Μη ντρέπεστε , ας συστηθούμε μεταξύ μας !

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μη ντρέπεστε , ας συστηθούμε μεταξύ μας !

Δημοσίευση από vasilisalt »

Καλώς ήρθες!
Έχουμε νομίζω περάσει σχεδόν όλοι από αυτό το στάδιο των ερωτηματικών και της γενικής αναζήτησης.
Φαντάζομαι πως η μόνη μας διαφορά ήταν πως εμείς στην εποχή αυτή δεν γραφτήκαμε σε χριστιανικό φόρουμ.
Μη με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ. Σε ικετεύω.
Το μόνο που θέλω να σου πω είναι πως π.χ. στο παρόν φόρουμ δεν αμφισβητείτε η παρουσία της Παναγίας μας, πολύ
δε περισσότερο για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός, Χριστός κλπ.
Εδώ άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα και σχεδόν όμοια πίστη ανταλλάσουμε απόψεις, ενημερωνόμαστε, αλληλοβοηθόμαστε κλπ.
Αν λοιπόν, αν, ξαναλέω, σε ενδιαφέρουν θέματα γενικότερου προβληματισμού, ή απαντήσεις μαθηματικού τύπου κλπ
θα απογοητευτείς. Αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις την καρδιά σου, να ακούσεις για αγάπη, για κοινωνία τότε θα περάσεις όμορφα,
θα μας βοηθήσεις και θα βοηθηθείς.
Ξαναλέω οι περισσότεροι έχουμε περάσει από το στάδιο των αναζητήσεων! Και εγώ ΕΜΠ έχω τελειώσει και πριν λίγα χρόνια, έκανα
αμπελοφιλοσοφία Νίτσε, Καζαντζάκη και Ιρβιν Γιάλομ, ψάχνοντας, ψαχνοντας, ψαχνοντας ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ.
Οι ανοιχτές κεραίες μου όμως και ένα ταξιδάκι στο Άγιο Όρος, μου άλλαξε τη ζωή μου.
Γνώρισα και γνωρίζω καθημερινά τον Χριστό μας και είμαι πανευτυχής γι αυτό!

Σου προτείνω για αρχή το βιβλίο του Κυριάκου Μαρκίδη. ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ.
Τουλάχιστον εγώ στο σκοτάδι που ήμουν, ήταντο πρώτο σημαντικό φωτάκι.

Καλώς ήρθες και πάλι
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Καλώς ήρθες Κων/νε στην παρέα μας! Εύχομαι να βρεις μερικές από τις απαντήσεις που ψάχνεις εδώ μέσα.
Αποστόλης
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Την ευχή μου Κωνσταντίνε , Του Κυρίου συνεργούντος …. να βρεις αυτό που ψάχνεις.
:8
Καλώσ τηνε τη Κρητικοπούλα , το ‘ρηνιό.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από efthumhs »

Καλωσήρθες αδελφε στο φορουμ.Ευχομαι όλα να βαίνουν καλώς και ευλογημενα...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

vasilisalt έγραψε:Καλώς ήρθες!
Έχουμε νομίζω περάσει σχεδόν όλοι από αυτό το στάδιο των ερωτηματικών και της γενικής αναζήτησης.
Φαντάζομαι πως η μόνη μας διαφορά ήταν πως εμείς στην εποχή αυτή δεν γραφτήκαμε σε χριστιανικό φόρουμ.
Μη με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ. Σε ικετεύω.
Το μόνο που θέλω να σου πω είναι πως π.χ. στο παρόν φόρουμ δεν αμφισβητείτε η παρουσία της Παναγίας μας, πολύ
δε περισσότερο για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός, Χριστός κλπ.
Εδώ άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα και σχεδόν όμοια πίστη ανταλλάσουμε απόψεις, ενημερωνόμαστε, αλληλοβοηθόμαστε κλπ.
Αν λοιπόν, αν, ξαναλέω, σε ενδιαφέρουν θέματα γενικότερου προβληματισμού, ή απαντήσεις μαθηματικού τύπου κλπ
θα απογοητευτείς. Αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις την καρδιά σου, να ακούσεις για αγάπη, για κοινωνία τότε θα περάσεις όμορφα,
θα μας βοηθήσεις και θα βοηθηθείς.
Ξαναλέω οι περισσότεροι έχουμε περάσει από το στάδιο των αναζητήσεων! Και εγώ ΕΜΠ έχω τελειώσει και πριν λίγα χρόνια, έκανα
αμπελοφιλοσοφία Νίτσε, Καζαντζάκη και Ιρβιν Γιάλομ, ψάχνοντας, ψαχνοντας, ψαχνοντας ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ.
Οι ανοιχτές κεραίες μου όμως και ένα ταξιδάκι στο Άγιο Όρος, μου άλλαξε τη ζωή μου.
Γνώρισα και γνωρίζω καθημερινά τον Χριστό μας και είμαι πανευτυχής γι αυτό!

Σου προτείνω για αρχή το βιβλίο του Κυριάκου Μαρκίδη. ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ.
Τουλάχιστον εγώ στο σκοτάδι που ήμουν, ήταντο πρώτο σημαντικό φωτάκι.

Καλώς ήρθες και πάλι
Και πάλι καλώς τον Κωσταντίνο.
Επειδή η αρχή είναι το μισό των πάντων, να σημειώσω πως οι παραπάνω τοποθετήσεις μου είναι
γενικές κατ΄ αρχην και προσωπικές όσον αφορά το ατομό μου.
Μη νομίζεις πως έπεσα να σε φάω επειδή δεν ξεκίνησες μόνο με μετάνοιες.
Και πάλι καλώς ήρθες!
Στα περισσότερα που ανέφερες στην τοποθέτησή σου συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
trader21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από trader21 »

Καλησπέρα σας,

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους διαχειριστές του forum που με αποδέχτηκαν και άνοιξαν τον λογαριασμό μου. Τον συγκεκριμμένο ιστιοχώρο τον ανακάλυψα εδώ και λίγο καιρό εντελώς τυχαία και μπορώ να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τα τόσα ενδιαφέροντα θέματα που παρουσιάζονται καθώς και με τις πολύτιμες συμβουλές που δίνονται. Πλέον η ανάγνωση τους έχει γίνει η καθημερινή μου ασχολία με το που ανοίγω τον υπολογιστή μου.

Με λένε Σύμο είμαι 43 ετών και μένω Αθήνα, με καταγωγή από Ημαθία. Είμαι παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα και έχω δύο χαριτωμένα κορίτσια 16 και 8 χρονών. Πιστεύω στον Θεό, προσευχόμουν πάντα από μικρό παιδί και ζητούσα τη βοήθεια Του. Στην εκκλησία δεν πηγαίνω συχνά, θα έλεγα μόνο στις μεγάλες γιορτές αν και κάθε πρωί ανάβω ένα κεράκι σε μια εκκλησούλα πριν πάω στη δουλειά μου. Δεν έχω μαλώσει ούτε αδικήσει ποτέ κανέναν στη ζωή μου, βοηθώ όσο μπορώ συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη και θεωρώ ότι είμαι πολύ έντιμος. Με όλα αυτά νόμιζα ότι μπορώ να λέγομαι καλός χριστιανός αλλά παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις εδώ στο forum από τους φίλους που είναι γνώστες των πνευματικών, θεολογικών και λοιπών θεμάτων, κατάλαβα ότι απέχω πάρα πάρα πολύ σε αυτό.

Ίσως και αυτό να είναι ένας λόγος που ο καλός μας Θεός με τιμωρεί , κάνοντας την μικρή μου κόρη να υποφέρει από ένα σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της. Αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει αυτό το γλυκύτατο πλάσμα να ταλαιπωρείται και να νιώθει μειονεκτικά στο σκληρό κόσμο των παιδιών που την κοροιδεύουν, εγώ συνεχίζω να ελπίζω σε κάποιο θαύμα του Θεού μας διότι η αγάπη και η δύναμη Του είναι τόσο μεγάλη που δεν θα την αφήσει πιστεύω άλλο σε αυτήν την κατάσταση.

Συγγνώμη αν σας κούρασα με τη φλυαρία μου απλά είναι η πρώτη φορά που γράφω σε forum και παίρνοντας το θάρρος ότι είμαι και εγώ μέλος της παρέας σας θα ήθελα να σας παρακαλέσω στις προσευχές σας να συμπεριλάβετε και την μικρή μου Έλενα γιατί σίγουρα πολλούς και πολλές από εσάς ο Θεός θα τους ακούσει περισσότερο από εμένα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ

Αν μπορείτε σας παρακαλώ, να μου συστήσετε κάποιον ιερέα για Πνευματικό στα Νότια προάστια. Δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ και αισθάνομαι ότι έχω πολύ πόνο και βάρος στη καρδιά μου. Δεν το έκανα τόσα χρόνια διότι οι ιερείς που γνωρίζω στις κοντινές μου ενορίες δεν … δεν σου δίνουν αυτό το κάτι που ζητώ για να ανοίξει η ψυχή μου.

Τέλος μακάρι να με αξιώσει η Παναγιά μας να επισκευτώ κάποια στιγμή και εγώ το Άγιο Όρος που τόσο έχω μαγευτεί μέσα από τις διηγήσεις σας.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Συμο καλώς ήρθες στην παρέα μας, να σας ζήσουν τα παιδάκια σας και να είστε όλοι πάντα μέσα στην ευλογία Του και την αγάπη Του.

Είμαι ο Στάθης καλώς ήρθες και πάλι. :8 .............και οσο για το Αγιο Ορος νομίζω οτι διοργανώνεται ήδη ένα προσκύνημα το μήνα Μάιο, νομίζω οτι προλαβαίνεις. :wink:
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathisekp »

Καλώς το φίλο μας το Σίμο.
Μη στεναχωριέσαι, όλοι κάπως έτσι ξεκινάμε, νομίζουμε ότι είμαστε καλοί Χριστιανοί αλλά -φεύ- διαπιστώνουμε σύντομα (ή και αργότερα μερικές φορές) ότι είμαστε ούτε καν δόκιμοι Χριστιανοί!!!!!
Πιστεύω ότι εδώ μέσα θα βρεις και απαντήσεις που ζητάς και πνευματική "καθοδήγηση", υπάρχει τεράστιος πλούτος εδώ μέσα....
Να είσαι σίγουρος ότι όλα θα βρούν το δρόμο τους, εφ όσον και συ το επιζητείς με θέρμη.
Σου εύχομαι και τα καλύτερα για τη κορούλα σου.
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Καλώς τονε το Σύμο μας.

Σύμο , πες σε παρακαλώ στην μικρούλα σου , .... να προσευχηθεί γιά μας όλους edo , αυτή η ψυχούλα ... έχει απευθείας επικοινωνία με τον Ύψιστο.

Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Καλώς ήρθες Σύμο (υποθέτω Συμεών)..
Εδώ αδελφέ μου, υπάρχει πράγματι αδελφικότητα και Αγάπη.. Θα έλεγα μάλιστα ότι ακόμα και στα Χριστιανικά φόρουμ, δύσκολα βρίσκει κάποιος την καταλλαγή και την παρηγορία που προσωπικά νιώθω εδώ....
Καλές συζητήσεις να έχουμε, πάντα με υπομονή και Αγάπη..
Καλή δύναμη για τα προβλήματα που σε απασχολούν, μη νομίζεις ο καθένας μας έχει κάτι παρόμοιο, άλλοτε βαρύτερο, άλλοτε ελαφρύτερο..
Όσο λιγότερο μόνοι μας είμαστε όλα τα αδέρφια, τόσο απαλύνεται ο κάθε πόνος και η κάθε στενοχώρια..
Καλή συμμετοχή αδελφέ μου..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”