ΗΠΑ «προσβλητική» ζωγραφιά μαθήτριας που δείχνει μια οικογέν

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΗΠΑ «προσβλητική» ζωγραφιά μαθήτριας που δείχνει μια οικογέν

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_5821.html ΒΛΕΠΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟ...

Examiner / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τι κακό υπάρχει σε αυτήν την εικόνα; Μία 17χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στο Warwick του Rhode Island, ζωγράφισε μια τοιχογραφία που δείχνει ένα νεαρό αγόρι που ωριμάζει και γίνεται έφηβος και, τελικά, ενήλικος άνδρας με οικογένεια-δηλαδή, με γυναίκα και παιδί. (Βλέπετε κάτι δυσάρεστο μέχρι τώρα; Όχι; Εντάξει, ας συνεχίσουμε.) "Τα μέλη της σχολικής κοινότητας" πήραν μια γεύση από αυτό το έργο, που ήταν σε εξέλιξη, και το έκριναν «ακατάλληλο» και διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό διευθυντή του Λυκείου ο οποίος διέταξε να σταματήσει η ολοκλήρωση της τοιχογραφίας από την μαθήτρια.

Ιδού το «ενοχλητικό», μη πολιτικά ορθό σημείο της ζωγραφιάς…
Η εξήγηση από τον επιστάτη του σχολείου, Peter Horoschak όπως την έδωσε στον Ραδιοφωνικό σταθμό WPRO, είναι η εξής:
Μερικά από τα μέλη της κοινότητας του σχολείου είπαν ότι η απεικόνιση της ανάπτυξης ενός νέου ανθρώπου από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, όπως εμφανίζεται μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις εμπειρίες της ζωής πολλών από τους μαθητές στο Γυμνάσιο.
Η δήλωση συνεχίζει σημειώνοντας ότι ο βοηθός διευθυντής πλησίασε την μαθήτρια που ζωγράφισε την τοιχογραφία, Liz Bierendy, και "της ζήτησε να εξετάσουμε άλλους τρόπους για να δείξουμε το αποτέλεσμα της εξέλιξης ενός ανθρώπου μέχρι την ενηλικίωσή του."

Το γεγονός αποτελεί μια απογοητευτική προειδοποιητική ιστορία για το πόσο διαβρωτικές έχουν γίνει οι δυνάμεις της ‘πολιτικής ορθότητας’ στη σύγχρονη κοινωνία.
Ο βοηθός διευθυντής θα μπορούσε να επισημάνει ότι η πυρηνική οικογένεια, που αποτελείται από δύο γονείς και παιδιά, εξακολουθεί να είναι ο κανόνας στην Αμερική, ότι το 70% όλων των σπιτιών εμφανίζουν αυτή τη σύνθεση. Θα μπορούσε να εξηγήσει ότι πολλά άλλα μοντέλα οικογενειών (μονογονεϊκές οικογένειες, ομοφυλόφιλων κλπ) δεν συμβαδίζουν με τις «εμπειρίες της ζωής των περισσοτέρων από τους μαθητές του Γυμνάσιου», αλλά ότι αν η τοιχογραφία ήταν αρκετά μεγάλη, όλα αυτά θα μπορούσαν να εκπροσωπούνται.
Τα καλά νέα είναι ότι η Liz Bierendy διάλεξε να υψώσει το ανάστημά της και μην πτοηθεί ολοκληρώνοντας την τοιχογραφία, όπως είχε προγραμματιστεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΜΙΧΣ---->
καὶ ἀπήνεγκέ με εἰς ἔρημον ἐν πνεύματι. καὶ εἶδον γυναῖκα καθημένην ἐπὶ τὸ θηρίον τὸ κόκκινον, γέμον ὀνόματα βλασφημίας, ἔχον κεφαλὰς ἑπτὰ καὶ κέρατα δέκα. 4 καὶ ἡ γυνὴ ἦν περιβεβλημένη πορφυροῦν καὶ κόκκινον καὶ κεχρυσωμένη χρυσίῳ καὶ λίθῳ τιμίῳ καὶ μαργαρίταις, ἔχουσα ποτήριον χρυσοῦν ἐν τῇ χειρὶ αὐτῆς, γέμον βδελυγμάτων, καὶ τὰ ἀκάθαρτα τῆς πορνείας τῆς γῆς, 5 καὶ ἐπὶ τὸ μέτωπον αὐτῆς ὄνομα γεγραμμένον, μυστήριον· Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, ἡ μήτηρ τῶν πορνῶν καὶ τῶν βδελυγμάτων τῆς γῆς. 6 καὶ εἶδον τὴν γυναῖκα μεθύουσαν ἐκ τοῦ αἵματος τῶν ἁγίων καὶ ἐκ τοῦ αἵματος τῶν μαρτύρων Ἰησοῦ. excerpt...http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/revelation/17.asp Αποκάλυψις Ιησού Χριστού τω δούλω Αυτού Ιωάννη
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΗΠΑ «προσβλητική» ζωγραφιά μαθήτριας που δείχνει μια οικ

Δημοσίευση από GeorgiosM »

καταρχήν το άρθρο πρεπει να το έγραψαν στο ποδι βιαστικά διο΄τι ειπα αμαν μεχρι να μπορεσω να το διαβάσω...
θυμιζει εμένα όταν βιαζομαι πολλες φορες και οι αλλοι με βριζουν...
κατα τα αλλα κατι τετοια αρθρα δε με πολυφοβίζουν, νομίζω πολυς ντόρος για το τιποτα...
πολύ φασαρια κανουν...ενώ μου φαινεται δεν εκπροσωπουν μεγαλες πλειοψηφίες...
πχ ο διευθυντής που ειπε στην κοπέλα να υποστηρίξει...δικαιώματα ομοφυλοφιλων κλπ
ίσως να ήταν απλα ενας ομοφυλοφιλος οποτε κατι τρεχει στα γυφτικα στην τελικη.
δηλαδή μοιαζει πιο πολυ μικροπεριστατικο κ μεμονωμένο..
το κακό κανει θορυβο ότι δηθεν ειναι κυρίαρχο κλπ.
το πενταποσταγμα βρισκω ότι λεει πολλά τετοια. και ο κοκ.ουρανός...
εξάλου ειναι γνωστες οι αμερικάνικες ανοησίες τετοιου τύπου απο τερατωδεις θρησκ.άγνοιες...
πιοτερο με εντυπωσιαζουν οι μουσουλμανικες χωρες που εκει οντως κυριαρχουν αντίθεα με επισημους νόμους..
τώρα τα υπολοιπα περι αποκαλυψεως που παραθετεις τί ειναι?
νομίζω ακόμη στην Ελλάδα υπαρχει αρκετος παραδεισος, τα τερατα αργούν...
αμα υπαρχουν παπαδες που λειτουργουν σε χιλιαδες ενοριες δε φοβαμαι...
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Γιώργη έτσι αρχίζουν σιγά σιγά και μετά περνούν τους νόμους τους, ανήθικους νόμους και η μόδα από εκεί έρχεται κι εδώ, γιατί κουμάντο κάνουν οι σιωνιστομασώνοι με αρχηγό τους το σατανά και αυτοί που φαίνεται να κινούν νήματα και με μας είναι κάτι από αυτούς... εννοώ πάνω από τους 289.... Η Αμερική είναι η Βαβυλώνα πόρνη... έχουν ισχυρά λόμπυ και περνούν νόμους. Ναι μπορεί να απέχουμε έτη από διάφορα, αλλά βλέπω πως και γοργά έρχονται πολλά από αυτά.
Εχεις δίκιο για τη βιασύνη γραφής του άρθρου αλλά αυτό δεν είναι που έχει σημασία... η ουσία του έχει σημασία... ότι έχουν βάλει μπρός να κάνουν τα ηθικά μη ΟΚ και τα ανήθικα ΟΚ και το κάνουν με τα παιδιά που έχουν εύπλαστο νου και αγνή ψυχή... αν τους έχουμε αφήσει και τίποτα.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

αυτοί οι αμερικάνοι εχουν φτασει στα καταντηματα αυτά επειδή δεν εχουν τη Θεία Χάρη να τους σκεπάζει.
πόσες ορθοδοξες εκκλησίες βλεπεις στα μερη τους?! ελάχιστες σε σχεση με μας.
αλλα απο την αλλη αναρωτιέμαι αν θα επρεπε το πενταποσταγμα να αναφερει ως πολύ χειροτερη ειδηση
τα ελληνικά ζευγάρια που συζουν στην ορθ.Ελλάδα με τις χιλιαδες ενοριες ...
τί να σου πω δεν μπορω να το ζυγίσω αλλα αφού βλεπεις κοσμο να ντρεπεται να μιλήσει για να κανει το σταυρό του
επειδή "να κρυβόμαστε απο ταπείνωση" κλπ τι να πω για τον αμερικάνο, μην ειμαστε στα ιδια?
Θεός φυλάξει..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”