Αν δεν συζητάμε για πραγματικά προβλήματα μέσα απ' την καθημερινή ζωή, γιατί πράγμα θα συζητάμε;
Αν είναι να θεωρητικολογούμε απλώς, τότε μπορούμε να διαβάζουμε βιβλία ή να γράφουμε σε blogs.
Εδώ είναι χώρος ζωντανής δημόσιας συζήτησης και συζητάμε αυτά που μας προβληματίζουν στην καθημερινή μας πνευματική προσπάθεια (τη δική μας ή των γύρω μας), μήπως κάποιος αδελφός ή αδελφή έχει να μας προτείνει κάτι από την προσωπική του εμπειρία ή απ' όσα άκουσε και διάβασε.
Προσωπικά θέματα ίσως δεν πρέπει να αναφέρονται σε όλους
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Προσωπικά θέματα ίσως δεν πρέπει να αναφέρονται σε όλους
Φυσικά και να συζητάμε αλλά όχι να δίνουμε συμβουλές λες και είμαστε ειδικοί!
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όταν στις απαντήσεις μας λέμε "Νομίζω", η "γνώμη μου είναι", "εγώ αυτό θα έκανα" τότε εκφράζουμε προσωπική άποψη, σεβαστή ανάλογα με το πόσο σοβαρή θεωρούν οι άλλοι ότι είναι η πνευματική μας προσπάθεια.
Όταν λέμε "ο Χριστός λέει", "ο Απόστολος Παύλος ή άλλος Απόστολος λέει", "ο Άγιος ή Πατέρας της Εκκλησίας ... λέει" πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη τεκμηρίωση (απόσπασμα από πρωτότυπο κείμενο ή παραπομπή).
Όταν λέμε "ο Χριστός λέει", "ο Απόστολος Παύλος ή άλλος Απόστολος λέει", "ο Άγιος ή Πατέρας της Εκκλησίας ... λέει" πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη τεκμηρίωση (απόσπασμα από πρωτότυπο κείμενο ή παραπομπή).
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ήδη έχουν βοηθηθεί πολλοί αδελφοί μας από αυτά που διαβάζουν εδώ.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Kαι μην ξεχνάτε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε προσωπικά βιώματα από,παρόμοιες περιπτώσεις.Ετσι απλά καταθέτουμε την γνώμη μας.
Τέλος πάντων,εγώ δεν διακυνδινεύω να δώσω συμβουλή σε άτομο που δεν ξέρω και στην τελική μπορεί να είναι αρκετά ευκολόπιστο και να την ακολουθήσει!filotas έγραψε:Όταν στις απαντήσεις μας λέμε "Νομίζω", η "γνώμη μου είναι", "εγώ αυτό θα έκανα" τότε εκφράζουμε προσωπική άποψη, σεβαστή ανάλογα με το πόσο σοβαρή θεωρούν οι άλλοι ότι είναι η πνευματική μας προσπάθεια.
Ξεχνάμε κάτι όμως ,πως το άτομο που ζητά βοήθεια δεν έβαλε το πρόβλημα του εδώ στο φόρουμ προς συζήτηση ,το έβαλε σε άλλη ιστοσελίδα.Συζητάμε κάτι χωρίς την άδεια αυτού που έχει το πρόβλημα ,ο άλλος από την άλλη εκθέτει το πρόβλημα του δημόσια άρα σε αυτή τη περίπτωση τι ισχύει ; Αν θέλουμε να συζητήσουμε λοιπόν το "πρόβλημα" κάποιου νoμίζω πως πρέπει να εστιάζουμε στο "πρόβλημα" και όχι στο πρόσωπο που το έχει
Καλή Σαρακοστή