Χριστούγεννα χωρίς φώτα στο Λονδίνο...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

raxil έγραψε:
raxil έγραψε:
ROMFAIA έγραψε:.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
Ο Κύριος απλά και ταπεινά γεννήθηκε και ταπείνωση εδίδαξε .
και κυρίως αγαπη .
αλλά εμείς δυστυχώς δεν εννοούμε να το καταλάβουμε .
Μόνο εμπάθεια και κακία είμαστε , κυρίως για τους αδελφούς μας .
και ξεχνάμε ότι όλοι είναι εν Χριστώ αδελφοί μας .
και νομιζουμε ότι εμείς και μόνον εμείς είμαστε η αλήθεια και ο περιούσιος λαός του Κυρίου και οι σωστοί , στάζοντας συνέχεια χολή για τους άλλους , τους λαθεμένους και πλανεμένους .
ερρωσθε
Δεν ξέρω αν κατάλαβες αλλά ο παραπάνω πληθυντικός ευγενείας αναφέρεται και σε εσένα . ( κυρίως ) .
Δεν έχεις πρόθεση να μας προσβάλεις αλλά σε πλάνη μας λές ότι βρισκόμαστε, ότι λάθος είμαστε και άλλα πολλά .δηλαδή εάν είχες πρόθεση τι θα μας έλεγες ?Οσον αφορά τα περί πάπα κλπ η εκκλησία αποτελείται κυρίως απο τον λαό της, και τους απλούς κληρικούς που θεολογούν με την απλότητά τους και την βιωτή τους .
Ο Κύριος θα μας κρίνει όλους και μόνον Εκείνος κατά την καρδιά του καθενος .δεν σε κρίνω δεν είμαι άξια.
Η τακτική της υπεροχής έναντι όλων δεν νομίζω ότι ούτε αποδίδει ούτε πείθει .
Ναι καλή μου, το κατάλαβα ότι σε μένα απευθυνόσουν. Όμως πες μου σε ποιο δικό μου post σας αποκαλώ πλανεμένους; σε ποιο κατηγορώ τον πιστό λαό; παντού μιλώ για την ιεραρχία, ούτε καν για τους απλούς κληρικούς.
Ναι καποιες φορές έχω θυμώσει και γράψει πράγματα σκληρα, αλλά συνήθως είχε προηγηθεί προσβολή στην πίστη μου, αν τα ψάξεις θα το διαπιστώσεις...

Για πια τακτική "υπεροχής" μου μιλάς ;
Τονίζω για πολλοστή φορά ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΜΑΡΤΩΛΗ για να κρίνω τον οποιονδήποτε, όμως ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ούτε ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ σε κανέναν. Είτε πάπα. είτε κληρικό, είτε επίσκοπο, είτε λαϊκό. Σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χώρο (παληό και νέο) και αν ανήκει.

Και θα φωνάζω για τα άτοπα που αφορούν την πίστη και ΜΟΝΟ, για όσο καιρό μου το επιτρέπει ο καλός Θεός.
Στο κάτω - κάτω είμαι υποχρεωμένη από το ίδιο το "καταστατικό" της Εκκλησίας μας το "Πηδάλιο" να βλέπω και να μιλάω.
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ....
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ROMFAIA έγραψε:Ναι καποιες φορές έχω θυμώσει και γράψει πράγματα σκληρα, αλλά συνήθως είχε προηγηθεί προσβολή στην πίστη μου,...
Σε προσβάλαμε που στολίζουμε το σπίτι με λαμπάκια και φωτάκια τις γιορτές ?
Σε προσβάλαμε που πηγαίνουμε σε πάρτυ τραλαλά ?
σε προσβάλουμε που βλέπουμε κινηματογράφο ( αυτό το βάζω μέσα γιατί βάζω μέσα ότι φανατικό έχω δει εδώ )
Σε προσβάλουμε που δεν θέλουμε να βρίσουμε ιερείς ?
Σε προσβάλουμε σε ποιό θέμα ? που δεν τα βάζουμε με όλους και με όλα στο όνομα της Αγάπης ?
Ποιάς αγάπης ? αγάπη σου είπαν ότι το λένε αυτό ?
Αμ λάθος τα έμαθες καλή μου
Αυτό είναι ιδεοψυχακαταναγκασμός
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Εγώ πάντως κανόνισα από τώρα όταν πάω Λονδίνο θα πάω σε καζίνο, θα πάω να δω μιούζικαλ και αν γίνεται στην Chinatown του Λονδίνου. Οπότε και χωρίς λαμπάκια και φωτάκια (κόκκκινα και μη) κάτι θα βρω να σκοτώσω την ώρα μου.
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Μισό λεπτό θίξατε ένα όνειρο όχι μόνο δικό μου αλλά πολλών πολλών"μεγάλων παιδιών".Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΜΑ που μοιάζει ξωτικό με κόκκινα.Γιατί?Πιστεύω οτι και του αγίου του αρέσει που δίνει με αυτόν τον τρόπο χαρά σε εκατομμύρια παιδικές ψυχές :wink:
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Βασικά Santa Clauss βγαίνει απτο Άγιος Νικόλαος οπότε ειναι επεξεργασμένη μορφή του αγιο-Βασίλη! Όπως και να χει συμφωνώ οτι δίνει χαρά στα παιδιά οπότε πρέπει να το σεβόμαστε.
Εξάλλου όπως ενώ δεν υπάρχει ζωή μετα θάνατον εμείς θέλουμε να πιστεύουμε σε αυτήν, έτσι και ενώ δεν υπάρχει Santa Clauss θέλουμε να πιστεύουμε σε αυτον! 8)
raxil
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από raxil »

Ναι καποιες φορές έχω θυμώσει και γράψει πράγματα σκληρα, αλλά συνήθως είχε προηγηθεί προσβολή στην πίστη μου, αν τα ψάξεις θα το διαπιστώσεις...

Για πια τακτική "υπεροχής" μου μιλάς ;
Τονίζω για πολλοστή φορά ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΜΑΡΤΩΛΗ για να κρίνω τον οποιονδήποτε, όμως ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ούτε ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ σε κανέναν. Είτε πάπα. είτε κληρικό, είτε επίσκοπο, είτε λαϊκό. Σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χώρο (παληό και νέο) και αν ανήκει.

Και θα φωνάζω για τα άτοπα που αφορούν την πίστη και ΜΟΝΟ, για όσο καιρό μου το επιτρέπει ο καλός Θεός.
Στο κάτω - κάτω είμαι υποχρεωμένη από το ίδιο το "καταστατικό" της Εκκλησίας μας το "Πηδάλιο" να βλέπω και να μιλάω.
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ....[/quote]

Δεν έχω χρόνο για να ψάξω να βρώ τα ποστ σου .
αλλά όλα τα κείμενα σου αποπνεουν την ανωτερότητα και την υπεροχή του χώρου σου .
και μιαν εμπάθεια για όλους τους άλλους, τους διαφορετικούς .
Νομίζω ότι έχουμε και αγωνιζόμεθα για την ίδια ΠΙΣΤΗ .
Την πίστη στον Χριστό .εκτός και αν κάνω λάθος .
Δηλαδή εσύ θίγεσαι και εμείς όχι ? αν και μόνο και μόνο με τα απειροέλαχιστα που γνωρίζω Ορθόδοξοι διηρημένοι σε εσείς και εμείς ?
Εναν Κύριο δεν έχουμε ? τις ίδιες εντολές δεν πρέπει να ακολουθούμε ?
Και το Πηδάλιο νομίζω ότι μονον οι Ιερείς το κατέχουν τοσο σωστά για να το εφαρμόσουν ώστε να συνετίσουν τους άλλους .
Ο Κύριος να κατοικεί στις καρδιές όλων μας , να κατευθύνει την ζωή μας . και να μας φυλάει απο την υπερηφάνεια .
ΡΑΧΗΛ
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ :D αρκεί να έχουμε αγάπη αληθινή στην καρδιά μας και να βγάλουμε τις παρωπίδες που έχουν δημιουργηθεί από τον εγωισμό μας :wink:
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

raxil έγραψε:
Ο Κύριος να κατοικεί στις καρδιές όλων μας , να κατευθύνει την ζωή μας . και να μας φυλάει απο την υπερηφάνεια .
ΑΜΗΝ

Για όλους μας αυτό, για τον καθένα ξεχωριστά, όχι για συγκεκριμένα άτομα ή χώρους :wink:
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

vasilis_m21 έγραψε:Εξάλλου όπως ενώ δεν υπάρχει ζωή μετα θάνατον εμείς θέλουμε να πιστεύουμε σε αυτήν, έτσι και ενώ δεν υπάρχει Santa Clauss θέλουμε να πιστεύουμε σε αυτον! 8)
Πάμε για άλλο Topic? Με ψηφοφορία...
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Α ναι να συζητήσουμε για ζωή μετά θάνατον γιατί τώρα τελευταία έχω μία θανατοφοβία. Λοιπόν Tigris στείλε το πρώτο μήνυμα στο νέο θέμα και θα το εγκαινιάσουμε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”