Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

vasilisalt έγραψε:Η ομιλία ήταν πράγματι εξαιρετική.
Πέραν απ αυτήν ορμόμενος από τα γραφόμενα των αδελφων, θέλω να πω ορισμένα πραγματάκια.
Η κρίση πράγματι είναι και πνευματική, αλλά υπό την ευρεια έννοια και όχι την ΄΄εκκλησιαστική΄΄.
Για να γίνω σαφέστερος.
Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι οι πάντες ζητάνε από το κράτος τα πάντα, σαν το κράτος
να είναι ο Αλη Μπαμπάς και να πρέπει να μοιράσει τα κλοπιμαία στους 40 κλέφτες.
Και το κράτος μπαταχτσής λειτουργεί ως Αλή Μπαμπάς και χειρότερα.
Μέρος της κρίσης αποτελεί και η εκκλησία. Εννοείται αυτό. Μη το ξεχνάμε.
Να μη ξεχνάμε ότι και η εκκλησία κάνει ΄΄ρουσφέτια΄΄.
Κάνει βέβαια και γιγάντιο έργο.

Καλή φώτιση σε όλους.

Αμήν Βασίλη αμήν .

Γιά τώρα θα πω, .... νάναι ευλογημένο.

Πιστεύω πάντως ότι η κρίση είναι πνευματική , υπό την εκκλησιαστική ένοια.

Όμως αν είναι (που θα είναι) το κλίμα κατάλληλο, θα το αναλύσουμε μετά τις γιορτές, ... κι αυτό μην τυχόν και οξυνθούν τα πνεύματα μέρες που είναι.

Καλό υπόλοιπο.
Ευλογείτε
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Δεν είχα ούτε έχω καμια διάθεση αντιδικίας, αγαπημένε μου καπετάνιε.
Διάθεση για κουβεντούλα είχα και έχω.
Για να μην παρανοηθώ λοιπόν, νομίζω στη φάση που βρίσκεται η χώρα μας,
πρέπει να δούμε κατάματα τις αλήθειες και να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε - αλλάξουμε.
Τώρα αν αφεθούμε στις θεωρητικολογίες - που είναι χρήσιμες, δεν αντιλέγω - κλαύτα χαράλαμπε!
Καλή είναι η βελτίωση του ανθρώπινου είδους, αλλά αν περιμένουμε αυτό για να βγούμε από τη κρίση,
ξανακλάφτα χαράλαμπε.
Επιτέλους να πούμε στο τεμπέλη που τσεπώνει το δημόσιο μισθό του, στον νεότατο συνταξιούχο με
την παχυλή σύνταξη και το εξαίσιο εφάπαξ, στον φοροκλοπέα επιχειρηματία, στον κλέφτη ανάξιο και ψεύτη
πολιτικό κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. πως πρέπει να αλλάξει ΤΩΡΑ!!!!
Τώρα αν τυχαίνει να είναι κοντά στην εκκλησία ή μέλος της ή ...., καλό είναι αυτό, αλλά ...
Αν το δούμε υπο την ευρεία έννοια, εννοείται πως η επαφή με την εκκλησία του Χριστού μας, θα επιφέρει
πνευματική άνοδο, άρα και βελτίωση, άρα και ....
Ωραία, αν θέλουμε όμως να μιλήσουμε για λύσεις εδώ και τώρα, θα πρέπει να στηλιτεύσουμε τις αδυναμίες μας.
Άσε λοιπόν κύριε τις δημόσιες επικλίσεις σου για τη χριστιανική συμπεριφορά σου και πήγαινε για δουλειά,
και αν πήρες σύνταξη 40 χρονών ξεκίνα να προσφέρεις εθελοντικά και αν κλέβεις φόρο και φπα να σου κοπεί το χέρι (που λέει ο λόγος) κλπ κλπ.

Ρώτησα έναν φίλο γιατί αμοιβόταν συγκεκριμένος ιερέας για τα τρισάγια κλπ και μου απάντησε πως σπουδάζει παιδιά.
Του είπα ο χειρούργος, ο αναισθησιολόγος, ο πολεοδόμος, κλπ κλπ δεν σπουδάζει παιδιά;;;;;;;;;;;
Λέει δεν παίρνουν τα ίδια... Αυτοί πάιρνουν περισσότερα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ΤΩΡΑ, από μια εγκύκλιο που να λέει πως απαγορεύεται το ΄΄λάδωμα΄΄ των ιερέων και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.
Να δείτε πως θα γεμίσουν οι εκκλησίες. Κοσμοσυρροή θα γίνει...
Αντί αυτού, όλα τα υπόλοιπα...

Για να μη γίνει καμμία παρεξήγηση.
Τα λεγόμενά μου δεν έχουν καμμία σχέση με την υπέροχη ομιλία.
Αυτά λοιπόν. Ν αλλάξουμε όλοι. Με πρώτον εμένα. Αλλά όλοι.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

vasilisalt έγραψε:πρέπει να δούμε κατάματα τις αλήθειες και να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε - αλλάξουμε.Τώρα αν αφεθούμε στις θεωρητικολογίες - που είναι χρήσιμες, δεν αντιλέγω - κλαύτα χαράλαμπε!
Ακριβώς έτσι είναι..
vasilisalt έγραψε:Καλή είναι η βελτίωση του ανθρώπινου είδους, αλλά αν περιμένουμε αυτό για να βγούμε από τη κρίση,
ξανακλάφτα χαράλαμπε.
Σε πνευματικό επίπεδο, πρέπει να προσευχόμαστε και ν' αγαπάμε.
Και σ' αυτό δεν έχει "κλάφτα Χαράλαμπε"..
Όσο ουτοπικό και αν είναι, πρέπει να το παλέψουμε..
Είναι σαφές από την Πίστη μας..
Αλλά και ακόμα παραπέρα αν το πάμε, ο Καζαντζάκης άλλωστε έλεγε πως,
"όταν υπάρχει κάτι άσχημο, αν πηγαίνει άσχημα η ανθρωπότητα, να σκέφτεσαι πως υπαίτιος για όλα της τα δεινά είσαι εσύ.."
vasilisalt έγραψε:Αυτά λοιπόν. Ν αλλάξουμε όλοι. Με πρώτον εμένα. Αλλά όλοι.
Έτσι είναι..
Με εμένα πρώτον..

Για τα πνευματικά το είπαμε..
Τα ξέρουμε..

Για τα κοινωνικά, είναι ένα άλλο θέμα..
Σε πρώτη φάση, εκλογές έρχονται..
Ξέρουμε ή υποθέτουμε, ποιός και τι έκανε..
Οι γνώσεις μας και οι υποθέσεις μας αφορούν όσους έκαναν κάτι, όσους κυβέρνησαν και μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν.. Αυτοί που δεν κυβέρνησαν ακόμα, δεν ξέρουμε τι θα κάνουν και που θα μας οδηγήσουν, προφητικό χάρισμα άλλωστε δεν διαθέτουμε..
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, ξέρουμε τι να κάνουμε ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συνεχίζοντας τα παραπάνω,
να προσθέσω,
ότι είναι άψογη κατά τη γνώμη μου η τοποθέτηση του Βασίλη..

Επίσης να συμπληρώσω, τα εξής δύο:

1. Για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του πλησίον μας,
ΜΟΝΟ ένας τρόπος υπάρχει:
Η προσευχή, η Αγάπη και το προσωπικό έμπρακτο και βιωματικό παράδειγμά μας..

Αν τούτο δεν το τηρούμε, τότε δε μπορούμε και να γκρινιάζουμε για τα ανωτέρω κακώς κείμενα..

2. Για να διορθωθούν τα πράγματα σε σχέση με αυτούς που μας κυβερνούν,
ΜΟΝΟ ένας τρόπος υπάρχει:
Η ψήφος μας..

Αν η συμπεριφορά μας είναι πάντα η ίδια σε ολόκληρη τη ζωή μας, επίσης δε μπορούμε να γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα σε σχέση μ' αυτό..
Ξέρουμε ποιοί ευθύνονται..
Ας μην τους ψηφίσουμε ξανά..
Και αν η διάκρισή μας, μάς λέει ότι ανάμεσα στους εναπομείναντες προς ψήφιση δεν μας αντιπροσωπεύει κανένας, ε τότε ας μην ψηφίσουμε κανέναν..

ΥΓ.
Συγγνώμη για την πολιτική θέση..
Απλά με αγάπη σας λέω τη γνώμη μου, η οποία εννοείται πως μπορεί νάναι λάθος..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παναγιώτη δεν είπα ότι δεν χρειάζεται η πνευματική αφύπνιση - ανάσταση.
Προς Θεού!
Είπα πως δεν είναι δυνατόν στην πιο κρίσιμη στιγμή να μας συντηρούν οι θεωρητικές μεγαλοστομίες.
Χρειάζονται πρακτικές λύσεις και άμεσα! Τα υπόλοιπα να δούμε πως θα τα πετύχουμε.
Κ Ο Υ Ρ Α Σ Τ Η Κ Α!
Η χώρα μας πεθαίνει και οι Έλληνες κοιμούνται όρθιοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άλλος περιμένει το Σαμαρά ως σωτήρα, με το ίδιο σχήμα και τις μπούρδες που μας έφεραν ως εδώ.
Ο άλλος κονταροχτυπιέται πως ο Γιωργάκης δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας και πως είναι εθνικό κεφάλαιο.
Ο άλλος καλά καλά ψήφιζε 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και τώρα θα μας ξανατιμωρήσει ψηφίζοντας Παπαρήγα.
Ο άλλος έχει κολλήσει στην εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική καθαρότητα.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο άλλος μιλάει για το κομμουνιστικό ιδεώδες (ξεπερνούν οι μπουρδολόγοι αυτού του είδους το 25%).
ΕΛΕΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάθετε να σκέφτεστε και να μιλάτε αληθινά!
Αν ξεκινήσουμε όλοι να σκεφτόμαστε και να μιλάμε ΑΛΗΘΙΝΑ, απλά, λογικά και ορθά θα βρούμε λύσεις, θα βρούμε πολιτικούς, θα βρούμε δασκάλους, θα βρούμε ιερείς κλπ κλπ κλπ.
Όσο ότι δεν μας βολεύει τα βάζουμε κάτω από το χαλί, οδηγούμαστε στο χάος.
Κ Ο Υ Ρ Α Σ Τ Η Κ Α! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;;;;;;;;;;;;;;
ΤΕΛΟΣ

ΥΓ
Ο Μεσογαίας είναι από αυτούς που τα λόγια του συνήθως είναι και έργα. Από την αρχη της διακονίας του και ας προσευχηθούμε έως το τέλος.
Θαυμάστε το έργο του για το εγληματικό χαράτσι της ΔΕΗ. Αφού το εντόπισε εγκαίρως, δεν έμεινε σε κούφια μεγάλα λόγια για τις ευθύνες των άλλων, αλλά
ενεργοποίησε δυνάμεις που πιθανόν να χρειαστεί να ελαφρύνουν τα βάρη από τους ανήμπορους.
Τι να πω. Απλά να υποκλιθώ.
Ας με φωτίσει ο Θεός κάποια στιγμή να μπορέσω να φιλήσω αυτό το χέρι του αντιπροσώπου Του.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Νάναι ευλογημένο αγαπημένοι μου, :8 θα γίνω γραφικός και πάλι.

Ας μην κάνουμε γρήγορα παιδιά και δεν τα βάλουμε αυτά τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους μαθητές μας και γενικότερα τα Ελληνόπουλα στην εκκλησία Του, … σήμερα ΤΩΡΑ ,... και θα σου πω , μετά από δεκα είκοσι χρόνια αν δεν θα τάχουμε κλάψει Βασίλη (Χαράλαμπε) όταν θα έχουμε γίνει Μουσουλμάνοι διότι σήμερα (όχι μόνο γιά την Ελλάδα , αλλά γιά όλο τον Χριστιανικό κόσμο ) υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις γι' αυτό –και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν εννοώ εσένα Βασίλη-.

Τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες, των πράξεων του παρελθόντος μας, και αυτό …. κατά παραχώρηση Θεού.
Ας κάνουμε ότι μπορούμε, αλλλά θα πρέπει να δούμε μακριά , δεν είναι ακόμα αργά Δόξα τω Θεώ.

Προσωπικά κρατάω το παρακάτω μόνο …. προς το παρών
«….οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσοντε παντώς αγαθού»!!!!

Κύριε Ελέησον
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Captain Yiannis έγραψε:Νάναι ευλογημένο αγαπημένοι μου, :8 θα γίνω γραφικός και πάλι.

Ας μην κάνουμε γρήγορα παιδιά και δεν τα βάλουμε αυτά τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους μαθητές μας και γενικότερα τα Ελληνόπουλα στην εκκλησία Του, … σήμερα ΤΩΡΑ ,... και θα σου πω , μετά από δεκα είκοσι χρόνια αν δεν θα τάχουμε κλάψει Βασίλη (Χαράλαμπε) όταν θα έχουμε γίνει Μουσουλμάνοι διότι σήμερα (όχι μόνο γιά την Ελλάδα , αλλά γιά όλο τον Χριστιανικό κόσμο ) υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις γι' αυτό –και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν εννοώ εσένα Βασίλη-.

Τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες, των πράξεων του παρελθόντος μας, και αυτό …. κατά παραχώρηση Θεού.
Ας κάνουμε ότι μπορούμε, αλλλά θα πρέπει να δούμε μακριά , δεν είναι ακόμα αργά Δόξα τω Θεώ.

Προσωπικά κρατάω το παρακάτω μόνο …. προς το παρών
«….οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσοντε παντώς αγαθού»!!!!

Κύριε Ελέησον
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ
Athanasius
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Athanasius »

Αφήσαμε την μονή Αλήθεια και τρέχαμε πίσω από άλλους θεούς.

Όλα αυτά που τραβάμε είναι από το ξερό κεφάλι μας , άντε να δούμε θα βάλουμε μυαλό.Εικόνα
Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Μέγας Αλέξανδρος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”