Μη ντρέπεστε , ας συστηθούμε μεταξύ μας !

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
thrinodos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Re: Μη ντρέπεστε , ας συστηθούμε μεταξύ μας !

Δημοσίευση από thrinodos »

Χεχε! Ο Γιπώργος σας ευχαριστεί για την ένθερμη υποδοχή!

Υ.Γ. Αν και δεν είναι η σωστή ενότητα, πότε υπολογίζεται η επόμενη φορουμική επίσκεψη στο Άγιον Όρος;
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Είναι πρώτα 18-23 Ιανουαρίου, μετά 17-19 Φεβρουαρίου και μετά 19-26 Μαϊου Γιώργο..

Κοίτα αυτά:

viewtopic.php?f=35&t=15978

viewtopic.php?f=35&t=15427

viewtopic.php?f=35&t=15384

:smile: :smile:
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Dimitris39 έγραψε:
aposal έγραψε:Καλώς ήρθες Γιπώργο στην παρέα μας!
και απο μενα Γιπώργο καλως ορισες στην παρεα μας
Αυτά να τα βλέπουν οι αρμόδιοι που με αξιοθαύμαστη επιμονή αρνούνται να μας δώσουν το δικαίωμα της επεξεργασίας (edit)! Ας είν' καλά το γενάτι σας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

aposal έγραψε:
Dimitris39 έγραψε:
aposal έγραψε:Καλώς ήρθες Γιπώργο στην παρέα μας!
και απο μενα Γιπώργο καλως ορισες στην παρεα μας
Αυτά να τα βλέπουν οι αρμόδιοι που με αξιοθαύμαστη επιμονή αρνούνται να μας δώσουν το δικαίωμα της επεξεργασίας (edit)! Ας είν' καλά το γενάτι σας!
Επίτηδες το κάνεις το λαθάκι για να μας λες οτι έχουμε και γενάτι :P
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

aposal έγραψε:Ας είν' καλά το γενάτι σας!
agiooros έγραψε:μας λες οτι έχουμε και γενάτι :P
Ως γνωστόν δεν υπάρχει "γενάτι", αλλά "γινάτι", όπερ προέρχεται απ' την Τουρκική λέξη "γινάτ"..

Και για του λόγου το αληθές η απόδοση του νοήματος του "γινατίου" στο παράπονο του Δημήτρη Χόρν προς την Έλλη Λαμπέτη...

Aς είν' καλά το γινάτι σου....

Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Χορν

Τα γιασεμιά εσκύψαν
για το χατήρι σου
κι ολόκληρο το κρύψαν'
το παραθύρι σου

Το κόκκινο γεράνι
τη φλόγα του πετά
Εσύ 'σαι για στεφάνι
κι εγώ του θανατά

Βρε, ας είν' καλά το γινάτι σου
δε σου θυμώνω εγώ
Κι αν μου γυρίζεις την πλάτη σου
Εγώ δε σε παρεξηγώ

Βαράτε βιολιτζήδες
ασίκικο σκοπό
Στο πλάι μου την έχω
εκείνη π' αγαπώ

Βασιλικός στη γλάστρα
πλατύφυλλος ανθεί
κι εγώ μιλάω με τ' άστρα
για σένανε ξανθή

Στα χείλια σου το γέλιο
στα μάτια η απονιά
Εγώ θα την εκάψω
αυτή τη γειτονιά

Βρε, ας είν' καλά το γινάτι σου
δε σου θυμώνω εγώ
Κι αν μου γυρίζεις την πλάτη σου
Εγώ δε σε παρεξηγώ

Βαράτε βιολιτζήδες
ασίκικο σκοπό
Στο πλάι μου την έχω
εκείνη π' αγαπώ....

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

οτι έγραψε ο Απόστολος αντέγραψα :oops:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να σταματήσουν οι εκτός θέματος (off-topic) τοποθετήσεις. Αντε μπράβο!
ΥΓ: Να επαναφέρετε την επεξεργασία.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

aposal έγραψε:Αντε μπράβο!
πόσο μου χεις λείψει Αμαρτωλέ. . !
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
international
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από international »

Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, αλλά και κύριοι και κυρίες. Θα κάνω μια μικρή παρουσίαση του εαυτού μου σε αυτό το τόπικ, όπως έχουν κάνει και πολλά άλλα μέλη. Πρέπει πρώτα όμως να πω δημόσια ευχαριστώ στην ομάδα διαχείρισης που αποδέχτηκε τον λογαριασμό μου.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και είμαι 24 ετών. Αν και βλέπετε ένα μεγάλο ποστ, σας λέω εξ αρχής να μην αναμένεται κάποια ακραία ιστορία, ή περίεργη, ή σπάνια κτλ, που με έκανε να γίνω πιστός χριστιανός ορθόδοξος και θα σας την πω εδώ. Η περιγραφή που ακολουθεί είναι κάπως διαφορετική.

Λοιπόν, εγώ χαρακτηρίζω τον εαυτό μου σαν ένα άτομο ανήσυχω που συνέχεια αναζητεί. Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνεται. Δεν μου φεύγει από το μυαλό η σκηνή της δασκάλας μου στη πρώτη δημοτικού, που μας είπε ότι όλα και τα πάντα τα έφτιαξε ο Θεός και εγώ από τότε για πολύ καιρό προσπαθούσα να βρω ποιος έφτιαξε τον Θεό και να το τεκμηριώσω σοβαρά. Οι συζητήσεις με θείους και συγγενείς για θρησκείες, φιλοσοφίες, μεταφυσική, ιστορία, πολιτική και επιστήμη ήταν και είναι συχνό φαινόμενο. Που θέλω να καταλήξω; Ότι λίγο από έμφυτα κύτταρα και λίγο από το περιβάλλον γύρω μου, έχω καταλήξει τώρα στα 24 μου να είμαι ένα άτομο που στο 90 % της ημέρας του ψάχνεται και αναζητά. Κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, και κάθε χρόνο. Για πάντα. Όσο το μυαλό μου παίρνει στροφές. Ελπίζω να συνεχίσει να παίρνει στροφές και να υπάρχει και μετά το θάνατό μου.

Το βιογραφικό μου είναι ένα απλό, μέτριο και μέσο βιογραφικό ενός απλού ανήσυχου και μη αδιάφορου για τις εξελίξεις νεαρού, 2012 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού. Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) (για όσους ξέρουν), με ειδίκευση τα συστήματα αυτόματου ελέγχου, τη ρομποτική και τα μαθηματικά. Άλλα επιστημονικά ενδιαφέροντά μου είναι τα έξυπνα υπολογιστικά συστήματα, η μετεωρολογία και η αστρονομία. Καλώς ή κακώς λόγω της νεαρής μου ηλικίας αυτά τα αντικείμενα είναι τα κύρια θέματα στα οποία ψάχνομαι καθημερινά. Όνειρό μου είναι να πάω σε μια αναπτυσσόμενη και βιομηχανοποιημένη χώρα και να εργαστώ σε ερευνητικούς τομείς των έξυπνων ρομπότ (εξού και το nickname: international). Όλα αυτά σας τα είπα για να καταλάβετε που κινούμαι και σε ποιο σημείο βρίσκεται η επιστημονική καλλιέργεια του μυαλού μου.

Για να μπούμε και λίγο σε πιο σχετικά με το φόρουμ θέματα θα σας πω την άποψή μου γενικά για τον Θεό και τον χριστιανισμό. Καταρχάς η ύπαρξή του Θεού είναι 100% σίγουρη και επιβεβαιωμένη. Λίγο, πάρα πολύ ελάχιστα, να βάλει κανείς το μυαλό του να σκεφτεί θα καταλάβει ότι Θεός υπάρχει πέραν πάσης αμφιβολίας. Για κάποιους απλά η ύπαρξή τους είναι επιβεβαίωση, για κάποιους άλλους οι διαστάσεις του σύμπαντος είναι και αυτό μια επιβεβαίωση, ενώ για κάποιους πιο προχωρημένους, πιο ψαχμένους, που πιστεύουν ότι μπορεί ο άνθρωπος να κάνει τα πάντα χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τα μαθηματικά, τότε απλώς τα θεωρήματα πληρότητας και μη πληρότητας της μαθηματικής λογικής οποιαδήποτε στιγμή και να τα διαβάσει κάποιος είναι σίγουρο ότι θα τον προσγειώσουν από τα ουράνια που πετάει.... Κάποιοι άλλοι επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Θεού με τον δικό τους τρόπο, τον οποίο δεν μπορώ να εκφράσω εδώ. Γενικά λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όλα έγιναν τυχαία, χωρίς να υπάρχει ένα ανώτερο ον, αλλά αυτό δεν κρατάει για πάρα πολύ στις σκέψεις τους. Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Συνέχιζοντας, για την ορθότητα του χριστιανισμού και κυρίως του ορθόδοξου, οφείλω να ομολογήσω ότι ούτε έχω πειστεί, ούτε μπορώ να αιτιολογήσω καλά την ορθότητά του. Ένα γεγονός σε αυτό το θέμα είναι ότι ο πολιτισμός των Ελλήνων, των αρχαίων Ελλήνων (ο μεγαλύτερος επιστημονικός και φιλοσοφικός πολιτισμός που έχει φτιαχτεί ποτέ στην ανθρωπότητα) αποδέχτηκε τον ορθόδοξο χριστιανισμό. Αυτό πράγματι με κάνει να έρχομαι πιο κοντά στον Θεό έτσι όπως τον παρουσιάζει η Καινή Διαθήκη. Επίσης ο τρόπος που περιγράφει η Καινή Διαθήκη την καλοσύνη προς τον συνάνθρωπό μας είναι πάρα πολύ καλό σημείο ορθότητας του Χρισιτανισμού. Η ιδέα της αγάπης προς το πλησίον μας είναι τόσο προχωρημένη έννοια και τόσο αντιλήψιμη που ακόμα και τη λογική ξεπερνάει.

Εγώ πλέον έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό ον είναι ο Θεός για εμένα. Και δεν λέω για το ότι από το μηδέν, από το πουθενά, από το τίποτα, από το χάος, μου έδωσε την δυνατότητα να σκέφτομαι λογικά, να αγαπώ, να ζω και να υπάρχω. Μόνο από αυτά όλοι πρέπει κάθε στιγμή να ευχαριστούμε τον Θεό. Αλλά αναφέρομαι και σε πολλά άλλα πράγματα που με έχει βοηθήσει ο Θεός. Το βασικότερο είναι που με έκανε πολύ ώριμο και συνειδητοποιημένο στις απόψεις μου πάρα πολύ νωρίς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να πέσω σε ακραίες καταστάσεις όπου σύντομα θα μετάνιωνα. Π.χ.: Ούτε έχω ποτέ καπνίσει, ούτε έχω δοκιμάσει ναρκωτικά και δεν έχω πέσει σε καμία ακραία κατάσταση, όχι γιατί μου το είπαν οι γονείς μου, αλλά γιατί εγώ δεν το ήθελα. Γιατί καταλάβαινα από πολύ μικρός πως κινούνται κάποια πράγματα και τι ακριβώς προκαλούν κάποια άλλα και είχα την δυνατότητα να το ελέγξω. Αυτό το χρωστάω μόνο στον Θεό και ειλικρινά τον ευχαριστώ που με έφτιαξε με αυτό το σχέδιο.

Σε γενικές γραμμές όσον αφορά τον εαυτό μου, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την παγκόσμια αλλαγή που έρχεται (παγκοσμιοποίηση κτλ) και να βοηθήσω συνανθρώπους μου (μακάρι να βρεθούν κάποιοι να με βοηθήσουν και εμένα). Επίσης να τονίσω ότι προσπαθώ να τηρώ αυτά που μου έχει διδάξει ο Θεός, όχι γιατί θα πάω στη κόλαση άμα δεν τα κάνω ή στον παράδεισο άμα τα κάνω, ούτε γιατί είμαι ένα εξαρτημένο άτομο που έχει ανάγκη κάποιους νόμους και εντολές για να ζήσει. Όλα αυτά τα κάνω, ή τουλάχιστον προσπαθώ να τα κάνω γιατί με κάνουν στην καθημερινότητά μου να αισθάνομαι καλύτερα, ομορφότερα και ωραιότερα και ευχαριστώ τον Θεό που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω ένα τεράστιο ποστ. Απλώς να σας πω ότι συμμετέχω σε πάρα πολλά φόρουμ, κυρίως παγκόσμια στην αγγλική γλώσσα κυρίως σε θέματα που αφορούν τα μαθηματικά και την επιστήμη. Σε αυτό εδώ το φόρουμ γράφτηκα για να βρω κοινωνικά άτομα, να ανταλλάξω απόψεις και να συζητήσω πολλά θέματα τόσο γενικά περί θρησκειών αλλά κυρίως για τον ορθόδοξο χριστιανισμό και προφανώς για οτιδήποτε άλλο (επικαιρότητα, επιστήμη κτλ). Επίσης θέλω πολύ σύντομα να επισκεφτώ το άγιο όρος, που είναι μία από τις πιο δημοφιλής (με την καλή έννοια) περιοχές της πατρίδας μας.

Αυτά λοιπόν, σας ζητάω συγνώμη για το μεγάλο μου ποστ και εύχομαι σύντομα να γνωρίσω από εδώ μέσα πάρα πολλά άτομα συνειδητοποιημένα στις απόψεις τους, να ανταλλάξω ωραίους διαλόγους, να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να αναμένω απαντήσεις και γιατί όχι, να κανονίσουμε και συναντήσεις για live διαλόγους. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση φανατισμένα άτομα. Αναζητάω ανήσυχα άτομα. Μη διστάσετε να μου στείλετε πμ όποτε θέλετε.

Σας ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος.
Άμα είσαι κοινωνικό άτομο και ψάχνεις φίλους στείλε μου πμ.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Καλημέρα Κωνσταντίνε και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Δεν θα σου πώ πολλά λόγια παρά μόνο οτι όλα αυτά που μας είπες μου θυμίζουν μια περίπτωση που περιγράφει ο Μεσογαιας Μητροπολίτης Νικόλαος για κάποιο παιδί με τις ίδιες ανησυχίες-απορίες και του συνέστησε να πάει όποτε αυτός μπορεί σε έναν γέροντα στο Αγιον Όρος.

Όταν το παιδί αυτό πήγε του λέει ο γέροντας να τον βοηθήσει να κεράσουν τους επισκέπτες (τσίπουρο και λουκούμι) και εκεί που κερνούσαν τον κόσμο γυρνά τον κοιτά στα μάτια και του λέει ......" καλά παιδί μου εσύ με όνομα αρχαγγέλου (Γαβριήλ το έλεγαν το παιδί ) και διερωτάσαι άν υπάρχει Θεός" :shock: :shock: ....ξαφνικά ο νέος λέει "όλα ξαφνικά γύρω μου πήραν άλλη μορφή, οι απορίες έφυγαν μονομιάς και εκει που είχα τόσες αμφιβολίες ένιωσα στερεός και πιστός όσο ποτέ".

Πιστεύω μια επίσκεψη στο περιβόλι Της Κυράς μας Της Παναγιάς θα σου λύσει και εσένα τις όποιες απορίες.

Καλώς ήρθες και πάλι.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”