π.Αυγ.Καντιώτης ή π.Αθανάσιος Λεμεσού?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

π.Αυγ.Καντιώτης ή π.Αθανάσιος Λεμεσού?

Δημοσίευση από GeorgiosM »

επειδη θα ήθελα και τα φώτα σας ενεκα της πτωχειας μου κλπ, αναρωτιέμαι.
περί καλών ποιμένων ιεραρχών των ημερών μας αλλά και παλιοτερα.
απο τα λιγα που ξέρω η εποχή μας εδειξε αγιους ιεραρχες που εχω υποψη μου.
με τεραστιο εργο. κ επιτυχία. ποιος σας συγκινει περισσοτερο κ βρισκετε πιο αποτελεσματικό διάκονο?
1.π.Αυγουστίνος Καντιώτης με τα χιλιάδες κατηχητικά σχολεία και τις ανεπανάληπτες αδυσώπητες συγκρούσεις
καρναβάλι , καλλιστεία, διαζύγιο κλπ
2.π.Αθανάσιος Λεμεσού με τα ζεστα κυρήγματα αγάπης που τραβανε τους νεους σαν το μελι?
3.π.Αθανάσιος Μυτιληναίος τον τρομερό και μεγα διαφωτιστή σε πολλά ζητήματα?
4.π.Ανθιμος στην Θεσσαλονίκη?
5.π.Σεραφείμ στον Πειραιά με τα πύρινα κηρυγματα?
6.αρχιεπ.Χριστόδουλος?
7 κλπ κλπ
επίσης οι αγιασμένοι γεροντες π.Επιφάνιος, π.Στεφαν.Αναγνωστόπουλος, π.Κονάνος, μέσα στον κόσμο (ασε τους αγιορειτες αλλη κατηγορια)
π.Σαββας Αχιλέως π.Σίμων Αρβανίτης, π.Μαρκος Μανώλης κλπ που εχουν γραψει ιστορία δεν συζητάμε...αλλες κατηγορίες.
αγιασμένοι βεβαια, αλλα όχι μητροπολίτες...ή λεμε κ για αυτους...
Πάντως νομίζω οτι ο π.Αθανάσιος Λεμεσού θα γίνει αρχιεπίσκοπος Κύπρου και μακάρι να δώσει Ο Θεός να ξεπερασει τον Χριστόδουλο...
(βεβαια με το φτωχό μυαλο μου μπορει να λεω κ λαθη!) εσεις τι λετε?
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: π.Αυγ.Καντιώτης ή π.Αθανάσιος Λεμεσού?

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

π.Αθανάσιος Λεμεσού με τα 1000 μέχρι που ξεματιάζομαι και που τον ακούω... το ξέρω ότι ακούγεται αστεία αλλά είναι αλήθεια :8 Ποτέ δεν αστειεύομαι για τους ιεράρχες μας. Εκτός του ότι τους αγαπώ και τους σέβομαι γιατί λειτουργούν το Σωτήρα μας... είναι σαν το κάρβουνο... αναμμένο σε καίει και σβηστό σε μουτζουρώνει. Γι αυτό... σεβασμός πάντα... χχχχμμμμ σαν κηρυγματάκι να έκανα εδώ... σορρυ.. εξκιουζ μουά... ή όπως θα ήθελε κάποιος αγαπημένος αδελφός μου, να πω... I BEG YOUR PARDON! :mrgreen:
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

μου αρεσε το "κυρηγμα"
σκεφτηκα κ το αλλο.
να γινει πιο δυσκολο...αίνιγμα...να ξεκαθαρισω περισσοτερο...
π.Αυγ.Καντιώτης, π.Αθανάσιος Λεμεσού η αρχιεπ.Χριστόδουλος?
δηλαδή ποιός θεωρείτε εσεις ότι κανει πιο μεγαλο έργο ? ή αν αισθάνεσθε καποιον απο αυτούς ως μεγαλύτερο για εσάς...
και αν ειναι δυνατό να γίνει μια τετοια σύγκριση ή αν είναι μάταια...!?
άντε να βαλω και τους αγιασμένους γέροντες ? π.Επιφάνιο,π.Αθαν.Μυτιληναίο,αγιορείτες?
εννοείται δεν βαζω αγ.Παίσιο αγ.Πορφύριο, αγ.Φιλόθεο ζερβάκο κλπ διότι νομίζω
ότι αυτοί οι άγιοι με τα θαυματα της παρουσίας του Θεού σηκώνουν ολοκληρη την ορθοδοξία...
ακόμη κ μη χριστιανοί σιωπουν...οι αγιοι ειναι εκτός συγκρισεως...μιλάω για τους ιεραρχες..αλλες ιδεες?
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

GeorgiosM έγραψε:μου αρεσε το "κυρηγμα"
σκεφτηκα κ το αλλο.
να γινει πιο δυσκολο...αίνιγμα...να ξεκαθαρισω περισσοτερο...
π.Αυγ.Καντιώτης, π.Αθανάσιος Λεμεσού η αρχιεπ.Χριστόδουλος?
δηλαδή ποιός θεωρείτε εσεις ότι κανει πιο μεγαλο έργο ? ή αν αισθάνεσθε καποιον απο αυτούς ως μεγαλύτερο για εσάς...
και αν ειναι δυνατό να γίνει μια τετοια σύγκριση ή αν είναι μάταια...!?
άντε να βαλω και τους αγιασμένους γέροντες ? π.Επιφάνιο,π.Αθαν.Μυτιληναίο,αγιορείτες?
εννοείται δεν βαζω αγ.Παίσιο αγ.Πορφύριο, αγ.Φιλόθεο ζερβάκο κλπ διότι νομίζω
ότι αυτοί οι άγιοι με τα θαυματα της παρουσίας του Θεού σηκώνουν ολοκληρη την ορθοδοξία...
ακόμη κ μη χριστιανοί σιωπουν...οι αγιοι ειναι εκτός συγκρισεως...μιλάω για τους ιεραρχες..αλλες ιδεες?
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος... έφερε όλη τη νεολαία στην εκκλησία... Το χαμόγελό του άνοιγε πόρτες και ήταν καταπληκτικός και πολυγραφότατος και άλλα πολλά που το φτωχό μου μυαλό δε γνωρίζει. Αν δεν είχε φύγει τόσο απότομα.... τον έβλεπα για εθνάρχη στις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε. Ας όψωντε όμως αυτοί που σου είπα πριν... στο άλλο 'αρθρο. Δυστυχώς όμως όταν βλέπω τις κυρίες στην εκκλησία με παντελόνι με λυπεί... αλλά αυτό ήταν ατού για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τα πιτσιρίκια. Τον Λεμεσού Αθανάσιο τον "κυνηγούν" οι γονείς που έχουν παιδιά που από την πολύ τους αγάπη γι αυτά που τους λέει θέλουν να κάνουν μια κάποια αγιότερη ζωή... Εγώ όμως τον αγαπώ πολύ. Τρελαίνομαι να τον ακούω. Εχει μεγάλο χάρισμα γιατί μιλά με τρόπο που το απλό μυαλό μου και η καρδιά μου καταλαβαίνουν. Μακάρι ο γιός μου να γινόταν σωστός μοναχός ή αγιασμένος ιερέας του Κυρίου μας και να είχε αυτόν για γέροντα... μη το πείτε όμως πουθενά γιατί θα με γδάρουν ζωντανή στην οικογένεια :mrgreen:
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
xristianos.net
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xristianos.net »

Η Ορθοδοξία αναδεικνύει εργάτες του Χριστού και του Ευαγγελίου. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι -συν Θεώ- γεγονός μέχρι της συντελείας του αιώνος.
Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο έργο, άξιος ή περισσότερο άξιος.... Δεν μπορούμε να κρίνουμε και να συγκρίνουμε.
Να λέμε ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ που δεν μας εγκαταλείπει και μας αξιώνει να έχουμε τέτοιους ποιμένες. Να παρακαλούμε στο έλεός Του να συνεχίσει να μας δίνει ικανούς και άξιους εργάτες Του!
Κι ας βλέπουμε λίγο πιο βαθιά στα δικά μας έργα, τα δικά μας λάθη, τα δικά μας πάθη....
Συγχωρέστε με.
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Η δική μου γνώμη είναι ότι ο κάθε Ιεράρχης έχει το δικο του χάρισμα και ως μέλη του σώματος του Χριστού, άλλος είναι "μάτι", άλλος "αυτί", άλλος "χέρι".... όλοι όμως πολύ χρήσιμοι και σημαντικοί και γι'αυτό δεν μπορούμε να απομονώσουμε κάποιον, διότι ο καθένας πράττει ανάλογα με τα χαρίσματα που έχει και αυξάνει τα τάλαντα, που του έχει δώσει ο Θεός.
Ας έχουμε την ευχή τους και ας δοξάζουμε τον Θεό για αυτήν την "ποικιλία" που μας δίδει απλόχερα.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

angieholi έγραψε:Η δική μου γνώμη είναι ότι ο κάθε Ιεράρχης έχει το δικο του χάρισμα και ως μέλη του σώματος του Χριστού, άλλος είναι "μάτι", άλλος "αυτί", άλλος "χέρι".... όλοι όμως πολύ χρήσιμοι και σημαντικοί και γι'αυτό δεν μπορούμε να απομονώσουμε κάποιον, διότι ο καθένας πράττει ανάλογα με τα χαρίσματα που έχει και αυξάνει τα τάλαντα, που του έχει δώσει ο Θεός.
Ας έχουμε την ευχή τους και ας δοξάζουμε τον Θεό για αυτήν την "ποικιλία" που μας δίδει απλόχερα.
Σωστότατο! Μου άρεσε αυτό :8 ζουζούνα.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χριστός Ανέστη και πάλι.
μου αρεσαν οι απαντήσεις σας...
απο την αλλη μεριά αγαπητέ Χριστιανέ.νετ μου φαινεται διαφωνω σε ενα σημείο.
νομίζω μπορουμε να συγκρίνουμε μερικες φορες.
αυτο όταν κατι ειναι ξεκάθαρο.
δηλαδή ο αγ.Παισιος θα εχει πιο μεγαλη θεση στον Παράδεισο απο πχ.εναν μακαριστό μητροπολίτη πχ τον Πειραιώς Καλλίνικο.
βεβαια σε αλλα πχ αρχιεπ.Χριστοδουλο και Καντιώτη κ Λεμεσού ίσως να πουμε δεν μπορω να διακρινω μεταξυ τους,
οπότε πχ αν ενδιαφερεσαι ρωτας κ αγιορειτες,θεολογους, ιεραρχες κλπ να δεις αν "αναπαυτεις" δηλαδή αν μαθεις κατι πετυχημενο..!
ετσι μου φαινεται,να με συγχωρειτε...
Άβαταρ μέλους
vivika
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vivika »

Χριστός Ανέστη!

Γιώργο, έχω την εντύπωση πως δεν έχουμε καν το μέτρο για να μπορούμε να συγκρίνουμε...
Καταρχήν ποιός μας έδωσε αυτή τη δικαιοδοσία;
Δεύτερον ποιός θα ορίσει τα κριτήρια;
Τρίτον ποιά θα είναι τα κριτήρια;
Τέταρτον και καταχρηστικά εκ των προτέρων, αν αγνοήσουμε το πρώτο ερώτημα, και στο δεύτερο απαντήσουμε εμείς, ποιός από εμάς έχει κάνει το ελάχιστο από αυτά που έχουν κάνει όσοι πατέρες αναφέρθηκαν (κήρυγμα, θαύματα κλπ), ώστε να μπορεί να είναι σε θέση να κατανοήσει τη σύγκριση...

Και τέλος μήπως ο συγκεκριμένος λογισμός είναι περισσότερο πειρασμός;

Καταλαβαίνω ότι κάποιος από τους ιεράρχες μας μπορεί να μας είναι πιο 'συμπαθής' γιατί μας 'ταιριάζει' καλύτερα στον τρόπο που κηρύττει, το ύφος του μιλά περισσότερο στην καρδιά μας κλπ. αλλά συμφωνώ με το Χριστιανός.net και την Αγγελικούλα μας! :8 :8

Αλλιώς είναι σαν να αξιολογούμε/ κρίνουμε/ αναρωτιόμαστε ποιός από τους 12 αποστόλους προσέφερε μεγαλύτερο έργο...

Ας προσευχόμαστε υπέρ των ιεραρχών μας να τους φωτίζει ο Θεός, να έχουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, γιατί οι καιροί ήταν, είναι και θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι...
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Άβαταρ μέλους
xristianos.net
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xristianos.net »

Φίλτατε, δεν μπορούμε να κρίνουμε ούτε να συγκρίνουμε. Αφ' ενός υπάρχει η εντολή "Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν." Θα συμφωνήσω με την Αγγελική στο ότι
ο κάθε Ιεράρχης έχει το δικο του χάρισμα και ως μέλη του σώματος του Χριστού, άλλος είναι "μάτι", άλλος "αυτί", άλλος "χέρι".... όλοι όμως πολύ χρήσιμοι και σημαντικοί και γι'αυτό δεν μπορούμε να απομονώσουμε κάποιον, διότι ο καθένας πράττει ανάλογα με τα χαρίσματα που έχει και αυξάνει τα τάλαντα, που του έχει δώσει ο Θεός.
και με την ίδια λογική θα προσθέσω ότι κάθε ένας από αυτούς αναπαύει διαφορετικά τον κάθε ένα από εμάς.

Και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ή μη μόνον για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό! Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θ' αξιωθούμε της Βασιλείας του Θεού, πώς θα πούμε ποιος θα είναι πιο πάνω από τον άλλο; Ας δούμε τι λέει κι ο Άγιος Λουκάς της Κριμαίας:
«Ώστε μη προ καιρού τι κρίνετε, έως αν έλθη ο Κύριος, ος και φωτίσει τα κρυπτά του σκότους και φανερώσει τας βουλάς των καρδιών, και τότε ο έπαινος γενήσεται εκάστω από του Θεού.» (Α' Κορ. 4, 5). Εμείς, όμως, πάντοτε βιαζόμαστε να κρίνουμε τους άλλους και δεν περιμένουμε την κρίση του Χριστού. Είμαστε κριτές του πλησίον και όχι του εαυτού μας.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό πράξη: να γίνουμε κριτές του εαυτού μας.
Συγχωρέστε με.
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”