Ζωή χωρίς TV

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

nikoletap
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Ζωή χωρίς TV

Δημοσίευση από nikoletap »

nickzark έγραψε:Καθε μεσο , κακα τα ψεματα , ειναι αναλογος την χρηση που του κανουμε.Δεν φταιει το ιδιο το μεσο.

Συμφωνώ απόλυτα. Εμείς οι άνθρωποι φταίμε που καταντήσαμε έτσι την τηλεόραση. Το τέλειο βέβαια είναι να μην έχουμε τηλεόραση,
γιατί και ένα ντοκυμαντέρ να θες να δεις στις διαφημίσεις που βάζουν βλέπεις τα χίλια μύρια!!
Τί ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ών ανταπέδωκέ μοι;
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!
http://www.youtube.com/watch?v=gEyTWcVXMaE
http://www.youtube.com/watch?v=0ikEBB2v ... re=related

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=tu3cc-qg ... re=related
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Tα μηνύματα τύπου "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ" νιώθω σαν να υποτιμούν την νοημοσύνη μου ,λες και εγώ δεν μπορώ να φιλτράρω τις όποιες πληροφορίες μου δίνει η τηλεόραση ,δεν μπορώ να επιλέξω ,να αποφασίσω ,τι θέλω να δω και τι όχι και υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισαν να με ενημερώσουν ότι "ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ" κι εγώ όχι .Εγώ πάλι δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί που πρεσβεύουν μέσω βίντεο (ή και τηλεόρασης) τέτοιες θεωρίες
Είμαι όμως σίγουρος πως ένα ντοκυμανταίρ για τα ζώα δεν μπορεί να μου κάνει πλύση εγκεφάλου
Το ίντερνετ είναι ανεξέλεγκτο ,η τηλεόραση όχι .Στην τηλεόραση υπάρχει και ένα ΕΣΡ ,στο ίντερνετ τα πράγματα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν
O καθένας μπορεί να βάλει μια όποιαδήποτε θεωρία και πληροφορία στο ίντερνετ σε κάποιο blog και να αναπαραχθεί στο άψε σβήσε χωρίς δημοσιογραφική δεοντολογία και κανόνες
Και στην τελική όπως διάβασα παραπάνω το ίντερνετ είναι αυτό που κλείνει σπίτια και όχι η τηλεόραση
Ενα απλό μέσο είναι .Αν ξημεροβραδιαζόμαστε μέρα νύχτα μπροστά από την τηλεόραση εννοείται ότι δεν φταίει η τηλεόραση αλλά εμείς
Εγώ θέλω να βλέπω ειδήσεις κάποιες φορές , ρεπορτάζ , εκπομπές που να με κάνουν να χαμογελώ ,να προβληματίζομαι ,να ενημερώνομαι
Δηλαδή στις εφημερίδες δεν υπάρχει "πολιτική κατεύθυνση" ; εκεί κι αν υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή στην ενημέρωση
ή μήπως στο ίντερνετ η "ενημέρωση" είναι πάντα σωστή ;
Δεν νομίζω ότι φταίει το μέσο αλλά η χρήση του μέσου και θεωρώ ότι θέλει ΠΟΛΥ μεγάλη προσοχή όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι
Καλή Σαρακοστή
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

lovethink έγραψε:Tα μηνύματα τύπου "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ" νιώθω σαν να υποτιμούν την νοημοσύνη μου ,λες και εγώ δεν μπορώ να φιλτράρω τις όποιες πληροφορίες μου δίνει η τηλεόραση ,δεν μπορώ να επιλέξω ,να αποφασίσω ,τι θέλω να δω και τι όχι και υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισαν να με ενημερώσουν ότι "ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ" κι εγώ όχι
Εγώ πιστεύω ότι πάντα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.
πχ υπάρχουν διαφημίσεις που μαθαίνουμε το μήνυμα απέξω
όπως "τυχαίο; δεν νομίζω" ή κάποια σλόγκαν που επαναλαμβάνονται συχνά.
επίσης υπάρχουν ήχοι που μας συνδέουν με κάποια εταιρία ή ένα προϊόν χωρίς να δούμε κείμενο. Ακόμα και στο ράδιο έχω προσέξει ότι αν παίζει συνέχεια το ίδιο τραγούδι, μετά ο άλλος το τραγουδάει μόνος του.
Εγώ θα ήθελα αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό και για να μαθαίνουμε κάτι χρήσιμο, πχ ξένες γλώσσες, ή φυσική, ή οτιδήποτε άλλο, ώστε με τη συχνή επανάληψη να μας εντυπώνεται στο μυαλό το μάθημα που πρέπει να μάθουμε, όπως τώρα μας εντυπώνονται τα διαφημιστικά μηνύματα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μάνο όταν εγώ, ο αμαρτωλός Απόστολος, φτάσω στο σημείο να πιστέψω πως οτιδήποτε δω ή ακούσω δεν θα με επηρεάσει διότι θα το φιλτράρω έχω χάσει το παιχνίδι.
Αυτό ισχύει μεν για όλους, αλλά ο βαθμός επηρασμού είναι διαφορετικός για τν καθένα μας. Εγώ πάντως, όσο έχω εμπιστοσύνη στις δικές μου δυνάμεις, θα χάνω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathisekp »

Σωστές όλες οι απόψεις, άλλες γενικά και άλλες εν μέρει. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές όσο και να μη θες να επηρρεαστείς, ενδόμυχα σε επηρεάζει το μέσον, είτε αυτό είναι τηλεόραση, είτε διαδίκτυο, είτε ραδιόφωνο είτε τηλεόραση. Δεν μιλάμε φυσικά για ένα ντοκυμαντέρ όπου όσο και να θες, τι επηρεασμό θα έχεις από την Πράσινη Χελώνα των Γκαλάπαγος. Μιλάμε αφ΄ ενός για τις ειδήσεις (από όλα τα παραπάνω μέσα) και αφ ετέρου για τα υπόλοιπα μηνύματα (διαφημιστικά, ιδεολογικοπολιτικά κλπ) όπου ανάλογα με το τι θέλει να σου περάσει ο πομπός, εσύ σαν δεκτης, δύσκολα μπορείς να φιλτράρεις, αφού υποσυνείδητα θα σου το περάσουν. Σήμερα είναι η τηλεόραση και το internet, παλαιότερα το ραδιόφωνο, πιο παλιά η εφημερίδα, ακόμη παλιά η εφημερίδα τοίχου και ο τελάλης.
Τα λέω αυτά, αν και εγώ αναλώνω τουλάχιστον 2-3 ώρες τηλεόρασης καθημερινά, και 3-4 internet και λιγότερο ραδιόφωνο, και έντυπα. (Και έχω μια αγάπη για το ραδιόφωνο, παλιότερα σαν ένδοξος ραδιοπειρατής, και τώρα σαν παραγωγός σε ιντερνετικό ραδιόφωνο!!! :25 :25 :25 )
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

aposal έγραψε:Μάνο όταν εγώ, ο αμαρτωλός Απόστολος, φτάσω στο σημείο να πιστέψω πως οτιδήποτε δω ή ακούσω δεν θα με επηρεάσει διότι θα το φιλτράρω έχω χάσει το παιχνίδι.
Αυτό ισχύει μεν για όλους, αλλά ο βαθμός επηρασμού είναι διαφορετικός για τν καθένα μας. Εγώ πάντως, όσο έχω εμπιστοσύνη στις δικές μου δυνάμεις, θα χάνω.
Καταλαβαίνω ότι αυτό που έγραψα έδωσε την αίσθηση μιας εγωϊστικής διάθεσης
Αλλά δεν είπα ότι δεν θα με επηρεάσει αυτό που θα δω ,και θα με επηρεάσει και τυχόν θα με βλάψει ή θα με ωφελήσει ανάλογα ,αλλά είπα ότι θα είναι επιλογή μου για το αν θα το δω ή όχι ,αν θα συνεχίσω να το βλέπω ή όχι και κατά πόσο είμαι 100% δεκτικός σε ότι ακούω στην τηλεόραση και θεωρώ πως ότι λένε αυτό και ισχύει
Είπα ότι "Tα μηνύματα τύπου "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ" νιώθω σαν να υποτιμούν την νοημοσύνη μου ,λες και εγώ δεν μπορώ να φιλτράρω τις όποιες πληροφορίες μου δίνει η τηλεόραση κτλπ και ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισαν να με ενημερώσουν ότι "ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ" κι εγώ όχι
Δεν εννοώ ότι έχουμε εγωϊστική εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις ,αλλά ότι επίσης δεν μπορώ να εμπιστευθώ μια ομάδα ανθρώπων που φτιάχνουν βιντεάκια στο ίντερνετ (ή και στην τηλεόραση σε μικρά κανάλια) και χρησιμοποιούν οι ίδιοι το μέσο που κατηγορούν για να προωθήσουν τις δικές τους ιδέες χωρίς να ξέρω καν από που κρατάει η σκούφια τους
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτό πρέπει να καλύπτει όλους τους τομείς της ζωής .Είτε βρίσκομαι μπροστά στην τηλεόραση είτε μπροστά στον υπολογιστή είτε μπροστά στο ραδιόφωνο.Ζω μέσα στον κόσμο ,χρησιμοποιώ την τεχνολογία ,και επιλέγω τι θα δω τι θα ακούσω
Πόσα προβλήματα δεν λύθηκαν μέσω της τηλεόρασης ; πόσοι πολιτικοί δεν αναγκάστηκαν εξαιτίας της τηλεόρασης να πάρουν θέση απέναντι σε μια πραγματικότητα μιας κάμερας ; Ποιός θα μάθαινε για την "ζαρντινιέρα" πχ αν δεν υπήρχαν οι κάμερες και οι ειδήσεις ; ποιός θα μάθαινε αμέσως για αυτό που έγινε προχθές στου Ρέντη ; Θα επιστρέψουμε στις εποχές που τα νέα τα μάθαινε ο κόσμος από στόμα σε στόμα ;

Να και κάποια "κανάλια" ωφέλιμα λοιπόν
(τα παρακάτω κανάλια τα βρήκα εδώ στο φόρουμ)

Τηλεοπτικό κανάλι - Λύχνος
http://www.i-m-patron.gr/lyxnos/index.html

Δικτυακός Τηλεοπτικός Σταθμός Χωρεπισκοπής Καρπασίας
http://www.karpasiatv.cy.net/

http://www.tv4e.gr/

Ωραία θα ήταν να είχε η Εκκλησία ένα κανάλι μεγάλης εμβέλειας και να έδειχνε ωραία ντοκυμανταίρ από τους Αγίους Τόπους ,ιστορίες και θαύματα Αγίων
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”