Το καθημερινό άγγελμα
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το καθημερινό άγγελμα
Ζωή χωρίς τον Κύριο Ιησού Χριστό είναι μια σκέτη κόλασης.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι πρωτόπλαστοι στον παράδεισο συνωμιλούσαν με τον Θεό,έβλεπαν το φως Του,άκουαν τη φωνή Του,αισθάνονταν τα βήματά Του,περίμεναν το δειλινό να μιλήσουν με τον Πλαστουργό τους,απολάμβαναν την παρουσία Του.Ο Θεός ήταν το λατρευτό πρόσωπο της σκέψεως και της αγάπης τους.Και όταν με την πτώση τους έχασαν την δυνατότητα να προσεγγίζουν τον Θεό,ζούσαν μία επίγεια κόλαση.
Η στέρηση του Θεού ήταν η αιτία της δυστυχίας τους.Για αυτό ο Θεός έγινε άνθρωπος.Για να αγγίξει τον άνθρωπο,που απομακρύνθηκε από Αυτόν.Για να μπορέσουμε οι άνθρωποι να ξαναποκτήσουμε κοινωνία Θεού.Για να απολαμβάνουμε και πάλι την εμπειρία της παρουσίας Του.
Για να έχουμε μία ουσιαστική σχέση μαζί Του.Να γινώμαστε ένα με Εκείνον.
Η στέρηση του Θεού ήταν η αιτία της δυστυχίας τους.Για αυτό ο Θεός έγινε άνθρωπος.Για να αγγίξει τον άνθρωπο,που απομακρύνθηκε από Αυτόν.Για να μπορέσουμε οι άνθρωποι να ξαναποκτήσουμε κοινωνία Θεού.Για να απολαμβάνουμε και πάλι την εμπειρία της παρουσίας Του.
Για να έχουμε μία ουσιαστική σχέση μαζί Του.Να γινώμαστε ένα με Εκείνον.
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Θεέ μου σ'αγαπώ
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ζωή μας δόθηκε μόνο και μόνο για να δοξάζουμε το Θεό, να ευεργετούμε τον πλησίον και να αγωνιζόμαστε για την απόκτηση της Βασιλείας των ουρανών, βαδίζοντας τη «στενή» και «τεθλιμμένη» οδό που μας υποδεικνύει το Ευαγγέλιο (Ματθ. 7:14).
την ίδια ώρα που άπλωσε ο Αδάμ τα χέρια του στο ξύλο της παρακοής... Μεγάλη Παρασκευή... άπλωνε ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας τα χέρια του στο ξύλο της υπακοής ακουστά το έχω...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Ιωάννης βλέπει στην Αποκάλυψη το λαό του Θεού.Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ξεχώρισε τους ανθρώπους σε μετανοημένους και αμετανόητους.Σε αγίους και αμαρτωλούς,σε πιστους και απίστους.Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η εθνικότητα,ούτε το χρώμα του δέρματος,ούτε η μόρφωση,ούτε η κοινωνική κατάσταση.Διέλυσε τελείως τις φυλετικές διακρίσεις και κατάργησε τον ρατσισμό.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο αγώνας της ζωής αυτής αποδεικνύεται φορτίο δυσβάστακτο για όσους δεν πιστεύουν στο Θεό. Για εκείνους όμως που εμπιστεύονται την ύπαρξή τους στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και ελπίζουν στη δική Του πρόνοια, η παρούσα ζωή γίνεται «ζυγός χρηστός» και «φορτίον ελαφρόν» (Ματθ. 11:30).
διασφαλίζουμε την ελευθερία μας αγαπώμενοι και όχι συγκρουόμενοι (ακουστά το έχω)
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Λίγο πριν τον ερχομό του Χριστού,μας δίνεται η ευκαιρία να ζητήσουμε το χριστό και διά αυτού να σωθούμε.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σας παρακαλώ, αδελφοί μου, αν θέλετε να ευαρεστήσετε το Θεό, μην περιφρονείτε καμιάν αρετή. Γιατί μπορούμε με πολλούς τρόπους να γίνουμε ευάρεστοι στο Θεό.
Γιορτάζουμε όταν τιμάται η μνήμη του Αγίου μας και όσων τα ονόματα δε γιορτάζουν... εκείνοι είναι υποχρεωμένοι ν' αγιάσουν! (γέρ. Π.)