Γίναμε γονείς ! Εχουμε μία κόρη !

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Γίναμε γονείς ! Εχουμε μία κόρη !

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά , πρώτα ο Θεός την Κυριακή της 10 Απριλίου θα βαπτισθέί η κορούλα μας . Η νονά του παιδιού μας το επιθυμεί αυτό γιατί οι γονείς της θα φύγουν πριν το Πάσχα για Ελλάδα . Εγώ προσωπικά επιθυμώ να γίνει μετά το Πάσχα γιατί από την μία δεν θέλω τώρα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή και από την άλλη μετά το μυστήριο είναι δύσκολο να προσφέρεις κάτι
έτοιμο νηστίσιμο στους καλεσμένους .Τέλος πάντων .
Είπα σε μία αδελφή μίας φίλης μου η οποία ζει στην Ελλάδα για το πότε βαπτίζεται η κόρη μας και μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν βαπτίζουν τα παιδιά τόσο μικρά αλλά όταν είναι σχεδόν 1 χρονών . Είναι αλήθεια αυτό ;;;
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Domna έγραψε:Παιδιά , πρώτα ο Θεός την Κυριακή της 10 Απριλίου θα βαπτισθέί η κορούλα μας . Η νονά του παιδιού μας το επιθυμεί αυτό γιατί οι γονείς της θα φύγουν πριν το Πάσχα για Ελλάδα . Εγώ προσωπικά επιθυμώ να γίνει μετά το Πάσχα γιατί από την μία δεν θέλω τώρα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή και από την άλλη μετά το μυστήριο είναι δύσκολο να προσφέρεις κάτι
έτοιμο νηστίσιμο στους καλεσμένους .Τέλος πάντων .
Είπα σε μία αδελφή μίας φίλης μου η οποία ζει στην Ελλάδα για το πότε βαπτίζεται η κόρη μας και μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν βαπτίζουν τα παιδιά τόσο μικρά αλλά όταν είναι σχεδόν 1 χρονών . Είναι αλήθεια αυτό ;;;
Φυσικα και δεν ειναι αληθεια Δομνα .............κανονικα τα μωρα πρεπει να βαπτιζονται μολις σαραντησουν και οχι οποτε ειμαστε οικονομικα ετοιμοι για τραπεζια και γλεντια.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

με πρόλαβε ο Στάθης......έτσι άκουσα και εγώ όσο πιο μικρό το μωρό τόσο πιο καλά!! Μην σε στεναχωρεί το φαγητό...υπάρχουν τόσο ωραία νηστίσιμα..καλαμαράκια με πατάτες , χταποδάκι με πατάτες, κ.α.....!! Οι καλεσμένοι δεν θα έρθουν για το φαγητό, αλλά για το Ιερό Μυστήριο!! Γι αυτό μην στεναχωριέσαι!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ναι , έχεις απολύτως δίκαιο , Σμαρώ μου , μα φυσικά και οι καλεσμένοι δεν θα έρθουν για το φαγητό, αλλά για το Ιερό Μυστήριο !!!!!!!!!!!!!!!!!! Μετά το Μυστήριο δεν θα πάμε σε εστιατόριο αλλά θα ανεβούμε στην αίθουσα της εκκλησίας και εκεί θα κεράσουμε τους καλεσμένους καφέ και γλυκό . Δεν μπορούμε να πάμε σε εστιατόριο γιατί δεν έχουμε τα χρήματα . Οι καλεσμένοι μας θα είναι περίπου στα 100 άτομα . Σμαρώ μου , όπως και να ναι , κάτι΄πρέπει να προσφέρεις στον κόσμο αφού θα προσφέρουν και δώρα . Ναι μεν έχω ένα σορό νηστίσιμες συνταγές για γλυκά για να κάνω έγω μερικά γλυκά αλλά δεν έχω το χρόνο αφού έχω τώρα το μωρό . Ούτε και η κουμπάρα μας δεν έχει χρόνο . :( :( :(
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Φυσικά δεν νηστεύουν όλοι οι καλεσμένοι γιατί μερικοί είναι άρρωστοι ή δεν έχουν σχέση και τόσο με την νηστεία ή δεν είναι Ελληνες . Σε αυτούς μπορούμε να αγοράσουμε στο σούπερ μαρκετ τούρτες . Αλλά σε αυτούς που νηστεύουν είναι δύσκολα !!!!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Οι γυναίκες της ενορίας αν τους ζητήσεις βοήθεια , δεν μπορούν να βοηθήσουν?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σκέφτηκα, δεν μπορει κάποιος να ΄κανει 2ή 3 κατσαρόλες σαρμαδάκια νηστίσιμα, σπανακοπιτες νηστίσιμες, Βρασε και 2 ή 3 κατσαρόλες χταποδάκι ξυδάτο...και κανενα γλυκάκι και γέμισε το πιάτο. Εξάλλου δεν θα ερθουν για χόρταση , αλλα οπως ειπες και εσυ για το μυστήριο.. και θα εχεις να κερασεις κάτι...λίγο τα σαρμαδακια ειναι χρονοβόρα, αλλα αν κατσεις με βοηθεια 2 μερες νωριτερα και λίγη βοήθεια στο τυλιγμα, και πάνω απο όλα με τη Βοήθεια Του θεού και την καλή Θέληση όλα γινονται!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να την χαίρεσαι τη λεβέντισά σου Δόμνα! Πότε θα γιορτάζει;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ναι , Σμαρώ μου , πολύ καλή ιδέα σου , δεν ξέρω μόνο εαν έχουν οι γυναίκες χρόνο !!!!!!!!!!!!!!!!! Και ειλικρινά πρέπει να πω ότι κάπως ντρέπομαι να τους το πω γιατί από την μία να είναι αυτές οι γυναίκες καλεσμένες και από την άλλη να τους ζητάω να μου κάνουν φτιάξουν κάτι φαγόσιμο για τους καλεσμένους μας . :oops: :oops: :oops:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Domna έγραψε:Ναι , Σμαρώ μου , πολύ καλή ιδέα σου , δεν ξέρω μόνο εαν έχουν οι γυναίκες χρόνο !!!!!!!!!!!!!!!!! Και ειλικρινά πρέπει να πω ότι κάπως ντρέπομαι να τους το πω γιατί από την μία να είναι αυτές οι γυναίκες καλεσμένες και από την άλλη να τους ζητάω να μου κάνουν φτιάξουν κάτι φαγόσιμο για τους καλεσμένους μας . :oops: :oops: :oops:
Ίσως όμως από την άλλη και αυτές να χαρούν αν τις ζητήσεις βοήθεια!!!!!!!!!!Το σκέφτηκες αυτο? :smile: :smile: Εξάλλου τι χριστιανοί είμαστε αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον ο οποίος έχει ανάγκη απο βοήθεια. Δεν χάνεις νομίζω τίποτα να ρωτήσεις, και να μην ντραπείς....αν τις εξηγήσεις θα καταλάβουν και θα σπεύσουν να βοηθήσουν...νομίζω.. :smile: :smile: Ευχομαι να δώσει ο Θεός , να βρεις βοήθεια και όλη η Βαπτιση να είναι αρεστή πρώτα Στον Κύριο μας και μετά σε όλους τους καλεσμένους σας και να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”