Ναι καλή μου, το κατάλαβα ότι σε μένα απευθυνόσουν. Όμως πες μου σε ποιο δικό μου post σας αποκαλώ πλανεμένους; σε ποιο κατηγορώ τον πιστό λαό; παντού μιλώ για την ιεραρχία, ούτε καν για τους απλούς κληρικούς.raxil έγραψε:Δεν ξέρω αν κατάλαβες αλλά ο παραπάνω πληθυντικός ευγενείας αναφέρεται και σε εσένα . ( κυρίως ) .raxil έγραψε:Ο Κύριος απλά και ταπεινά γεννήθηκε και ταπείνωση εδίδαξε .ROMFAIA έγραψε:.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
και κυρίως αγαπη .
αλλά εμείς δυστυχώς δεν εννοούμε να το καταλάβουμε .
Μόνο εμπάθεια και κακία είμαστε , κυρίως για τους αδελφούς μας .
και ξεχνάμε ότι όλοι είναι εν Χριστώ αδελφοί μας .
και νομιζουμε ότι εμείς και μόνον εμείς είμαστε η αλήθεια και ο περιούσιος λαός του Κυρίου και οι σωστοί , στάζοντας συνέχεια χολή για τους άλλους , τους λαθεμένους και πλανεμένους .
ερρωσθε
Δεν έχεις πρόθεση να μας προσβάλεις αλλά σε πλάνη μας λές ότι βρισκόμαστε, ότι λάθος είμαστε και άλλα πολλά .δηλαδή εάν είχες πρόθεση τι θα μας έλεγες ?Οσον αφορά τα περί πάπα κλπ η εκκλησία αποτελείται κυρίως απο τον λαό της, και τους απλούς κληρικούς που θεολογούν με την απλότητά τους και την βιωτή τους .
Ο Κύριος θα μας κρίνει όλους και μόνον Εκείνος κατά την καρδιά του καθενος .δεν σε κρίνω δεν είμαι άξια.
Η τακτική της υπεροχής έναντι όλων δεν νομίζω ότι ούτε αποδίδει ούτε πείθει .
Ναι καποιες φορές έχω θυμώσει και γράψει πράγματα σκληρα, αλλά συνήθως είχε προηγηθεί προσβολή στην πίστη μου, αν τα ψάξεις θα το διαπιστώσεις...
Για πια τακτική "υπεροχής" μου μιλάς ;
Τονίζω για πολλοστή φορά ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΜΑΡΤΩΛΗ για να κρίνω τον οποιονδήποτε, όμως ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ούτε ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ σε κανέναν. Είτε πάπα. είτε κληρικό, είτε επίσκοπο, είτε λαϊκό. Σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χώρο (παληό και νέο) και αν ανήκει.
Και θα φωνάζω για τα άτοπα που αφορούν την πίστη και ΜΟΝΟ, για όσο καιρό μου το επιτρέπει ο καλός Θεός.
Στο κάτω - κάτω είμαι υποχρεωμένη από το ίδιο το "καταστατικό" της Εκκλησίας μας το "Πηδάλιο" να βλέπω και να μιλάω.
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ....