Δεν χρειαζεται να παρω κλωστιτσα ,...............εαν την χρειαστω θα την παρω ολοκληρηpaulina έγραψε:Γιατί δεν του ζητάς μια κλωστίτσα; Μια γνωστή μου στην Αθήνα έχει ένα μικρό κομματάκι από το ράσο του.stathis73 έγραψε:Ο Κουνιαδος μου εχει μια μαξιλαροθηκη του Γεροντα
Τέλος πάντων κι εγώ που έχω χώμα από τον τάφο του (κι άλλα 7 εκ. κόσμος), μου αρκεί, δεν είμαι άξια ούτε αυτό να έχω.
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Συντονιστής: Συντονιστές
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: γέροντας Παΐσιος
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Oταν διάβασα για τον Γέροντα και κατάλαβα το μέγεθος της Αγιοτητάς Του πριν λίγα χρόνια ,σκίρτησε τόσο πολύ η καρδιά μου που ένα βράδυ καθώς διάβαζα το βίο του είδα ότι είχε αφήσει πολλά εργόχειρα για ευλογία στα πνευματικά του παιδιά.Πόθησα τόσο πολύ να είχα κάτι από Κείνον και το παρακαλούσα με πολύ θέρμη.Πρέπει να πέρασε ένας χρόνος περίπου χωρίς ανταπόκριση,όταν τα βήματα μου από παρότρυνση φίλου εδώ στο forum με οδήγησαν στον Γέροντα Παϊσιο το μαθηματικό στον Αγ.Ιλαρίωνα,όπου ω του θαυματος ο γέροντας είχε τη μηχανή που εφτιαχνε τα σταμπωτά του γέροντα και μας μοίρασε απλόχερα τις ευλογίες αυτές που λαχταρούσε η ψυχή μας.Αυτό το καταθέτω για να επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά το :ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αντί να ψάχνουμε τη φανέλα του, το κασκόλ του, ή κάποια κλωστή του, ας ρίξουμε μια δεύτερη ματιά σε όσα έχει πει και ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη. Μεγαλύτερη ωφέλεια θα έχουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό είναι το σωστό και το ζητούμενο.Να πρεσβεύει για όλους εμάς να έχουμε φώτισει και διάκριση για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να τον έχουμε φάρο αναμένο στην ζωή μας.
- costisk
- Συστηματικός Αποστολέας

Εγώ τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας από εδώ μέσα που δε θα ήθελε κάτι από το Γέροντα Παίσιο ή τον οποιοδήποτε Γέροντα για ευλογία. Ο Γέροντας Αρσένιος μου είχε δώσει στην Παναγούδα μία φωτογραφία του Γέροντα Παίσιου, που φαντάζομαι την έδινε σε όλους, για ευλογία, την έβαλα στο πορτοφόλι μου και ομολογώ μου δίνει κουράγιο και δύναμη !
- nickzark
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ειναι αληθεια πιστευω.Ολοι θα θελαμε και εγω φυσικα κατι απο τον γεροντα
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα λόγια του και τις νουθεσίες που μας άφησε καθώς και το παράδειγμα της ενάρετης ζωής του.Αν βαδίσουμε με αυτά θα κερδίσουμε την αιώνια ζωή.Να χουμε μόνο την ευχή του και να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο στην Παναγιά μας και τον Χριστό μας που τόσο αγάπησε.ΑΜΗΝ.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας