Ζωή χωρίς TV
Συντονιστής: Συντονιστές
-
angieholi
- Συντονιστής

Re: Ζωή χωρίς TV
Τηλεόραση
Μια νεαρή γυναίκα ήρθε στη Μητρόπολη . Είμαι πολύ στενοχωρημένη μου είπε . Είμαι παντρεμένη. Έχω άντρα και παιδιά αλλά δεν θέλω να ζω με τον άντρα μου. Θέλω να χωρίσω. Να χωρίσεις ; Τι είναι αυτά που λες ; το σκέφτηκες καλά; Ο άντρας μου , λέει , είναι ένας εργατικός άνθρωπος.
Δουλεύει και ζούμε . Στα πρώτα χρόνια ζούσαμε αγαπημένα. Μόλις τέλειωνε η δουλειά στα χωράφια , ερχότανε στο σπίτι , συζητούσαμε τα οικογενειακά μας και κοιμότανε νωρίς. Το πρωί ξυπνούσε για να πάει στη δουλειά. Άλλα τώρα άλλαξε πρόγραμμα. Τελειώνει η δουλειά και ο άντρας μου δεν γυρίζει σπίτι . Έρχεται ύστερα από τα μεσάνυχτα. Μα που πάει ο άντρας σου ; πού περνά τις ώρες του , ρωτώ; Μήπως πηγαίνει στα νυχτερινά κέντρα; Μήπως έχει ύποπτες σχέσεις με γυναίκες; Όχι . Ούτε με κέντρα , ούτε με άλλες γυναίκες έχει σχέσεις. Έπιασε όμως σχέσεις με κάτι άλλο , που τον έχει δέσει χειρότερα από μια διεφθαρμένη γυναίκα. Να , ένας φίλος του , που δούλευε στη Γερμανία , γύρισε και έφερε μια τηλεόραση. Ήταν η πρώτη τηλεόραση που ήρθε στο χωριό. Από την ημέρα εκείνη ο άντρας μου πηγαίνει στο σπίτι του , ανοίγουν την τηλεόραση , κάθονται ώρες ολόκληρες μέχρι τα μεσάνυχτα και παπακολουθουν τα διάφορα προγράμματα. Εκεί έχει το νου του στην τηλεόραση, όχι πια στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Δεν τον υποφέρω πια. Ερωμένη του έγινε η τηλεόραση . Ας πάει να ζήσει μαζί της. ...... Η τηλεόραση χωρίζει αντρόγυνα!
Άλλα υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που δείχνουν πόσο κακό κάνει η τηλεόραση. Μου το είπε ένας καθηγητής: Είχαμε ,μου λέει , στο σχολείο ένα λαμπρό μαθητή. Ήταν υπόδειγμα μαθητή. Και στα δυσκολότερα μαθήματα έπαιρνε άριστα. Αλλά τώρα άλλαξε. Ερχόταν αμελέτητος , άκεφος , κουρασμένος, νυσταζε και κοιμόταν πάνω στο θρανίο. Στις τελευταίες εξετάσεις σε κανένα μάθημα δεν πήρε άριστα. Οι βαθμοί του έπεσαν πολύ . Μου έκανε εντύπωση και θέλησα να μάθω την αιτία. Έμαθα ότι αιτία της αλλαγής του ήταν μια τηλεόραση που αγόρασε ο πατέρας του. Από την ώρα που μπήκε στο σπίτι η τηλεόραση και τα μάτια του τα κάρφωνε στη μικρή οθόνη της για να βλέπει όλα τα παράξενα και αισχρά, ο μαθητής άφησε τα βιβλία του τελείως . Αυτά μου είπε ο καθηγητής για το μαθητή του.
Και ένα τρίτο παράδειγμα. Στο στρατιωτικό νεκροταφείο Φλωρίνης είναι θαμμένα λαμπρά παλληκάρια που έπεσαν για την πατρίδα. Ένας πατέρας έρχεται κάθε χρόνο στον τάφο του παιδιού του . Ερχόταν με ένα φίλο του . Άλλα φέτος δεν ήρθαν μαζί. Που είναι ο φίλος σου ; τον ρωτώ. Ασ τα δέσποτα , τον έφαγε η τηλεόραση. Τι; θηρίο είναι η τηλεόραση και τον έφαγε; Χειρότερη από θηρίο μου απαντά. Ο άνθρωπος αυτός ζούσε ήσυχα στο σπίτι του. Άλλα πήρε τηλεόραση και από την ώρα που αρχίζουν οι εκπομπές μέχρι τα μεσάνυχτα δεν ξεκολλάει από αυτήν. Η πολύωρη παρακολούθηση είχε άσχημα αποτελέσματα. Η όραση του βλάφτηκε. Πήρε γυαλιά. Έγινε νευρικός. Τα χέρια του άρχισαν να τρέμουν και δυσκολευται να κινηθεί. Καθισμένος σε μια καρέκλα εξακολουθει να βλέπει τηλεόραση και αλλοίμονο σε εκείνον που θα τολμήσει να του την κλήσει. Προτιμάει να πεθάνει παρά να χωρίσει από την τηλεόραση....
Και ποιά τα προγράμματα των τηλεοράσεων; είναι ωφέλιμα; τα περισσοτερα προγράμματα ειναι οτι μπορει κανεις να φανταστει, άχυρο , πέτρες ,ξύλα, λάσπη, βούρκος , αίματα και εγκλήματα, λόγια και τραγούδια που ερεθίζουν τις κατώτερες επιθυμίες του ανθρώπου. Ή εαν τα προγράμματα προέρχονται απο ολοκληρωτικές χώρες , τότε οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να ακούνε όλες τις ψευτιές μιας άθλιας προπαγάνδας, που θέλει να κάνει πλύση στα μυαλά των ανθρώπων. Δεν είναι υπερβολή να πουμε , οτι το 99% των προγραμμάτων της τηλεόρασης είναι ηθικώς και θρησκευτικώς άχρηστο και επιβλαβές υλικό. Ανοίγεις την τηλεόραση και γεμίζει το μυαλό σου με σκουπίδια. Τρως τον πολύτιμο καιρό σου , που θα μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις για έναν ανώτερο σκοπό. Βάζεις μεσα στο σπίτι σου το διάβολο ή μαλλον πολλούς διαβόλους. Άλλοτε δεν άνοιγες την πόρτα σου στον οποιοδήποτε. Έδιωχνες κάθε ύποπτο πρόσωπο που σε επισκεπτόταν με σκοπό να διαφθείρει την οικογένειά σου . Αλλα τώρα με την τηλεόραση το σπίτι σου άνοιξε τις πόρτες και απο όλες τις μεριές του κόσμου μπαίνουν οι βάρβαροι, μπαίνουν μέσα κάθε λογής άνθρωποι <<μουσικοί>> και <<καλλιτέχνιδες και διδάσκουν τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου τα πιο παράξενα και αμαρτωλά πράγματα. Ο Διάβολος δεν περπατάει πια έξω . Μπήκε μέσα στα σπίτια και διαλύει το παν. Κάποιος άγιος προφήτεψε και είπε, οτι μια μέρα ένα κουτί θα τρελλάνει τον κόσμο. Είναι η τηλεόραση.
Αγαπητοί μου ! Ξέρω οτι πολλοί απο σας που με ακούτε να λέω αυτά θα με κατηγορήσετε και θα με πείτε καθυστερημένο άνθρωπο. Εμείς θα μου πείτε καθυστερημένο άνθρωπο . Εμείς, θα μου πείτε,ακούμε, βλέπουμε και διαλέγουμε το καλό. Ετσι λέτε και μακάρι να ήταν έτσι. Υποτιμάτε όμως πολύ τον κίνδυνο που προέρχεται απο τα άθλια προγράμματα της τηλεόρασης. Αμφισβητείτε τη φοβερή επίδραση που εξασκεί πάνω στα παιδιά.
Σας φέρνω ένα παράδειγμα. Υποθέστε οτι καποιος σας καλούσε σε τραπέζι και έβαζε μπροστά σας πιάτα με διάφορα ορεκτικά φαγητά, κι εσείς πεινασμένοι ήσασταν έτοιμοι να φάτε. Αν κάποιος εκείνη την ώρα σας έλεγε προσοχη, μεσα στα πιάτα έχουν ρίξει σκόνη απο φαρμάκι! Σας ρωτώ , θα αγγίζατε τα φαγητά αυτά τα δηλητηριασμένα; Ασφαλώς όχι. Μα αυτό συμβαίνει και με τα προγράμματα των τηλεοράσεων. Ο Διάβολος με τα οργανα του κατορθώνει με τέχνη να ρίχνει μέσα στα προγράμματα το φαρμάκι του , κακές σκηνές, λόγια απιστίας και διαφθοράς που οι περισσοτεροι δεν είναι σε θέση να το διακρίνουν. Και έτσι δηλητηριάζεται το πνευμα των ανθρώπων. Την καταστρεπτική επίδραση της τηλεόρασης την αναγνωρίζουν ξένοι διαπρεπείς επιστήμονες. Στην Αμερική, την πατρίδα της τηλεόρασης, ακούγεται το σύνθημα: Αμερικάνοι, έξω απο τα σπίτια σας οι τηλεοράσεις! Κι εμείς συμφωνούμε με τη γνώμη αυτή και γωνάζουμε προς όλους τους χριστιανους που θέλουν τη σωτηρία τους: κλείστε τις τηλεοράσεις, διώξτε το διάβολο απο το σπίτι και ανοίξτε την Αγία Γραφή για να δείτε και να θαυμάσετε τα πιο όμορφα και ωφέλιμα πράγματα, τα μεγαλεία του Θεού.
Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης
πρώην Επίσκοπος Φλωρίνης
απο το βιβλίο “κοινωνικές πληγές”
http://opougis.blogspot.com/2011/03/blo ... .html#more
Μια νεαρή γυναίκα ήρθε στη Μητρόπολη . Είμαι πολύ στενοχωρημένη μου είπε . Είμαι παντρεμένη. Έχω άντρα και παιδιά αλλά δεν θέλω να ζω με τον άντρα μου. Θέλω να χωρίσω. Να χωρίσεις ; Τι είναι αυτά που λες ; το σκέφτηκες καλά; Ο άντρας μου , λέει , είναι ένας εργατικός άνθρωπος.
Δουλεύει και ζούμε . Στα πρώτα χρόνια ζούσαμε αγαπημένα. Μόλις τέλειωνε η δουλειά στα χωράφια , ερχότανε στο σπίτι , συζητούσαμε τα οικογενειακά μας και κοιμότανε νωρίς. Το πρωί ξυπνούσε για να πάει στη δουλειά. Άλλα τώρα άλλαξε πρόγραμμα. Τελειώνει η δουλειά και ο άντρας μου δεν γυρίζει σπίτι . Έρχεται ύστερα από τα μεσάνυχτα. Μα που πάει ο άντρας σου ; πού περνά τις ώρες του , ρωτώ; Μήπως πηγαίνει στα νυχτερινά κέντρα; Μήπως έχει ύποπτες σχέσεις με γυναίκες; Όχι . Ούτε με κέντρα , ούτε με άλλες γυναίκες έχει σχέσεις. Έπιασε όμως σχέσεις με κάτι άλλο , που τον έχει δέσει χειρότερα από μια διεφθαρμένη γυναίκα. Να , ένας φίλος του , που δούλευε στη Γερμανία , γύρισε και έφερε μια τηλεόραση. Ήταν η πρώτη τηλεόραση που ήρθε στο χωριό. Από την ημέρα εκείνη ο άντρας μου πηγαίνει στο σπίτι του , ανοίγουν την τηλεόραση , κάθονται ώρες ολόκληρες μέχρι τα μεσάνυχτα και παπακολουθουν τα διάφορα προγράμματα. Εκεί έχει το νου του στην τηλεόραση, όχι πια στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Δεν τον υποφέρω πια. Ερωμένη του έγινε η τηλεόραση . Ας πάει να ζήσει μαζί της. ...... Η τηλεόραση χωρίζει αντρόγυνα!
Άλλα υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που δείχνουν πόσο κακό κάνει η τηλεόραση. Μου το είπε ένας καθηγητής: Είχαμε ,μου λέει , στο σχολείο ένα λαμπρό μαθητή. Ήταν υπόδειγμα μαθητή. Και στα δυσκολότερα μαθήματα έπαιρνε άριστα. Αλλά τώρα άλλαξε. Ερχόταν αμελέτητος , άκεφος , κουρασμένος, νυσταζε και κοιμόταν πάνω στο θρανίο. Στις τελευταίες εξετάσεις σε κανένα μάθημα δεν πήρε άριστα. Οι βαθμοί του έπεσαν πολύ . Μου έκανε εντύπωση και θέλησα να μάθω την αιτία. Έμαθα ότι αιτία της αλλαγής του ήταν μια τηλεόραση που αγόρασε ο πατέρας του. Από την ώρα που μπήκε στο σπίτι η τηλεόραση και τα μάτια του τα κάρφωνε στη μικρή οθόνη της για να βλέπει όλα τα παράξενα και αισχρά, ο μαθητής άφησε τα βιβλία του τελείως . Αυτά μου είπε ο καθηγητής για το μαθητή του.
Και ένα τρίτο παράδειγμα. Στο στρατιωτικό νεκροταφείο Φλωρίνης είναι θαμμένα λαμπρά παλληκάρια που έπεσαν για την πατρίδα. Ένας πατέρας έρχεται κάθε χρόνο στον τάφο του παιδιού του . Ερχόταν με ένα φίλο του . Άλλα φέτος δεν ήρθαν μαζί. Που είναι ο φίλος σου ; τον ρωτώ. Ασ τα δέσποτα , τον έφαγε η τηλεόραση. Τι; θηρίο είναι η τηλεόραση και τον έφαγε; Χειρότερη από θηρίο μου απαντά. Ο άνθρωπος αυτός ζούσε ήσυχα στο σπίτι του. Άλλα πήρε τηλεόραση και από την ώρα που αρχίζουν οι εκπομπές μέχρι τα μεσάνυχτα δεν ξεκολλάει από αυτήν. Η πολύωρη παρακολούθηση είχε άσχημα αποτελέσματα. Η όραση του βλάφτηκε. Πήρε γυαλιά. Έγινε νευρικός. Τα χέρια του άρχισαν να τρέμουν και δυσκολευται να κινηθεί. Καθισμένος σε μια καρέκλα εξακολουθει να βλέπει τηλεόραση και αλλοίμονο σε εκείνον που θα τολμήσει να του την κλήσει. Προτιμάει να πεθάνει παρά να χωρίσει από την τηλεόραση....
Και ποιά τα προγράμματα των τηλεοράσεων; είναι ωφέλιμα; τα περισσοτερα προγράμματα ειναι οτι μπορει κανεις να φανταστει, άχυρο , πέτρες ,ξύλα, λάσπη, βούρκος , αίματα και εγκλήματα, λόγια και τραγούδια που ερεθίζουν τις κατώτερες επιθυμίες του ανθρώπου. Ή εαν τα προγράμματα προέρχονται απο ολοκληρωτικές χώρες , τότε οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να ακούνε όλες τις ψευτιές μιας άθλιας προπαγάνδας, που θέλει να κάνει πλύση στα μυαλά των ανθρώπων. Δεν είναι υπερβολή να πουμε , οτι το 99% των προγραμμάτων της τηλεόρασης είναι ηθικώς και θρησκευτικώς άχρηστο και επιβλαβές υλικό. Ανοίγεις την τηλεόραση και γεμίζει το μυαλό σου με σκουπίδια. Τρως τον πολύτιμο καιρό σου , που θα μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις για έναν ανώτερο σκοπό. Βάζεις μεσα στο σπίτι σου το διάβολο ή μαλλον πολλούς διαβόλους. Άλλοτε δεν άνοιγες την πόρτα σου στον οποιοδήποτε. Έδιωχνες κάθε ύποπτο πρόσωπο που σε επισκεπτόταν με σκοπό να διαφθείρει την οικογένειά σου . Αλλα τώρα με την τηλεόραση το σπίτι σου άνοιξε τις πόρτες και απο όλες τις μεριές του κόσμου μπαίνουν οι βάρβαροι, μπαίνουν μέσα κάθε λογής άνθρωποι <<μουσικοί>> και <<καλλιτέχνιδες και διδάσκουν τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου τα πιο παράξενα και αμαρτωλά πράγματα. Ο Διάβολος δεν περπατάει πια έξω . Μπήκε μέσα στα σπίτια και διαλύει το παν. Κάποιος άγιος προφήτεψε και είπε, οτι μια μέρα ένα κουτί θα τρελλάνει τον κόσμο. Είναι η τηλεόραση.
Αγαπητοί μου ! Ξέρω οτι πολλοί απο σας που με ακούτε να λέω αυτά θα με κατηγορήσετε και θα με πείτε καθυστερημένο άνθρωπο. Εμείς θα μου πείτε καθυστερημένο άνθρωπο . Εμείς, θα μου πείτε,ακούμε, βλέπουμε και διαλέγουμε το καλό. Ετσι λέτε και μακάρι να ήταν έτσι. Υποτιμάτε όμως πολύ τον κίνδυνο που προέρχεται απο τα άθλια προγράμματα της τηλεόρασης. Αμφισβητείτε τη φοβερή επίδραση που εξασκεί πάνω στα παιδιά.
Σας φέρνω ένα παράδειγμα. Υποθέστε οτι καποιος σας καλούσε σε τραπέζι και έβαζε μπροστά σας πιάτα με διάφορα ορεκτικά φαγητά, κι εσείς πεινασμένοι ήσασταν έτοιμοι να φάτε. Αν κάποιος εκείνη την ώρα σας έλεγε προσοχη, μεσα στα πιάτα έχουν ρίξει σκόνη απο φαρμάκι! Σας ρωτώ , θα αγγίζατε τα φαγητά αυτά τα δηλητηριασμένα; Ασφαλώς όχι. Μα αυτό συμβαίνει και με τα προγράμματα των τηλεοράσεων. Ο Διάβολος με τα οργανα του κατορθώνει με τέχνη να ρίχνει μέσα στα προγράμματα το φαρμάκι του , κακές σκηνές, λόγια απιστίας και διαφθοράς που οι περισσοτεροι δεν είναι σε θέση να το διακρίνουν. Και έτσι δηλητηριάζεται το πνευμα των ανθρώπων. Την καταστρεπτική επίδραση της τηλεόρασης την αναγνωρίζουν ξένοι διαπρεπείς επιστήμονες. Στην Αμερική, την πατρίδα της τηλεόρασης, ακούγεται το σύνθημα: Αμερικάνοι, έξω απο τα σπίτια σας οι τηλεοράσεις! Κι εμείς συμφωνούμε με τη γνώμη αυτή και γωνάζουμε προς όλους τους χριστιανους που θέλουν τη σωτηρία τους: κλείστε τις τηλεοράσεις, διώξτε το διάβολο απο το σπίτι και ανοίξτε την Αγία Γραφή για να δείτε και να θαυμάσετε τα πιο όμορφα και ωφέλιμα πράγματα, τα μεγαλεία του Θεού.
Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης
πρώην Επίσκοπος Φλωρίνης
απο το βιβλίο “κοινωνικές πληγές”
http://opougis.blogspot.com/2011/03/blo ... .html#more
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλα ολα αυτα περι τηλεορασης,αλλα την βλεπετε πιο επικινδηνη απ το ιντερνετ?.....γιατι εγω πιστευω οτι το τελευταιο εχει κλεισει σπιτια..... 
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχουν πολλά στραβά και τα κατηγορούμε αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά. Φανταστείτε να μην είχαμε τηλεόραση και να μην ξέραμε τι γίνεται στην Ιαπωνία. Βέβαια αυτά που είδαμε ίσως είναι παραποιημένα, αλλά από το να μην τα ξέρουμε καθόλου κάτι είναι και αυτό. Το γεγονός είναι ότι όταν θα φέρουν τον Αντίχριστο από τις τηλεοράσεις θα μας τον φέρουν, Θα μας λένε ψηφίστε τον όλοι γιατί είναι καλός. Ή θα μας λένε βάλτε όλοι bar code γιατί είναι μόδα και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.eleimon έγραψε:Καλα ολα αυτα περι τηλεορασης,αλλα την βλεπετε πιο επικινδηνη απ το ιντερνετ?.....γιατι εγω πιστευω οτι το τελευταιο εχει κλεισει σπιτια.....
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η τηλεόραση είναι απλά ένα μέσον. Την ευθύνη την έχουμε εμείς, οι άνθρωποι. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στην πλειοψηφια τους τα προγράμματα της σημερινής τηλεόρασης κινούνται εκτός Χριστιανικής πραγματικότητας και περνάνε το μήνυμα: "Κάνουμε αυτό που μας αρέσει, γιατί μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε;".
Αυτά τα μηνύματα αποπροσανατολίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνα. Μπορούμε όμως μέσα από τα προγράμματα της τηλεόρασης να δούμε και κάποια, ελάχιστα έστω, προγράμματα που να είναι χρήσιμα, όπως ντοκυμαντέρ, επιστημονικές και ενημερωτικές συζητήσεις κλπ. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο μέσο ηλεκτρονικό ή έντυπο.
Στο internet μπορεί κάποιος να κάνει επιλογή και να βρει περισσότερα χρήσιμα πράγματα, αλλά και περισσότερα καταστρεπτικά. Από εμάς εξαρτάται τι θα επιλέξουμε να δούμε.
Αυτά τα μηνύματα αποπροσανατολίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνα. Μπορούμε όμως μέσα από τα προγράμματα της τηλεόρασης να δούμε και κάποια, ελάχιστα έστω, προγράμματα που να είναι χρήσιμα, όπως ντοκυμαντέρ, επιστημονικές και ενημερωτικές συζητήσεις κλπ. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο μέσο ηλεκτρονικό ή έντυπο.
Στο internet μπορεί κάποιος να κάνει επιλογή και να βρει περισσότερα χρήσιμα πράγματα, αλλά και περισσότερα καταστρεπτικά. Από εμάς εξαρτάται τι θα επιλέξουμε να δούμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Απόστολε , λεβέντη μου , ναι μεν έχεις κάπου δίκαιο αλλά π.χ. ντοκυμαντέρ να δεις αφού όλα τα διαστρεβλώνουν . Το βλέπεις τι κάνουν με την ελληνική ιστορία . Εγώ δεν πιστεύω ούτε και τα ντοκιμαντέρ .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εντάξει και στην Εκκλησία συμβαίνουν αρνητικά φαινόμενα, αλλά δε σημαίνει ότι δε θα πηγαίνουμε κιόλας..
Τις ειδήσεις, τα τηλεοπτικά προγράμματα, τα ντοκιμαντέρ εμείς τα κάνουμε.. Είναι στο χέρι μας να τα διορθώσουμε, αν όχι είναι στο χέρι μας να τα κρίνουμε για καλό δικό μας και των γύρω μας..
Βγήκε ένας χαζός λέγοντας πως είναι μεγάλο στέλεχος τράπεζας και πως στις 25 Μαρτίου θα πτωχεύσουμε.. Αμέσως σαν βλάκες το προωθήσαμε.. Άρα έχουμε και εμείς ένα μεγάλο μέρος ευθύνης.
Άλλωστε μια μεγάλη απόδειξη για το καλό του internet είναι το παρών forum.

Τις ειδήσεις, τα τηλεοπτικά προγράμματα, τα ντοκιμαντέρ εμείς τα κάνουμε.. Είναι στο χέρι μας να τα διορθώσουμε, αν όχι είναι στο χέρι μας να τα κρίνουμε για καλό δικό μας και των γύρω μας..
Βγήκε ένας χαζός λέγοντας πως είναι μεγάλο στέλεχος τράπεζας και πως στις 25 Μαρτίου θα πτωχεύσουμε.. Αμέσως σαν βλάκες το προωθήσαμε.. Άρα έχουμε και εμείς ένα μεγάλο μέρος ευθύνης.
Άλλωστε μια μεγάλη απόδειξη για το καλό του internet είναι το παρών forum.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δόμνα δεν είναι όλα τα ντοκυμαντέρ διαστρεβλωμένα όπως αυτό του ΣΚΑΪ για την επανάσταση του 1821.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- nickzark
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καθε μεσο , κακα τα ψεματα , ειναι αναλογος την χρηση που του κανουμε.Δεν φταιει το ιδιο το μεσο.
Re: «Η ζωή μου είναι καλύτερη χωρίς ΤV»
Domna έγραψε: ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι όταν ανοίγουν την τηλεόραση στο σπίτι τους, oτι βλέπουνε ως σταθερή ροή των εικόνων στην πραγματικότητα τρεμοπαίζει. Αν και δεν το βλέπουμε αυτό συνειδητά, το επαναλαμβανόμενο σχέδιο των εικόνων που τρεμοπαίζουν δημιουργεί ένα γεγονός που είναι παρόμοιο με την ύπνωση στον τηλεθεατή.
Οι μελέτες από τον ερευνητή Herbert Krugman έχουν δείξει ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την τηλεοπτική παρακολούθηση τα εγκεφαλικά κύματα μεταβάλλονται από τα κυρίως βήτα κύματα, που δείχνουν την άγρυπνη και συνειδητή προσοχή, στα κυρίως άλφα κύματα, που δείχνουν απώλεια συγκέντρωσης και έλλειψη προσοχής. Το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες λογικά και αναλυτικά, αποσυντονίζεται ενώ το πρόσωπο παρακολουθεί TV, ενώ το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, που επεξεργάζεται τις πληροφορίες συναισθηματικά και χωρίς κριτική, επιτρέπεται για να λειτουργήσει χωρίς εμπόδιο. Λόγω αυτού του φαινομένου, η τηλεόραση μεταδίδει τις πληροφορίες, που δεν αξιολογούνται κατά την διάρκεια της έκθεσης, κατι σαν την ύπνωση. Κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης, δεν οργανώνουμε ορθολογικά τις πληροφορίες που φτάνουν μέσα στο υποσυνείδητο και ο θεατής γίνεται ευεπηρέαστος.
Αυτοί οι γίγαντες μέσων συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθώς επίσης και πολλές άλλες πολυεθνικές εταιρίες για να διαδώσουν τα προσεκτικά προγραμματισμένα μηνύματα.
Η TV δίνει τα μηνύματα που πρέπει να αποτυπωθούν στα μυαλά μας, μας δείχνει ποιο κουμπί να πατήσουμε και πόσο συχνά, και εάν όλο αυτό έχει γίνει με το σωστό τρόπο ,με τη σωστή παραγωγή και τη σωστή προπαγάνδα, το κοινό θα κάνει ακριβώς αυτό που έχει προγραμματιστεί να κάνει.
Όταν κάποιος συνεχώς ελέγχει τις πληροφορίες, κάποιος ελέγχει και τους ανθρώπους που απορροφούν τις πληροφορίες. Ως κατασκευασμένες και ελεγχόμενες πληροφορίες στην TV μπορούν να αναφερθούν ως το τηλεοπτικό σήμα και εκείνο το σταθερό σήμα είναι που καθοδηγεί τις μάζες στο να διαμορφώσουν τα συμπεράσματά τους.
Προκειμένου να αποκτήσουμε τον έλεγχο του μυαλού μας, πρέπει πρώτα να μάθουμε «να αποσυνδέουμε το σήμα.» Με το να κλείσετε τη TV θα συνειδητοποιήσετε ότι ο κόσμος που ζείτε είναι ξαφνικά πολύ άγνωστος σε σας. Θα δείτε ότι ειδήσεις καμίας σπουδαιότητας συζητούνται συνεχώς και αναλύονται, και όπως ακούτε τις συνομιλίες των ανθρώπων γύρω από σας, συνειδητοποιείτε ότι μιλούν σαν ρομπότ επαναλαμβάνοντας ακριβώς το τι έχουν ακούσει στις ειδήσεις. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που Zbigniew Brzezinski μίλησε στο βιβλίο του «Μεταξύ δύο ηλικιών». Είπε, «σύντομα, το κοινό θα είναι ανίκανο στο λόγο ή να σκεφτεί για τον ευατό του. Θα είναι σε θέση μόνο να παπαγαλίσουν τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στις ειδήσεις της προηγούμενης νύχτας.
http://alithinapsemata.wordpress.com/20 ... %B7%CF%83/
αυτα όλα με τα αλφα κυματα κτλ γινονται μεσω της τηλεορασης μονο και οχι μεσω ιντερνετ ή εφημερίδων και επιπλέον μπορουν να γινουν και μέσω της πιο αθώας φαινομενικά εκπομπής.
επισης στο ιντερνετ και στην εφημεριδα δεν κυριαρχει η εικονα αλλα αυτη ανηκει κατα κυριο λογο στην τηλεοραση. Και η εικονα εχει τεραστια υποβλητικη δυναμη. Για παραδειγμα αν απο τα 2 σου χρονια βλεπεις συνεχως στην τηλεοραση εικονες που εμμεσως προβαλλουν την χ ιδεα, αξια κτλ. ειναι παρα πολυ μα πολυ πιθανο να ενσωματωσεις αυτη την ιδεα χωρις καν να το καταλαβεις -σαν κατι αυτονοητο. Αυτο δεν το πετυχαινει κανενα αλλο μεσο. Δεν ειναι τυχαιο οτι η προστυχια, το ασυδοτο σεξ κτλ θεοποιηθηκαν και εγιναν αποδεκτα και αυτονοητη συμπεριφορα παραλληλα με την εμφανιση και διαδοση της τηλεορασης.
Μια ιδεα δε σου υποβαλλεται τοσο δυνατα αν δεν εχει εικονα. Ειναι πολυ πιο ευκολο να διαχειριστεις λογικα μια παραλογη αποψη που θα διαβασεις σε μια ιστοσελιδα και να μη την υιοθετησεις σε σχεση με το να αρνηθεις το μηνυμα που σου περνα μια εικονα γιατι απλουστατα δε παιρνεις χαμπαρι εκεινη την ωρα οτι σου περναει μηνυμα.
οταν ενα μεσο εχει μονο κανα δυο καλα στοιχεια απεναντι σε εκατο αλλα βλαβερα τοτε ειναι σα να λεμε οτι τρωμε ενα σαπιο μηλο επειδη δεν ειναι ολο σαπιο αλλα μονο το 98%. αλλωστε συνηθως και οι κανα δυο υποτιθεμενες καλες εκπομπες διακοπτονται απο διαφημισεις οπου εκει γινεται ο χαμος απο μηνυματα κτλ. και δεν ειναι τυχαιο οτι συνηθως οι διαφημισεις παιζονται παντα πιο δυνατα απο το προγραμμα που παρακολουθουσαμε!
αν ψαχτουμε δε, θα δουμε οτι ξερουμε απ εξω διαφημιστικα μοτο και ατακες που νομιζαμε οτι ουτε καν τα ειχαμε προσεξει οταν επαιζαν γιατι πχ δε μας ενδιεφεραν. ομως η επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως. οταν ακους και ξανακους κατι τελικα το αφομοιωνεις. και ποιος απο εμας δεν εχει πιασει τον εαυτο του να σιγοτραγουδα καποιο σκοπο που δεν του αρεσε πραγματικα αλλα τον εχει ακουσει εκατονταδες φορες αθελητα του;;; καπως ετσι λειτουργει και η τηλεοραση.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
panagiotisspy έγραψε:Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν και μέσες οδοί.
Ομορφο είναι να βλέπεις στην τηλεόραση μιά συναυλία, μιά ενδιαφέρουσα ομιλία, ένα αθλητικό γεγονός της αρεσκείας σου κλπ.
Διάκριση χρειάζεται κι'εδώ, όπως σε τόσα θέματα της ζωής.
Εξάλλου δεν είμαστε καλόγεροι.
Λαϊκοί άνθρωποι είμαστε, με πάθη, με στραβά κι'ανάποδα, χειρότερα πολλές φορές κατά τη γνώμη μου από αυτά του μέσου τηλεθεατή.
Αυτά τα οποία εφευρίσκει ο άνθρωπος, πάντοτε έχουν και καλές και κακές πρακτικές εφαρμογές.
Ο δυσκολότερος δρόμος, είναι να μην απέχεις από τίποτα, αλλά πάντα να κάνεις ιδανική χρήση όλων.
Βέβαια όλα αυτά άκοπα και ανέξοδα τα λέω, εκ του ασφαλούς μιλάω,τη στιγμή που ποτέ δεν έκανα κάποια προσπάθεια να περιορίσω τηλεθεάσεις κλπ.
πολυ σωστος....συμφωνω απολυτα..αμα ειναι να τα κοψουμε ολα να παμε να γινουμε καλογεροι...η τηλ σου δινει το δικαιωμα της επιλογης στο τι θα δεις...απο εκει και περα εχει να κανει με το καθε ατομο ποσο χρονο θα ξοδευει για να βλεπει..