aposal έγραψε:Νομίζω πως η φωνή του Δημήτρη είναι λίγο πιο βραχνή και του Νικηφόρου πιο μπάσα!
δεν κάνεις αίτηση για την επιτροπή του greek idol;;
Καλό βράδυ σε όλους...
Και δος ημίν Δέσποτα, πρός ύπνον απιούσιν, ανάπαυσιν σώματος και ψυχής και διαφύλαξον ημάς απο του ζοφερού ύπνου της αμαρτίας και απο πάσης σκοτεινής και νυκτερινής ηδυπαθείας.
Και δος ημίν Δέσποτα, πρός ύπνον απιούσιν, ανάπαυσιν σώματος και ψυχής και διαφύλαξον ημάς απο του ζοφερού ύπνου της αμαρτίας και απο πάσης σκοτεινής και νυκτερινής ηδυπαθείας.
Καλό βράδυ σε όλους. Καλό ξημέρωμα. Η Παναγιά μαζί μας.
Ασημιά κουδούνια αντηχούν στον δρόμο
πούθε πας μικρό μου ηλιοχιόνιστο
- Πάω στις μαργαρίτες πέρα στο λιβάδι
πράσινο λιβάδι - σα ζωγραφιστό.
- Πούθε πας μικρό μου διόλου δεν φοβάσαι
πέρα είν' το λιβάδι - ώρες μακριά
- Η δικιά μου αγάπη διόλου δεν φοβάται
τ' ανοιχτό τ' αγέρι την δενδροσκιά.
- Τότε να φοβάσαι γιόκα μου τον ήλιο
ακριβό μου αγόρι ηλιοχιόνιστο
- Τα μαλλιά μου ο ήλιος τακαψε για πάντα
κι είμαι ασπρομάλλης δυο χρονώ μωρό....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Καληνύχτα σε όλους! Κάντε και κανένα κομποσχοίνι...
ΥΓ: Τα νανουρίσματα είναι από τα πλέον αγαπημένα μου Ελληινκά τραγούδια! Τόσο αυτό του Χρ. Λεοντή που έβαλε πιο πάνω ο Παναής, όσο και αυτό του Μ. Λοίζου που, κατά την άποψή μου είναι αξεπέραστο!
ΥΓ2: Όλο πάθη είμαι...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άσε με στη βαθιά σκοτούρα
και μη μ' αρχίζεις τη μουρμούρα
Κόφ' το γαζί, μην το τραβούμε
Σβήσε το φως να κοιμηθούμε
Μου 'χεις ζαλίσει το κεφάλι
Άσε τη γκρίνια τη μεγάλη
Σαν ξημερώσει θα τα πούμε
Σβήσε το φως να κοιμηθούμε
Έλα γλυκά και φίλησέ με
Σβήσε το φως κι αγκάλιασέ με
Με γκρίνιες άκρη δε θα βρούμε
Σβήσε το φως να κοιμηθούμε....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.