Ζωή μετά θάνατον

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ?

Ναι, όπως τα λέει η Εκκλησία
63
94%
Ναι, αλλά όχι ακριβώς όπως τα υποστηρίζει η Εκκλησία
3
4%
Όχι, δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή
1
1%

Σύνολο ψήφων: 67

stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

και δεν ειπα κατι για κολασμενα βιωματα...

για τις [γυναικες γενικα] που γνωρισα και που γνωριζω εως και σημερα στη ζωη μου
απο το ποιο στενο συγγενικο εως την γυναικα της εκκλησιας η της οικοδομης που μενω
Εικόνα
helen
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από helen »

Έχεις δεχτεί κακοποίηση από γυναίκα ? 8O :lol: :lol: :lol: Σπάνια περίπτωση... Εντάξει το δέχομαι :wink: Είμαστε και του λόγου μας... για να τελειώνουμε με το θέμα εγώ έχω κατάλήξει στο συμπέρασμα πως το ένα φύλο είναι καθρέπτης του άλλου αν υπάρχει πρόβλημα βιώνεται και από τους δύο γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι συνοδοιπόροι και όχι ανταγωνιστές... :wink:
ΜΕΙΖΩΝ ΕΣΤΙ Ο ΕΝ ΥΜΙΝ 'Η Ο ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

helen έγραψε:Έχεις δεχτεί κακοποίηση από γυναίκα ? 8O :lol: :lol: :lol: :wink:
αυτο μας ελειπε . . . :lol:
για τον χαρακτηρα μιλαω γενικα και το φερσιμο..
αλλα αστο γιατι παντα αυτο το θεμα σε οποιο μερος και να ανοιξει καταληγει σε πολεμο..

ε δε λεει στο κατω κατω :wink:
Εικόνα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Το ξέρετε ότι ο Parikos έχει ανοίξει άλλη συζήτηση με θέμα "Γυναίκες...";
Αν συνεχίσετε περί γυναικών εδώ, εγώ θα βάζω απαντήσεις άσχετες με αυτά που λέτε και σχετικές με το θέμα.
Έλεν έχω μεταφέρει εκεί και την πρώτη σκληρή απάντησή σου στο Στράτο.....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
helen
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από helen »

Έλα τώρα δεν εννοώ τέτοια κακοποίηση ... εννοώ καταπίεση άσχημη συμπεριφορά κ.λ.π. την δημοσίευση την προηγούμενη για το θέμα "γυναίκες" την πήγαινα και μου βγήκε εδώ δεν ξέρω γιατί... Θα ήθελα να σου πω και αυτό ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από τις δικές μας εμπειρίες μόνο που για κάποιους λόγους συναντήσαμε στην ζωή, αλλά να σκεφτόμαστε και το τι μπορεί να υπάρξει στην ζωή, το καλύτερο δηλαδή. Αυτός ο συναισθηματισμός και η ψευτοευσέβεια που αναφέρεις για τις γυναίκες στην εκκλησία φυσικά υπάρχει και σίγουρα υπάρχει και στους άνδρες με άλλη μορφή. Δεν πρέπει να έχουμε όμως σημείο αναφοράς το αρνητικό στην ζωή επειδή δεν γνωρίσαμε το ωραίο ή επειδή δεν είναι τόσο συχνό σε διαβεβαιώνω όμως ότι υπάρχει γιατί ο Θεός τα έχει όλα φτιάξει δίκαια :wink:
ΜΕΙΖΩΝ ΕΣΤΙ Ο ΕΝ ΥΜΙΝ 'Η Ο ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ
kostas_k
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kostas_k »

Τί θα πεί άνδρας ή γυναίκα; Αυτός ο άνθρωπος που είναι ευλαβής και προσπαθεί συνεχώς να ακολουθεί τις εντολές του Κυρίου μας, αυτός πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος αγωνιστής και αυτός θα σωθεί, ανεξαρτήτως φύλλου. Η σωτηρία της ψυχής είναι αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό το σατανά.
Ομορφα και ευλογημένα Χριστούγεννα.
kostas_k
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Re: ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ

Δημοσίευση από kostas_k »

Harrys1934 έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε:Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι το ότι έχει τρομερή σημασία το τι κάνουμε τώρα, στο παρόν. Ξέρετε, σε κάτι πρωτοχριστιανικούς χρόνους κάποιοι διάσημοι ασκητές κούραζαν το σώμα με ακραίες νηστείες για να πεθάνουν νωρίτερα και να δουν την πολυπόθητη μετα θάνατον ζωη!
Αυτό μου φαίνεται ακραίο. Πάντως αν οντως υπήρχε μετα θάνατον ζωή τότε γιατι να ζούμε το παρόν και να μην πεθαίναμε νωρίτερα;

Απτην άλλη θεωρω τη θανατοφοβία ψυχοφθόρα κατάσταση, και θα έλεγα και δαιμονική κατάσταση.
Σίγουρα πεθαίνοντας περνάμε σε μια άλλη κατάσταση, η οποία είτε λεγεται ανυπαρξία είτε μέλλουσα ζωή, μπορεί να είναι κάτι καλύτερο. Ή μπορεί να είναι κάτι για το οποίο αξίζει να έχουμε ελπίδες.
Πάντως όπως και να χει ο θάνατος είναι μεγάλος εκδικητής, ίσως είναι ένα καθαρτήριο εντός εισαγωγικών γιαυτό και εμείς οι έλληνες λέμε ο νεκρός δεδικαίωται, τον αποκαλούμε συγχωρεμένο πλέον και μακαριτη.
Ο θάνατος είναι ο μεγαλύτερος δημοκράτης. Όλοι θα πάρουμε, να δούμε ποιος θα πάρει πρώτος σειρά!

Πάντα ο οδηγός μας είναι η Γραφή που τα λέει όλα και έχει όλες τις απαντίσεις, και όχι φιλολογίες άσκοπες.
από που να πιάσεις και που να αρχίσεις που άχουμε αμέτρητες μαρτυρίες μέσο των Γραφών και ας πούμε μία
Ρωμαίους Η-18 ¨Οτι περάσουμε εδώ κάτω στη γη είναι μηδαμυνά μπροστά σε εκείνα που θα απολαύσουμε στην ΒΑΣΙΛΕΊΑ ΤΟΥ θΕΟΎ
¨Οχι μόνο σου λέει ότι υπάρχει αλλά σου δίνει και την δύναμη να αγωνιστείς..
Δε νομίζω ότι αυτός ήταν και είναι ο σκοπός της νηστείας. Φανάζομαι ότι αυτοί οι Αγιοι άνθρωποι βίωναν κατά τη διάρκεια των νηστειών τους τόσες ακατάληπτες για εμάς στιγμές που δεν είναι δυνατό να τις αντιληφθούμε, για το μόνο λόγο. Δεν ήμαστε Αγιοι. Αλωστε τί μπορούμε να προσφέρουμε στο Θεό που μας Εχει πλάσει εκτός από μικρή αποχή από λιχουδιές; και ο πρώτος που δυσκολεύομαι να το πράξω, είμαι εγώ.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Η χαρά η ανακλάλητη που νιώθει ο πιστός που αφήνεται στη θάλασσα της χάριτος του Θεού και φθάνει αυτός μέχρι την επιθυμία της αποδημίας από την παρούσα ζωή, περιγράφεται από τον Όσιο Μακάριο τον Αιγύπτιο στην Η΄ Ομιλία του:
Έρχεται κάποιος αδελφός να προσευχηθή προς το Θεό, και γεμίζει η καρδιά του από τη θεία χάρη και ευφραίνεται η ψυχή του, όπως η νύμφη από την παρουσία του νυμφίου, σύμφωνα με το λόγο του προφήτη Ησαϊα που λέγει: « Όπως ευφραίνεται ο νυμφίος με τη νύμφη, έτσι θα ευφρανθή και ο Κύριος όταν έρθη μέσα σου». Και συμβαίνει τότε με τον αδελφό, που ασχολείται καθημερινά με τα πνευματικά, σε κάποια στιγμή ν’ αφοσιωθή ολοκληρωτικά στην προσευχή, και αρπάζεται ο εσωτερικός άνθρωπος στην προσευχή φθάνοντας με πολλή γλυκύτητα στο άπειρο βάθος του αιώνα εκείνου, ώστε να εκπλήσσεται ο νους που βρίσκεται ολόκληρος μετέωρος εκεί, και σε όλο το χρονικό διάστημα να ξεχνάει τους λογισμούς και αιχμαλωτίστηκε στα θεία και επουράνια, σε απέραντα και ακατάληπτα πράγματα, σε θαυμαστά πράγματα, που είναι αδύνατο να περιγραφούν με ανθρώπινο στόμα, ώστε την ώρα εκείνη να εύχεται και να παρακαλή, «μακάρι μαζί με την προσευχή να είχε ανεβεί και η ψυχή μου στον ουρανό».
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Misha έγραψε:ο αγιος Ιωάννης ο Χρυσοστομος σε αλλο λογο του αναφερομενος στην διακριση που υφιστανται οι γυναίκες στην κοινωνία λέει πως οι αδικιες εναντι των γυναικων οφειλονται στο γεγονος οτι οι νομοι φτιαχθηκαν απο ανδρες.

Τα ίδια και περισσότερα λέει ο Θεολόγος Γρηγόριος
Και σήμερα οι Εβραίοι όταν κάνουν την προσευχή τους λένε. Ευχαριστώ Θεέ μου που με έκανες άνδρα και όχι γυναίκα. Αυτοί είναι Εβραίοι αλλά εσύ; Διαφέρουμε όποτε μας συφέρει;

και πες οτι μολις ανελαβε αρχιεπισκοπος Κων/πολεως ο αγιος Ιωάννης ΚΑΘΗΡΕΣΕ στο πι και φι καμμια 25αρια δεσποταδες για ποικιλους λογους κι αρχισε να πουλαει τα τιμαλφη των ναών για να ταίσει τους φτωχους.

και τα εβαλε με ολο το κατεστημενο της εποχης του :πολιτικό και οικονομικό
μιλωντας για τους πλουσιους της εποχης του με σκληροτατο τροπο που σημερα δεν τολμα να επαναλαβει κανεις κληρικός,απο τον φοβο των συνεπειων ...
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Misha έγραψε:ο αγιος Ιωάννης ο Χρυσοστομος σε αλλο λογο του αναφερομενος στην διακριση που υφιστανται οι γυναίκες στην κοινωνία λέει πως οι αδικιες εναντι των γυναικων οφειλονται στο γεγονος οτι οι νομοι φτιαχθηκαν απο ανδρες.

Τα ίδια και περισσότερα λέει ο Θεολόγος Γρηγόριος
Και σήμερα οι Εβραίοι όταν κάνουν την προσευχή τους λένε. Ευχαριστώ Θεέ μου που με έκανες άνδρα και όχι γυναίκα. Αυτοί είναι Εβραίοι αλλά εσύ; Διαφέρουμε όποτε μας συφέρει;

και πες οτι μολις ανελαβε αρχιεπισκοπος Κων/πολεως ο αγιος Ιωάννης ΚΑΘΗΡΕΣΕ στο πι και φι καμμια 25αρια δεσποταδες για ποικιλους λογους κι αρχισε να πουλαει τα τιμαλφη των ναών για να ταίσει τους φτωχους.

και τα εβαλε με ολο το κατεστημενο της εποχης του :πολιτικό και οικονομικό
μιλωντας για τους πλουσιους της εποχης του με σκληροτατο τροπο που σημερα δεν τολμα να επαναλαβει κανεις κληρικός,απο τον φοβο των συνεπειων ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”