Αληθεύει......???

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Vosk0z »

Στα "ταμεία" των μονών του Όρους, υπάρχει κάθε μήνα και ένα "μηνιάτικο".. Από διάφορους ενδιαφερόμενους - επενδυτές.. Και αφού υπάρχει, το εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε εσω-ενδιαφερόμενοι..

Όλες... Μία όμως δεν το αγγίζει... Αυτή με τα ψηλά τείχη.. Αυτή.. Αυτή με τις βαριές πόρτες που δεν σπάζουν εύκολα.. Αυτή που έχει και φάτσα κάρτα θέα τον "Ατλαντικό" (να ευθυμήσουμε και λίγο με τα λεγόμενα της Λαίδης..)....
Αυτή που έχει τους κακούς ανθρώπους μέσα..

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.. ^_^
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Εικόνα
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: re

Δημοσίευση από ix8ys »

saba έγραψε: Με καθε μεσον πρεπει να αγωνιστουμε εναντιον ολων εκεινων
που καπηλευονται την πιστη μας
Χμ, μάλλον κάπου έχασα επεισόδια. Αφού οι Αγιορείτες παίρνουν επιδοτήσεις για να συντηρούν τις Εικόνες και τους Ναούς τους, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι καπηλεύονται την πίστη μας; Λίγο υπερβολικό μου ακούγεται αυτό.

Απλά προς ενημέρωση, το Άγιο Όρος έπαιρνε σχεδόν πάντα επιδοτήσεις και δωρεές. Ανέτρεξε στις ιστορίες των Μονών και θα δεις για παράδειγμα, ότι αρκετοί αυτοκράτορες επιδοτούσαν το Άγιο Όρος. :)
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Να γνωρίζουν, όσοι δεν το γνωρίζουν ήδη, ότι Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ τών ανθρώπων ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, και φυσικά ούτε και τα χρήματα.
Πολλά εκατομμύρια ανθρώπων ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ, για να μην προδώσουν την πίστη τους προς τον Θεό.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Λένε ότι καλό είναι άμα δεις κάτι που μπορει να είναι ύποπτο -όπως έναν άνθρωπο να μπαίνει κρυφά από το παράθυρο μέσα σε ένα σπίτι αντί από την πόρτα- να κάνεις καλό λογισμό. Πώς ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που δυστυχώς έχασε τα κλειδιά του;
Απαγορεύεται δηλ όταν κάποιος κάνει προσευχή λέγοντας "Θεέ μου έχω ανάγκη τα τάδε πράγμα" ο Θεός να του δίνει την οικονομική ανάγκη μέσω μίας επιχορήγησης της Ε.Ε; Μπορεί αυτό να το θέλει ο ιδιος ο Θεός. Μην κρίνουμε για το τι είναι καλό και τι όχι γιατί η σκέψη του ανθρώπου καταλήγει στον εγωισμό. Εμείς έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε. ΠΡΟΣΕΥΧΗ! Δεν είναι αλήθεια ότι όταν προσευχόμαστε η χάρις του Θεού πράττει αυτά που θέλει; Ε, τι άλλο θέλουμε;
Θες να διαφυλάξεις την πίστη; Ε, τότε προσευχήσου. Απλό και κατανοητό!
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

Evi_J έγραψε:Θες να διαφυλάξεις την πίστη; Ε, τότε προσευχήσου. Απλό και κατανοητό!
Εκτός από την προσευχή θα πρόσθετα και την Αγάπη....
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Νομίζω πως η αγάπη έρχεται όταν προσεύχεσαι.

(Η προσευχή ανοίγει την καρδιά και τα βλέπεις όλα ποιο καλά, ποιο καθαρά, λιγότερο εγωιστικά... έτσι συμπεριφέρεσαι και ανάλογα στους άλλους)
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Όπως λένε οι Άγιοι, που είχαν ζωντανή την εμπειρία τής προσευχής, όποιος δεν ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ είναι ΝΕΚΡΟΣ.
Η αγάπη, προς τον Θεό και τους ανθρώπους, είναι η ΚΟΡΥΦΑΙΑ εντολή, και μέσα της ΠΕΡΙΕΧΕΙ όλες τις άλλες αρετές.
Η ΤΕΛΕΙΑ αγάπη όμως, είναι ΔΩΡΟ τού ΘΕΟΥ.
Όλα τα προηγούμενα, διδάσκονται από τούς Αγίους τής Εκκλησίας.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”