Στην χορτοφαγία τείνουν οι ευφυείς

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Φίλε michail τι μου λες τώρα...να μην τρώω κρέας?
Δεν γίνεται, τώρα πια μεγάλωσα μ αυτή τη διατροφή και δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά από υγεία.
Όσο για το αν είναι καννιβαλισμός....δεν το πιστεύω. Κι ο Χριστός στην παραβολή του Ασώτου αναφέρει με καμάρι ότι ο πατέρας έσφαξε τον μόσχον τον σιτευτόν.

Κι ο Μάνος ας μη στραβώσει μ αυτά γιατί πιστεύω πως ο Θεός έχει φροντίσει για όλα τα πλάσματά Του.
:lol: :lol:
Θέλω να πω ότι με το να φάμε κανά αρνάκι ή κοτόπουλο ή ψάρι δεν είμαστε άγριοι κι ο Θεός δεν είναι άπονος. Κάποιο σχέδιο έχει για όλη την ισορροπία του σύμπαντος
emilgr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από emilgr »

123 έγραψε: Όμως να έχω στο τραπέζι καλοψημένα παϊδάκια και να μην φάω....ε....δεν γίνεται.... και πρόσεξε...παϊδάκια είπα όχι παιδάκια.... :lol:
Με αυτά που είδα μου γύρισαν τα έντερα...και να το γελάσουμε λίγο λέω το εξής:Τόσοι κινέζοι που έρχονται για να θαυμάσουν την Ελλάδα μας άκουγαν παϊδάκια και όταν τα δοκίμασαν έμεινα άναυδοι εεε ύστερα όταν γύρισαν στην πατρίδα τους παράφρασαν την λέξη παϊδακια με τα παιδάκια και νομίζουν είναι το ίδιο....ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΥΣ :twisted:
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

123 έγραψε:Δηλ. Εγώ που τρώω κρέας είμαι ηλίθια????? :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Στο Άγιον Όρος λένε "εισροή κρέατος, εκροή πνεύματος".
Τώρα, αν είσαι και ξανθιά...
...δεν πειράζει γιατί οι φτωχοί τω πνεύματι θα κληρονομήσουμε την βασιλεία των ουρανών... :wink:
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

filtor έγραψε:
123 έγραψε:Δηλ. Εγώ που τρώω κρέας είμαι ηλίθια????? :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Στο Άγιον Όρος λένε "εισροή κρέατος, εκροή πνεύματος".
Τώρα, αν είσαι και ξανθιά...
...δεν πειράζει γιατί οι φτωχοί τω πνεύματι θα κληρονομήσουμε την βασιλεία των ουρανών... :wink:
Καλά...έπεσες διάνα...είμαι ξανθιά και μάλιστα φυσική. Ε....τα ανοίγω και λίγο και γίνομαι κατάξανθη... :lol:

Είπες θα κληρονομήσουμε...κι εσύ δηλ. φτωχός τω πνεύματι???? Έχουμε ελπίδες δηλ. Να μην απογοητεύομαι!!!!!!! Άντε συνάδελφε...καλό κουράγιο.... :wink:
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Στην χορτοφαγία τείνουν οι ευφυείς

Δημοσίευση από ix8ys »

Misha έγραψε:"Τα παιδιά που έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας είναι πιθανότερο να γίνουν χορτοφάγοι ως ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν Βρετανοί επιστήμονες.
Χμμμμ, προτιμώ να είμαι χαζός και να τρώω το αρνάκι μου το Πάσχα παρά να είμαι έξυπνος :)

Πολύ «απόλυτη» μου ακούγεται αυτή η έρευνα. Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν ο Θεός ήθελε να μην τρώμε κρέας, δεν θα μας έδινε την οδοντοστοιχία που έχουμε :)
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

ΕΧΟΥΝ ΕΝΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ.ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

michail έγραψε:ΕΧΟΥΝ ΕΝΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ.ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.
Μάλλον γιατί ο άνθρωπος τρώει ΚΑΙ κρέας ΚΑΙ λαχανικά....
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
FWTEINH_P
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από FWTEINH_P »

Paidia,
an kai, opws lene ki oi Kinezoi, mia eikona a3izei xilies le3eis, polles eikones pou kukloforoun sto internet den einai alh0ines (kala na'nai to Photoshop)

http://www.snopes.com/horrors/cannibal/fetus.htm

twra giati o en logw kurios 0ewrise autes tis eikones "TEXNH" einai
allh upo0esh (genikws den ta paw kala me kapoia kumata modernas texnhs...)

Ante, kai kala Xristougenna - Do3a tw Qew!

Fwteinh
Nea Yorkh
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Η φυτοφαγία φαίνεται να παράσχει προστασία έναντι του καρκίνου Εικόνα health.in.gr

Λονδίνο: Η δίαιτα χορτοφαγίας ενδεχομένως να συντελεί στην προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Τιμ Κι ανέλυσαν στοιχεία από 52.700 άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που δεν έτρωγαν κρέας είχαν σημαντικά λιγότερους καρκίνους από όσοι έτρωγαν κρέας.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η παρατήρηση ότι υπήρχε υψηλό ποσοστό ορθοκολικού καρκίνου, μορφή καρκίνου που έχει σχετιστεί με το κρέας, μεταξύ των χορτοφάγων.

Αν και συστήνεται η κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου και άλλων παθήσεων, υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία για την δίαιτα φυτοφαγίας.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν λοιπόν σε άνδρες και γυναίκες 20-89 ετών που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση από την δεκαετία του '90 στη Μ. Βρετανία.

Χώρισαν τους συμμετέχοντες σε καταναλωτές κρέατος, καταναλωτές ψαριών και σε φυτοφάγους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης αναφέρθηκαν λιγότεροι καρκίνοι απ’ τους αναμενόμενους, συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό, πιθανόν επειδή ήταν υγιέστεροι οι συμμετέχοντες από τον μέσο άνθρωπο.

Αλλά καταγράφηκε και σημαντικά μειωμένη συχνότητα όλων των καρκίνων μεταξύ των καταναλωτών ψαρικών και των χορτοφάγων συγκριτικά με τους λάτρεις του κρέατος.

Για τον ορθοκολικό καρκίνο ωστόσο, η τάση ήταν αντίστροφη στους φυτοφάγους με υψηλότερη συχνότητα της πάθησης, συγκριτικά με τις άλλες δύο ομάδες.

Το εύρημα προκάλεσε την έκπληξη των επιστημόνων, καθώς έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερα στοιχεία που συσχέτιζαν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος με τον ορθοκολικό καρκίνο.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος για την διευκρίνιση των συσχετισμών μεταξύ διατροφής και καρκίνου, αλλά τέτοιες έρευνες είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης
Vegetarians 'get fewer cancers' (BBC Health, 16/3/2009)
Η χορτοφαγία μειώνει τις πιθανότητες απόκτησης διδύμων (31/5/2006)
Η χορτοφαγία προάγει τη διατηρήση του ιδανικού βάρους (27/3/2006)

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
American Journal of Clinical Nutrition http://health.in.gr/news/article.asp?ln ... eID=154831
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Καλά όλα αυτά και σίγουρα το πολύ κρέας δε κάνει καλό
αλλά...μήπως το παρακάνουμε πάλι;

(τελικά το μήπως το παρακάνουμε πάλι, τείνει να γίνει η κλασσική μου ατάκα) :lol:
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”