Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Δημοσίευση από paulina »

Ψυχούλα τα είπες πολύ ωραία και συμφωνώ!

Θέλω να συμπληρώσω κάτι ακόμα.
Το θέμα νομίζω του προκλητικού και του άσεμνου δεν έχει να κάνει μόνο με το ναό, τους ιερείς και το ποίμνιο. Έχει να κάνει με όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Υπάρχει ένα βιβλίο του Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου, που λέγεται " Έλα Χριστέ", που είναι ένας νέος και διηγείται πως γνώρισε το Χριστό και την πάλη που γινόταν μέσα του ανάμεσα στο Χριστό και σε όλα εκείνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελούσαν τη χαρά, τη διασκέδαση και γενικά την καθημερινότητά του.Είναι πάρα πολύ ωραίο και μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε δύο "πρόσωπα" ένα για τον Χριστό και ένα για όλα τα άλλα.
Στο θέμα μας τώρα, δεν γίνεται να πηγαίνω στην εκκλησία με τη φουστάρα μέχρι κάτω και για καφέ με το σούπερ μίνι. Σε κάποια πράγματα υπάρχει και η μέση οδός. Και μην μου πείτε οι γυναίκες ότι δεν μπορούμε να είμαστε και μοντέρνες και σεμνές. Μοντέρνο δεν σημαίνει απαραίτητα και προκλητικό.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν είναι μόνο θέμα μόδας το προκλητικό ντύσιμο. Νομίζω πως ο κύριος λόγος είναι ότι θέλουμε τα μάτια των άλλων να πέφτουν επάνω μας για να ικανοποιείται ο αχόρταγος εγωισμός μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

Αυτό ακριβώς.
Γιατί να θέλω να τραβήξω τα βλέματα πάνω μου; Για να ικανοποιηθεί ο μεγάλος εγωισμός μου.
Και να ήταν μόνο το ντύσιμο καλά θα ήταν...
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

Καλά βέβαια από μέσα μας προέρχονται τα πάθη,αλλά και η εξωτερική εμφάνιση μας έχει να κάνει με τα εντός μας.
Να βλέπω μερικές φορές κάποιες κοπέλες χριστιανές που τυχαίνει να έχουν ωραία σώματα και να προσπαθούν να το δείξουν περισσότερο.
Εντάξει είναι τα μοναδικά όπλα τους.
Και τα δυό μαζί όμως δε γίνεται η τον κόσμο η τον Χριστό.Το ίδιο ισχύει και γιά τους άνδρες βέβαια.
Βλέπεις πάντως σ άλλες χώρες ορθόδοξες στις εορτές και υπάρχει περισσότερη προσοχή ούτε τακούνια στιλέτο ούτε μετάνοιες
με κοντά μπλουζάκια δεν είναι τα πράγματα έτσι βρε παιδιά όσο και αν συγχωρούμε,πάει και κάποιος αδύναμος αυτά θα βλέπει.

Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Τελικά μιλάμε για το ντύσιμο ή για το γδύσιμο ; :lol:
Καταρχάς όποιος θέλει να σκανδαλισθεί και με κελεμπία να βγει κάποιος/α θα σκανδαλισθεί
Αν κάποιος προσπαθεί να μην σκανδαλίζεται και να καταπολεμά τους λογισμούς ας το δει σαν "δοκιμασία" και σαν "αγώνα"
Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην κρίνουμε τον κόσμο που βλέπουμε να περνά δίπλα μας για το τι φοράει
Δεν νομίζω ότι 100% όσοι θέλουν να αισθάνονται "όμορφοι" το κάνουν αποκλειστικά για να "σκανδαλίσουν" τους άλλους
Και νομίζω ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο "για να αρέσω" από το "για να σκανδαλίσω"
Το "για να αρέσω" σημαίνει "για να με κοιτάξεις ,για να κερδίσω από σένα το πρώτο βλέμα ,για να μην σε "αποκρούσει" η εικόνα μου ,για να νιώσω αυτοπεποίθηση κι ας μην συναντήσω κανέναν στην βόλτα μου"
Το "για να σε σκανδαλίσω" σημαίνει "για να σε κάνω να αμαρτήσεις ,να σκεφτείς πρόστυχα για μένα ,να σου δείξω ότι είμαι διαθέσιμος/η "
Ατέλειωτο θέμα ,διότι μέσα μπαίνουν πολλά πχ μήπως είναι ματαιοδοξία να διαλέγουμε και το χρώμα που μας αρέσει σε μια μπλούζα ;
Γιατί επιλέγω το χρώμα που μου ταιριάζει ; για να είμαι πιο εμφανίσιμος και να αρέσω σε μένα και στους άλλους
Αν δεν μας ένοιαζε καθόλου τίποτα άλλο εκτός από την πνευματική μας κατάσταση θα έπρεπε να μην μας νοιάζει τίποτα που να αφορά την ένδυση
Αν το κίτρινο με χλωμιάζει δεν θα το φορέσω , ανάμεσα σε δύο μπλούζες θα επιλέξω το χρώμα που μ'αρέσει
Αρα θέλω να αρέσω ,θέλω να μου "πάει"
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

lovethink έγραψε:Τελικά μιλάμε για το ντύσιμο ή για το γδύσιμο ; :lol:
Καταρχάς όποιος θέλει να σκανδαλισθεί και με κελεμπία να βγει κάποιος/α θα σκανδαλισθεί
Συμφωνω αλλα αυτο δε δικαιολογει να βγεις με το σλιπακι!!!!!!!!
Αν κάποιος προσπαθεί να μην σκανδαλίζεται και να καταπολεμά τους λογισμούς ας το δει σαν "δοκιμασία" και σαν "αγώνα"
ναι αλλα εδω δεν εξεταζουμε γιατι σκανδαλιζεται αυτος που σκανδαλιζεται αυτο ειναι αλλο μεγαλο κεφαλαιο. Εδω λεμε για την ευθυνη εκεινου που σκανδαλιζει. Νομιζω οτι υπαρχουν καποια στανταρ πραγματα σε καθε κοινωνια που θεωρουνται σκανδαλιστικα. Πχ. η ιδια γυναικα με μαγιο στην παραλια περνα απαρατηρητη και αδιαφορη. Αν πας ομως σε ενα πχ παρτι οπου ολοι ειναι καπως εστω ντυμενοι και ξαφνικα δεις την ιδια κυρια με εσωρουχα μονο (μαγιο με αλλα λογια) δε νομιζω να μη προκαλεσει.
Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην κρίνουμε τον κόσμο που βλέπουμε να περνά δίπλα μας για το τι φοράει
αυτονόητο!
Δεν νομίζω ότι 100% όσοι θέλουν να αισθάνονται "όμορφοι" το κάνουν αποκλειστικά για να "σκανδαλίσουν" τους άλλους
Και νομίζω ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο "για να αρέσω" από το "για να σκανδαλίσω"
Το "για να αρέσω" σημαίνει "για να με κοιτάξεις ,για να κερδίσω από σένα το πρώτο βλέμα ,για να μην σε "αποκρούσει" η εικόνα μου ,για να νιώσω αυτοπεποίθηση κι ας μην συναντήσω κανέναν στην βόλτα μου"
Το "για να σε σκανδαλίσω" σημαίνει "για να σε κάνω να αμαρτήσεις ,να σκεφτείς πρόστυχα για μένα ,να σου δείξω ότι είμαι διαθέσιμος/η "
Ατέλειωτο θέμα ,διότι μέσα μπαίνουν πολλά πχ μήπως είναι ματαιοδοξία να διαλέγουμε και το χρώμα που μας αρέσει σε μια μπλούζα ;
Γιατί επιλέγω το χρώμα που μου ταιριάζει ; για να είμαι πιο εμφανίσιμος και να αρέσω σε μένα και στους άλλους
Αν δεν μας ένοιαζε καθόλου τίποτα άλλο εκτός από την πνευματική μας κατάσταση θα έπρεπε να μην μας νοιάζει τίποτα που να αφορά την ένδυση
Αν το κίτρινο με χλωμιάζει δεν θα το φορέσω , ανάμεσα σε δύο μπλούζες θα επιλέξω το χρώμα που μ'αρέσει
Αρα θέλω να αρέσω ,θέλω να μου "πάει"
Μπορει να φορας κατι που σου ταιριαζει οχι για σενα, για να σου "παει", αλλα απο φιλευσπλαχνια προς την καλαισθησια των αλλων.... :mrgreen: και για να περνας απαρατηρητος.... μπορει με μια μακρια φουστα να τραβαω τα βλεμματα ως "γραφικη" οπως θα τα τραβουσα με μια μπλουζα που θα προσπαθουσε ματαια να κανει και τη φουστα.. :mrgreen:

Δεν υπαρχει μονο το "για να αρεσω" και "για να σκανδαλισω", υπαρχει και το "για να μου αρεσει το αποτελεσμα". Δηλαδη για παραδειγμα, εχω ενα α αισθητικο γουστο πχ οτι το κοκκινο παει με το μαυρο και οτι η μπλε μπλουζα δειχνει απαισια με το καφε παντελονι και οταν παω να ντυθω το χερι μου παιρνει χωρις πολλη σκεψη μια ασπρη μπλουζα με ενα γαλαζιο φουλαρι. Αυτο δε σημαινει κατ αναγκην οτι θελω να αρεσω στους αλλους αλλα οτι εχω ενα α αισθητικο κριτηριο για το ποιο χρωμα παει με ποιο και με εκνευριζει να δω το πορτοκαλι συνδυασμενο με πρασινο οπως θα με νευριαζε να δω τον ηλιο γραμμενο με ω.

κατα τα αλλα είτε ντυνεσαι για να αρεσεις απλως στους αλλους ειτε για να σκανδαλισεις τους αλλους φυσικα και τα δυο ενεχουν εγωκεντρισμο απλως το δευτερο ειναι πιο θλιβερο.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αμφίεση: Δεν είναι τόσο απλό όσο το νομίζετε, αλλά τόσο

Δημοσίευση από Andreasmas »

vasilisalt έγραψε:
Andreasmas έγραψε:.

Ταπεινά νομίζω πως είναι μονόδρομος και γι αυτή τη ζωή Ανδρέα. Χριστός = ευτυχία =μονόδρομος
Συμφωνώ ,Βασίλη .
Η ψυχή του κάθε ανθρώπου αναζητά και θέλει με κάθε τρόπο να ενωθεί με το Δημιουργό της .
Είναι ο θείος έρωτας, που λέγαμε κάποτε, που ενώνει με άρρηκτους δεσμούς τα δυο μέρη.
Η πηγή όλων των αγαθών είναι μόνο ο Θεός .Και από τη στιγμή που η ψυχή ,η καρδιά, όλη η ύπαρξη του ανθρώπου υψώνει το βλέμμα στον Ουρανό και αναζητά τον Πλάστη της και αγωνίζεται να βρει το δρόμο της που οδηγεί σ` Αυτόν με τη πιστή τήρηση των εντολών του, αυτομάτως μετουσιώνεται όλο το είναι του ανθρώπου και γίνεται χαρωπό ,αισιόδοξο ,δυνατό .
Οι θλίψεις και οι στενοχώριες υπάρχουν ,αλλά παύουν να υπάρχουν ,εκμηδενίζονται ,είναι σαν να μην υπάρχουν καν .
Θυμήσου, καλέ μου φίλε , όταν πηγαίναμε στην Παναγία της Μαλεβή .
Με πόση χαρά είχαμε ομολογήσει ο καθένας τη χαρά μας που προέρχεται από την αναζήτηση του Θεού.Πότε φτάσαμε στο σημείο συνάντησης με τον Παναγιώτη ,ούτε που μας φάνηκε καθόλου .

Και όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος :<<Ο χριστιανός θα στενοχωρηθεί μόνο, όταν πεθάνει ο Θεός>>.
Η ένωση λοιπόν μαζί Του είναι ταυτοχρόνως μια ευτυχία και στη Γη και στον Ουρανό για πάντα .

Δεν ξεχνιούνται, δεν είναι δυνατόν να ξεχασθούν αυτά ,γιατί η αλήθεια ποτέ δεν ξεχνιέται.
Αλλά ας έλθω και λίγο στο θέμα ,γιατί η Αγγελική προβλέπω να μου κάνει
αυστηρή παρατήρηση . :oops:

Αξίζει να στερηθεί το σώμα μας απ` αυτά που δε θέλει η ψυχή.
Ό,τι θέλει το σώμα μας ,δε το θέλει η Ψυχή.Και το αντίθετο .
Όλοι μας το γνωρίζουμε και μην.. :28

Αρνάκι λοιπόν θα φέρει ο Οδυσσέας στο χάνι του Ανέστη ;..φρέσκα ραδικάκια από τα Δερβενάκια το σωστό .
Εξώπλατα και αρώματα ...και...και :105...
Τίποτα απ` αυτά :( .

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Εγώ πάντως τώρα ψάχνω να δω τι θα φορέσω γιατί θα συναντήσω κάτι φίλους ,άμα είναι να νιώσω τύψεις και για αυτό ....
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από κάποιον να φέρεται σαν άγιος! Δεν γίνεται! Όλοι είμαστε εγωιστές (είναι μακρύς ο δρόμος της καταπολέμησης του μέγιστου αυτού πάθους) και ως τέτοιοι επιλέγουμε πάντοτε να φοράμε ωραία ρούχα (προκλητικά ή μη), κοσμήματα κλπ.
Ας δίνουμε με συνέπεια τον αγώνα μας και κάποια στιγμή δεν θα μας κάνουν εντύπωση ούτε τα ωραία ρούχα, ούτε τα ωραία σπίτια, ούτε τα ωραία αυτοκίνητα (ούτε καν η ομαδάρα μας)!
Το μυστικό λοιοπόν είναι η συνέπεια και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε από κοντά τον πνευματικό μας, να είμαστε ειλικρινέις απέναντί του και να κάνουμε υπακοή σε ό,τι μας λέει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Καταρχήν άλλο πράγμα είναι το σκανδαλίζω και άλλο το γοητεύω. Ο σκανδαλισμός δεν σημαίνει αποκλειστικά ότι ο άλλος αρέσκεται με αυτό που βλέπει. Μπορεί και να τσαντίζεται ή να δυσανασχετεί. Ακουσα γιατί πριν κάποιον που είπε ότι αν ο άλλος σκανδαλίζεται με το ζιβάγκο τι του φταίμε. Το ζιβάγκο μπορεί να μην σκανδαλίζει αλλά μπορεί όμως και να γοητεύει όπως πχ και το φαρδύ παντελόνι ή καμπάνα ή ένα ωραίο και κομψό φόρεμα ακόμη και ένα πανέμορφο πουλόβερ. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το ένα απο το άλλο. Και αν θέλετε και ενδυματολογικά το κάθε ρούχο έχει την δική του χάρη και γοητεία. Υπάρχουν πχ ρούχα που αποπνέουν ζεστασιά , γλυκύτητα ή αναλόγως και τον τύπο του ανθρώπου. Απο άλλα ρούχα πχ γοητεύονται οι ρομαντικοί , απο άλλα οι πιο ρηχοί χαρακτήρες δεν μπορείς να μιλήσεις απόλυτα για κάτι. Αλλά το να γοητεύεσαι απο ένα ωραίο και κομψό ντύσιμο δεν σημαίνει αποκλειστικά και σκανδαλισμό. Δεν είναι κακό να γοητεύεσαι πχ απο το ντύσιμο της συντρόφου σου και να της λες τι σου αρέσει πάνω της ή τι δεν σε τραβάει. Πρέπει και εμείς να ξεχωρίζουμε κάποιες ισορροπίες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”