Λες και διαγωνιζόμαστε εδώ μέσα στο φόρουμ (με τα λεγόμενα μας και δεν αναφέρομαι σε αυτό το Θέμα αλλά σε άλλα) ή στην Εκκλησία για το ποιος είναι περισσότερο χριστιανός. Αντί να αγαπάμε τον άλλον τον κρίνουμε, τον στεναχωρούμε, τον πληγώνουμε, τον κλωτσάμε. Και ρωτήσω? Έπιασε ποτέ κάποιος Ιερέας κάποια να της πει …κοπέλα μου νέος άνθρωπος είσαι, αν δεν τα φορέσεις τώρα πότε θα τα φορέσεις αλλά για σκέψου λίγο νιώθεις «ελεύθερη», νιώθεις ανάπαυση με αυτά που φοράς? Προκαλείς λόγια και κακές και άσχημες σκέψεις στους γύρω σου…. Από την άλλη αν το κάνει θα τον παρεξηγήσει και μπορεί να γυρίσει να του πει ….τι σε νοιάζει ρε φίλε…. Ή να προκαλέσει επεισόδιο ή φασαρία. Από την παραάλλη δεν έχει γονείς? Εμένα όμως «δουλειά μου» δεν είναι να την κρίνω, δουλειά μου είναι όταν πάω Εκκλησία να ντυθώ όπως με αναπαύει. Και να προσευχηθώ και να ζητήσω από τον Θεό φώτιση για ανθρώπους που πιθανόν δεν τους «κόβει» και προκαλούν. Δεν το καταλαβαίνουν ότι το προκαλούν γιατί αν το καταλάβαιναν ποιος ο λόγος να το κάνουν? Νομίζω είναι πολύ άρρωστο και ας μου επιτρέπει η έκφραση αυτή να σκεφτεί κάποιος …ααα σήμερα θα ντυθώ έτσι για να πάω να προκαλέσω τον Ιερέα ή τους πιστούς στην Εκκλησία… Έπιασε κανείς μας ποτέ (και αν το έκανε μπράβο του) πέρα από τον Ιερέα που είπε να θα βαφτίσει την νονά αντί το μωρό (αυτό ήταν τέλειο), να πει στο αφτί … κουμπάρα σήκωσε λίγο την μπλούζα σου φαίνονται όλα, κοιτά ο παπάς, ο κόσμος… Εγώ δεν το έκανα (λάθος μου μάλλον) και η κουμπάρα ήταν φίλη μου και πάντα ντύνεται έτσι. Αν το έκανα ή θα παρεξηγιότανε ή θα μου έλεγε κάνε δουλειά σου κοπελιά.

Απόστολε και εδώ μέσα είναι «άρρωστο» να θέλω να προκαλέσω εσένα ή όποιον άλλον με ένα ποστάρισμα μου. Ηθελημένα νομίζω θα το κάνουν άνθρωποι που δεν είναι χριστιανοί ή είναι αιρετικοί. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλος που θα βάλει αμέτι μου χαμέτι μου να σκανδαλίσω κάποιον. Πολλές φορές όμως παρατηρώ ότι μερικοί απαντάμε για να δείξουμε ότι …εγώ πιστεύω πιο πολύ από σένα…. Ότι μου αξίζει ο παράδεισος και η καλύτερη θέση του σε έμενα ενώ εσύ αν υπάρχει χώρος θα μπεις…. Και είναι αμαρτία να γίνεται εν γνώσει μας. Και όπως λες όλα αυτά είναι ισορροπίες που πρέπει να δεχτούμε. Ναι κατακριτέο είναι ακόμα και στα μπουζούκια. Αλλά να δεις τι διαστροφή έχουμε ως άνθρωποι, θέλουμε να είναι προκλητικά ντυμένη η γυναίκα, η κόρη του αλλουνού για να βλέπουμε εμείς και να σκεφτόμαστε διάφορα ενώ η δικιά μας γυναίκα, κόρη να είναι σεμνές. Εμένα αυτά δεν μου αρέσουν, ο καθένας να κοιτάξει την δικιά του οικογένεια, το δικό του ντύσιμο, την δικιά του ψυχή, τις δικές του αμαρτίες, δεν κρίνει τον άλλον ακόμα και αν τον δει γυμνό, για να προκαλεί ο άλλος είναι μέσα στην ελευθερία που μας έδωσε ο Θεός αλλιώς δεν θα μας είχε ελεύθερους και θα τον κρίνει ο Θεός όχι εγώ.

Το θέμα δεν είναι αν διαφωνεί κάποιος το πόσο μακριά είναι η φούστα για να μην προκαλεί, και αν αυτή η μπλούζα προκαλεί ή όχι. Δεν διαφωνώ για το τι είναι προκλητικό. Διαφωνώ με το πώς το βλέπουμε εμείς. Το θέμα είναι ότι ένας συνειδητός χριστιανός, ή καλύτερα ένας άνθρωπος που προσπαθεί να εφαρμόσει τα του Θεού αιτήματα, θα το προσέγγιζε με αγάπη και όχι κρίση. Με τρόπο καλοπροαίρετο και όχι κακοπροαίρετο. Δεν θα τον «δίκαζε». Δεν θα τον έβγαζε έξω από την Εκκλησία αλλά θα προτιμούσε να πάρει την δικιά του θέση μέσα σε αυτήν. Με την δικό μου «Πνευματικό ντύσιμο» θα παρακαλούσε ο Θεός να σκεπάσει την δικιά της σωματική γύμνια.

Περισσότερο σκανδαλίζομαι και με προκαλεί να δω κάποιον που να μου το παίζει ανώτερος χριστιανός παρά να δω γυμνό άνθρωπο και το εννοώ. Για αυτό στην Εκκλησία μπαίνω και δεν κοιτώ κανέναν, δεν κοιτώ ούτε αν κάνουν σταυρό, ούτε αν κάνουν μετάνοιες οι άλλοι, ούτε τι φοράνε, κοιτώ τι κάνω εγώ και μόνο εγώ. Υπάρχουν όμως στιγμές που λογίζομαι και εκεί φταίω εγώ και μόνον εγώ και όχι αυτός που με προκαλεί. Ακόμα και αυτόν να τον έχει βάλει ο πειρασμός να προκαλεί τους άλλους. Αυτό δεν το σκεφτόμαστε? Παρά μόνο να κρίνουμε αυτούς που προκαλούν?

Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε. Εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ώ μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται ύμίν. Τι δε βλέπεις το κόρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμω δοκόν ου κατανοείς; η πώς ερείς τω αδελφω σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, Και ιδού η δοκός η εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, Και τότε διαβλέψεις έκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

καλησπερα...ενα πραγμα θα πω και πιστευω οτι ολοι θα ψιλοσυμφωνησετε μαζι μου...εχω δει γυναικες με που με σεμνο ντυσιμο ειναι κυριολεκτικα οτι να ναι και με τιποτα δεν παει το ντυσιμο τους με με τον εσωτερικο κοσμο τους και εχω δει γυναικες που ντυνονται καπως και σας πληροφωρω οτι ειναι το αντιθετο απο αυτο που δειχνουν..εχω φιλες συναδελφους οι οποιες εχουν παραπανω πολλα γιατι δεν μπορουν να βρουνε εναν σωστο αντρα λογω του οτι ειναι εντυπωσιακες και οι αλλοι νομιζουν οτι ειναι οτι να ναι σαν ανθρωπος..ενω ειναι το εντελως αντιθετο..και κατι αλλες θεουσες που ντυνονται σεμνα ειναι οτι χειροτερο...οποτε για μεαν ουτε το ντυσιμο κανει τον ανθρωπο ουτε τα σκουλαρικια ουτε τα τατουαζ..σαφως ομως αυτο δεν εχει να κανει με το πως ντυνομαστε μεσα στην εκκλησια..εκει πρεπει να υπαρχει απολυτος σεβασμος..
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

ANTREAS έγραψε:καλησπερα...ενα πραγμα θα πω και πιστευω οτι ολοι θα ψιλοσυμφωνησετε μαζι μου...εχω δει γυναικες με που με σεμνο ντυσιμο ειναι κυριολεκτικα οτι να ναι και με τιποτα δεν παει το ντυσιμο τους με με τον εσωτερικο κοσμο τους και εχω δει γυναικες που ντυνονται καπως και σας πληροφωρω οτι ειναι το αντιθετο απο αυτο που δειχνουν..εχω φιλες συναδελφους οι οποιες εχουν παραπανω πολλα γιατι δεν μπορουν να βρουνε εναν σωστο αντρα λογω του οτι ειναι εντυπωσιακες και οι αλλοι νομιζουν οτι ειναι οτι να ναι σαν ανθρωπος..ενω ειναι το εντελως αντιθετο..και κατι αλλες θεουσες που ντυνονται σεμνα ειναι οτι χειροτερο...οποτε για μεαν ουτε το ντυσιμο κανει τον ανθρωπο ουτε τα σκουλαρικια ουτε τα τατουαζ..σαφως ομως αυτο δεν εχει να κανει με το πως ντυνομαστε μεσα στην εκκλησια..εκει πρεπει να υπαρχει απολυτος σεβασμος..
σίγουρα σεβασμός, συμφωνώ, αλλά δεν είναι πάντα σεβασμός ο πληθυντικός, μερικές φορές μπορεί να μας σέβεται πάρα πολύ ακόμα και κάποιος που μας μιλά στον ενικό γιατι έχει να κάνει με βαθύτερα πράγματα ο σεβασμός, πόσο μάλλον ο σεβασμός προς τον Θεό. ώρες ώρες μου θυμίζει τον τελώνη και τον φαρισαίο αυτό το πράγμα. έτσι και εδώ. δεν σημαίνει ότι κάποιος που πρακαλεί δεν είναι άνθρωπος του Θεού ούτε ότι κάποιος που δεν προκαλεί είναι ντε και καλά άνθρωπους του Θεού. ή τον βλέπει ο Θεός καλύτερα.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

1. πολλές κοπέλες, οντας μικρες σε ηλικία και αθώες εσωτερικά και απονήρευτες, ντύνονται άσεμνα εν αγνοία τους, νομίζοντας ότι ντύνονται απλώς όμορφα και οτι ακολουθούν τη μόδα (η μόδα πια δεν ειναι προτεινόμενη αλλά επιβαλλόμενη μέσω πλύσης εγκεφάλου από τα μμε) με αποτέλεσμα να παρερμηνεύουν τον ζωώδη πόθο που μπορεί να ξυπνήσουν σε καποιους ως θεμιτό θαυμασμό του ωραίου.
2. το άσχημο είναι όταν η γυναίκα έχει αλλοτριωθεί τόσο πολύ εσωτερικά ώστε να μη την ενοχλεί να αντιμετωπίζεται σαν ένα κομμάτι κρέας αλλά να επιζητά αυτή την αντιμετώπιση και να αρεσκεται σε αυτη πληγωνοντας η ίδια τον αυτοσεβασμό της. Καποτε αυτοκτονουσαμε για να μη γινουμε χανουμακια και τωρα επιδιδομαστε με παθος σε ημιγυμνα τσιφτετελια...
3. μια γυναικα μπορει να ντυθει ομορφα και καλαισθητα χωρις να ειναι προκλητικη και ασεμνη.
4. υπαρχει το επιχειρημα οτι οι αντρες σε κοιτουν μονο αν ντυνεσαι καπως αλλιως περνας απαρατηρητη αλλα αυτο ειναι μυθος. Εκτος αν γοητευεσαι αποκλειστικα απο εκεινους που ζητουν μια σαρκικη κατα βαση σχεση.
5. ασχετως πιστης, νομιζω οτι καμια γυναικα ειτε αθεη ειτε χριστιανή δε θα θελε να την κοιτουν σα κρεας κρεμασμενο στο τσιγκελι!
6. σημαντικο ρολο παιζει ο περιγυρος ο οποιος ακριβως επειδη εχει αποδεχτει το ημιγυμνο ως must, θελει σωνει και καλα να το επιβαλλει και στους γυρω του.
7. το γυμνο ή το ημίγυμνο απο μονο του δεν ειναι προκλητικό για καποιον που δεν πονηρεύεται, αλλα αυτο προϋποθέτει ότι το βλέπουν και οι γύρω έτσι! αυτο ομως δεν ισχυει. Οι ανθρωποι δυστυχως εχουμε τοση πονηρια μεσα μας που φτανουμε στο σημειο να στραβοκοιταμε και μια γυναικα που θηλαζει το παιδί της.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Athanasius
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Athanasius »

Σύμφωνο και επαυξάνω.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Το να μη γνωρίζεις είναι αμάθεια. Το να μη θέλεις, όμως, να μάθεις, είναι υπερηφάνεια"
,Άγιος Γρηγόριος
Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Μέγας Αλέξανδρος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”