Απαγόρευση θείας κοινωνίας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Απτην άλλη πρέπει να είμαστε περήφανοι που η νέα γενιά συνδυάζει ερωτισμό με πνευματικότητα :roll: !
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 444
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα

Δημοσίευση από Yunan »

Φίλε Lovethink,

Δεν προσερχόμαστε στην Θεία Κοινωνία επειδή είμαστε άξιοι. Αλίμονο εάν πιστεύαμε κάτι τέτοιο.

Προσερχόμαστε γιατί είμαστε αμαρτωλοί, και προσπαθούμε να κάνουμε τον αγώνα μας και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Βέβαια ο πνευματικός μας που γνωρίζει τα της ψυχούλας μας γνωρίζει πότε και με ποιες προυποθέσεις θα μας οδηγήσει στη στιγμή αυτή και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα αναζητώντας την συγχώρεση με την Εξομολόγηση και τη στήριξη του αγώνα μας με τη Θεία Κοινωνία.

Το να αμαρτάνω, δηλαδή να αστοχώ είναι ανθρώπινο. Το να μην απελπίζομαι και να προσπαθώ να σηκωθώ έπειτα από κάθε πτώση είναι το ζητούμενο.

Ο Θεός μαζί μας
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

vasilis_m21 έγραψε:Απτην άλλη πρέπει να είμαστε περήφανοι που η νέα γενιά συνδυάζει ερωτισμό με πνευματικότητα :roll: !
Εγώ είμαι η νέα γενιά ? :pppppp
Αχ τι ωραία ...... καλά θα ήταν
1-2 φορές το χρόνο κοινωνάω και εγώ αλλά με την άδεια του πνευματικού μου
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: Παρ Ιαν 20, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Απαγόρευση θείας κοινωνίας

Δημοσίευση από tigris »

lovethink έγραψε:ΤιΑπό την άλλη όμως η απαγόρευση της θείας κοινωνίας μπορεί να με εξοργίσει όπως θα με εξόργιζε αν ήμουν ερωτευμένος και μου απαγόρευαν να συναντήσω τον/την αγαπημένο/η μου
Εμένα, όταν είχε συμβεί να αναβάλλουμε τη Θεία Κοινωνία (λόγω παραπτώματος)...δεν με είχε βοηθήσει..αντίθετα, με είχε ρίξει στη ραθυμία. Το είπα αργότερα στον Πνευματικό μου για να το ξέρει...
Από την άλλη, λόγω συνθηκών του ματαίου αυτού βίου, μου έχει συμβεί να μην κοινωνήσω για πολύ μεγάλο διάστημα (πχ φετος το καλοκαίρι...από το προηγούμενο Πάσχα κοινώνησα πρόσφατα) Είναι όμως και "καλη" αυτή η αποχή γιατί μας κάνει να εκτιμάμε αλλιώς το Μυστήριο.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1768
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 27, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από 123 »

vasilis_m21 έγραψε:Απτην άλλη πρέπει να είμαστε περήφανοι που η νέα γενιά συνδυάζει ερωτισμό με πνευματικότητα :roll: !
Πως γίνεται αυτό? Καινούργια πατέντα ειναι ? Τι λέει ο πνευματικός σου?

Το χαίρεσαι που η νεολαία κοινωνεί κάθε Πάσχα και Χριστούγενα? Εγώ δεν το χαίρομαι βέβαια και δεν θα το έλεγα καμαρώνοντας....
Θα πω στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος....
Πάλι καλά που υπάρχουν παιδιά και κοινωνούν 2 φορές το χρόνο αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν είναι πνευματικότητα αυτή βέβαια αλλά απλά μια αρχή που μακάρι ο Θεός να τα προστατέψει δίνοντάς τους χρόνο για μετάνοια.
Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 05, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Μακρυά..

Δημοσίευση από Vosk0z »

parikos έγραψε:"Στον τάδε καλά τα είπα...μήπως τον έριξα σε απελπισία; άραγε στον δείνα έπρεπε να του βάλω κανένα κανόνα παραπάνω γιατί δεν μου φάνηκε τόσο μετανιωμένος..."
Συγχωρέστε με... Αλλά σε ποιον από όλους τους ανθρώπους, έβαλε ο Χριστός μας κανόνα..?
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από stratos »

Εικόνα
pilios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 13, 2005 6:00 am

Δημοσίευση από pilios »

H ορθοδοξία δεν είναι καταναγκάστηκα έργα, είναι ιατρείο ψύχων ,νοσοκομείο , και ότι χρησιμοποιεί έχει σκοπό θεραπευτικό .Όπως μας διδάσκει η ΣΤ΄Οικουμενικη σύνοδος, η αμαρτία είναι ασθένεια της ψυχής. Γι΄αυτό λοιπόν και τα επιτίμια δεν είναι ποτέ τιμωρία αλλά είναι φαρμακα,θεραπευτικη αγωγή, για την ασθένεια της ψυχής. Διδονται κυρίως για να συνειδητοποίηση ο άνθρωπος το μέγεθος της αμαρτίας του και να μετανοήσει ειλικρινά. Ακόμη τα επιτίμια δεν είναι κάποιο τίμημα πυ δίνουμε για την εξαγορά των αμαρτιών μας σαν τα συγχωροχάρτια. Ούτε κατά κάποιο τρόπο μας εξιλεώνουν η μας δικαιώνουν στα μάτια του θεού. Ο θεός δεν είναι κάποιος στυγνός δικτάτορας που απαιτεί εξιλεωτικές τιμωρίες. Δεν έχουν επόμενος τιμωριτικο χαρακτήρα τα επιτίμια. Είναι πνευματικά φάρμακα και πνευματικά αγωνίσματα που μας βοηθούν αποτελεσματικά . Γι΄αυτο και πρέπει να τα δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη και να τα τηρούμε με επιμέλεια και ακρίβεια.


Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!
balloo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 107
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 26, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

κοινωνια

Δημοσίευση από balloo »

γνωμη μου ενας αυστηρος πνευματικος κανει κακο σεναν ανθρωπο και τον κανει να μη ξαναπαει να εξομολογηθει.οταν παει ενας πρωτη φορα να εξομολογηθει ,ενας κοσμικος που δε ξερει απο πνευματικα και ο γεροντας τον κραξει αυτο τον κανει να μη θελει να ξαναπατησει.οι εναρετοι γεροντες ειναι αυστηροι με τον εαυτο τους και χαλαροι με τους ανθρωπους.καταλαβαινουν οτι εχουν ανθρωπινα παθη και στη σημερινη κοινωνια και στα χρονια που ζουμε οι ανθρωποι οπως ελεγε και ο π παισιος δε θελουν πολυ ζορι.
σενα αμαρτωλο ο σωστος πνευματικος προσπαθει να του δωσει να καταλαβει οτι αυτο πουκανε δεν ηταν σωστο και τον βοηθα στη μετανια οχι στη τιμωρια απομακρυνοντας τον απο τη θεια κοινωνια. βεβαια οταν ενας ανθρωπος παει να εξομολογηθει και εχει σοβαρα αμαρτηματα πχ μια γυναικα εχει κανει εκτρωσεις και δεν εχει μετανοισει πραγματικα για τα παιδια που σκοτωσε τοτε φυσικα και δεν εχει δικαιωμα να κοινωνισει .γνωμη μου ολα αυτα χωρις να θελω να επιρεασω κανεναν.τωρα που ειπα για γυναικα και εκτρωσεις ακουστε και ενα περιστατικο που μου αφιγηθηκε μια γνωστη μου.αυτη ηταν φοιτητρια και εμεινε εγκυοσ και ως δικαιολογια προβαλε το οτι εχει να δωσει μαθηματα και αποφασησε να κανει εκτρωση.η εκτρωση πραγματοποιηθηκε με επιτυχια.την ωρα εκεινη στο τελος της εκτρωσης απεναντυ απο το κρεβατι της λεγαμενησ γυναικας υπηρχε μια εικονα της Παναγιας. η ιδια μου αφηγηθηκε οτι με τα ματια της ειδε την εικονα αυτη (τη Παναγια)να δακρυζει! η γυναικα αυτη ηταν και ειναι καθηγητρια μωρφομενος ανθρωπος κατι τετοιοι ζουν σημερα στη κοινωνια μας και θεωρουντε μορφομενοι και πολιτισμενοι αλλα δυστυχως ειναι χειροτεροι απο τουσ γυφτους. γιατι οι γυφτοι κραταν τα παιδια τους και δε τα πετανε στα σκουπιδια. επισης φορανε φουστα ολεσ οι γυνεκεσ ανεξερεντως κατι που εμεις και θα βαλω και τον εαυτο μου μεσα δε το κανουμε.οχι οτι ειναι τρομερο αμαρτημα αλλα λεω ποσο συνιδιτοι ειναι οι γυφτοι προσον που εμεις δεν εχουμε δυστυχως και το παιζουμε και πολιτισμενοι.
:-)
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

nkope έγραψε:Φίλε πάρικε,

Ο Κύριος μας έδωσε τα πάντα και ζήτησε για αντάλλαγμα μόνο ένα πράγμα το θέλημά μας. (όποιος χάσει την ψυχή του θα την κερδίσει λέει ο Κύριος)

Μας ζήτησε δηλαδή να υποτάξουμε το θέλημά μας στο δικό Του. Αυτό, λοιπόν, επειδή είναι δύσκολο να το καταλάβουμε, εμείς τα πνευματικά νήπια γι αυτό χρειάζεται, μέχρι να μεγαλώσουμε πνευματικά και να μην το χρειαζόμαστε πια, να υποτάξουμε το θέλημά μας στις οδηγίες του Πνευματικού μας.

Τον Πνευματικό μας Πατέρα αντίθετα με το φυσικό μας πατέρα μπορούμε να τον επιλέξουμε. Γι αυτό πρέπει ν' αναζητήσουμε με προσοχή ένα Πνευματικό που να μας αναπαύει, να μας καταλαβαίνει δηλαδή και να τον καταλαβαίνουμε, όχι όμως να μας λέει ότι θέλουμε ν΄ακούσουμε.

Όταν ο Πνευματικός μας βλέπει ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι πνευματικά για να ενωθούμε μέσω της Θείας Κοινωνίας με τον Κύριο, τότε μας λέει να αναβάλουμε τη Θεία Κοινωνία μέχρι να προετοιμαστούμε μέσω της πνευματικής άσκησης που μας συνιστά. Αν δεν τον υπακούσουμε και κάνουμε του κεφαλιού μας τότε κινδυνεύουμε να πέσουμε σε πνευματικές περιπέτειες. Αν τον ακούσουμε κι αγωνιστούμε να βελτιωθούμε πνευματικά για να αξιωθούμε της Θείας Κοινωνίας, τότε μόνο να ωφεληθούμε έχουμε.

Δεν είναι όλοι οι ιερείς κατάλληλοι για πνευματικοί, ούτε όλοι οι πνευματικού κατάλληλοι για όλους τους ανθρώπους. Η σχέση μας με τον Πνευματικό μας είναι προσωπική, είναι σχέση εμπιστοσύνης και χριστιανικής αγάπης. Εκείνος σκύβει με αγάπη πάνω απ' τις πληγές μας κι εμείς μ΄εμπιστοσύνη και αγάπη δεχόμαστε τη θεραπεία που μας προτείνει. Δε γίνεται αλλοιώς. Γι αυτό μεγάλη προσοχή στην επιλογή Πνευματικού. Η επιλογή αυτή είναι σπουδαιότερη ακόμη κι απ' την επιλογή του συζύγου μας.
Φίλε μου μεγαάαααααλη κουβέντα αυτή. Η υπακοή..........η υπακοή είναι μαρτύριο. Και όταν λέμε υπακοή δεν εννούμε όταν π.χ,. ο πνευματικός μας πει "νήστευε Τετάρτες και Παρασκευές"...αυτό είναι αυτονόητο και λέγεται "συμφωνία". Υπακοή είναι να σου λέει το καλοκαίρι: "που θα πας διακοπές;" Να του λές στο "τάδε νησί..." και να σου απαντάει "πήρες ευλογία; Δεν έχει να πας πουθενα!". Άντε να σε δω πως γυρνάς στο σπίτι και αδειάζεις το σακκίδιο.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”