Κατάργηση του εκκλησιασμού στα σχολεία;
Συντονιστής: Συντονιστές
- xristianos.net
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Κατάργηση του εκκλησιασμού στα σχολεία;
Μια νέα πρόταση που σίγουρα θα συζητηθεί είναι αποφασισμένη να προωθήσει η Μαρία Ρεπούση, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ θέλει να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία. Η εφημερίδα τονίζει πως «έχει αποφασίσει να προωθήσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του εκκλησιασμού».
Το σίγουρο είναι πως αν ισχύουν οι... προθέσεις της κυρίας Ρεπούση, σίγουρα θα προκύψουν ενδιαφέρουσες αντιδράσεις...
Πηγή
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ θέλει να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία. Η εφημερίδα τονίζει πως «έχει αποφασίσει να προωθήσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του εκκλησιασμού».
Το σίγουρο είναι πως αν ισχύουν οι... προθέσεις της κυρίας Ρεπούση, σίγουρα θα προκύψουν ενδιαφέρουσες αντιδράσεις...
Πηγή
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα
Γιατί όχι;xristianos.net έγραψε:Μια νέα πρόταση που σίγουρα θα συζητηθεί είναι αποφασισμένη να προωθήσει η Μαρία Ρεπούση, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία.
Πηγή
Πλην ελαχίστων σχολείων που είναι σταθερά προσανατολισμένα στην ελληνοχριστιανική παιδεία/ αγωγή (και πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα διώκονται για αυτό...
Μήπως δεν καταργείται σιγά σιγά το μάθημα των Θρησκευτικών;
[Στα χρόνια του δημοτικού θυμάμαι διαβάζαμε ευαγγελικές περικοπές, απολυτήκια, ξέραμε απέξω και ορθογραφικά απαραιτήτως την Κυριακή Προσευχή, το Πιστεύω και το 'Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι'..., τώρα σε πόσους από εσάς τα έχουν μάθει τα παιδιά σας από το δημοτικό; ]
Μήπως δεν έχει ατονίσει η εξομολόγηση στα σχολεία;
Μήπως δεν έχουν αφαιρεθεί οι εικόνες από τα δικαστήρια και πρόσφατα άκουσα και είδα κάπου και από τα νοσοκομεία!;
(Σταματήστε τη Γη να κατέβω!
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που γεννήθηκα και γνώρισα!)
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

+1000....vivika έγραψε: Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που γεννήθηκα και γνώρισα!)
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πραγματικά αναπολώ πολλές φορές τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ! ΄Ηταν όλα τόσο καλύτερα, τόσο αγνότερα ! Τώρα δεν αναγνωρίζω κι εγώ την Ελλάδα. Πως μας κατήντησαν έτσι ;;; Πως αφήσαμε να μας καταντήσουν έτσι ;; Που ήταν οι αντιστάσεις μας ;;; Που ήταν οι φωνές μας που έπρεπε να είχαν υψωθεί ;;; Γιατί χάσαμε την ταυτότητά μας ;;; Γιατί δεν βροντοφωνάξαμε να το ακούσουν όλοι ότι εμείς είμαστε ξεχωριστοί ;; Eίμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι ..... είναι βαριά η κληρονομιά και έπρεπε να την κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ! Γιατί αυτή η έκλυση ηθών στην κοινωνία μας ;; Που είναι η οικογένεια ;; Που αφήσαμε τις ευθύνες μας, τους εαυτούς μας, γιατί ξεχάσαμε την προσευχή, γιατί ξεχάσαμε την εξομολόγηση, γιατί χάσαμε τον δρόμο για την ενορία μας, γιατί ψάχνουμε απεγνωσμένα τι φταίει και δεν κοιτάμε την ψυχή μας, γιατί δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και την ζωή μας στον Θεό ;;;
Γιατί.... γιατί.... γιατί.....;;;
για αυτο και αλλα πολλα:
- xristianos.net
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γιατί όπως πολύ εύστοχα έγραψε σε άλλο θέμα ο καπετάνιος:toula έγραψε:Πραγματικά αναπολώ πολλές φορές τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ! ΄Ηταν όλα τόσο καλύτερα, τόσο αγνότερα ! Τώρα δεν αναγνωρίζω κι εγώ την Ελλάδα. Πως μας κατήντησαν έτσι ;;; Πως αφήσαμε να μας καταντήσουν έτσι ;; Που ήταν οι αντιστάσεις μας ;;; Που ήταν οι φωνές μας που έπρεπε να είχαν υψωθεί ;;; Γιατί χάσαμε την ταυτότητά μας ;;; Γιατί δεν βροντοφωνάξαμε να το ακούσουν όλοι ότι εμείς είμαστε ξεχωριστοί ;; Eίμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι ..... είναι βαριά η κληρονομιά και έπρεπε να την κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ! Γιατί αυτή η έκλυση ηθών στην κοινωνία μας ;; Που είναι η οικογένεια ;; Που αφήσαμε τις ευθύνες μας, τους εαυτούς μας, γιατί ξεχάσαμε την προσευχή, γιατί ξεχάσαμε την εξομολόγηση, γιατί χάσαμε τον δρόμο για την ενορία μας, γιατί ψάχνουμε απεγνωσμένα τι φταίει και δεν κοιτάμε την ψυχή μας, γιατί δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και την ζωή μας στον Θεό ;;;
Τα ερωτήματά σας φίλτατη είναι απόλυτα δικαιολογημένα! Και θέλω να πιστεύω ότι πολλοί συμφωνούν μαζί σας! Θα διαφωνούσα μόνον στον χρόνο: όχι αόριστος. Ενεστώτας! Ενεστώτας μάς χρειάζεται για να φύγουν από πάνω μας τα κακά δαιμόνια!Captain Yiannis έγραψε:Τώρα βέβαια τάχουμε όλα και οι δαίμονες που μας διακατέχουν μας βάζουνε να λέμε και να κάνουμε διάφορα.
Αυτοί λοιπόν οι δαίμονες μιλούν από .. και με .. τα στόματα μας .... και απαιτούν διάφορα από εμάς .
Ενεστώτας και ταπείνωση! Μετανοιωμένοι στα γόνατα, να ζητήσουμε το έλεός Του, κι έπειτα να βγει από μέσα μας εκείνο το λυτρωτικό "Φτάνει πια"!toula έγραψε:Που είναι οι αντιστάσεις μας ;;; Που είναι οι φωνές μας που έπρεπε να είχαν υψωθεί ;;; Γιατί χάσαμε την ταυτότητά μας ;;; Γιατί δεν βροντοφωνάζουμε να το ακούσουν όλοι ότι εμείς είμαστε ξεχωριστοί ;; Eίμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι ..... είναι βαριά η κληρονομιά και πρέπει να την κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις !
Ήμαρτον... Συγχωρέστε με.
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!από xristianos.net » Τετ Ιούλ 25, 2012 6:1 έγραψε:
Ενεστώτας και ταπείνωση! Μετανοιωμένοι στα γόνατα, να ζητήσουμε το έλεός Του, κι έπειτα να βγει από μέσα μας εκείνο το λυτρωτικό "Φτάνει πια"!
Ήμαρτον...
ΗΜΑΡΤΟΝ να ζητήσουμε όλοι μαζί από τον Κύριο όχι εσύ καλέ μου αδελφέ από εμάς.... σωστά τα έγραψες.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
xristianos.net έγραψε: ]
Ενεστώτας και ταπείνωση! Μετανοιωμένοι στα γόνατα, να ζητήσουμε το έλεός Του, κι έπειτα να βγει από μέσα μας εκείνο το λυτρωτικό "Φτάνει πια"!
Μπορείς να το κάνεις αυτό που λες;;;;;
- xristianos.net
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ναι.
γιατι τοση απαισιοδοξία?
1, οσμίζομαι γεράματα και συνταξιούχους...
2. δεν ξερουμε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...
3. αν μπορουσαμε να κανουμε καπως αποτελεσματικο΄ αγωνα με Τη Θεία Χάρη,
θα λέγαμε πιο πολλά και με λιγοτερο λύπη..
4. τι να κανουμε? να βρουμε κάτι να δημιουργούμε (αγωνιζομαστε) έστω και λίγο και με τον καιρο με τη βοηθεια Του να αυξηθεί..
και 1000λυσεις ακόμη, ο καθενας μπορει να βρει .
5. βλεπω και χαιρομαι στον αντιποδα ολων αυτων, νέα παιδια να σεβονται την οικογενεια και να
εχουν επαφή με τους ιερεις κλπ!
6. ενας επίσκοπος ορθοδοξος σε μια σκανδιναυικη χωρα ζηταγε απο τους συνταξιουχους 1 ωρα κομποσκοινι /ημέρα!
1, οσμίζομαι γεράματα και συνταξιούχους...
2. δεν ξερουμε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...
3. αν μπορουσαμε να κανουμε καπως αποτελεσματικο΄ αγωνα με Τη Θεία Χάρη,
θα λέγαμε πιο πολλά και με λιγοτερο λύπη..
4. τι να κανουμε? να βρουμε κάτι να δημιουργούμε (αγωνιζομαστε) έστω και λίγο και με τον καιρο με τη βοηθεια Του να αυξηθεί..
και 1000λυσεις ακόμη, ο καθενας μπορει να βρει .
5. βλεπω και χαιρομαι στον αντιποδα ολων αυτων, νέα παιδια να σεβονται την οικογενεια και να
εχουν επαφή με τους ιερεις κλπ!
6. ενας επίσκοπος ορθοδοξος σε μια σκανδιναυικη χωρα ζηταγε απο τους συνταξιουχους 1 ωρα κομποσκοινι /ημέρα!